eladogeppc blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • SZORUL A MOBIL PIAC !

    ÜDVÖZÖLLEK KEDVES OLVASÓ !

    Ha van pár perced, kérlek olvas végig és okulj abból a hibából, amit én "elkövettem".

    A cikkben szereplő Nevek és Cégek mind a fikció szüleményei, a cselekmény maga igen is valós eseményeken alapul. Nem akarok senkinek kellemetlenséget, de tanuljatok ebből ti is !

    ! FEJLEMÉNYEK ! - SZÖVEG LENTEBB !! -

    BEVEZETÉS

    Branhusz Kázmérnek hívnak, közel 45 éves. 20 éve vagyok IT technikus. Hobbym a telefonok - nem üzleti alapon történő - csere-beréje.

    ELŐZMÉNYEK

    Android-dal már tényleg időtlen idők óta foglalkozom, sok kínai és márkás telefon megfordult már a kezemben az évek során. A tapasztalat meg valahogy csak-csak gyűlt, még ha nem is vagyok "penge" mindenben.
    Biztos láttátok már páran, hogy LG, Samsung, de egyéb más fórumokon is ott vagyok, írogatok a készülékekről, és általában meg is kapom az "elégedetlen" jelzőt.
    Igen, picit naivan, de elvárom azt, hogy amit a reklámokban látok, azt valamelyest a telefon próbálja meg teljesíteni. Például az M4 AQUA ne ázzon be, vagy a nagy akkuval reklámozott egyéb telefon ne merüljön le 1 nap alatt.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 7 éve 62

  • Melyiket? Meizu M1 Note vs Lenovo K3 Note

    A sok "nagyobb" márka után gondoltam kitérőt teszek ismételten a kínai "nagyságok" irányába.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 9 éve 61

  • Melyiket ? Meizu M1 Note vs Lenovo K3 Note

    Dobozbontás, megjött a két nagyágyú

    A Lenovo K3 Note egy kissé puritán, míg a Meizu egy picit minőségibb hatást keltő, elegánsabb dobozban érkezett a messzi távolból.

    Lenovo doboza:

    Meizu M1 Note doboza:

    Értékelés: 1:0 a Meizu javára

    Műanyag háború

    A két telefon küllemét tekintve sokban különbözik egymástól. Míg a Meizu fényes műanyag borítást - amely nem eltávolítható unibody - addig a Lenovo matt hatású hátlapot kapott, amely leszedhető, ugyanis ez alatt található a 2 SIM illetve az SD kártya helye. Engem egyáltalán nem zavar egyébként a fényes műanyag borítás, még anno az iPhone is így kezdte.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 26

  • LG G2 HardBrick / UnBrick Lollipopról visszaváltás után

    Ezen blogbejegyzés azoknak szól, aki Lollipopról próbáltak visszaállni KitKat-re KDZ módszerrel, és nem sikerült valamiért, illetve szerintem azoknak is jó lehet, akiknek csak LG logo van a készülékükön. Fekete LCD-nél nem tudom működik-e, érdemes megpróbálni.

    !! Nekem csak ez a módszer segített a HardBrick nevezetű mód után téglából működő képes telefont csinálni !!

    Amire biztos szükség lesz:
    - Ubuntu 14.10 Linux disztribúció pendrive - Hogyan ?
    - DroidMester v20G.zip-es romja kitömörítve !!! A TOT-os ROM-ot végül is NEM használtam

    Valamilyen módon tömörítsük ki a ZIP-es ROM-ot egy könyvtárba, majd az összes .img fájlt nevezzük át .bin kiterjesztésűre. Én ezeket a fájlokat egy külön pendrive-ra raktam fel, de akinek van linux-a, az tudja hova tegye, hogy könnyen elérje.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 1