JoolsNOS blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Wii remote használata “lightgun”-ként mame emulátorban.

    Alapötlet:

    Gyerekkoromban rengeteget jártam a barátokkal játékterembe (valójában kocsmákba, ahol pár havonta cserélték le az 1 vagy 2 gépet, ekkor még senkit sem érdekelt hány éves vagy, kinek veszed a cigit, stb), hogy különböző 20 forintos érméket nyelő játékokkal játszunk. Ezek közül a játékok közül a kedvenceim azok voltak ahol egy műanyag fegyverrel a képernyőre célozva kellett a különböző ellenfeleket semlegesíteni. Pár éve itt a ph-n egy kolléga be is számolt logoutjában egy mame (játéktermi játékokat emuláló program, ha valaki nem ismerné) gép építéséről, amit akkor már boldog mame használóként szívesen olvastam. Azóta is elő-elő vettem a régi játékokat, és az előbb említett fegyveres játékokat egérrel játszottam végig jópárszor.

    Nemrég a tesómtól megörököltem a “freetrack” rendszerét, ami a fejmozgást hivatott érzékelni főleg szimulátor játékokban. Ez egy wii kontollerből és egy sapkafélére szerelt 3 infraledből álló kis szerkezetből áll. Ő nagy IL2 rajongóként beruházott egy igazi track ir rendszerbe, ezért adta nekem oda a rajongók által tervezett de általa összeszerelt olcsóbb rendszert, aminek a lelke egy wii kontroller ami esetemben egy bluetooth usb toldalék segítségével kapcsolódik a gépemhez.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 0

  • Mennyire kell félnem?

    Gondolom sok újonccal előfordult már, hogy megvett egy olyan alkatrészt amit utána megbánt. Azaz azt szeretném kideríteni ezzel az írással, hogy meg kell-e bánnom, hogy megvettem egy HKC USP7630as tápot. Azért írom, hogy újonccal, mert aki nem amatőr, az általában utánanéz mit szeretne megvenni. Ez velem is így szokott lenni, általában hetekre, hónapokra előre eldöntöm mit szeretnék beszerezni. Csakhogy velem a következő extra eset fordult elő. Kinéztem magamnak a Gigabyte MA770-UD3as lapját. Frankón tudja amit szeretnék: Phenom II X4 920as Procit lekezeli, és elbánik a ddr2es ramjaimmal is. Ráadásul a PCIe 2.0-val elő lesz készítve a gép az új videokártya számára is. Amit egyébként még nem cseréltem ki, mert egyenlőre meg vagyok elégedve a 9600 GT-vel. Namármost ebből a lapból két változat létezik. Nekem mindkettő jó lesz gondoltam, de azért az újabbnak jobban örültem volna. A boltban nem tudták megmondani melyik fog jönni, de végülis a rev 2.0 lett belőle. Örültem is neki amíg el nem kezdtem összerakni a gépet. Ugyanis egyszer csak azt vettem észre, hogy nincs elég tápcsatlakozóm az alaplaphoz. A 20+4 mellé még kívánt 2*4et. Ami nekem csak 1*4 volt :( (Ebben a poén az hogy a rev 1.0-nak elég lett volna az 1*4) Ugye a sok várakozás után (és nem kevés pénzspórolás után) egyből nekiindultam a boltnak, hogy új tápot vegyek- gondoltam már úgyse kell ennem a hónapban, úgyhogy belefér még egy táp is.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 14 éve 44