cilo9 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • @nyád Flickr!

    Most látom, hogy a drága Flickr szétcseszte az összes írásomba az összes képet.
    Úgyhogy elnézést, attól akit a blogra téved és ez a látvány fogadja, hamarosan rendbe szedem a dolgokat. :R

    Blogbejegyzés 14 éve 2

  • Leszokás - 2. hét

    Egy teljes hét dohányzás nélkül. Nagyon pengének éreztem magam, és ez nagyon sok kitartást adott a következőkben.

    Első számú "fegyverem" a rágyújtás ellen a gondolat elterelés lett. Akármikor ha rá akartam gyújtani, azonnal elkezdtem valami mást csinálni. Ittam egy pohár üdítőt, felkeltem a székemből és menten egy kört vagy csak elmentem a mosdóba vagy akármi...a lényeg, hogy gyorsan elkezdjek valami más mozdulatsort. Jut eszembe egy pohár szénsavas üdítő nagyon jó a rágyújtási vágy csökkentése végett. Nekem jobban beválik, mint a rágózás.
    A hét második felében bevetettem alkalom szerűen a fogpiszkálót. Ez akkor a legjobb, mikor iszogatás folyik és páran bejelentik, hogy elmennek rágyújtani. Ilyenkor én is rágyújtottam egy fogpiszkára. Meglepő módon a sörözés nagyon jól megy dohányzás nélkül. :)

    Második héten jött a gondolat, ha már azért is hagyom abba a dohányzást, mert a testem le van pukkanva újra kéne valamit sportolni. Az úszás mellett döntöttem (egyedül ez a legegyszerűbben kivitelezhető és mellesleg jó is, szeretem), ráadásul a cigi pénz pont fedezi a heti egy belépőmet. Így pénteken délután úszásba járás kezdődött. Azért is jó ez a mozgás, mert jól kitágítja a tüdőt és utána legalább 1 napig eszembe se jut a rágyújtani, úgyhogy még ezen is segít.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 14 éve 9

  • Leszokás - 1. hét

    Január 3-án az ágyban elalvás előtt igyekeztem feltuningolni magam lelkiekben, hogy holnaptól nincs dohányzás. Hogy miből állt a lelki tuning? Ideges és feszült leszek a következő időszakban. Embertársaimmal bizonyára ingerültebben bánok majd, iszonyat kattogás lesz, hogy rágyújtsak. Ezeket és hasonlókat mondogattam magamban - magamnak. Aztán másnap ébredés, neki indul a nap. Eddig nem is számítottam gondra, mert általában csak olyan 10 körül szívtam el az első cigimet. Meglepő könnyedséggel ért véget az első nem dohányzó nap az újévben. Nem okozott különösebb gondot, bár ezt sejtettem (korábbi leszokásos próbálkozásaimból). A másnap, illetve a harmadnaptól aggódtam inkább. Igazam is lett, második nap ebéd után majd meg őrültem, hogy rágyújtsak. Jött az előre bekészített csomag rágó felbontása és rágás. Sajnos a rágózás annyira nem jó, mint gondoltam. Legalábbis ahogy telik az idő egyre kevésbé segít.

    Tudtam, a rágyújtás gondolatot kell elterelni, illetve motiválni magam. Ez utóbbi érdekében le is töltöttem a telefonra két "leszokós programot", amiket még a nyári próbálkozáshoz vetettem be.
    Az egyik programban különféle célokat adhatunk magunknak, a másik pedig előre programozott tényezők pozitív változásával, illetve elrettentő képekkel segít bennünket.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 14 éve 6

  • Leszokás - Az elhatározás

    Sokat gondolkodtam, hogy címlapos vagy személyes bejegyzésnek írjam a következőket, de egyelőre úgy döntöttem személyes lesz, aztán idővel talán összegyúrom és mehet egy nagy egészben a közérdek számára. Egyelőre magamnak írom, hogy meglegyen leírva a folyamat és talán ezzel is motiváljam magam, mert ez a kulcsa mindennek úgy gondolom. Egyelőre 2 hete nem szívom a blantot és terveim szerint minden bejegyzés 1 hetet fog felöleni. Most az elején pótlom a 2 hetet 2 külön bejegyzésben plusz a mai, az elhatározás, ami a leszokással kapcsolatos gondolataimat tartalmazza.

    Szóval leszokás. Közel 10 évig dohányoztam, 2000. februárjában gyújtottam rá először. Emlékszem a napra. A mára egyik legjobb barátommal indultunk haza (aki már akkor régóta dohányzott) a középiskolából. Nem volt nála pénz, úgyhogy én vettem meg neki a doboz cigit és ha már vettem elszívtam egyet. Piros Multifilter. Erős volt nekem iszonyatosan, de sajnos itt el is kapott a gépszíj. Innentől datálom a dohányzást. Kék Multifilter, Kék Philip Morris, Narancs Pall Mall, Arany Marci, Ezüst Marci és végül Szürke Bond. Ezeket szívtam, ebben a sorrendben. Barátnőm is dohányzik, emiatt szívtam már a végén a Bond-ot, ő ezzel élt, így egyszerűbb volt. Bennem az évek során többször megfogant a le kéne szokni gondolat, de sajnos szerettem cigizni.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 14 éve 22

  • Aerocool Aerocube - bemutató

    Egy újabb PC ház bemutató következik részemről. Körbenéztem a hazai piacon mit kínálnak a HTPC házak táján...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Cikk 15 éve 44

  • Házcsere - Antec Solo, hangszigetelve

    Minap sikerült végre beszereznem az Antec cég Solo típusú PC számítógép házát. A beszerzés...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Cikk 16 éve 36

  • Rokkant parkoló!

    Az ultra rokkant! Annyira, hogy egy parkoló nem is elég! Hozzáteszem semmilyen rokkantságot jelző matrica vagy kártya nem volt se az autón, se benne!


    Elnézést a képminőségért, telefonnal készült!

    Blogbejegyzés 16 éve 20