gtamate2 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Az AMD durván leárazta a Ryzeneket

    Az AMD a Ryzenekkel megmutatta az Intelnek, hogy ők is itt vannak még a CPU piacon, ami nekünk vásárlóknak akár hogy nézzük minden szempontból jól jött, ugyanis ha nem jönnek a Ryzenek, akkor még ma is maximum 4 magos processzorokat árulna az Intel a 8-as szériájában is, így viszont össze kellett szedni magukat. Az AMD a Ryzen 5 2400G és a Ryzen 3 2200G bejelentését követően árcsökkentésről is beszámolt, ami 10 processzort takar.


    Forrás:Techpowerup

    A legnagyobb leárazást a Ryzen 7 1800x kapta, ami 150 $-ral kerül kevesebbe, őt követi a Threadripper 1900 X, ami 100 $-ral lett olcsóbb, a kedvezőbb árú termékeik árából is lefaragtak, nyilván kisebb mértékben. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy áprilisban jön az AMD következő nagy dobása, a Zen+ architectúra.

    Az fentebb említett árak mind a hivatalos viszonteladói árak, ettől az egyes boltok természetesen eltérhetnek, illetve nálunk még a 27%-os áfa is növeli az árakat.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 6 éve 72

  • Az ajánlós topikok és a kereső

    Az utóbbi napokban ismét visszatértem pár ajánlós topikba, mert alapvetően szívesen segítek az embereknek, de egyre többször tapasztalom, hogy mintha csak offolni járnának egyesek.

    Nem tudom mások hogy vannak vele, de én a keresővel szinte minden topikba megtalálom arra a választ, amit keresek. Ezért gyakran kérdést sem teszek fel, csak beleolvasok és kiválasztom a számomra legszimpatikusabb terméket és továbbállok.

    A topikösszefoglalót pedig már-már teljesen feleslegesnek találom, mivel azok, akiknek kellene biztos, hogy nem olvassák el.

    Azokra a triviális kérdéseket pedig, hogy egy procihűtő rámegy-e az adott foglalatra, szimplán nem érzem úgy, hogy válaszolnom kellene, mert a Google segítségével ugyan annyi idő nekem is megtalálni a választ.

    Az egész ajánlásnak pedig a legnagyobb árnyoldala, hogy olyanoknak is segítséget nyújtunk, akik amúgy alapvetően nem érdemelnék meg. Nem arról beszélek, hogy hálát kell zengeni, de amikor valaki teljesen bunkó stílusban kérdez, utána beleköt abba, hogy miért pont az meg miért kerül ennyibe? Na ezek után pedig általában ezek azok az arcok, akik ha megkapták a választ mindenféle köszönöm nélkül továbbállnak.

    Persze lehet, hogy csak én égtem ki.

    Blogbejegyzés 6 éve 13

  • Zowie EC2-A White teszt

    Magyarországon elsőként teszteltük a Zowie új egerét, a limitált kiadású Zowie EC2-A fehér verzióját, amiből csupán 100 darab érkezett hazánkba. A Zowie rendkívül népszerű a pro gamerek körében, nem hiába, hiszen kiváló szenzorral bírnak kivétel nélkül, ezen felül pedig rendkívül egyszerű, könnyen kezelhető egerekről beszélhetünk. Nem mentek el a tipikus gamer vonalba, helyette egy új utat próbált találni magának a gyártó, ami az egyszerűségben és a jó alapanyagokban rejlik.

    Teszt

    Csak hogy itt is meglegyen.

    Blogbejegyzés 7 éve 0

  • PH! CSGO Nightcup Finals

    Sziasztok,

    Elérkeztünk a Nightcup finiséhez. Az 5 induló csapat közül 2 jutott tovább, akik immár a War Room és a Veteránok (eXp) ellen mérkőzhetnek meg.
    Sajnos idő szűkében a double eliminationról le kellett tennünk így "egyenes kieséses" lesz a verseny.

    Jöjjenek tehát az adatok, amiket a PH CSGO Nightcup Finals-ról tudni kell:

    ● Single elimination (egyenes kiesés)

    ● Bo3, 6 körös overtime 10k kezdőpénzzel.

    ● Mappool: Aktuális csgo major mappool + Dust 2

    ● Veto rendszer: Ban/Pick/Random

    ● Meccs előtt minimum 30 perccel veto

    Ágrajz

    Csapatok

    ● A korábbi streameket az említett oldalak videó fül alatt találhatóak, a későbbiekben pedig kikerül a Youtube csatornámra.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 7 éve 4

  • PH! CSGO Nightcup vol2.

    Sziasztok!

    Újra jelentkezem, most csak tömören.

    ● A meccsek bo3-ak, 6 körös overtime 10k kezdőpénzzel.

    Streamek a meccsekről jelenleg itt lesznek elérhetőek:
    Sn0w twitch
    Vismajor twitch

    ● A korábbi streameket az említett oldalak videó fül alatt találhatóak, a későbbiekben pedig kikerül a Youtube csatornámra.

    Az ágrajz (bracket) pedig itt található.

    ● Az ebot archív pontszámokat pedig itt találjátok.

    Csapatok illetve tagjai listája.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 7 éve 0

  • PH! CSGO Nightcup

    Sziasztok!

    Régóta tervezzük hogy kellene egy picit komolyabb hangvételű döntőt rendeznünk a PH CSGO topik berkein belül, sikerült egyeztetnünk a War Room csapatával illetve pár veteránnal akik szívesen részt vennének egy PH házi bajnokságán.

    A PH berkein belüli indulók mind a challenger kategóriában indulnak. A veterán illetve a twr csapata pedig legend státuszból.

    A jelentkezett csapatok számától függően lesz kialakítva a mérkőzés rendszere, de mindenképp pontrendszer alapján lesz megtartva. (nem egyenes kieséssel)

    Stream lesz a meccsekről, nálam jelentkezhet aki szívesen streamelné esetleg közvetítené valamely meccset.

    A bajnokságra pedig bárki jelentkezhet aki vett már részt korábban PH Mixen (kivételt képez ez alól a korábban a phmixről kitiltottak illetve a vac/esl bannal rendelkező játékosok).

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 7 éve 3

  • Kaptam Souvenir dropot! Mikor érdemes eladni?

    Sziasztok,

    Általánosságban elmondhatjuk azt, hogy ha már meccs közben észreveszed hogy kaptál akkor még nem érdemes eladni, hiszen folyamatosan dobálja az adott ládát így nő a kínálat ami azt eredményezi hogy egyre olcsóbb lesz az adott láda.

    A ládák árát leginkább a bennük rejlő skin befolyásolja leginkább, ezért olyan értékes a Cobblestone láda, hiszen abban van a Dragon Lore. Illetve ezért alacsonyabb a Train láda, hiszen abban jóformán semmilyen drága skin nincs.

    Ha kaptál egy ládát azt érdemes éjszaka eladni ~1-4 óra között, hiszen ilyenkor az Amerikai régiókban „csúcsidő” van, viszont Európában nem tesznek fel új ajánlatokat általában, ezért a ládák ára általánosan feljebb megy, akár 1-2 Eurót ezen simán nyerhetünk.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 7 éve 2

  • Discord

    Sziasztok,

    Nemrégiben megismerkedtünk a discord alkalmazással (thx to kuli) és nagyon elnyerte tetszésünk. Nem csupán a TS-t hivatott leváltani, hanem chatfelületet biztosít a hang alapú kommunikáció mellett.

    Designosabb, modernebb felület, youtube ill. Twitch integrációval rendelkezik, könnyen konfigurálható. A közös meccsnézés feelingét sokkal jobban átadja mint a ts esetén. Akár ha offline vagy akkor is vissza tudod olvasni a beszélgetést, így nem maradsz le semmiről.

    Teljesen multiplatform, van alkalmazása Windowsra, iOs-re, Androidra illetve Linuxra is, böngészőből is megnyitható és teljes funkcionalitású, csak ugye kevésbé kényelmes. (a TS mobilalkalmazásai ugye fizetősek..)

    Kellemes addonokkal bővíthető. (Fun faktor: leveluppolás)
    A gép erőforrásait nem terheli, igazából a ts-nél is kevésbé erőforrásigényes.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 7 éve 22

  • ELEAGUE Major 2017 Tippmix

    Az átláthatóság kedvéért ezt a posztot fogom frissíteni a későbbiekben is, itt tudjátok megtenni a tippjeiteket illetve ellenőrizni hogy ki mit tippelt a meccsek végkimenetelére, ezzel is könnyítve a fogadásokat a játékban.

    Kérdőív 1. Nap (LEZÁRVA)

    Eredmények: Grafikus , táblázat

    ---------------------

    Kérdőív 2. Nap (LEZÁRVA)

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 7 éve 0

  • CSGO Topik| PH Mix Phoenix ed. kérdőív eredmények

    Sziasztok!

    Egy napig futott az új kérdőív, úgy döntöttem hogy nincs is igazából szükség több idő elteltére, a lényeg már nagyszerűen látszik, a törzsolvasók valószínűleg kitöltötték.

    Egyértelműen megszavaztátok a hozzáállás szerinti bontást. a csapat picit nagyobb része preferálja a kompetitívabb stílusú játékot.

    Számomra nagyon meglepő volt hogy az IGL 93%-os elsöprő többséggel kell a csapatokba a végeredmény szerint, pozitív csalódás! Viszont kösse fel minden irányító a gatyáját ha meglátja az általunk preferált értékeket.

    Kis kiegészítés
    A jó irányító (mivel nem látszik az others a linken) (4):

    Parancsolgatni nem kell, majd a játékosok maguk közt felosztják a pozíciókat.
    relatív, csapatfüggő, amit az épp megkíván, de ezt te is tudod... :)
    Nem lemusz (wtf?)
    Bizatja társait

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 7 éve 3

  • A Deathadderem leváltásának története

    Sziasztok!

    Egy ideje használom már nagy megelégedettséggel azt az egeret, amit itt a Ph! aprón vásároltam pár éve, Vanir fórumtársunktól. Ez előtt sosem volt értelmes egerem, nem olvastam utána és bedőltem a Gamer marketinggépezetnek és a gamernek csúfolt A4Tech X7-es (750BK) egerem volt. Teljesen rendben is volt az egér, szerettem nagyon, aztán elkezdtem CSGO-zni, próbáltam feljebb jutni a rankokban és többek tanácsára lejjebb vettem az érzékenységet és azt tapasztaltam hogy a nagyobb rántásoknál megakad az egér, vagy nem mozdul, vagy tök hülyeséget csinál. Ezért a esett a választás az imént említett használt Razer Deathadder Black Edition-re aminek nagyjából utánaolvastam már a Milyen egeret'? topikban és jókat írtak róla szóval megvettem és nagyon bejött. |valahogy így éreztem| , tény hogy sokkal jobban ment a játék, sikerült pontosabban lőni. Aztán eljött az egérpad vásárlása is, mivel idáig a jó öreg asztallapon játszottam (ami természetesen szénné kopott). Ez btw egy Tesoro X3 lett, ami kicsinek bizonyult így egy Razer Goliathus Control váltotta, meg az életem is mert azóta imádom ezt a terméket, minden szempontból tökéletes csak az ára nem a legkellemesebb.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 7 éve 15

  • Súlyos hibák az új Geforce driverben!

    A legújabb whql 364.47 driverrel súlyos problémák akadtak, amit az nvidia is kénytelen volt elismerni.

    Redditen jött először a panasz hogy az express install esetén végtelen bootloopba akadt a gép.

    BSOD (blue screen of death) SLI esetén. Azaz "kék halál", ha a user bekapcsolt a második videókártyát a gépben.

    Illetve túlmelegedési probléma is előjön, mivel nem szabályozza a driver megfelelően a ventilátort így jelentősen csökkenhet az élettartama a kártyának.

    Az nvidia kiadta már a hotfixet, viszont még mindig elérhető a driverből ill. a honlapjukról a frissítés, szóval aki teheti még ne frissítsen. Aki frissített, annak érdemes feltenni a legújabb beta-t!

    Kísértetiesen hasonlít az eset az AMD-s Crimson driveres problémára.

    Blogbejegyzés 8 éve 8

  • AMD vga átnevezések nyomában

    A sok átnevezés miatt megcsináltam korábban az AMD sheets névre keresztelt dokumentumot ami tulajdonképpen rendet tesz a fejekben és megmutatja hogy 1-1 újabb kártyának mi is az elődje.
    Csak a GCN-es kártyákat tartalmazza, tehát a HD 7xxx-es szériától kezdve napjainkig.

    Most pedig megcsináltam a pontosabb specifikációkra lebontott részét hogy egyből átlátható legyen a kártyák közötti különbség. Remélem segít mindenkinek kiigazodni ebben az új termékpalettában.

    Enjoy!

    Blogbejegyzés 8 éve 10

  • Vélemény: Az AMD részesedésveszítése a diszkrét GPU piacon

    Az AMD nem éppen rózsás helyzete napjainkban és az ide vezető hosszú, rögös út.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 8 éve 110

  • -Hé srác, elfelejtetted csatolni az önéletrajzodat! -Uhh, köszi Google.

    Amikor hajnal 3-kor már a 10. állásra küldöm be az önéletrajzomat és a ctrl+c ctrl+v szöveg után ezt látom magam előtt:

    Igen, elfelejtettem csatolni a CV-met. Egyrészt örülök hogy figyelmeztetett a Google, de ha belegondolok kicsit durva hogy már magyarul is simán rávágja hogy valamit nem jól csinálok és segít. Oké nyilván valószínűleg csak segítési szándékkal használja ezt a Google.. vagy talán mégsem?

    Blogbejegyzés 9 éve 6

  • Hogyan használj S775 alaplapban S478 processzort? /Modding/

    És igen, van aki kipróbálta..

    Blogbejegyzés 9 éve 14