JetiRulez blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Kókuszgolyó készítés álá Kakaógengszter

    Sziasztok!

    Megint nem írtam már ide réges régen. Megpróbálok hiánypótlót alkotni.

    Történt az elmúlt hétvégén, - kihasználva az utolsó jó időt – hogy lementünk Szabadifürdőre nyaralni öcsémmel és a baráti társasággal. Előzetesen felajánlottam a többieknek, hogy készítek nekik kókuszgolyót. Mi a társaságban többen imádjuk a kókuszt minden formában: kókuszgolyó, kókuszdió, kókusztej, kókuszlikőr, kókuszos Wunderbaum. :))

    Az első napon, egész pontosan inkább a második napon, mert éjjeli fél 1-kor láttam neki a kókuszgolyók elkészítésének, amikor már megfelelően jól éreztem magamat (ha értitek, mire gondolok).

    A merényletet ennek a receptnek az alapján követtem el: [link]

    Idézem:
    "Hozzávalók:
    - 50 dkg háztartási keksz
    - 10 dkg vaj
    - 2 evõkanál kakaó
    - 20 dkg porcukor
    - 1 mokkáskanálnyi rumaroma
    - 1 csomag kókuszreszelék
    - meggybefőtt leve
    Elkészítés:

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 4

  • Horvátországi családi nyaralás Trabanttal

    Csömör City-ből indultunk el Njivice városába: Balatonlelléig se jutottunk el az Alfa 156-tal, de jött a felmentő sereg!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 10 éve 87

  • Horvátországi családi nyaralás Trabanttal

    Az út

    Hosszú-hosszú, fáradságos évek után ismét eljött az ideje egy családi nyaralásnak. Úgy szólván így négyen nem voltunk sehol már pont 5 éve. Csak a meló látástól vakulásig (Ugye milyen jó elfoglaltság?). Itt volt az ideje, hogy kikapcsolódjunk legalább pár napra. Ennyit megérdemlünk.

    útvonal

    De honnan indultunk? – Csömör City-ből. És mi volt az uticél? – Krk-sziget, Njivice város, a tengerpart. És miképpen fogant meg a fejünkben az a bizonyos ötlet, hogy egy ”papírautóval” vágjunk neki a nagy távolságnak? – Eleinte sehogyan. Eszünk ágában nem állt Trabanttal menni. Miért is, ha a családi autó (egy Alfa 156) már vasárnap este útra készen állt? Lemosva, kiporszívózva, a csomagtartó az utolsó konzervnyi helyig megpakolva. Akkor mégis hogyan? Nos, hát csak figyelj!

    A terv a következőképpen alakult. Fekvés korán, indulás hajnali 4 órakor, elkerülendő a reggeli csúcsforgalmat. A kelést sikerült idejében kivitelezni. Az indulás már nem igazán alakult úgy, ahogy kellett volna. Ki-ki az utolsó percekben kitalálta, mit felejtett el még becsomagolni. Így lett a 4-ből 5 óra.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 10 éve 5

  • R.I.P. Philips kompakt fénycső 1999-2013

    Élt 14 évet. Béke gyújtószerkezetére!

    Egy darabka múlt. Egy darabka azokból az időkből, mikor még nem létezett - létét ma is sokan megkérdőjelezik - az úgynevezett "Tervezett elévülés". Mennyibe kerülhetett ez abban az időben? 3-4000 Ft? Ma már kb. 500-1000 Ft közötti áron kaphatóak, lassan pedig felváltja helyét a LED (de egyelőre nem itt).

    Mindennapi használatban állt. Itthon már csodakategóriának számított. Az utóbbi két évben előszobai pilács szerepét töltötte be a maga 9W-os (feltüntetett) teljesítményével. Ma este hazaérve, hiába nyomtam meg a kapcsolót. Elmaradt a lassú (1-2 mp) begyulladás és a 3-4 percig tartó bemelegedési időintervallum, amikor a fénye a ténylegesnek kb. a negyede és onnantól kezdve egyre erősebb.

    Egy perc néma csönd és tisztelgés! Majd betekerem helyére a Coop-os 23W-ost kompaktot (amiből a szobámban évente váltok).

    Peti

    Blogbejegyzés 10 éve 6

  • Kerékpáros becsülettúra a Balatonra

    Elöljáróban egy csöpp szájtépés (kb. most morzsolódik le az olvasótábor 90%-a "too long; didn't read" alapon). Régen nem írtam már a blogomba. Gondolkodtam is rajta, hogy mi változott az elmúlt hónapokban. Végül arra jutottam, hogy a Facebook létezése nagyban közrejátszik. Biztosra veszem ugyanis, hogy nem csak Én - mások is minden kis szöszmösz apróságot kiírnak az üzenőfalra, kisebb nagyobb volumenű eszmefuttatásokat, körbekérdezéseket, stb. És, ha visszagondolok (bár "szokják" mondogatni egyesek, hogy "És"-sel nem kezdünk mondatot) ebből a rengeteg szösszenetből az idő múlásával egész jó kis sztorikat lehetne leírni egyben a blogba. Csak hát egy gond vala, az emberek nem szeretnek olvasni. Ebben az elmúlt időszakban hasonlóképpen elkényelmesedtem magam is és elszörnyedve görgetek; vizsgálom, hány oldalas lehet a dokumentum, bele-bele olvasok bekezdésekbe, elkapok 1-1 mondatot, aztán vagy rászánom magam, vagy nem.

    Jó, azt hiszem mostmár kellőképpen kifilozofáltam magamat és a megmaradt 10%-nak elmesélem azt, ami miatt ez a blogbejegyzés létre jött.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 25

  • Csöpp szösszenet... ruhavásárlás, stb.

    Csöpp szösszenet a szakadt városról, a Köki környékéről, és egy balul sült ruhavásárlási próbálkozásról.

    Tegnap találkoztam cimbivel. Volt felé egy kevés restanciám. Rendeztük a dolgot. Aztán megbeszéltük, hogy elmegyünk körülnézni egy márkaüzletben, mert ő pl. kifejezetten venne most magának pár göncöt. Talán Én is néztem volna valamit.

    3-as metróval ki Kökire. Előre bocsájtom, hogy még életemben nem jártam ott. Szépen felújították a terepet. Lett szép pláza (Álá Köki Terminál, jól tudom?). Na meg az egész úgy néz, ki mintha egy reptér volna.

    Nekünk viszont nem a plázában volt dolgunk, hanem a közelben lévő Vaspálya utcában. Mi lementünk a buszpályaudvarhoz. Csak hiába kérdeztünk meg jó pár embert, senki az ég adta világon nem tudta, hol van az.

    Na, az egyik biztonsági őr csak meg mondta, hogy az a vasút túloldalán van. Hát akkor vissza az egész metrókomplexumon keresztül (lépcsőzés fel, lépcsőzés le). Töltésen túl vagyunk. Na de hol? Hát hirtelen nem volt kit megkérdezni, elindultunk egy irányba. Később az egyik szembejövőt megkérdezve kiokoskodtuk, hogy mi most igen, a Vaspálya utcában vagyunk és vissza kéne fordulni, ha azt a házszámot keressük.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 5

  • "...eredménytelen, mégis érdekes..."

    Van egy kis szabadidőm. Kiírom magamból, ami már mögöttem van. Mint eddig, most is egy eredménytelen, mégis érdekes hetet tudhatok magam mögött.

    Melóhely keresés van folyamatban, immár szeptember óta. Újév óta már jó haverommal és egyben sorstársammal Spannal (nemes egyszerűséggel), aki papírformailag szintén biztonsági őr. Neki velem szemben viszont sokkal nagyobb szüksége volna egy bejelentett munkára nyomós ok miatt (nem részletezném). Én két szakképesítő bizonyítvánnyal rendelkezem: vagyok irodai asszisztens és az említett bakter bizonyítvány. Megkérek mindenkit, hogy ne kérdezze, miért pont ezt a két lehetetlen szakmát sajátítottam el és, hogy Spannak milyen végzettsége van ezen kívül. Erről pont nem akarok beszélni és szerintem ő sem örülne.

    Az egész álláskeresési folyamat nem áll másból, mint a jól bejáratott procedúrából:
    1. Újságok, hirdetőoldalak, Fb-oldalak, Vagyonőr-Kamara (továbbiakban A Kamara) weboldalának folytonos böngészése és ismerősök kérdezgetése,
    2. Valagnyi e-mail elküldése fényképes önéletrajzzal, telefonszámok betárazása és 10-20 alkalommal sorbatárcsázni, amíg nem foglalt valamelyik,
    3. Ahol csak telefonszám van, ott első felvetésem: "Pályakezdő vagyok". Erre a válasz az esetek 90%-ában : "Tapasztalat szükséges." - 'telefon kinyom'. Továbbiakban a következő bekezdésben...

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 23

  • kazik

    Amiket csak egyben:
    Sir David Attenborough - Az Élő bolygó I.-V. (The Living Planet)
    + ajándék Attenborough - Élet a jégen 2.
    Star Wars 4.-5.-6. - Csillagok háborúja .....(Digitálisan felújított változat)
    Amerikai Aerobic I.-II.

    Épséges tokkal:
    A Jaguár bosszúja............................(Prey of the Jaguar)
    A Maszk .....................................(The Mask)
    A szabadság ösvényein........................(Beyond Rangoon)
    Annie királyi kalandjai......................(Annie: A Royal Adventure!)
    Asylum
    Gyilkos magzat...............................(The Unborn)
    Harry Potter és a Bölcsek köve...............(Harry Potter and the Sorcerer's Stone)
    Harry Potter és a Titkok kamrája.............(Harry Potter and the Chamber of Secrets)
    Kelly hősei..................................(Kelly's Heroes)
    Kezet nyújt a halál..........................(Severed Ties)
    Lázadás a Marson.............................(Mars)
    Men in Black 2. .............................(Sötét Zsaruk 2)
    Mutánsok/Bogárinvázió........................(Ticks)
    Nemesis 4 ...................................(Nemesis 4: Death Angel)
    Repülő erőd..................................(Deadly Outbreak)
    Sivatagi Show................................(Animals Are Beautiful People)

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 0

  • Címeres balf@sz 5

    Egyből belecsapunk a lecsóba.

    Itt igazából Én azon akadtam fent, hogy 2012 derekán akad még mindig olyan világ bolondja, akit erre rá lehet szedni? :F
    A másik pedig, hogy a küldő kimaradt az általános iskola alsó tagozatából. Különösen az izgalmas nyelvtan órákról. Biztos, hogy nem robot, webfordító, stb. Az nem ír így. :U

    Egyébként meg hülyítelek. Komolyan veszed ezt a bejegyzést is? Bártan kicsomagolod és futtasd,válaszd ki a kíván őszeget és ad meg a email és a jelszódat. Nekem is bevált és már dús gazdag vagyok. Tényleg nyugodtan próbáld ki! Nem kamu. ;]

    Peti

    Blogbejegyzés 12 éve 10

  • Címeres balf@sz 4

    Végül kis késéssel, de tartalom nélkül nem érkeztem. Mivel nem voltam túlzottan aktív most egyetlen közösségi oldalon sem.

    Hajnalban kaptam egy automata mailt, amire sajnos nem tudtam válaszolni sehogy sem:

    A válaszlevelem nem ment el neki, de mindenképpen le akartam süllyedni az ő szintjére, hogy megnyugodhasson az a zavaros kis lelki világom.

    Végül feladtam. Akartam egy kamu névvel, 10perces mail fiókkal egy regisztrációt készíteni, de itt jön szembe a FAIL-pillanat:

    Nem lehet regisztrálni az oldalra, így nem nyugodott meg az a zavaros kis lelki világom sem.

    Nem tudtam eljuttatni sehogy sem:
    Szia!
    Ha azt hiszed, hogy regisztrálni fogok, akkor hülye vagy.
    Szeretettel és sok kedvességgel:
    Édesanyukád

    Peti

    Blogbejegyzés 12 éve 6

  • Címeres balf@sz 3

    Eszküszöm, ez a Zsolt egy "aranybánya". Benyögő világbajnok. :D



    Az ezen hír köré kerekedett érdekes beszélgetést láthattátok:
    Bővebben

    Remélem tovább táplálja a sorozatot "ékesszólásaival". Én kifejezetten élvezem. :))

    Peti

    Blogbejegyzés 12 éve 7

  • Címeres balf@sz 2

    Az ilyen minek jön megint oda, ahol csak bunkózni tud?

    Egyáltalán miért nem törlöm az ismerőseim közül? - Mert akkor nem volna mit köznevetség tárgyává tenni. :DDD

    Valójában a...
    Valójában felismered őket? ;) [link]

    Peti

    Blogbejegyzés 12 éve 12

  • Felszámoltam a VHS-gyűjteményemet

    Most mondjátok meg! Hát nem gyönyörű látvány? Annyira nosztalgikus. :))

    [link]

    Peti

    Blogbejegyzés 12 éve 12

  • 100 éves a gödöllői HÉV

    2011. november 26. szombat:

    100 éves a gödöllői HÉV

    Ünnepi nosztalgia járat közlekedett Gödöllő és az Örs Vezér tér között, érintve Mogyoródot, Kerepest, Kistarcsát és Cinkotát.
    Cinkotán a Kocsiszín telephelyén nyílt napot tartottak. Meg lehetett látogatni a műhelyeket, végig sétálni egy szerelvény alatt a szerelő aknában, beülni a vezetőfülkébe és felszállni muzeális mozdonyokra.

    Aznap délelőtt Én is kint voltam. Nem véletlenül született meg ez a bejegyzés. Több, mint 200 fényképet készítettem 4 óra alatt és 1-2 videót is. Tehát volt mit válogatnom.

    Délelőtt negyed 11 lehetett, amikor megérkeztem Cinkotára a Kocsiszín bejárata elé. Hosszú, kígyózó sor állt a kapu előtt. Féltem, hogy nagyon sokáig fog tartani és itt fagyoskodunk majd a szeles hidegben legalább 1 órán át. Szerencsére fél órán belül lement a sor. Belépésnél a regisztráció annyiból állt, hogy be kellett diktálnunk a nevünket. Ez meglepően egyszerű volt. Azt hittem a személyi igazolványt is elkérik majd.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 8

  • Címeres balf@sz

    Zsolt kiengedte magából azt, amit nem kellett volna.

    [link]

    Közben érkezett válasz, hát kibővítem a posztot.

    [link]

    Lehiggadt a srác.

    Peti

    Blogbejegyzés 12 éve 3

  • Égőcsere az erősítőmben

    Van egy Technics SA-600-as sztereó erősítőm, aminek egyáltalán nem világított az előlapja mióta megvettem. Hogy ismét régi fényében tündököljön, szétkaptam sebtiben és kicseréltem az égőket.

    klikk a nagyobbért
    Most már olyan, mint újkorában. Gyönyörű! :C
    További képeket itt lehet elérni a szerelésről és az üzembe helyezésről: Galéria
    Egy haverom azt mondta, még véletlenül se cseréljem el senkivel semmi pénzért ezt a páratlan készüléket. Igaza van. Nem fogom soha. ;)

    Peti

    Blogbejegyzés 12 éve 2