jFox blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Dooge MIX IMEI visszaállítás

    Tavaly vettem kínából egy Doogee MIX típusú telefont, ami jól működött egy darabig, de valamikor tavaly nyáron megállt az OTA frissítése. A hivatalos honlapon pedig jöttek ki folyamatosan a frissítések, de ezeket csak FlashTool-lal lehetett feltenni. Ez elég veszélyes művelet ezért halogattam amíg csak lehetett.
    Egy nap mégis rászántam magam ami azzal járt - sajnos - hogy elfeleljtette az IMEI számait. Kis keresgélés után találtam rá megoldást (azt hittem véglegeset), de a minap gyári alaphelyzetbe állítottam a telefont, ami után újra jelezte az IMEI hibát. :F
    Ezért újra keresgéltem és szerencsére találtam rá végleges megoldást. :K Ezért most leírom magamnak és hátha másnak is segít, ha ilyen problémája van.

    Töltsük le és telepítsük a CDC VCOM drivert. [link]
    Töltsük le és csomagoljuk kis a SN Write tool -t. [link]

    Indítsuk el az SN Write tool-t.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 6 éve 2

  • Chuwi Hi8Pro nagy mértékű battery drain megoldása Android rendszeren

    Valamikor augusztus környékén érkezett meg a nagyon jó ár/érték arányú tabletem egy Chuwi Hi8Pro.
    A kezdetetektől két nagy hibája volt: Android alatt baromi gyorsan merült, és az SD kártyát hol látja, hol nem. Windows alatt egyáltalán nem. Ez utóbbira a Chuwi adott ki hivatalos javítást, de nekem az nem működik. De nem is ez a mostani cikkem tárgya. Ha arra is meg lesz a jó megoldás majd azt is megírom.

    Szóval, az én tabletem a májusi kiadáshoz tartozik. Az volt az egyik nagy baja, hogy ha éjszakára bekapcsolva hagytam, alvó üzemmódban, akkor is merült, de nem annyit mint általában a tabletek (4-5%), hanem elég nagyot harapott az akksiba olyan 40-50%-nyit. Próbálkoztam root után mindenféle governor és processzor maceráló programokkal, battery save app-okkal, de egyik sem hozta meg a kívánt eredményt.
    Végig próbáltam az összes FW-t amit kiadtak hozzá, BIOS-okból is jó párat. Ez utóbbit inkább már az SD kártya miatt, de egyikre sem hozott megoldást. BIOS beállításokkal is játszottam, de ezek, szerintem max a Windows-ra hatnak. Már feladtam az egészet és powerbank és dokkoló pároson gondolkoztam, és elkezdtem az SD kártyával foglalkozni. Ekkor letöltöttem a Chuwi fórumban található driver csomagot, amit kibontva szöget ütött a fejembe a neve. "Driver for HI8 Pro and VI8 Plus.rar"

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 7 éve 5

  • Az Oukitel K6000 Pro driver telepítése, TWRP felrakása és rootolása!

    Az írást Gloob kollégától kaptam, én csak közlöm. Ezúton is köszönöm a munkáját!
    Ha valakinek kérdése van az tegye fel a cikk alatt a fórumban!

    Először is felhívom mindenki figyelmét arra, hogy az itt leírtakat kizárólag saját felelősségre csinálja meg!
    Nálam működött, másnál is fog, ha mindent helyesen csinál. Felelősséget viszont nem vállalok az esetlegesen téglásított eszközért!!

    Az alább leírtak Nálam az OUTKITEL_K6000 Pro_v8.0_20160607 build számú szoftverrel működtek!!!!

    Akkor ugorjunk bele a dolgokba:

    Először szükség van a telefon driver-ének a helyes telepítésére. A driver letöltési helye, és az installálás menete képekkel, és szöveggel magyarázva: ITT A diver be van csomagolva zip-pel. Kicsomagolásnál ha jelszót kér, akkor a jelszó: tehnotone.com

    Én win10 alatt csináltam, tehát azt tudom leírni. Ezzel a driver-rel az a probléma, hogy nincsen aláírva win10 alá, de tudtommal a win8-tól felfelé is hasonló a helyzet. Ezért ki kell kapcsolni a Windows aláírás ellenőrzését a telepítés idejére. Ennek a menete Win10 alatt a következő:

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 8 éve 18

  • Oukitel K6000Pro - A kitartó erőbajnok

    Vágytam már egy olyan telefonra, aminél nem kell nagyon kompromisszumkésznek lenni...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 8 éve 938

  • MyAudio 708AG belseje

    Ma szétkaptam a tabletemet, mert érintőpanelt kellett cserélnem benne. Sajnos találkozott a padló kövével ezért vált szükségessé a beavatkozás. Felrakok ide néhány képet, hátha valakit érdekel ennek, vagy egyáltalán egy tabletnek a bele.


    Az érintő panel


    Az gép belseje


    Bal oldalt az akksi, jobb oldalt alul a SIM foglalat.


    A gép agya a Rockchip RK3066 SoC, felette az 1Gb RAM, alatta a 8Gb Flash

    Blogbejegyzés 10 éve 2

  • Póráz nélkül avagy a Bluetooth világa

    Sikerült megszabadulnom a vezetékes kötöttségektől egy bluetooth-os egér, egy hangszóró és egy fejhallgató segítségével.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 14

  • "Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!"

    Eme közkedvelt mondás sarkalhatta azokat az embereket amikor megalkották ezt a rendkívül praktikus és hasznos fejfedőt. :DD

    Nemrég kaptam a páromtól, hogyha a garázsban dolgozom ne fázzon a fejem. (Meg kéznél legyen a sörnyitó! ;) )

    Blogbejegyzés 12 éve 11

  • Építsünk NAS-t szemétből!

    Kiszuperált UPS, P1 konfig, Linux - Média Szerver Project by jFox.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 13 éve 64