Miért vesz bárki margarint?

írta: erdoke, 10 éve

Néha bambulok a nagy áruházak élelmiszer osztályán, és gyakran nem értem, mit miért vásárolnak (és esznek) emberek. Például mi vesz rá valakit, hogy zsírszegény tejet vagy joghurtot vegyen, miközben utóbbihoz több teáskanál cukrot adtak? Bizonyos esetekben még valamennyire érthető a borzalmas alternatíva választása, hiszen egy 40 % húst tartalmazó virsli nagyjából arányosan kerül kevesebbe, mint a 80 %-os.
Amit végképp nem tudtam eddig felfogni, az a margarin vásárlása. Süteménybe fogy az a tonnányi adag, amit a kosarukba raknak a vásárlók? Én abba se tenném bele, bár nem biztos, hogy említésre méltó a negatív hatása a sok cukor és fehér liszt mellett. Viszont natúr megenni azt a rákkeltő ipari hulladékot? Én azt hittem, már régóta egyértelmű, hogy a transz zsírok kerülendők, de a fölöslegesen nagy mennyiségű Omega-6 bevitele se tűnik túl jó ötletnek.

Le a margarinnal, éljen a vaj!