DarknessHope blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Miért 70-300?

    Miért 70-300?

    Nos a cím alapján még sok mindenre gondolhatna az ember talán egy adott gyártó azonos gyújtótávolságú optikája mellett érvelő cikk is lehetne...
    Én azonban bővíteném a kérdést, ami szólhatna úgy is: "miért 70-200?" vagy 55-200 mégis talán a 70-300-al legjobb a kérdés.

    Nos nem tudom ki gondolkodott már el ezen hogy a gyártók miért teszik le a voksukat egy konkrét adott gyújtótávolságra

    Nos én elgondolkodtam... végigmegyek a gondolatmenetemen. aztán mindenképp várom a véleményeket.

    nos a logika úgy kívánja hogy időrendben haladjunk.

    kezdetben tehát a filmes korszakban még azután mikor megalkották a zoomot megszületett egyszer az első 70-300-as tele obi.. egyébként ez nem tudom pontosan melyik modell volt... sajnos erről nem találtam infót.. (azét nem szakadtam meg a kutatásban :P )aki esetleg tudja kíváncsian várom.

    nos itt rögtön felmerülhet a kérdés... miért pont ilyen nagyítást találtak ki.. lehetett volna 60-250 is nem? miért van, hogy a megszokott tartományokra esik a választás

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 0

  • Nikon D400 esélylatolgatás

    Nos a címet azt hiszem nem kell magyaráznom.
    a Nikon APS-C szenzoros leendő(?, ha lesz) zászlóshajójának várható paramétereiről, érkezésének várható dátumáról írom ezt a kis szösszenetet.

    Írásomnak leginkább az a célja.. hogy akik szintén nagyon várják összeverődjünk itt alant a fórumban.. és ezúton mások elképzeléseit is olvashassam, illetve olvashassuk.

    elöször egy kis történelem csak röviden ígérem :)

    A Nikon a digitális tükörreflexes gépeit alapvetően 3 sorozatban indította el... no persze nem pont egyszerre... a korszak hajnalán még az is kérdéses volt hogy életképes e a dolog. Mára mint tudjuk csaknem egyeduralkodóvá vált.. polaroid illetve film is alig akad. A film-gyártók sorra szüntetik meg kínálatukat... no de ez egy más történet...

    a Nikon tehát 3 sorozattal indított: persze nézhetjük úgy is hogy az indítási időpontot én választottam önkényesen arra a pillanatra mikor az általam ma is használt D70-et bejelentették.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 27

  • Mobilnetes előfizetések harca

    Androidos és más telefonok gazdáinak figyelmébe: így etesd a mobilod nettel pénztárcakímélő módon!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 12 éve 92