F-ECT$ blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Hearthstone Legendary kártyák osztályozása

    Bevezető

    Az alábbi írásban a Standarben használható Legendary kártyák osztályozását olvashatjátok erősségük, használhatóságuk és népszerűségük alapján.

    Utolsó frissítés: 2017.09.26.

    Fontos kiemelnem, hogy craftolni mindig decket érdemes, tehát ha 3 legend hiányzik a kívánt deckből, akkor nem érdemes nekifogni 1600 dusttal lecraftolni a legjobb hiányzót, mert mire meglesz a többire a dust, addigra eltűnhet a deck, és akkor csak kidobtad a dustot az ablakon.
    Érdemes figyelembe venni, hogy minden év első kiegészítőjével kiveszik a Standarból a két évvel korábban megjelent lapokat, legközelebb 2018 tavaszán ki fog esni WotOG, OniK és MSoG, így ezekből akkor craftolj csak, ha nem gond, hogy már csak pár hónapig tudod őket itt használni.
    Azt is érdemes észben tartani, hogy olyan kiegből amiből még nyitsz pakkokat, abból nem éri meg betörni semmit, mert nagyobb eséllyel nyitsz olyan legendet így, ami nincs meg.
    Classic kártyát nem igazán éri meg törni már a fentiek miatt sem, de további érv mellette, hogy ezek a lapok sosem fognak kirotálni (max Hall Of Fame-be kerülni, de akkor dust jár majd értük).

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 7 éve 11

  • Heroes of the Storm: Népszerű talentbuildek

    Előszó

    Az alábbi írás kettős célt szolgál, egyrészt szeretne segítséget nyújtani abban, hogy egy még nem ismert hős esetén milyen talenteket érdemes választani, másrészt hogy bemutassa, hogy milyen alternatív választási lehetőségek vannak az egyes népszerűbb buildek esetén. Mivel jelenleg 38 hős van, így az írás a buildek, néhány szavas leírások és az alternatívák felsorolásán túl a részletekbe menő kérdésekkel nem foglalkozik, arra ott van a Hozzászólások szekció vagy a játék topicja.

    Az utolsó frissítés: 2015.09.11. RÉGÓTA NINCS UPDATE-ELVE, A LEGTÖBB HŐSNÉL MÁR NEM AKTUÁLIS!

    Buildek

    Abathur
    Illidan's best teammate
    Thx @CarajoEsp

    Anub'arak
    Bugs
    Ranged tank
    Több életképes talentezés is van, de ez a 2 fő irány.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 0

  • Heroes of the Storm: Illidan talent build guide

    A bejegyzés nem frissül, itt vannak a friss buildek!

    Illidan

    Illidan az új metában elég népszerű hőssé vált, így 4.000 goldos árával mindenképp a jobb ár / érték arányú hősök közé tartozik. Az alábbi guide a legnépszerűbb buildet mutatja be vele kapcsolatban, de természetesen léteznek más életképes buildek is.
    Illidanról nem árt tudni, hogy nagyon könnyen ölhető főleg a játék kezdeti szakaszában, igazán a late game team fightjaiban hatékony legalább 1, de inkább 2 supporttal a csapatban, így solo queue-ra nem feltétlenül alkalmas.

    Level 1: Bár Illidan auto attack hős nem árt néhány dmg talentet beáldozni a túlélése érdekében, hiszen a halott hős 0 dps-t tol. Így bár a Seasoned Marksman és a Battered Assault szép dmg buffot jelent, mégis a Shadow Shield az ajánlott választás innen.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 0

  • Heroes of the Storm: Stiches talent build guide

    A bejegyzés nem frissül, itt vannak a friss buildek!

    Stiches tank

    Stiches dps

    Stiches hibrid

    Stiches a top 1 tank jelenleg a játékban, ennek több oka is van. Egyrészt ott a Hook / Gorge, melyekkel könnyedén megölhet a teamünk egy elkapott hőst, és utána az 5v4 megnyerése már nem okozhat gondot. A Pulverize segítségével az ultikat (Vall, Nazeebo) lehet szakítani, míg a Devour és Amplified Healing segítségével a túlélő képességek is a jobbak közé tartoznak a hősök, de még a tankok között is. Bónuszként pedig ott van az elég erős (aoe) dmg is, főleg ha 1-2 talentet szánunk a Slam erősítésére.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 0

  • Heroes of the Storm: Nazeebo talent build guide

    A bejegyzés nem frissül, itt vannak a friss buildek!

    Nazeebo

    Nazeebo az egyik legjobb (ranged) specialist a játékban, aki főleg a team fightokban tud jeleskedni az ultijával, emellett nem okoz gondot neki a lane push sem. Ahhoz viszont, hogy igazán hasznos legyen kell mellé egy csapat is, ami lassítással / stun-nal nem engedi szétszaladni az ellenfeleket az ulti alatt, illetve egy jó healer, aki életben tudja tartani, ugyanis a menekülési képességei eléggé limitáltak. A fenti build eléggé standard buildnek tekinthető, nem igazán szoktak eltérni tőle. Persze létezik alternatíva, ilyen a Spider Build is, olyan talentekkel mint Spider Cluster, Rewind és Leaping Spiders / Infested Toads.

    Level 1: A Death Ritual állandó hp és mana buffot ad a játék alatt, ami valamelyest enyhíti a menekülő képességek hiányát, lvl 20-ra ez a hp buff akár az 1000-es nagyságrendet is elérheti. A Blood Ritual gyenge ehhez képest, hiszen csak a 4 secig tartó regent duplázza, nem állandó buffot ad. A Demolitionist kevésbé hasznos mivel semmit sem jelent pvp szituációban, míg a Bribe inkább support talent.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 0

  • Heroes of the Storm: Tychus talent build guide

    A bejegyzés nem frissül, itt vannak a friss buildek!

    Overkill Tychus

    Grenade Tychus

    Tychus jelenleg az egyik legjobb ár/érték arányú hős, bár egy nerf be van rá ígérve (ami valószínűleg az Odin-t fogja érinteni, viszont mivel nem instant az átalakulás, így lehet nem / vagy csak picit nyúlnak hozzá). Képességeivel nagyon jó lane push-ra, elég szép burst dmg-je van, viszonylag masszív az assassinok között (főleg egy Vallához képest), cserébe kevésbé mozgékony, illetve ha beleszakítanak az Overkilljébe, akkor a következő 15 secben a dps-e sem túl erős level 10 előtt. Meglátásom szerint 2 életképes buildje van az Overkill build az Overkill képességet buffolja az egekig, míg a Grenade build az early game push-ban jó, illetve később a megnövelt Grenade range miatt könnyebben tud channelinges spelleket (pl Nazeebo ulti) szakítani. Tychus is nagyon jó talentekkel rendelkezik, kevés szinten van kötelező választás.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 0

  • Heroes of the Storm: Li Li talent build guide

    A bejegyzés nem frissül, itt vannak a friss buildek!

    Li Li heal

    Li Li talán még Raynor-nál is egyszerűbb hős: a fő skillje a Healing Brew (Q) automatikusan a legjobban sérült társunkat (vagy magunkat) gyógyítja, a Blinding Wind (E) is automatikusan megtalálja a közelben lévő hősöket, a Cloud Serpent-tel (W) pedig 10 secenként 1x kell "célozni". A két ulti szintén teljesen automatikus, tehát leginkább csak a helyezkedésre és a Q-ra, illetve időnként az R-re kell rátenyerelni. (A helyezkedés különösen fontos, különben nem azt healeljük, akit kellene!) Persze 1-2 talenttel hozhatunk néhány új képességet, de ettől a bonyolultság nem sokat nő.

    Level 1: Li Li-vel spammelni kell a healt, így érdemes a mana regent felgyúrni, hogy ne legyen gond vele Team Fightokban. A Pro Toss és Timeless Creature inkább csak kényelmi talentek, míg a Gale Force bár szép dps buff, de ez nem a mi feladatunk.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 1

  • Heroes of the Storm: Raynor talent build guide

    A bejegyzés nem frissül, itt vannak a friss buildek!

    Raynor

    Raynor az egyik legegyszerűbb karakter a játékban, nem véletlen, hogy a Tutorial-ban is vele találkozhatunk. Az ára is kedvező, ennek ellenére egy jó kis ranged assassin-ról van szó, aki főleg level 13 után kellemetlen meglepetéseket tud okozni. Egyszerűségét az adja, hogy a 3 basic képességéből 1 automatikus (hacsak nem talentolunk rá külön), 1 area buff, és csak 1 skill shotja van, a sebzése nagy részét az auto attack adja. Gond esetén a self heal magától aktiválódik, és az ultijaival sem nagyon kell célozni. Gyengesége, hogy a mozgékonysága nem túl nagy, de a talentjeivel ezen segíthet valamelyest.

    Level 1: A Give Me More! a self healt növeli 30%-ról 45%-ra, és mivel az idő nem változik, így gyorsabb is a heal. A legtöbben ezt választják, főleg egy healer nélküli csapatba. A Demolitionist, Scouting Drone és a Bribe főleg support talentek, így a másik fő választás a Seasoned Marksman, ami late game-re még erősebbé teszi Raynort, de csak akkor éri meg ezt választani, ha van, aki életben tartson / stunolja az ellenfeleket.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 0

  • Heroes of the Storm: Valla talent build guide

    A bejegyzés nem frissül, itt vannak a friss buildek!

    Auto Attack Valla

    Multishot Valla

    Valla egy ranged assassin annak minden előnyével és hátrányával: nagy sebzést tud tolni hősök ellen is, de iszonyatosan könnyen hal. Emellett jó lane pushra is, valamilyen szintű menekülésre és talent esetén cc-re is képes. Valla 2.000 goldért a legjobb ár/érték arányú hős, előfordul a "profik" csapataiban is. Sok jó talenttel rendelkezik a fenti 2 standard buildtől (továbbiakban AA és MS) is el lehet térni, ha úgy hozza a helyzet.

    Level 1: Bár Valla is szenved a mana hiánytól, nem engedheti meg, hogy a sebző talentek helyett mana spóroló talenteket válasszon, így a Cost-Effective Materials egyik buildbe se férhet be. Hasonló a helyzet az öngyógyítással, egy pvp szituációban általában kevés lenne ez a heal a pve szituációkat meg meg kell tudni oldani nélküle, így a Siphoning Arrow is kiesik. Nem meglepő módon a Composite Arrows az MS buildbe, míg a Rancor az AA buildbe való, a Punishment meg két szék közé a földre esik.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 0

  • Heroes of the Storm: Arthas talent build guide

    A bejegyzés nem frissül, itt vannak a friss buildek!

    Arthas

    Arthas az egyik legjobb tank a játékban, bár egy stun erősen hiányzik a képességei közül, de ezt leszámítva szinte mindent tud: lassít, rootol, sok ütést bír, healel magán, és még a dmg-be is be tud segíteni.

    Level 1: Triviális választás lenne a Block, hiszen 2 auto attackból csinál 1-et, és ha sok auto attack hős van az ellenfélnél (pl Raynor, Valla), akkor érdemes is lehet ezt választani. A Frost Presence jó kis cc segítő talent, de a 2 másodpercért én nem adnék 1 pontot. A Regeneration Master szintén egy jó talent tankok esetén, de a többi heal (Rune Tap, Death Coil) miatt nem szükséges ezt választani. A standard választás itt a Frozen Wastes mely segít elkapni, és lelassítani az ellenfél hőseit, így könnyebben megölhetővé válnak.

    Level 4: A Superiortiy fölösleges talent, nem kap annyi sebzést Arthas, amit ne healelne ki, az Eternal Hunger segít Arthas mana gondjain, de "sajnos" ezen a szintén van ennél jobb választás. A Destruction növeli a dmg-t, de erre van egy sokkal jobb talent itt: Envenom. Arthasnak nem igazán van nagy burst dmg-je, ezen segít ez a talent.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 1

  • Heroes of the Storm: Melyik hőst érdemes megvenni?

    Figyelmeztetés
    Az alábbi írás 2014.12.27-én született, mivel a játék még Alpha állapotban van, így a következő hónapokban az itt leírtak változhatnak, de ha ezt külön nem jelzem, akkor nem aktualizálom!

    2015.01.13-án kijött a Beta, ez hozott buffokat, nerfeket, árváltozásokat, új hőst és bundle-t, a bejegyzés frissült!

    2015.02.09-i patch sok újdonságot hozott főleg a hősöket tekintve, a meta kezd beállni, de változások még lehetnek. Az ajánlott hős lista frissítve lett!

    A 2015.03.24-i patch ismét borította a metát, a hősök erősorrendje frissült.

    A 2015.05.19-i open beta patch ismét átrendezte a hősök erősségét, így a lenti listák picit még változhatnak.

    Utolsó frissítés: 2016.03.22.

    A bejegyzés főleg a hős beszerzésre fókuszál, tehát a skinek és mountok nincsenek figyelembe véve. Ezekre sok okosságot nem is lehet írni, a legtöbb mount csak pénzért szerezhető be: bundle-ben vagy külön, ez utóbbi esetben érdemes leárazást várni rájuk. A skineket is főleg leárazásban vagy bundle-ben éri meg venni, a master skinekre pedig csak a 10.000 goldos beszerzési mód van.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 15

  • Heroes of the Storm: Brightwing talent build guide

    A bejegyzés nem frissül, itt vannak a friss buildek!

    Brightwing

    Brightwing az egyik legjobb support a játékban, ennek oka, hogy bárhol feltűnhet a térképen, ahol segítségre szorul egy csapattárs, ranged, tehát a dmg-be is be tud segíteni, amit tovább erősít, hogy a healje nagy részét passzívan adja le, így van ideje mással is foglalkozni. Emellett jó cc képességekkel rendelkezik (Polymorph, amiből level 13-tól kettőt is el tud lőni, illetve Emerald Wind), és még menekülési képességei is a jobbak között vannak. Cserébe nem igazán van burst healje, még a Blink Heal-lel sem.
    Talenteket tekintve nagyon sok választási lehetőség van, nincs olyan tier, ahol csak egy használható talent lenne, így választáskor mindig érdemes megnézni a saját és ellenfél team-et, és ez alapján kell dönteni.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 0

  • Heroes of the Storm: Tassadar talent build guide

    A bejegyzés nem frissül, itt vannak a friss buildek!

    Tassadar dps

    Tassadar survivor

    Tassadar egy erősen dmg orientált support karakter, mely nagyon jó solo lane-re, védekezésre, team fightra, mindezekért cserébe viszonylag gyenge 1 vs 1-re, főleg lvl 10 előtt. A december eleji nerf óta csökkent a kiosztott sebzése, de még így is nagyon jó ezen a téren is, a 4k goldos árát bőven megéri. Bár heal képességei korlátozottak, de az Oracle által adott előny főleg egy Zeratul / Nova páros ellen sokszor többet ér ennél. Az első build főleg dps-ben erős, míg utóbbi a túlélőképességeket erősíti, és a dps-t az Archon idejére koncentrálja.

    Level 1: Tassadarnak (is) elég erős mana gondjai vannak a játék során végig, ha ez nagyon zavar minket, akkor érdemes lehet valamelyik regen talentet választani (Psi-infusion, Conjurer's Pursuit). A Psionic Storm hatótávolságát megnövelhetjük az Overload-dal, míg Minion Bulwark-nak nagyon kevésszer vennénk hasznát, és amúgy sem lesz manánk a minionokat shieldelni.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 0

  • Heroes of the Storm: Rehgar talent build guide

    A bejegyzés nem frissül, itt vannak a friss buildek!

    Rehgar healer

    Rehgar egy melee support karakter, sajnos Uthertől eltérően nincs stun-ja, így team fightokban a healen kívül ritkán tud besegíteni a dmg-be is, mert azonnal első számú célponttá válik, és nem tud menekülni, ha ráfókuszálnak. A fenti build erősen heal orientált, ha kevés a dps és/vagy van másik healer is a csapatban, akkor lehet rajta változtatni. Rehgar leginkább egy tank vagy melee assassin mellet tud jó lenni early game-ben, de később a team szituációkban is erős.

    Level 1: Healing Totem, azaz ingyen 30% heal 10 sec alatt, viszont ennek a totemnek viszont csak 1 hp-ja van, így gyakran idő előtt leverik. A Spiritwalker's Grace is jó talent, akkor válasszuk, ha Level 4-en a Farsight-ot fogjuk választani. A Colossal Totem a cc-nket erősíti, míg az Empowering Charge a dps-ünket.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 0

  • Heroes of the Storm: Nova talent build guide

    A bejegyzés nem frissül, itt vannak a friss buildek!

    Nova

    Nova egy nagyon erős karakter jó kezekben, bár koránt sem annyira OP, mint ahogy egy kezdő játékos néhány PUG meccs alapján gondolja. Nova feladata leginkább az, hogy fél - háromnegyed HP közelében lévő hősöket 2-3 sec alatt megöljön, és utána eltűnjön. Viszonylag gyenge az aoe szituációkban, és általában gyenge a siege dmg-je is. Alkalmas még néhány hős full hp-ról történő megölésére (főleg Abathur), és a játék elején az egyes lane-ekben a túlságosan előre merészkedő hősök kiiktatására.

    Level 1: A Conjurer's Pursuit alapvetően hasznos talent lenne, mert a Novanak erős mana gondjai lehetnek, de a feladatából fakadóan sokkal inkább érdemes a Burst dmg irányába elindulni, és néha HS-t nyomni. A Tazer Rounds hasznos support talent, egyre többször választják, hiszen a 4 sec lassítás nagyon sokat ér, és jól szinergizál a level 16-os Crippling Shot talenttel. Az Ambush Snipe adja a legnagyobb burst-öt, a Psi-Op Rangefinder pedig nem a range növelés, hanem a 2 sec CD csökkentés miatt lehet jó választás, bár nagyon ritka, hogy 1 hős ellen éljünk annyi ideig, hogy 2x el tudjuk sütni még így is.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 2

  • Heroes of the Storm: Malfurion talent build guide

    A bejegyzés nem frissül, itt vannak a friss buildek!

    Mafurion

    Mafurion egy viszonylag könnyen játszható healer, akinek sajnos erős hiányosságai vannak a többi support classhoz képest. Nem tud stunolni, mint Uther, nincs nagy burst heal-je, mint Rehgarnak és menekülni sem tud úgy, mint pl Brightwing. Ennek ellenére nagyon szép healt tud tolni, és mivel ranged, ezért valamennyire a dmg-be is be tud segíteni.

    Level 1: Malfurionnak elég erős mana gondjai vannak, így akár dmg, akár heal buildet építünk, érdemes rágyúrni a mana regenre. Ha nagyon híján van a csapat dmg-nek, akkor megfontolható a Moonburn. A Harmony-t én semmilyen körülmények között nem választanám, és a Scouting Drone-t is max akkor, ha semmi hasonló nincs a csapatban és az ellenfélnél van Nova és Zeratul is, de még így is meggondolnám, hiszen a Moonfire is alkalmas a Stealth megszüntetésére.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 0

  • Heroes of the Storm: Zeratul talent build guide

    A bejegyzés nem frissül, itt vannak a friss buildek!

    Auto Attack Zeratul

    Ability Zeratul

    Zeratul egy melee assassin hero, mely képes minionok és herok ellen is nagy dps-t tolni. Nagyon jó talentjei vannak, a fenti két mintától is el lehet térni a csapattársak és az ellenfelek függvényében. Az első build főleg arra épít, hogy az Auto Attack is erős legyen, így kisebb a burst dmg, de nagyobb a sustained dmg. A második build főleg a fél hp körül lévő hősök 2-3 mp alatti megölésére és a gyors menekülésre épít, emellett a Cleave talentekkel egy adag lane miniont kb 5 másodperc alatt el lehet vele tüntetni lvl7-től.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 0