donjohnson blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • 32 GB-nál nagyobb pendrive formázása FAT32 fájlrendszerre Windows alatt

    Ha olyan eszközünk van, ami csak FAT32 fájlrendszert kezel és csak 32 GB-nál nagyobb pendrive-unk van kéznél, akkor a következő módszer segítségével lehet 32 GB-os FAT32 fájlrendszerű pendrive-ot varázsolni belőle, mert a Windows beépített Fájlkezelőjében nem elérhető ez az opció 32 GB felett (csak NTFS-t és exFAT-ot enged, FAT32 hiányzik "gyárilag"):

    1. Nyissunk egy CMD ablakot adminisztrátorként (Start menü / CMD / jobb klikk és futtatás rendszergazdaként)
    2. Diskpart
    3. List disk
    4. Select disk X (ahol az x a formázandó/partícionálandó disk száma)
    5. Clean
    6. Create partition primary size=30000 (ez kb. 32GB lesz így)
    7. Select partition 1
    8. Active
    9. Format quick fs=Fat32
    10. Assign
    11. Exit
    12. KÉSZ

    Forrás: [link]

    Blogbejegyzés 3 éve 4

  • Sérült pendrive kapacitásának helyreállítása

    Biztos sokatokkal előfordult már, hogy egyik napról a másikra megmakacsolta magát a régi pendrive-otok és hirtelen elveszett róla minden adat, aztán formázás után pedig nem a gyári kapacitását írta ki. Utóbbi problémára nyújt megoldást a mostani rövid bejegyzésem, melyben ismertetem a teendőket:

    1.) Parancssorba írd be a "DISKPART" parancsot (gyengébbek kedvéért a parancssor megnyitása: Start menü --> cmd); utána ezt kell, hogy lásd: DISKPART>

    2.) Írd be, hogy "LIST DISK" hogy kiderítsd az USB eszközöd kötetszámát.

    3.) Írd be, hogy "SELECT DISK 2" (ha az USB eszközöd a 2-es; értelemszerűen helyettesítsd a megfelelő számmal, amelyik nálad az aktuális USB meghajtó); A Diskpart megerősíti, hogy mostantól ez a kiválasztott meghajtó: "Disk 2 is the selected disk."

    4.) Írd be, hogy "SELECT PARTITION 1" (ez a parancs kiválasztja, hogy az első legyen az egyedüli partíció, a kisebb pedig törlődni fog, hogy visszakapd az eredeti méretet, tehát a teljes partíció méretet). A Diskpart megerősíti, hogy az első partíció a kiválasztott: "Partition 1 is now the selected partition."

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 91

  • 3 generációs videokártya miniteszt

    Adott 3 videokártya:
    Sapphire Radeon HD3870 512 MB GDDR4 Single Slot Fansink
    Gigabyte Radeon HD5750 1 GB GDDR5 Dual Slot Fansink
    Powercolor Radeon HD6850 1 GB GDDR5 Dual Slot Fansink

    Adott egy konfiguráció:
    alaplap: MSI P6N SLI V2
    processzor: Core 2 Duo E8400
    memória: 3 GB DDR2 800 MHz Geil Ultra és A-data
    winchester: Western Digital Caviar WD3200JD 320 GB

    Beszéljenek az eredmények:

    A HD6850-es tesztre bocsátásáért köszönet Devil Gelo fórumtársnak.

    Blogbejegyzés 12 éve 0

  • Mi mindenre jó a VLC player?

    Tavaly november óta szenvedtem az összes DVB-T csatorna beállításával, mert MUX C-n gyenge volt a jelerősség, és így képet sem adott a Pinnacle tunerem. Ami mint kiderült nem a tuner érzékenységének a hibája. A DVB Dream nevű ingyenes programmal tesztelgettem az antennaállásokat (gyári szoftvert nem kaptam a tunerhez, hardveraprón vettem), amit azóta elvesztegetett időnek tartok. Hiába tűnt okos, praktikus kis programnak, mert még a jelerősséget és a minőséget is kiírta %-osan, mégse hozta be a csatornákat csak, ha erős, illetve nagyon erős volt a jelerősség.

    Mai nap folyamán véletlenül találtam riska1982 egyik hozzászólására (mint kiderült Benjo-tól származik eredetileg), amit ezúton is köszönök nekik, hogy továbbította, leírta mert a VLC player-rel tökéletesen bejön az összes csatorna. Jelerősség azóta gondolom nem változott (VLC nem mutatja), viszont ez valamiért alacsonyabb jelszintnél is mutat képet.

    Vajon mitől lehet ez?

    Ha nem is tudjátok rá a választ, én azért örülök, mert a lényeg, hogy végre fogom az összes ingyenes digitális tv csatornát. :))

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 10

  • 10 éves a GTA 3 :)

    Pár nap híján 10 éve jelent meg PlayStation 2-re a Grand Theft Auto III, majd tavasszal követte a PC-s változat is. Eme nemes alkalomból a Rockstar Games kiadott egy szuperminőségű emlékvideót, melyet itt tekinthettek meg:

    Blogbejegyzés 12 éve 12

  • Búcsú a Commodore 64-től

    Sajnos meg kell, hogy váljak ettől a remek kis masinától egy esetleges költözés miatt. Mindig jó lesz majd visszagondolni rá, mert ez is tudott olyan játékélményt adni, mint a mostani konzolos vagy pc-s játékok, very high grafika nélkül is. Itt egy kép róla:

    Várja új gazdáját.

    Remélem jó kezekbe kerül majd, és túléli még a mostani c2d-s, i7-es gépeket is! :DDD
    Búcsúzóul itt van pár videó, köztük a kedvenc játékaim:

    Grand Prix Circuit
    Rambo: First Blood Part II
    Boulder Dash
    Végül egy kis válogatás:
    100 játék 10 percben

    Akit érdekel a C64 írjon nyugodtan. ;)

    Blogbejegyzés 14 éve 6

  • Nem rossz ötlet!

    Visszafelé leélni az életet: ha újra születnék, ezt szeretném. Halva kezdem és rögtön kikelek a koporsóból. Öregként felébredve nap mint nap jobban érzem magam. Miután túl egészséges lettem, kirúgnak az öregek otthonából, majd évekig élek gondtalan nyugdíjasként és bekaszálom a lejáró öregségi biztosításokat. Ezután, amikor dolgozni kezdek, az első napon arany karórát kapok a főnökömtől. Negyven-egynéhány évet dolgozom, mialatt egyre fiatalabb leszek, míg végül kiskorú lévén abba kell hagynom a munkát.
    Jönnek a gimnáziumi évek: pia, bulik, boldog promiszkuitás. Ahogy fiatalodom, úgy válok egyre gyerekesebbé. Jön az általános iskola:
    végtelen játék, semmi felelősség! Pár év múlva kisbaba leszek és mindenki kezét-lábát töri, hogy mosolyogjak rájuk. Az utolsó 9
    hónapot békés lebegéssel töltöm egy termálfürdő-szerű helyen, ahol mindent megkapok, ami csak kell: központi fűtés, on-line szobaszervíz, stb.
    Míg végül...
    befejezem egy jó orgazmusként.

    Blogbejegyzés 14 éve 11