Depression blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Ki Magyarország Külügyminisztere?

    Egészségügyi iskolába való felvételi (14 éveseknek) első kérdései:
    1. Ki Magyarország miniszterelnöke?
    2. Ki Magyarország Külügyminisztere?
    3. Ki Magyarország államfője?
    4. ...

    Semmilyen kérdés nem volt szakmai elkötelezettség felől sem .
    NC...

    Blogbejegyzés 2 éve 29

  • Szívatás, vagy sem? Menetrögzítő kamera

    Most karácsonyra kaptam egy menetrögzítő kamerát. Szívatás, vagy sem, ha az összes szabálytalankodót, aki éppen megölni készült, elküldöm a BP autósoknak?

    Blogbejegyzés 2 éve 138

  • Nagyobb kutya b...

    Van egy kisboltunk, aminek a megyében (és nagykörnyékén) egyetlen nagykere van.
    De nem hajlandó eladni semmit, amit a saját kiskereiben is elad, így mi csak annyit tudunk mondani a boltunkban, hogy sajnos nincs.
    De most ne csak egy termékre gondoljunk, hanem, hogy a megrendelt, és visszaigazolt 17 rekeszből 7-et adtak.

    Blogbejegyzés 3 éve 5

  • Covid: ki a nem normális?

    Írták többször is, hogy maszk, és 1,5m távolság 1/10000-re csökkenti a fertőzés veszélyét.
    Most, akkor ki az, aki hülye, annak a tudatában, hogy nap, mint nap új fertőzési rekordot döntünk?
    Aki ezt írja, vagy az a tömeg, aki képtelen ezt betartani?

    Blogbejegyzés 3 éve 61

  • Émász ügyfélszolgálat, én feladtam...

    Tegnap voltak itt valószínűleg csalók, akik le akarták szerelni a villanyórát, hisz teljesen más nevet mondtak, nem igazolták magukat, stb...
    Na, hát mi más dolga akadna ilyenkor az embernek, minthogy hívja az ügyfélszolgálatot. És hallgassa a zenét, meg hogy szíves türelüket...
    Hát az pont elfogyott, eddig bírtam hallgani a zenéjüket.

    Blogbejegyzés 4 éve 19

  • De hát már megvettem!

    Nagyon céltudatos, és határozott ember vagyok vásárlások terén, így a reklámok alig vannak hatással rám, de mint figyelemfelkeltőket kedvelem őket.
    Minden nagyobb kiadás előtt alaposan utána olvasok a dolgoknak, majd döntök és megveszem, vagy sem.
    Értelemszerűen a keresési előzményeimben ebből fakadóan sokszor szerepel a termék, és elkezdenek bombázni a reklámjával. De kérdem én, hónapokkal a megvásárlása után mi a francnak küldik nekem még mindig ezeket az arcomba?
    Adjanak új ötleteket, hogy mim nincs még, és ne azt mutogassák már, amim van!

    Blogbejegyzés 4 éve 21

  • Union biztosító, maga az ördög

    Sziasztok!
    2 esetben is találkoztam sajnos a címben említett biztosítóval, mint károsult.
    Tavaly augusztusban totálkáros autó: 3 hónap után is csak akkor voltak hajlandóak kifizetni a kárt, amikor a fogyasztóvédelemmel fenyegettem őket.
    De a második eset, amikor a felettünk lakó eláztatta a lakásunkat, majd hetek múlva (kb. 6) kijött a kárszakértő, bemondott Egy 32k Ft. - os összeget (komplett fürdőszoba, és részleges konyha festése), és mi még ebbe is belementünk, mert mindegy, hogy egy festő ennek a feléért jön ki felmérni, de legalább nem bukunk olyan sokat.
    Hát tévedtünk, ugyan is ez a @ cég küldött nekünk egy levelet, hogy "kedves ügyfelünk" irassuk alá a felettünk lévő lakás tulajával, hogy elismeri, hogy ő okozta a kárt. Szerencsére a felettünk lévő lakás albérlet, a lakás tulajdonosa csupán 300km-re lakik tőlünk. Az általuk írt levelet kitöltöttük, hogy, bocsánat, de k. nem vagyunk az ügyfelei, és eszünk ágában sincs megkérni, hogy írja alá a tulaj ezt a vacak papírt. Aztán sokáig csend, persze heti szinten hívtuk őket, de mindig leráztak. Aztán amikor a páromnál elszakadt a cérna, és megkérdezte, hogy "milyen c... munka ez?" azonnal rasszista lett, és lerakták a telefont. Csak a fogyasztóvédelem segített, hogy végre átutalják azt a vacak 32k Ft-ot. A lakást közben elárasztotta a penész.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 4 éve 9

  • Örök hálám egy tűzoltónak

    Ma reggel Miskolcon sajnos történt egy halálos áldozattal járó tűzeset. Egy idős hölgy lakása a földszinten kigyulladt, és a hölgy már nem tudott kimenekülni. Nyugodjék békében.
    Bejegyzésem most mégsem erről szól.
    Az egész lépcsőházat elárasztotta a szúrós szagú füst, az ajtón keresztül ömlött be a lakásba is. Egy tűzoltó gázmaszkban dörömbölt az ajtón, hogy futás lefelé. Magunkra kaptunk pár ruhát, meg fogtuk, amit nem lehet pótolni. Nem, nem a falon lógó képekre gondolok, csak kistáskát, és egy mozdulattal zsebre vágtam a hallókészülékeimet. Sötét, fojtó füstön át siettünk le. A tüzet eloltották, és visszatérhettünk a lakásainkba, hogy jól kiszellőztessük. (persze ez elnagyolt, sokat vártunk lent, és a lakás, ruhák egy darabig biztosan nem lesznek teljesen füstmentesek.) Viszont kb. egy óra múlva kopogtak, és egy kedves tűzoltó kérdezte tőlem, hogy véletlenül nem enyém-e a kezében lévő hallókészülék, amit a lépcsőházban talált. Fáradtságot nem kímélve mindenkihez bekopogot, míg meg nem talált engem, hogy visszaadhassa a hallásomat.
    Szeretném neki megköszönni, ha mással nem is, de ezzel a kis írásommal. :R

    Blogbejegyzés 4 éve 6

  • Eláztattak, hogyan tovább?

    A felettünk lakónak csőtörése volt, eláztatta a fűrdőszoba plafonját és falait, és a konyhában a lámpából csöpögött a víz.
    A felettünk lévő lakás ki van adva, biztosítás nincs rá, a tulaját pedig nem érdekli, elzárkózik.
    Ilyenkor mi a teendő?

    Blogbejegyzés 4 éve 22

  • Mi a szösz a babona?

    Az előző menyasszonyommal pont 7 évig tartott a kapcsolatom. A mostanival most lépünk a hírhedt hetedik évbe, és előjönnek a problémák. Nem rakok táskát a földre, mert kimegy belőle a pénz, és nem rakok sapkát az asztalra. Belém nevelték. Raktam sót a bal zsebembe állásinterjún, pedig nem hittem benne, és felvettek.
    Nem megyünk el létra alatt, írtózunk a fekete macskáktól, főleg, ha előttünk megy át az úton.
    Babona ide, vagy oda, kíváncsi vagyok a tapasztalaitokra, véleményetekre.

    Blogbejegyzés 4 éve 26

  • Akciós átverés

    Ez most egy másfajta zseniális húzás.
    Tegnap vettem egy akciós blutooth fülest egy elektronikai áruházban, kőkemény 4199Ft-ért. Kicsit gyanús volt, hisz egy részen meg volt szakadva a csomagolás, de hát csak ez az egy darab volt, hát hazahoztam. Itthon első körben be sem kapcsolt, gyanús is volt, hogy le van merülve a dobozában, mindegy, ráraktam a töltőre. Kb. 4 órányi töltés után jelzett, hogy kész. Este nagy örömmel végre bekapcsoltam, párosítottam, és elkezdtem élvezni a hangokat. Kőkemény 3 percig jó is volt, mikor közölte velem, hogy battery low, majd egy perc múlva ismét, és rá egy percre már ki is kapcsolt.
    Szóval ma ismét vissza a boltba, ahol jegyzőkönyvezés után nyugodtam levásárolhatom, hisz nincs cseredarab, bár az ügyfélszolgálatos kedvesen elmondta, hogy ha nem találok másikat, ami nekem megfelel, akkor visszakérhetem a pénzt. Irány a sorok közé, ahol a legolcsóbb ilyen füles potom 8399Ft, azaz pont a duplája. Még szerencse, hogy pont most volt a 6k Ft-os sziamiaú hír, szóval lemondtam az ottani vásárlásról, és vettem az irányt a papírokkal a kezemben a pénztárhoz.
    Második felvonás: "-Levásárlás? - Nem, nem találtam nekem megfelelőt." De hát ő nem adhat vissza pénzt, hogy gondolom én ezt? Hivatkoztam az ügyfélszolgálatosra, a nő elsétált, majd duzzogva visszajött, rám sem nézett, kinyomtatott még egy pár aláírandó papírt, és leszámolta ezt a hatalmas vagyont...

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 4 éve 48

  • Autóversenyzők! Ti nem vagytok normálisak!

    37. út. Ezen járok minden nap munkába. Az egész út Hernádkaktól Szerencsig végig van kövezve keresztekkel.
    Járnak ott kamionok ezerszámra, ha megelőzöl egyet, akkor 20 másodperc múlva ott vagy a következő mögött. Igen ők is szabálytalanul 90-nel mennek, de nektek az sem elég, vad előzésekbe kezdtek egy 15 perces úton! Engem, ha beállok a kamion möge, akkor meg, ha nem sikerülne az előzés, simán padlófékre vagy árokba kényszerïtetek, mert hát csak nem hagyom a szembejövő ártatlant meghalni miattatok!
    Igen, szeretném, ha a rendőr végre megállítana, bár azzal eddig sajnos egyszer sem találkoztam.
    Remélem az összes kereszt nektek szól, és nem azoknak, akik nem mentek 150-nel országúton!
    Csak szeretnék biztonságosan eljutni a munkahelyemre, és haza a páromhoz!

    Blogbejegyzés 4 éve 178

  • SAP, a fogyatékos programozók gyülekezete

    Mondja már meg nekem valaki, hogy az SAP-ben mi a francnak csinálnak miniatür, nem méretezhető ablakokat, ahol kb. 640*480-as ablakokban csúszkákat kell használni, hogy lássam, az érdemi információkat! :W

    Blogbejegyzés 5 éve 27

  • Töltőmizéria, nem hiszem el

    Ketten vagyunk a párommal. Meg 2 tablet, 4 telefon, blutooth füles, 3 powerbank, akksitöltő, 2 lakhely 2 városban.
    Nincs az a töltő és kábel mennyiség, ami ezt ki tudná szolgálni! Ráadásul ebból 3 usb type c. Ma pont egy ilyen miatt kellett átvezetnem újból, mert véletlenül az utolsót is hazavittem.
    Ahol most vagyunk, az egy régi ház, ahol alig van konnektor. Két elosztó is tele van töltővel, persze a szoba sarkában, a tv mellett, ahove nem lehet leülni.

    De várom már, hogy egyszer eljussunk oda, hogy havonta kelljen csak tölteni valamit, nem úgy, mint a mostani telefonomat, amit legalább naponta 2x, és most is a powerbankon lóg, 0%-os akksival.

    Blogbejegyzés 5 éve 51

  • Töltőmizéria, nem hiszem el

    Ketten vagyunk a párommal. Meg 2 tablet, 4 telefon, blutooth füles, 3 powerbank, akksitöltő, 2 lakhely 2 városban.
    Nincs az a töltő és kábel mennyiség, ami ezt ki tudná szolgálni! Ráadásul ebból 3 usb type c. Ma pont egy ilyen miatt kellett átvezetnem újból, mert véletlenül az utolsót is hazavittem.
    Ahol most vagyunk, az egy régi ház, ahol alig van konnektor. Két elosztó is tele van töltővel, persze a szoba sarkában, a tv mellett, ahove nem lehet leülni.

    De várom már, hogy egyszer eljussunk oda, hogy havonta kelljen csak tölteni valamit, nem úgy, mint a mostani telefonomat, amit legalább naponta 2x, és most is a powerbankon lóg, 0%-os akksival.

    Blogbejegyzés 5 éve 0