biker blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • 20 év távolság...

    Ezt is megértem. Persze pont 14-én nem volt alkalmam megírni eme csodás bejegyzést, de most pótlom. 20 éve regisztráltam a Prohardverre.
    El sem hiszem, különös tekintettel arra, hogy több olyan fórumon megfordultam, ahol szintén ezres nagyságrendben szóltam hozzá dolgokhoz, de néhány év után egyszerűen nem volt már érdekes.
    Csak a PH! lapcsalád az, ahol napi szinten fórumozok, változatos témákban.

    Regisztrált:
    2001-12-14 15:33, azaz 7306 napja ― PH! nagyúr
    Hozzászólások:
    szakmai: 12872
    közösség: 8599
    piaci: 348
    blogok, lokál: 1004

    Ennek örömére ma 24:00 órakor törlöm magam a fórumról :D
    Nem is, egyrészt nincs egy nap sem 24:00 óra, másrészt nem szabadultok tőlem ilyen könnyen!

    Blogbejegyzés 2 éve 23

  • Talán nem érdemlem meg...

    ---SPOILER--- csak akkor olvasd tovább, ha nem félted a karácsonyi hangulatod ---SPOILER VÉGE---

    Már azon gondolkodom, biztos valami igen rosszat tettem korábban, ami miatt "bűnhődnöm" kell, de mivel az egész családra rájár a rúd, nehéz személyesnek vennem.

    sok kálváriámról írtam már, sokról nem, de ez a mostani karácsonyi hangulat ez végleg kiütött.
    Illetve annak hiánya.
    Miért nincs karácsonyi hangulat? hát lássuk...

    Dec. 7-én behalt az autó. hangra hajtókar csapágy, ami egyszer már volt cserélve, ezért érthetetlen, 18.000km-t futott a szett.
    Ennek örömére nem kicsit ráment a lelkemre az érzés, és 10-én beállt a derekam ismét. Gyereket még elvittem az oviba, de haza már úgy hozattam magamat és őt, mert ugye kocsi rossz.
    11-én kezdett látszani, hogy nem lesz olcsó és egyszerű, és a kapott összeg örömén (250.000Ft) még az évfordulónk megünneplését is elfelejtettük.

    Elkezdtük összeszámolni az összes megtakarításunkat, belefér-e a javítás, vagy itt fog állni a kocsi, belefért, utolsó forintjainkon.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 18

  • Beépített rémség (avagy a rejtett hiba)

    Hogyan okozhat 20-25.000Ft-os kárt a "kedves" kivitelező, ha a kedves megrendelő kérésére a "persze, megoldható" választ adja, és nem azt, hogy "főnök, az nem lesz jó"!?

    Hát így jártunk.
    Anno a lakásba úgy kértük a parkettát, hogy egybe legyen a szobákban, ne legyen küszöb, szép is, kényelmes is takarításilag.

    Ez lett volna az.

    Akkor még nem tudtam, ez hiba, mert túl széles egyben a lakás a laminált parkettához, és hiába a minőségi, 8mm-es, nagy teherbírású parketta, bizony a két szoba ajtó és a fürdő előtti területen felpúposodott. A falaknál is néhol túl kicsi volt a rés, de körben mindenhol hatalmas szekrények is terhelik, nehezen mozog.

    Mára a fürdő előtt egy szép nagy pukli lett, kezdett az illesztéseknél is hullámosodni, sajnos meg kellett tenni a szükséges lépéseket, a két szobánál elvágni a parkettát, és így a nappali független a szobáktól.
    Ekkor derült ki, hogy az idióták a fürdő, nappali részeken a járólap és a parketta közt meghagyták a 10mm rést, utána betolták a T profilos burklatváltót a résbe. Szuper, 0mm dilatáció.

    Mire kitéptem a résbe ragasztott váltót, na az se semmi volt.

    És mi a kár értéke ebben?

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 4

  • Köszi NAV, ritka nagy görény vagy

    Nem tudom, mire is számíthattam, de azért reméltem, hogy a NAV esetleg néha, egy kicsit megértő.
    Megértő egy olyan céggel, ami mindig rendesen fizeti sz adót, nem lopcsalhazudik áfacsal feketézik, mindig határidőben fizet, és indokolt is a fizetési könnyítés.

    Nos nem.
    Sajnos 2012 év eleje egy újabb gerinc műtéttel ajándékozott meg, ennek kapcsán döntenem kellett, hogy táppénz, vagy sem. Ha nem vesznek táppénzre, nincs sürgős MR, fél évet kell várni, így belementem, vegyenek táppénzre. itt kiderült, azonnal műtét, mihamarabb mentem is, és annyi ideig voltam csak táppénzen, ameddig muszáj.

    Ez idő alatt ugye kaptam a táppénzt, ami után kivetették a táppénz hozzájárulás befizetését. Tették ezt úgy, hogy az első táppénz kifizetés a táppénzre vételt követő 4. hónapban történt meg, a visszafizetés kivetése 8 napon belül!

    Lévén egy személyes kft, ezen idő alatt nem volt bevételem, nem volt alkalmazott, aki dolgozzon, az alvállalkozó akit felvettem, arra volt elég, hogy a szerződéseket ne bukjam be, és közben le is nullázódtam, hát kérvényt terjesztettem elő, hogy esetleg elengedhetnék, vagy részletfizetést adhatnának.

    ELUTASÍTVA, persze a beadást követő 30 nap helyett közel 60 napra, mindezt úgy, hogy az eredeti naptól jár a büntető késedelmi kamat, mert nem fizettem be!

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 40

  • DIY kandalló tuning

    A projekt célja: a kandalló kéményének veszteséghőjét szeretném hasznosítani.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 70

  • Kisvállalkozás támogatás Magyarországon

    Rájöttem, hogy egy utolsó huszadrangú sz@r szemét polgár vagyok, mert vállalkozást merek fenntartani, és dolgozni benne. És még van pofám lebetegedni is mellé.
    Ezért márciusi táppénzemet júniusban meg is kaptam, majd 45%-át vissza is kell fizetni, amit pofátlan szemét módon 1/3-nak tekintenek.
    Ugyanis a kapott 104.000Ft-ra 42.000Ft az 1/3, mivel bruttó 1/3-át kérik vissza, nem a nettóét.

    Tehát én dolgozok, elviszi az állam a bevételem felét, majd ha beteg vagyok, minden rendes polgár kapja a táppénzt, ami a keresete 50/60%-a, én meg 25/35%-ot kapok, mert a kapott összeg felét vissza kell utaljam.

    Köszönöm, hogy itt élhetek, és dolgozhatok. azt hiszem, jobb és kifizetődőbb lopni, csalni hazudni, mert ha elkapnak, akkor is teljes ellátással élhetek tovább, jó meleg cellában.

    Felköpök, és aláállok...

    Blogbejegyzés 12 éve 6

  • Még mennyi adót fizessek???

    Kicsit kezd eldurrani az agyam, hogy most milyen új adókat szeretnének még bevezetni, ugye tranzakciós(sárgacsekk) adó, telefon és internet adó, és társaik.

    Nem újabb tippeket szeretnék adni, nem... Szeretnék rávilágítani, VALÓBAN mennyi adót is fizetünk be ma, legalábbis saját példámon, mert persze mindenkinél más és más a sztori. (mondjuk ebből az is kiderül, mennyire éri meg ma vállalkozni. kb semennyire)

    Van egy kis kft-m, benne jelenleg csak egyedül dolgozom, sajnos egyszer befürödtem, mikor nőni akartam, azóta semmi ilyen gondolat, csak alvállalkozó vagy alkalmi munkás.
    Ennek a kis cégnek van havi kb 450-480.000Ft + áfa bevétele, vagyis bruttó 600.000Ft körül csorog be a számlámra. (páran ha most felkapják a kis buksijukat, "mi a fa..t sírsz itten", annak javaslom a következő sorok végigolvasását)

    Mivel szolgáltatásból élek, és személygépkocsi van a cégben, sok visszaigényelhető áfa nem keletkezik, átlag havi 100.000Ft megy vissza az államnak ebből.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 0

  • Teljesen feleslegesen végzett munka

    Sokat gondolkodtam már, de nem tudom, mi a jobb, de lehet, lassan nem is érdekel, csak símán nem válaszolok meg olyan emaileket, amiben olyanra kérnek, amit már vagy kértek, vagy a kérdező az email megírásával egyenlő idő alatt maga is megtudhatta volna.

    Egy ideje azzal "szórakozok", hogy amikor olyan kérdést kapok valakitől, amit az utóbbi 9 évben már feltett, többször is, és megválaszoltam, akkor elküldöm neki az összes kérdésre vonatkozó emailt, mennyiszer kérdezte meg. De ettől sokan bunkónak tartanak.
    De vajon miért? Miért képtelen valaki megjegyezni a választ egy kérdésre? Miért nem képes használni a keresőt a mailjei közt, ha már ennyire érdekli a téma?

    De lassan kiborít, hogy az email forgalmam 10% ismétlődő. Van, aki évente 2x elkezdi ugyanazokat kérdezgetni. Vagy szimplán lustaságból ahelyett hogy keresne, ír egy emailt, hogy küldjem újra az X vagy Y emailt, mert nem találja, és neki most kell. De könyörgöm, kereső!!!!! nem, küldjem el újra. Jah értem, tehát keressem meg én, és küldjem újra, mert te csak a scrollbar tetejét látod?

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 0

  • DIY lakás berendezés projekt 2011

    A projekt kezdetekor, és később is ígértem, hogy készül egy részletes bemutató, és minő csoda, elkészült!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 87

  • Kutyatámadás

    Mikor új helyünkre költöztünk, elkezdtünk kutya után keresgélni. A keresgélés eredménye egy kóborból befogadott kutya lett, egy fiatal Amstaff.
    Ettől a hírtől persze a szomszédság kiakadt, mert mindenkinek van egy barátja, akinek az ismerősének a testvérének a rokonát vagy annak kutyáját megtámadta egy pitbull.

    Ekkor persze mindenkit kioktattunk, hogy a pitbullnak annyi köze az amstaffhez, mint a villamosnak a volánbuszhoz (mindkettő sárga és sok a kereke, és sok embert szállít végülis) de azért paráztak.
    Persze, mert a szomszédságban túlteng a patkányok izé kutyulimutyulik aránya, konkrétan a valamerre közvetlen telekszomszédok kutyái:
    1db palotapincsi
    másikban 1db kínai meztelen kutya és 1db Yorki
    egy másik lakásban 2db yorki
    egy másikban 2 westi és egy yorki

    Kutya persze sehol nincs, csak nálunk. Kutya = KUTYA, nem rágcsáló méretű idegbeteg vakarék.
    (persze mind atom neveletlen, idegbeteg, komplexusos valami)

    Persze Buci egész nap kb kussol, és ha ugat, annak oka van. Róka, vaddisznó, leskelődő idegen, bármi, de csak úgy szinte soha.
    Én meg hallgatom az idegbeteg vakarékok ugatását egész nap.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 51

  • Ingatlan vásárlásom története

    Ígértem, hogy egyszer leírom, hova tűntem el az elmúlt fél évben, miért nem írtam semmit, vagy ha írtam is, miért mondhatta mindenki, csak a rosszat látom mindenben.
    Sajnos ez mindent meg fog magyarázni. Kicsit hihetetlen, kicsit horror, és még nincs vége. Csak most vagyunk azon a ponton, hogy látjuk a végét.
    A történet sajnos nem kitalált, ezért a neveket csak kezdőbetűkkel jelölöm, és az se biztos, ez az igazi kezdőbetűjük. (a feljelentések miatt nem pontosítok)

    Júniusban sikerült vevőt találjunk lakásunkra, és szerencsére ( :( ) meglett napokon belül a kiszemelt új lakás is, mivel már hónapok óta csak lakásokat néztünk. A célpont egy sorházi lakás hátsó lakása lett M. városban. Az eladó H. úr nagyon kedves és készséges volt, sajnos nem tudott megjelenni, mert eltört a lába pár napja.
    Természetesen a lakás tullapját és H. úr cégét mint építtetőt, lecsekkoltuk. Azon kívül, hogy C. bank terhelése rajta volt, mint építési projekthitel, sok probléma nem volt vele.
    Az üzlet megköttetett, kitérve benne a tehermentesítés folyamatára is (mi is terhelt ingatlant adtunk el, nincs ebben semmi különös. Menet közben tehermentesítve lesz)

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 24

  • 10

    Ezt is megértem.

    Regisztrált:
    2001-12-14 15:33, azaz 3650 napja ― PH! nagyúr

    Vagyis 10 év itt a Prohardveren :) Mármint regisztrált tagként 10 év, olvasóként ennél több.

    Statisztika jelen állapota:

    Hozzászólások:
    szakmai 9121
    közösségi 6327
    piaci 323 (25 apróhirdetés)

    Hát igen, újabban többet pötyögök a közösségi oldalakon :)

    Kicsit visszagondolva, milyen rég is volt 2001 decembere...
    Ekkor raktam össze akkor csúcsnak hitt gépemet, Abit lap, benne P4 1.5 willamette magos proci, meg egy Elsa Gladiac GeForce II GTS :), DiamondSound Aureal 3D kártya, wow...
    és kemény betárcsázós 56k Rockwell modemen nyomtuk az ipart :)
    Sokadik gépem volt, de azt hittem, na majd eeeez…. Aztán mégsem hozta a kívánalmakat.

    Bezzeg ma? A telefonom többet tud nála :) 10 év múlva meg a karórám tud ennyit majd :)

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 30

  • Istenkirály PH! újítás!

    :R :R :R :R :R :R
    Köszönöm, gyerekek! Köszi!!!!

    Végre egy post, amiben nem sopánkodok!
    Ez az új szólások száma a kedvenc témáknál, ez istenkirály lett!

    /send: beer;
    /repet: 10000000;

    :)

    Blogbejegyzés 13 éve 15

  • T-mobile droidok támadása az iPhone és a törvény ellen

    Történt, hogy kitaláltuk, lecseréljük régi 3G-nket egy i4-re. Annak rendje és módja szerint meg is rendeltük T-mobile Webshopból.
    Futár két nap múlva, csütörtökön ki is hozta, be is üzemeltük.

    Pénteken észrevettük, hogy a kamera nem működik, rekesz zárva marad, se FaceTime, se skype, se Camera, se Flashlight, semmi.
    "iphone camera not working shutter closed" ezt googlizva 7.880.000 találat van, sorban panaszkodnak emberek, gyári hiba, nem javítható.

    Gondoltuk, élnénk a 72 órás csere lehetőséggel, miszerint a FV tv. szerinti 306.pf. 1.bek. szerint 3 munkanapon belüli meghibásodás esetén jár az azonnali csere.
    T-mobile garanciajegy szerint 10. pont szerint jár, és nem vagyok köteles az ő 5. pontjukban lévő cserét elfogadni.

    NOS NEM!
    SENKI NE VEGYEN WEBSHOPBAN ILYET! csak személyesen, és kipróbálva, mert webshop esetén ez történik:

    - ha már aktiváltad, akkor nem cserélik azonnal, csak szerviz bevizsgálás esetén (ha nem aktiválod, honnan a f...ból tudod, rossz?)
    - szerviz hétvégén nincs
    - bolt nem cserél, csak ha van szerviz
    - bolt pénzt nem ad vissza, mert webshopból van
    - webshop személyes ügyintézés nincs

    22-es csapdája.

    Sem asztalverésre, sem törvénnyel fenyegetve csak egyet tudnak a droidok, amit a droidvezérlő dktál: "iPhone esetén külön protokoll van, nem cserélhetnek"

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 13 éve 14

  • Miért kell idiótákat alkalmazni felelős helyen?

    Igen, megint egy erős cím, megint egy fikapost. De UNOM, hogy felelős helyeken idióták vannak.

    Sorra futok bele abba, hogy párhuzamos utakon, egymás tehermentesítő útjain építenek egyszerre!

    Tegnap megyek harasztiból Ráckevére, 510-esen. Taksony belterülete mint a II. VH-ban, feltúrva, felmarva, szétverve. No, kitaláltam, hazafelé 51-esen elkerülöm. Ez ugye Taksony-Dunaharaszti külső gyűrű.
    Hát a lónak a kis-nagy lógó szervét, azt.
    Már az Ibidennél volt rossz érzésem, mikor friss aszfaltra futottam, de az első felüljáró után be is bizonyosodott, igen, az 51-es utat és az 510-es utat EGYSZERRE túrják.

    Ilyenkor a baltát el tudnám helyezni egy két helyen...

    Legutóbb 2 hete, megyünk Szegedre, baleset az M5-ön Kecskemét elkerülőn. Ok, húzunk be kecsóra, át a városon, mennék vissza az M5-re, de csipog a dugófigyelő app, hogy az 54-esen útjavítás van.
    Ok, menjünk az 5-ösön. Nem, ott is útjavítás van, Merci gyárnál.
    ez a 10-15km több volt, mint egy óra

    Vagy mikor egyszerre padkafelújítás az M2 úton, majd Dunakeszi belterületén déli csomópont körforgalom aszfaltozás, és északon a TESCO épít egy új körforgalmat a régi 2-esen.
    Te meg rohadj meg ahol vagy egy hétig, de ne autózz, ne buszozz, és úgy általában, ne menj sehova, dolgozni se.

    Ki fizeti ki a más baromsága által kiesett időt, és elpöfékelt üzemanyagot?

    Blogbejegyzés 13 éve 0

  • Meglepi

    Vettunk ma a sparban banánt. Hazahoztuk, asztalon pihizett, aztán gondoltam lenyomok egyet
    Felemelem, benyúlok a fürtbe, tépnék le egyet, erre valami végigrohan az ujjamon
    Egy b+ kíséretében eldobtam, és látom, egy franko pók van a fürtben

    Nem kicsit levert a víz, de megfogtuk, és kiraktuk a kertbe
    Hasonló pók mástól [link]
    Vigyázzatok a gyümölcsökkel :) nem csak szőlőfürtben lehet darázs :)

    updateltem a képeket, mert a mobil beillesztés kicsit bugos :(

    UPDATE!
    Yellow SAC Spider
    Elvileg ez volt az! Élőhelye trópusi növények, gyümölcstermesztők, fóliaházak :) Csípése ritkán veszélyes, inkább csak arra allergiás egyéneknél, egyébként helyi irritációt okoz.
    Aktív vadászó életet él, nem hálóban ülve vár!
    van sötétebb és világosabb verzió is
    Európában nem honos.

    Blogbejegyzés 13 éve 51

  • Fagyi@home

    Kis városunkban van pár fagyizó, de tényleg pár.
    Kettőbe elvből nem járunk (udvariatlanok), egy ritkán van nyitva és olyan irányba esik, ami tőlünk nem jó, egy igazából kocsma, de van fagyi :(
    és van egy cukrászda. Eddig mindig ott ettünk.
    annak ellenére, hogy tavaly is már 150Ft/gombóc volt, idén felemelték 175Ft-ra :( E mellé még a kelyhet is a pulton tárolják, így a meleg kehelybe teszik be a fagyit. (2 éve még a hűtőben tárolták a kelyhet és hideg kehelybe tették a fagyit)

    Itt már eldurrant az agyam, mert 2x3 gombóc fagyi 1.050Ft :(
    Na, akkor itt az ideje fagyigépet venni.

    Egy alap gép 8.000Ft körül van. ez 8 fagyi ára.
    Persze ehhez jön még az alapanyagok ára, de mindjárt meglátjuk, mennyibe kerül a fagyi valóban.

    A gép... A gép lelke a fagyasztó tál, amit 8-10 órára be kell tenni a fagyasztóba. Nincs bennük hűtő kompresszor!
    A hideg tálra fel kell tenni a motort, lapátot, bekapcsolni, és a bekapcsolt gépbe(!!!) önteni a masszát. Fontos, különben odafagy a massza egyből.
    Elkészülési idő kb 30 perc innentől.

    További fontos tipp, hogy a beleöntött anyag hűtőből hideg legyen (5-6 fokos)

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 13 éve 27