csasaKKP blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Unravel

    A játék, aminek szíve van...

    Már a tavaly E3-on is tudtam, hogy ez a játék biztos vétel lesz. Vártam a friss híreket és videókat, próbáltam minél több információt összegyűjteni Yarny-ról és a történetéről. Kevés játék van, amit ennyire izgatottan vártam.
    Most pedig, hogy az Origin Access keretein belül kipróbálhattam a Trial verziót (vagyis az első két pályát), le vagyok nyűgözve. Az a pár órácska nagyon megfogott és elgondolkodtatott, pedig a történetről még nem derült ki sok dolog, vagy még nem igazán sikerült megértenem.
    Az első két pályán még nincsenek nagy fejtörők, tulajdonképpen még csak bemelegítés, de már látszik, hogy bizony nem csak a fejlesztők voltak nagyon kreatívak, nekünk is annak kell lenni. A grafika szép, a fejlesztők törekedtek a fotorealisztikus megjelenítésre, nincs semmi giccs, vagy oda nem illő elem. És a zenéjével hihetetlen atmoszférát és hangulatot kelt, nagyon fülbemászó és a környezet hangulatának megfelelően dinamikusan változik. Sokszor visszafordultam Yany-val, hogy újra belehallgassak az előző melódiába (már ahol vissza lehet fordulni).
    Ez a játék egy igazi gyöngyszem, felüdülés a sok szemét között.
    Sokan hasonlítják az Ori-hoz, vagy a LittleBigPlanet-hez; én nem tudom hozzájuk hasonlítani, azon tulajdonságokon kívül, amely minden kiváló, nagy lélegzetű platformerre igazak.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 8 éve 0

  • Mától itthon is van Netflix

    Bezony, ma a CES-en bejelentették, hogy Kelet-EU-ba jön a Netflix új felhasználókért.
    Havi 8 EUR-ért cserébe korlátlan (*) mennyiségű tartalom jár nekünk is. 10 EUR-ért már HD-ben kapjuk az anyagot, és 2 eszközön mehet a stream, 12 EUR-ért meg UHD jár és 4 stream mehet egyszerre egy account-ról.
    (*) Kérdés, hogy mennyi friss tartalom jár nekünk, illetve van-e lokalizáció (bár utóbbi engem nem zavar, de feliratnak örülnénk sokan azért).

    Blogbejegyzés 8 éve 40

  • Bejeweled HTML5

    Kockultam egy kicsit a PopCap Games Bejeweled puzzle-szerű játékával. Egy kicsit túllőttem azon a célon, miszerint 10 percre kikapcsolódok. :W (Ami nem szerencsés érettségi előtt...)

    Végeredmény

    Majd 2 millió 200 ezer ponty! Akarom mondani pont. :Y

    Egyébként a HTML5-ös változat nagyon szép, a sima PC-s változattól annyiban különbözik, hogy az animáció kevesebb. Chrome Web Store-ról le lehet tölteni ingyen, habár a PC-s változathoz képest jelentősen butított, abban az értelemben, hogy jóval kevesebb a játékmód. (Classic és Speed) Androidra is ingyenes, de ott csak 1 perces mód van, és sajnos nagyon utaznak a bankkártyára (mikrotranzakciók az extrákért, megszokott).

    Esetleg aki játszik vele, várom a legnagyobb eredményét. :)

    Blogbejegyzés 11 éve 0

  • Google Szimat

    Szagolja meg mindenki a Google-t. :)
    Google Szimat

    ;] :DDD

    Blogbejegyzés 11 éve 8

  • Pár mondat az új SimCity-ről

    SimCity. Ugye az egyik legismertebb városépítős és gazdaságszimulációs játék. Nem mondok azzal sem újat, hogy a hazánkban március 8.-án megjelenő játék fejlesztője a Maxis, mely az EA egyik leányvállalata már egy ideje. Ez a hatodik rész, egy kivételével az összes SimCity-t a Maxis fejlesztette (a SimCity Társadalmak a TiltedMill-től származik, és ugye ez volt az a "furcsa" SimCity).

    Mai nap, három órakor ért véget a második zárt bétateszt. Volt szerencsém az első bétán is részt venni. Aki azon nem tudott részt venni, de ezen igen, nem maradt le sokról. Ugyan az a térkép, ugyan azokkal a bétában elérhető épületekkel. :) Viszont optimalizáció történt, és pár hibát is javítottak (sajnos még mindig van egy-kettő kisebb bug, reméljük a megjelenésig ezek is eltűnnek).

    Ez a maximális beállítás

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 8

  • Valami kezdete vagy vége?

    Blogbejegyzés 11 éve 0