7600 GS blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Továbbtanulás, de hogyan?

    Sziasztok!

    22 évesen rájöttem, hogy az érettségi és egy angol nyelvvizsga párosítás nem feltétlenül lesz elegendő a későbbiekben, ezért szeretném magamat továbbképezni. A kérdés tulajdonképpen az lenne, hogy sokkal jobban járok főiskolával/egyetemmel, vagy elegendő ilyen szempontból az OKJ-s képzés is? Ha igen, ezeknél mire kell figyelni?

    A tanulmányi eredményeim a matek kivételével jók, négyes és ötös minden, jó a nyelvérzékem, érdeklődöm a nyelvek iránt.

    Blogbejegyzés 6 éve 10

  • Versírók jöjjetek!

    Kicsit félrevezető lehet a cím, nem versíró kört akarok ugyanis létrehozni. :D Csupán a segítségeteket szeretném kérni: Verset kell írnunk (matek-infós osztály :U), 3 szónak kell benne szerepelnie: ősz,nyár,fa. Nem kell túl hosszúnak lennie, csak valami legyen. :DDD

    Blogbejegyzés 12 éve 10

  • Anyukád nagyon béna a Dead Space 2 multiplayerben

    [link]
    Ezek pénzt is kapnak ezért? :DDD

    Blogbejegyzés 12 éve 2

  • Tanulás - segitség kéne!

    Remélem tudtok nekem segiteni, mert nagyon szeretnék kikeckemeregni ebből a szituáciból. :(

    Nos a következő a helyzet: Azt vettem észre magamon, hogy mintha egyre nehezebben menne a tanulás. Először csak legyintettem rá, mondván hogy "úgy is el fog múlni". Hát nem igy lett. Leülök tanulni, és azon kapom magam, hogy vagy teljesen máshol jár az agyam vagy pedig elkezdek valami mást csinálni. Nem tudok egyszerűen odafigyelni a tanulnivalóra hosszabb ideig. Az a bosszantóbb hogy nem tudom hogy ez mitől van. Bár gondolom az iskolából hazahozott rossz jegyek meg állandó kudarcélmény nem feltétlen segit a helyzetemen.

    A másik kérdésem az, hogy nekem a nyelvek igen jól mennek, viszont a reál tárgyak borzalmasan, a többi humán az "elmegy" kategóriába tartozik. Most van egy középfokú angol nyelvvizsgám, amit tavaly nyáron szereztem. Érdemes lenne-e sok energiát fektetni a németbe( ha már úgyis azt tanulom második nyelvként)? Ugyanis a nyelveken kivül nem sok tantárgy van, ami leköt, akkor úgy gondolom hogy erre kéne jobban ráfeküdnöm, mert nemigen tudom hogy hogyan tovább egyelőre.

    Blogbejegyzés 12 éve 67

  • Belevágjak-e?

    Szóval kaptam egy nyári munkaajánlatot. Eddig ebben semmi különleges nincsen, viszont nem itthon kéne dolgoznom, hanem kint Angliában, Bristolban. KFC lenne a munkahely, a kereset is bőven jobb lenne mint itthon. Szállást elvileg az ismerősömék tudnának biztositani. Angolul folyékonyan beszélek, szóval a nyelv nem lenne probléma, legalább gyakorolnám. Véleményeket várnék, no meg ha esetleg volt valaki már hasonló cipőben, az leirhatná a tapasztalatait. :R

    Blogbejegyzés 12 éve 47

  • Az amerikai álom picit másképp...

    [link] Én elgondolkodtam ezután egy pár dolgon...

    Blogbejegyzés 12 éve 96

  • Köszönöm EA...

    Hogy egy és ugyanazon napra esik a Battlefield 3 megjelenése és az őszi szünet kezdete! :C :R Pénteken kiadják, szerintem vasárnap estére ki lesz maxolva a single kampány. ;] Valaki van még ilyen szerencsés helyzetben mint én?

    Blogbejegyzés 13 éve 27

  • The American Dream...

    Lehet hogy tényleg itt a vége? Én nem szeretném... :(

    Blogbejegyzés 13 éve 48

  • CSI: A helyszínelők rajongók ide!

    CSI: A helyszínelők
    (Crime Scene Investigation)

    Azthiszem egyértelmű a cím, ide várnék minden kedves CSI rajongót (csakis Las Vegas).

    Kicsit a sorozatról:

    A Helyszínelők (eredeti nevén CSI: Crime Scene Investigation) amerikai–kanadai bűnügyi televíziósorozat, ami 2000-ben indult az amerikai CBS csatornán. 2004-2006 között a legnézettebb sorozat az USA-ban. A sorozat egyik producere Jerry Bruckheimer. Magyarországon 2002. szeptember 1-jétől indult a sugárzás. Jelenleg a Sorozat+, Cool Tv, illetve az RTL Klub adja a sorozatot.2010-ben Magyarország ötödik legnézettebb sorozata volt, a teljes lakosság körében. A 18-49 évesen között pedig a 7. legnézettebb.[1 (A Viasat 3-on mennek jelenleg a legfrissebb epizódok)

    Miről is szól a sorozat?

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 13 éve 19

  • Laptop mizéria

    Rövid eszmefuttatásom lényege a következő: Hosszas gondolkodás után arra az álláspontra jutottam, hogy kell nekem egy laptop. Hogy miért is, arra rögtön kitérek. Gimibe járok, és úgy veszem észre, hogy (mivel infós osztályba járok), egyre több lesz a szövegszerkesztős/egyéb ilyesmi feladat, netán esetleg néha bevinném az iskolába is.

    Van nekem egy asztali PC-m.(lsd. :adatlapom) Ez nekem minden játék iránti vágyamat kielégiti fullHD-ben. Ebből kifolyólag a jövendőbeli laptopomnak nem kell hogy egetrengető legyen a grafikus teljesitménye.

    Én már nézelődtem a piacon, és van is egy kiszemeltem. Nagyon tetszik nekem az Asus K53-as szériája. Szerintem ár/érték arányban nagyon jó, és ahogy olvasom elég tisztességes anyagokból épitik fel. Ha tényleg ez a széria lesz (amire kb. 80% esélyt látok), akkor már csak apróbb dolgokról kell hogy döntsek pl.: kell-e nekem Brazos platform, vagy inkább legyen Sandy Bridge? Nektek mi a véleményetek? Igazából ami fontos lenne nekem az az hogy az üzemideje akkumulátorról hosszú legyen, és hogy ne nagyon fűtsön.

    Más laptopokat is ajánlhattok, de nálam az Asus prioritást élvez. :K (esetleg Acer jöhet még szóba, illetve Samsung)

    Blogbejegyzés 13 éve 26

  • Félév...

    Hát elérkezett tehát a félévi bizonyítvány ideje is, lássuk nekem hogyan sikerült abszolválnom a 9. osztályt eddig :DDD :
    Magatartás: Példás
    Szorgalom:Jó
    Nyelvtan:3
    Irodalom:4
    Töri:4
    Angol: Dicséretes 5-ös
    Német:5
    Matek:2 :U
    Fizika:3
    Kémia:3
    Ének:5
    Rajz:4
    Tesi:5
    Tánc és Dráma:5
    Földrajz:5
    Informatika:4

    Amiből javítani kell az a Matek, egy 3-asig fel akarom tornászni, ennél a tanárnál a 4-es egy földöntúli csoda lenne. Ott van még a Fizika, Kémia és a Nyelvtan amiből szintén javítanom kell. Év végére a kitűzött célom: ne legyen 4-esnél rosszabb jegyem, matekból pedig legyen meg a 3-as. Ha ezt tudom teljesíteni, akkor teljesen boldog leszek. :K Na meg persze nyár elején a középfokú angol nyelvvizsga. Nektek hogy sikerült a félév?

    Blogbejegyzés 13 éve 44

  • Eszem megáll...

    Az eset kb. 5-6 perce történt. Csörög a telefonom, ránézek az órára, 21:45. Rejtett szám. Már azt is furcsálltam, hogy valaki ilyenkor hív. Felveszem:
    -Igen, tessék.
    -Adója 1%-val támogassa a Real-t. (Aki jobban ismer, az tudja, hogy a Real Madrid a mindenem)
    -Hogy mit támogassak?
    -A Real-t.
    -Bocsi, de nem adózok. (Koromból kifolyólag, 15 éves vagyok)
    - Miért nem adózol sz*pjál ki? (Ezután egy 5 mp szünet, nem szóltam a telefonba)
    - Hallod, mondjál már valamit mer megverlek telefonon körösztül b*zdmeg!

    Ezután letettem, és kikapcsoltam a telefonon, zaklassa a k*rva édes anyját. De természetesen a többi "cinkosa" röhögését is hallottam a telefonban. :((( Csak azt nem tudom, hogy honnan szerezte meg a számom, mert a közösségi oldalakon nincs kiírva, maximum haveroktól tudhatja.

    Az ilyen annyira fel tud bosszantani....

    Blogbejegyzés 13 éve 23

  • Melyiket?

    Gépfejlesztés (hát inkább vásárlás :)) ) előtt állok, de proci ügyben nem tudok dönteni. Azon filózok, hogy Duo vagy Quad? Mondjatok már valami okosat, mert nem tudok eligazodni. LGA775-ös procc kéne, a keretem kb 45-50 ezer lenne. Játék lenne az elsődleges szempont. Uccsó kérdés: Egy jól meghúzott C2D jobb-e játékokra, mint egy Quad?

    Blogbejegyzés 14 éve 15

  • Raúl mindörökké!

    Egy korszak zárult le. Összesen 16 trófeát gyűjtött a klubbal. Ez a Madrid már nem lesz ugyanaz nélküle, a klub legendája. Isten veled El Capitanó! :O :O :O

    Blogbejegyzés 14 éve 4

  • Hogy is mondjam el...

    Van egy csaj, nagyon tetszik nekem. Egy évfolyamba jártunk, most ballagtunk el áltanánosból. Nekem már ötödik osztály óta tetszett. Viszont én valahogy sose mertem neki elmondani, hogy k*rvára tetszik. Most viszont eljutottam odáig, hogy írok neki egy levelet, hogy tetszik nekem, csak nemtudom egészen, hogy hogyan kezdjek neki. Ami igazából tetszik benne az hogy gyönyörű( ha kell kifejtem hogy mely testrészei :)) ), és kedves. Várnám lányok véleményét is, hogy nekik mi esne jól egy ilyen szituációban. :))

    Blogbejegyzés 14 éve 38

  • Pákó és a csokibré....

    Ezt lessétek meg!!! Szétröhögtem magam rajta! :D :)) Saját magukból nevetséges barmot csinálnak...( mondjuk eddig is azok voltak) A műnő hogy adja már a lovat Pákesz alá, hogy " Vedd elő, tök jól néz ki". :C Mondjuk havas egy egoista barom, de a végén igaza volt. ( Pedig utálom). Viszont sírhatnékom van, hogy ilyen megy manapság a tv-ben.

    Blogbejegyzés 14 éve 16

  • Életem egy új szakasza? Már várom.

    Nos szeptembertől elsős leszek, de már a gimnáziumban. Új barátokat szerzek, a régieket nem vesztem el (remélhetőleg :U ) 32-en leszünk egy osztályban, vélhetőleg elég vegyes személyiségek lesznek, de szerintem mindenkivel meg fogom (vagy legalabis megpróbálom) találni a közös nevezőt. És a legfontosabb, hogy egy nagyon jó (legjobb) haveromal leszek egy osztályban! Szóval középiskolások, jobb a középsuli, mint az általános? :))

    Blogbejegyzés 14 éve 48