e=mc² blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • 35

    Eltelt tíz év. Atyaég!

    Továbbra sem jó dolog az öregedés. Előkerültek bajok, nyavalyák, meg miegymás, amit a hagyomány ráfog az öregedésre. Lassan szemüveget kell hordanom, mert nap végére már elfárad a szemem. Pont tegnap voltam szemorvosnál. Javasolja menjek el a háziorvoshoz is, mert a szemfenéken magas vérnyomás jeleit véli felfedezni. A látásommal még nincs nagyobb baj, de a -0,5 cylinder megvan mindkét szememen. A vérnyomás jobban aggaszt.

    Ma van a születésnapom. Így az előző, 10 évvel ezelőtti visszaemlékezés visszaemlékezése kavarog bennem. Szomorúvá válok, amikor az idő múlása kerül valamilyen formában elő. Ez pedig elég gyakran előfordul. És meg csak hessegetem a gondolatokat el erről. Nem akarok tudomást venni róla, pedig szembe kell nézni ezzel. Olyan még nem volt, hogy valaki túlélje saját magát. Ez van, ez az élet rendje. Bele kell törődni, mert ha nem, az csak még jobban felőröl.

    Néha még van hiányérzetem. Bár ez szerintem csak az elrohanó fiatal éveimből adódik. Sok mindenről lemaradtam már és még sok mindenről le is fogok még. Már nem az enyém az egész világ, már csak a része vagyok, egy nagyon-nagyon apró része. Ehhez is hozzászoktam. Nem mondom, hogy sodródom, mert vannak saját döntéseim és úgy gondolom, hogy akkor is csak én alakítom az életemet. És joggal merem kijelenteni, hogy a 10 évvel ezelőttihez képest jobbak a körülmények.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 4 éve 4

  • Nyaralás Olaszországban

    Élménybeszámoló az Adriai-tenger egy másik oldalán eltöltött nyaralásról.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 7 éve 40

  • Autós telefon tartó kerestetik

    Sziasztok!

    Van egy pontosan ugyan ilyen autós telefon tartóm, ami eltörött. A rugó kiesett, így nem tudom felfogatni a ventilátor lamelláira.

    Ma a 10. GSM sufniboltból jövök el úgy, hogy nincs még csak hasonló kialakítású, csak a szokásos ilyen meg ilyen, meg ezekhez hasonló.

    Ebayen találtam, már megrendeltem, de mire elér hozzám, vége a nyárnak. Így szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek, vagy tud-e olyan helyet, ahol pontosan ugyanaz a tartó kapható, mint a legelső képen látható?

    Szélvédőre ragasztható nem jöhet szóba (nem szeretem, ha takarja a látóteret és zörögni is szoktak).

    Köszönöm!

    Blogbejegyzés 7 éve 9

  • Beáztattak ismét

    Helyszín: lakótelepi panel lakás.
    Időpont: két órája.

    Nem az első alkalom, hogy a felettünk lakó szomszéd, egyszerűen otthagyja a mosógépet magára, és elmegy otthonról. Természetesen a fürdőszobánk, a wc, az előszoba, a szervizhelyiség (ahol a csövek mennek), és a konyha falán folyik lefelé a szenny. Természetesen egy hónappal ezelőtt lett véletlenül kifestve a fürdőszoba, a wc, az előszoba és a konyha. Ez a rohadtul bosszantó. Új mosógép csurom víz, a szervizhelyiségben tárolt dolgaink szintén.

    A szomszéd értesítése megtörtént, aki a gyerekét küldte haza. Innen tudjuk, hogy "ja, csak a mosógép csöve kiugrott a kád széléről, mert lötyögni szokott."

    A kárenyhítés megtörtént, fényképeket készítettem, a kárbejelentést hétfőn megtesszük a biztosító felé.

    Egyéb lehetőségem van-e arra vonatkozólag, hogy tehessek bármilyen lépést, bárki felé, hogy először is ilyen ne forduljon elő többet, másodszor pedig ha igen, akkor igen csak érezze át a súlyát annak, hogy nekünk bizony nem kicsi kárt okozott, nem először (legutóbb augusztus), és - ahogy látom az igénytelenséget, ami körülveszi - nem utoljára... mert láthatóan leszarja a felettünk lakó, hogy mi történt, és a későbbiekben sem fogja érdekelni az, hogy odafigyeljen egy kicsit a dolgaira?

    Volt-e már valaki hasonló helyzetben, és hogy miképp cselekedett?

    Blogbejegyzés 8 éve 14

  • Karácsonyi étlap

    A téli forgatagban bizonyára sokunk fejében megfordult már, hogy mi is legyen az asztalon karácsonykor?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 10 éve 47

  • Is it like Today?

    Hat igen, ez a nap is elerkezett. Gyorsan jott, nem szamitottam ra ennyire hirtelen. Volt valami a levegoben mar egy ideje, de valahogy nem akartam tudomasul venni a letezeset es egyszeruen csak elhessegettem a gondolatfoszlanyokat a fejembol. Nem akartam, hogy utolerjen, aminek be kellett amugy is kovetkeznie. A gondolat egyszeruen felemeszt, mert nem tudom elfogadni.

    Neha kivanom azt, hogy rendelkezzek egy iro szokincsevel es intuiciojaval, hogy megfogalmazhassam azt, hogy mit is gondolok a vilagrol, hogy atadjam masoknak azt, ami bennem van. Nem akarok en ratukmalni senkire semmit, csak hogy egyaltalan elmondhassam valakinek, barkinek, akarkinek!

    Valahogy ugy erzem, ezt mar nem fogom tudni megtenni. Szeretnek nehanyszor leulni valakivel beszelgetni altalanos dolgokrol, vagy inkabb csak hallgatni az elettortenetet azoknak az embereknek, akiknek van tapasztalata az "elettel" es at is tudjak ugy adni, hogy egy eletre szoloan benned maradjon akar into jelkent, akar csak egy olyan pillanatra, amire szivesen visszaemlekeznek.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 3

  • Leharcolt oroszlánok

    Évekkel ezelőtt láttam már egyszer, de ma megnéztem újból (egyébként teljesen véletlenül - pedig hiszem, hogy véletlenek már pedig nincsenek).

    "Érett" fejjel évek múltán újra átélni, egy olyan élményt adott, ami leírhatatlan. Belülről kezd marcangolni az érzés, hogy üres az életem, nem csak hogy valami hiányzik belőle, de minden!

    Ez kegyetlen félelemmel tölt el....

    Blogbejegyzés 11 éve 0

  • Nyaralás Horvátországban

    Avagy TravelChannel kicsit másképp az Adria egy kis szegletéből.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 12 éve 205

  • Éjszakánként

    Szuszog, sóhajt, kitakarózik, forgolódik, kocogtatja a fogát, nyögdécsel, cirógat, fújtat, lélegzik, mosolyog, álmodik, remeg, melegít, ölel, rúg, gömbölyödik, didereg, morog, betakarózik, simogat, aggódik....

    Velem alszik!

    Nincs még egy ilyen, ehhez fogható érzés!

    Blogbejegyzés 12 éve 12

  • Ez aztán a kacsa!

    Kedvcsináló vasárnapi ebédhez narancsos kacsával és vanília pudingos palacsintával.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 12 éve 40

  • Vezetni voltam

    Avagy mit is lehet magunkkal kezdeni egy szép nyárias napon :)

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 13 éve 82

  • Adrialin - Utazási iroda (?) - vélemények?

    Sziasztok!

    Szeretnék idék nyáron kis kirándulást tenni az Adrián, és nézegettem pár oldalt, de nem igazán vagyok otthon még ebben a témában - Nem voltam még külföldön soha egy napnál tovább. Ezért szeretnék némi segítséget, infót, tanácsot kérni tőletek az alábbi oldallal, céggel, utazási irodával kapcsolatban.

    Hallottatok-e már erről a cégről, volt-e már valaki velük kapcsolatba? Fizetés? Érkezés/távozás, mit vigyünk, mire érdemes figyelni külföldön, mire készüljünk, mire számíthatunk? Tapasztalatokat, információkat várnék, bármi ami a címben látható névvel kapcsolatos.
    Az oldalon eléggé sok adatmennyiség van (apartmanok, szállodák), több nyelven (mondjuk ebben pont az a feltünő, hogy mintha géppel fordítanák le), de valahogy nem jön át nekem az, hogy tuti biztonságos.

    Minden információ jól jönne!

    [link]

    Köszönöm!

    Blogbejegyzés 13 éve 46

  • Az este

    És beköszönt az este...

    ;]

    ;)

    :Y

    :B

    :D

    Valahogy így.

    Blogbejegyzés 13 éve 9

  • Vacsora előtt

    És kézenfogva elindulunk sétálni a folyóparton megnézni a naplementét. Apró keze eltűnik az enyémben, ujjainkat szorosan átkulcsoljuk, kicsit lebegtetve előre-hátra karunkat. Apró, lassú léptekkel, meg-megállva néha átölelve egymást haladunk a csobogó víz mellett. A körülöttünk levők mind el vannak foglalva a saját kis világukkal, mint ahogy mi is a mienkkel. Csak néhány kacsát zavarunk meg jelenlétünkkel, akik heves hápogás közepette startolnak el a víz felszínéről. Kicsit távolabb leereszkednek egymás mellé. Ők is egy pár.

    És beköszönt az este...

    Blogbejegyzés 13 éve 0

  • Uzsonnára...

    És megcsókolja tenyeremet. Az övénél majdnem kétszer akkora. - Először furcsállta a dolgot, de azután megbarátkozott vele, amikor simogatom a hátát, fogom a kezét séta közben, ja és a cici pont belefér. :) - Ráhelyezi tenyerét az enyémre, és összekulcsoljuk ujjainkat, ami ölelésbe torkollik, végül elcsattan egy csók. Ő mosolyog, én vágyakozom. Tudja mit szeretnék. Kicsit elkomolyodik, újra mosoly fakad az arcán, majd felkel, és a ruhásszekrény felé indul. Megyünk sétálni!

    És kézenfogva elindulunk...

    Blogbejegyzés 13 éve 10

  • Délután

    És megszólal azon a kedves kis hangján, amivel egyszerűen nem tudok betelni. Csak hallgatom, amiket mondd és elmerülök a hangjában olyannyira, hogy amikor visszakérdez, hirtelen megrázkódom, mert a fonalat már rég elvesztettem. Ekkor hangszíne megváltozik, mélyebb lesz és morogni kezd. Torokból, de olyan aranyosan, hogy megmosolyogtat. Ő pedig ettől még mérgesebb lesz, hogy kinevetem, amitől még jobban morog. 22-es csapdája. Végül beadja a derekát, elneveti magát és csak annyit mondd nőies hanglejtéssel: " -Olyan hülyék vagyunk!"

    És megcsókol...

    Blogbejegyzés 13 éve 2

  • Ebéd után

    És a desszert pedig tiramisu. Leülünk egymás mellé a nappaliban a kanapéra, kényelmesen elhelyezkedünk, kezünkben a tálka édesség. Pár falat után ránéz az enyémre, sóvárogva, kérdően, enyhén mosolyogva megkérdezi: "-Ugye nem fogod kérni?" Azonnal rávágom, hogy de igen, miközben már tudom, hogy ezt én falatonként fogom neki adni. Merítek egy picit a kanállal, kifelé fordítom, hogy könnyen a szájába vehesse, és vigyorogva csóválom a fejem, miközben nyammnyogva behabzsolja az evőeszközről a süteményt. Diadalittasan, megelégedve nyújtózik el ölemben az utolsó falat után, hogy aztán kedvére kihasználja, hogy cirógatom, simogatom, miközben nekem dorombol.

    És megszólal...

    Blogbejegyzés 13 éve 0

  • Az ebéd

    És jollakunk a látvánnyal, ami előttünk elénkterül. Ahogy fogja a villát, emeli a szája felé, kitátja oválisra ajkait, szemével nézi a prédát, ahogy egyre közelebb kerül végzete felé. Egyszer csak megáll a keze, látja, hogy figyelem őt, szeme rám esik, és mosolyogva, hangsúllyal megkérdi: "- Most mi van?" Visszamosolygok rá, és választ kikerülvén egy falatot csúsztatok le a torkomon. Ő folytatja elkezdett műveletsorát s teljesen extázisba esik a rántotthús ízétől.

    És a desszert...

    Blogbejegyzés 13 éve 1

  • Ebéd előtt

    És elkészítjük ebédünket ketten, együtt, kerülgetve egymást a kis konyhában. Néha-néha összeér a karom az ő vállával, a térdem a combjával. Ha közel hajolok hozzá ismét érzem illatát, nem bírom megállni, hogy ne csókoljam meg a szabadon lévő nyakát. Ekkor kicsit elhúzódik, összehúzza vállait a nyakával, mert csiklandozza szőrzetem. Az asztalnál űlve ráhelyezi gyengéden lábfejét a lábamra, apró pillantásokat vetünk egymásra.

    És jóllakunk...

    Blogbejegyzés 13 éve 5

  • Délelőtt

    És felkel az ágyról, belebújik a mamuszomba, kicsoszog az erkélyre és nagyokat szippant a friss levegőbe. Mosolyog, boldog, hogy újra süt a nap, ami szinte megkapja az arcát, pedig éppen hogy csak kimerészkedett a fénybe. Bentről zajokat hall, így vissza libben pihekönnyű léptekkel, majd sejtelmes mosollyal az arcán, karjait keresztbe téve megáll, szemléli a terepet, és hozzálát. Velem.

    És elkészítjük ebédünket...

    Blogbejegyzés 13 éve 4

  • Úgy tíz körül...

    És szürcsölni kezdi az ajkaival a bögre szélére áramló feketét. Majdnem csókra álló, kissé nedves ajkakkal aprókat szürcsöl. Két kézzel fogja, ujjaival körbe öleli, melegíti tenyerét, miközben igéző, milimiéternyit összébb szűkülő szemekkel belenéz az én szemembe és látom rajta, ahogy azok nevetnek. Közben egyik kezével vállig érő vörös haját füle mögé bújtatja a homlokáról. Ekkor bevillan bennem hajának kellemes illata, ami egész éjjelemet, álmomat megédesítette. Hosszan, mélyeket lélegeztem belőle, még most sem tudok betelni vele.

    És felkel az ágyról...

    Blogbejegyzés 13 éve 0

  • Reggeli után

    És kinyílik a szeme...

    Tekintete azonnal engem keres, és mikor megpillant, megnyugszik, hogy nem voltam álom számára. Rámosolygok, ő visszamosolyog rám. Majd látom, ahogyan sóvárogva az én kávéscsészémmel szemez, és sóhajt egy nagyot vigyorogva. Tudja, hogy neki hoztam, amit egy csókkal köszön meg.

    És szürcsölni kezd...

    Blogbejegyzés 13 éve 2

  • Reggelente

    Már a negyedik hétvégét tölti el nálam. Reggel felkelek, és csak gyönyörködöm a látványban. Itt van, velem. Boldogan, nyugalomban.

    Nincs is annál jobb, mint amikor reggel nem egyedül kelsz fel, hanem kinyitod a szemedet, akkor Ő az első akit megpillantasz. Mosolyogsz egy kicsit, karoddal jobban magadhoz szorítod, megpuszilod, és a reggeli kávé közben a falnak támaszkodva figyeled, ahogyan jóízűen alszik, őrzöd álmát, hogy senki meg ne zavarja. Apró jeleket veszel észre az arcán, és tudod, hogy most az álomvilágában is "jó" történik vele.

    És kinyílik a szeme...

    Blogbejegyzés 13 éve 24

  • Megnyugodtam

    Jól van, nem úgy működik!

    Szerencsére.

    Blogbejegyzés 13 éve 0