A tökéletes csokoládé.

írta: mrhitoshi, 11 éve

A minap olvastam egy érdekes cikket a neten, melynek tartalma egy bizonyos új szabadalom, mely egy olyan csokoládé "receptet" tartalmaz, amely csak a szájban olvad el. Elsőre igen izgalmasnak hangzik. Na jó, másodszorra is, de nézzük miről is van szó!

A Cadbury nevű cég előállt egy olyan csokoládéval, amely 40C°-on 3 órán át tárolva ugyan úgy szilárd halmazállapotban marad mindaddig, míg a szánkba nem kerül. Ezt az eredményt Bourneville-ben érték el a fejlesztők, ez a városka Birmingham mellett található. Az új csokoládé neve ‘temperature-tolerant chocolate' lett, nyersen lefordítva: Hőmérséklet- ellenálló csokoládé.
Ugyan olyan csokoládé, mint a unhőrmséklettoleráns (:D) csokoládék, tehát nyomásra összenyomódik, csak annyi a különbség, hogy nem olvad el kezünkben, illetve ~40C°-on.
Pontosan sajnos nem merültem bele az anyagi szerkezetébe, de valami olyasmiről van szó, hogy a cukrot kisebb részecskékre bontják, és ezáltal kontrollálva a csokik által felvett zsírmennyiséget, így téve ellenállóbbá a hővel szemben.
A csokit a melegebb éghajlati övekben szeretnék elterjeszteni, de úgy érzem, hogy én is szívesen kipróbálnám egy jó meleg nyári napon, vagy éppen mikor a zsebemen kívül nincs más hely, ahova rakni tudnám. :C

Maga a szabadalom pontos leírása itt található meg: [link]