eclipse006 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Ismét Marantz

    Közel áll hozzám a Marantz hangzásvilága, emiatt maradtam a márkánál, csak egy kicsit komolyabb típust néztem.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 8 éve 25

  • Marantz CD 67 SE, az "új" lakó

    Már régóta szemeztem a címben szereplő CD játszóval, sikerült is igen jó áron hozzájutnom. Míg meg nem érkezett, folyton a neten keresgéltem róla specifikációt, képeket, véleményeket. Viszonylag hamar megjött. Kíváncsi voltam az állapotára, mivel a képek nem adtak egyértelmű választ arra mire is számíthatok. A gondos becsomagolás kezdte eloszlatni kételyemet, de csak akkor nyugodtam meg, mikor megfosztottam a halom fóliától. Makulátlan állapotnak örvend, előző tulaja nagy valószínűséggel vigyázott rá. Na jó, persze nem is olyan mint egy mobiltelefon, amit nap mint nap hurcol az ember magával, és különböző hatások érhetik.
    Külleme: Rögtön észrevehető a minőségi anyagok használata, illetve a precíz összeszerelési minőség. A száraz adatok is magukért beszélnek: ~6 Kg súly, dupla alsó lemez, merevítés belül, fém előlap, súlyos fedő lemez. Kivétel nélkül réz csavarok mindenhol, aranyozott analóg/digitális kimenet.
    Belbecs: Prémium kondenzátorok( Elna Silmic, Cerafine), HDAM( diszkrét elemekből épített műveleti erősítő), szimmetrikus D/A felépítés, stb..

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 2

  • Így kerek

    Bár a cím nem sokat sejtet, ez a kis bejegyzésem a JVC MX-S20-as mini-hifimről fog szólni. Első hangrendszerem alapját szolgáltatta ugyanis ez a kis szerkezet. Eredetileg csak a hifi-t vettem meg távirányítóval, a saját hangsugárzója nem volt meg hozzá. Már akkor is nagyon izgatott a dolog, hogy vajon hogyan szólhat az eredeti dobozokkal. Nem hagyott nyugodni a gondolat, így szétnéztem a neten, hátha megtalálom hozzá. Sajnos nem jártam sikerrel. Nem rég viszont sikerült szert tennem rájuk, ráadásul nagyon jó állapotban vannak. A poén az egészben, hogy ugyanattól az eladótól vettem, ahonnan a hifit is annó. Örültem is, mert tudtam, hogy korrekt eladó, és megbízható.
    Paramétereit tekintve: 35W a maximális terhelhetőség, 6 ohm-os impedanciával rendelkezik.2 utas kialakítású (13cm-es mély-közép, ~4cm magas), Bass-reflex doboz, dupla reflex nyílással. Hátulján csíptetős hangfal aljzat van. A kabinet teljes egészében fából van vatelin szerű anyaggal kibélelve. Az előlap ne tévesszen meg senkit, alatta fa előlap van, a műanyag csak dísz elem. Információim szerint a Jamo gyártotta a sugárzókat.
    Első hallgatózáskor meglepődtem, méretét meghazudtolóan szólalt meg. Csodálkoztam is, hogy ekkora dobozokból, hogy tud ilyen mély hang kipréselődni. Ez betudható szerintem a jó hangolásnak. Tesztlemezként Sade-Diamond Life, Bonobo-Days to Come, Dido-No Angel albumát használtam.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 0

  • Hangrendszerem 3

    Ismét eljött a változtatás ideje, búcsút vettem a jó öreg Philips erősítőmtől, helyette jött egy Marantz.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 13 éve 118

  • Hangrendszerem 2

    Ebben a bemutatóban egy Philips FA-630-as erősítőről olvashattok.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 13 éve 58

  • Hangrendszerem

    Ebben az írásomban szeretném bemutatni nektek a hangrendszeremet, amit olcsón sikerült beszereznem.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Cikk 14 éve 59

  • HP DC7100 számítógépház bemutató

    Ez az első Logoutos írásom, remélem elég hasznos lesz ez a kis bemutató!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Cikk 14 éve 74