escape blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Oppo R819 Valentin napi akció - Telefon olcsóbban.

    Üdv!

    Az ismert kínai gyártó egy akcióval kedveskedik a pároknak, akciós, 400 eurós áron hozzá lehet jutni 2 darab Oppo R819 készülékhez tokkal, kijelzővédő fóliával együtt. Ez nagyjából 62K-ra jön ki, ennyibe kerül így egy készülék.
    Barátnőm szeretne egy ilyen telefont, ám nekem már van egy Find 5-öm, így nem vágyok egy olcsóbbra.

    Na mindegy, majd lesz valahogy...

    Blogbejegyzés 10 éve 1

  • Debreceniek figyelem!

    Sziasztok!

    Arra kérném a mélyen tisztelt és tájékozott debreceni olvasótábort, hogy ha ismer olyan szervízt, vagy elektronikával foglalkozó szakembert, aki elvállalná egy Orion tipusú hifi erősítő javítását, kommentben jelezze. Egy 30+ éves Se 1025B erősítőről lenne szó. A márkaszervíz nem vállalja időhiányra hivatkozva.
    Előre is köszönöm az útbaigazítást.:R

    Blogbejegyzés 11 éve 2

  • Oppo Find 5 finomságok

    Nem sütni akarok a telefonnal, bár amekkora tepsi, lehetne, hanem leírni felsorolás szerűen a készülék apró kicsi fícsörjeit, kedvességeit, amik miatt ez az eddigi legjobb készülék, ami nálam járt.
    Hozzáteszem, nem használtam még semmilyen csúcsmodellt, ez az első. Elődei egy Xperia P, és Galaxy Ace fordított sorrendben.

    A fejlesztők hozzáállása:
    Nagyjából heti, de maximum 3 heti rendszerességgel adnak ki frissítést, javítást a jelenleg is béta állapotban lévő, Color ROM-hoz. Project Firefly-ként indult, de új nevet kapott. (Jelenleg is ez van a telefonon.)

    A rendszer apróságai:

    - A gyári alapszoftvernél szebb felület, értelmesebb wigdetek. Szakítottak az amőbákkal. [link]
    - Alap feladatkezelőben zárolhatók az alkalmazások, így az a takarításkor nem záródik be.[link]
    - Értesítési területen beépítve a Facebook ikonok.[link]
    - Értesítési terület alján a havi mobil adatforgalmi keret napi forgalma, és a hónapban még felhasználható megabájtban.[link]

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 0

  • Okostelefon-PC szinkronizáció

    Üdvözletem.

    Nagyjából két napja agyalok a probléma megoldásán, és azt hiszem sikerült végre megtalálni. Mivel itt még nem találkoztam ilyen bejegyzéssel, sem topikkal, leírom az elképzelést, majd a megvalósítást. Képeket mellőzöm, egyáltalán nem nehéz megcsinálni a beállításokat. A felhasznált szoftverek további képességeit nem ismertetném, csak azt írom le, amire nekem szükségem volt. Az egész projekt 850 forintba került, de ingyenes verzió is létezik.

    Probléma:

    Adott egy lakásban egy nem használt laptop, egy wifi router, és egy okostelefon. A cél az volt, hogy a telefonnal belépve a lakásba amint felcsatlakozik az otthoni wifire, a telefonon lévő új fájlokat másolja fel szépen beavatkozás nélkül az immár "szerverként" üzemelő laptopra. Ez a laptop folyamatos összeköttetésben van egy lapos tévével, mely nem okos, de HDMI csatlakozás van rajta, filmezni is erről szeretnék, torrentezni is erre, és a telefonnal készült tartalmakat is ezen szándékozom visszanézni. Ezért kapta a "szerver" nevet.

    Felhasznált szoftverek:

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 0

  • Kapcsolódás telefonhoz FTP-n keresztül. Hogyan?

    Üdv mindenkinek!

    Van egy telefonom, ami képes ftp szerverként működni, így ha azonos hálózaton van a gép, és a készülék is, tudok benne TC-vel turkálni. Amit meg szeretnék valósítani, hogy kikerüljem a TC megnyit, Kapcsolódás URL-hez, cím beír, e-mail cím beír. Ezt esetleg lehet-e egyszerűsíteni bármilyen egyklikkes megoldással? Értem ezalatt, hogy bat fájlt készíteni hozzá, vagy valami szkriptet, ami ezeket a lépéseket egy kattintással megcsinálja.
    Lehetséges? Ha igen, akkor hogy? :R

    Blogbejegyzés 11 éve 8

  • Kis segítség kellene külföldi mobilszolgáltatókat jól ismerőktől

    Sziasztok!

    A helyzet a következő:
    Jövőhét elején Franciaországba utazok, és öt napig ott leszek, azonban ezalatt az öt nap alatt nagyon valószínű, hogy szükségem lesz mobilinternetre a telómon. Tudja valaki melyik szolgáltatónál mit érdemes, mennyiért, és mit kell kérnem az eladótól?
    Előre is köszi a segítséget, már ha érkezik :) :R

    Blogbejegyzés 11 éve 5

  • HP Deskjet 3050A All-In-One (J611a)

    A HP egyik legszebb tintasugaras-multifunkciós nyomtatójának részletes bemutatóját olvashatjátok.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 19

  • Minecraft Tekkit szerver - Első rész

    Üdvözlöm a Kedves Olvasót!

    Jelen bejegyzés egy Minecraft szerveren felépített "birodalmunkat" hivatott bemutatni. Bár manapság a videózás a menő, én mégis inkább az írást választottam. A szerveren Tekkit modpack van telepítve, ezzel adva hozzá egy nagy rakás új lehetőséget az egyszerű alapjátékhoz. Hogy miket, azt nemsokára látni fogjátok. Az alapjátékra nem térnék ki, és itt szeretném azt is jelezni, hogy ez csupán az (az öcsém és én) általunk megépített dolgokat takarja, sokan játszanak még a szerveren akik sokkal jobban informáltak, és jobban utánajártak a lehetőségeknek, nekünk ennyire volt szükségünk, ezért épültek meg a képen látható dolgok, illetve volt már, hogy egy adott szerveren felépített és belakott map egyszerűen kukázódott, szeretném ezt eltenni magunknak, ha esetleg hasonló történne. Picivel nagyobb képeket ITT találtok, de mivel én kis ablakban szeretek játszani, ezek csak ekkorára sikerültek, elnézést érte.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 3

  • Zwilling kések - Mennyire éri meg?

    Szerintem sokan járnak közületek Ted és Scott által alapított áruházlánc valamelyik üzletébe, és látjátok az éppen aktuális akciókat. Nagyon népszerű mostanság a nagyobb üzletláncoknál a pontgyűjtős téma, és az említett hipermarketnél jelenleg késekre lehet pontokat gyűjteni.
    Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek megéri-e, vett-e már valaki ilyet? :R
    Első bejegyzésnek ez is megteszi, aztán majd jönnek a címlaposok :DD Csak győzzétek olvasni :DDD

    Blogbejegyzés 11 éve 2