Kiki18 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Cooler Master Devastador egérmodding verseny nevezés.

    Sziasztok!
    Többszöri megfontolás után úgy döntöttem, hogy én is nevezek az idei évben megrendezett egérmodding versenyre. Mivel közeleg a határidő én is felfedem az eddigi terveimet, céljaimat az egérrel.

    Mikor meghirdetésre került a verseny és elolvastam a kiírást,majd szemügyre vettem az egeret, nem voltam valami lelkes. Az egyetlen dolog az egérben ami tetszik, az a szimmetrikus formája. Világéletemben ilyen formájú egerekkel dolgoztam,így ezekhez vagyok hozzászokva. Azonban a többi alkotórész, a design nem igazán az én szájízem. De sebaj, így legalább lesz mit moddingolni. :)

    Elsődleges szempont számomra,hogy az egér funkcionalitását növeljem, használhatóbb eszközt hozzak létre. Fontos a tartósság, a méret, a dőlésszög és a minél kézreesőbb forma. Ne feledjük, hogy az egér eredetileg mindennapos használatot kell kiálljon, így nagyon összetetté válik a feladat.

    Ami számomra problémát jelent,az az egér puszta mérete. Mivel eddig csak házakkal dolgoztam,ott a nagyobb szerszámokkal még elmímel az ember, de egy ekkora tárgyon ezek már nem használhatóak, így biztosan sok kicsi kéziszerszámot, vagy nem hétköznapi eszközt kell használnom a célom elérésében. Ez persze mégtöbb munkaórát is jelent egyben.

    Végül felteszek két képet,amivel valamennyire tudom szemléltetni- nagy vonalakban - a terveimet.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 10 éve 3

  • 2014 Veletech modding verseny nevezés

    Sziasztok!
    Mivel az idei évben is megrendezésre kerül a Veletech, és ezen belül a modding szekció kiállítása, így újra nevezésnek indítom Nvidia moddingomat casemod kategóriában.

    Két képpek illusztrálom is a kiindulópontot és a végeredményt.

    Aki esetleg még nem olvasta az átalakítás menetét, itt megtalálja teljes hosszában a cikket.

    A tavalyi kiállításhoz képest változás, hogy a GT 630-at lecserélte egy GTX 650-es, valamint sikerült beszereznem sok fekete csavart, ezzel is finomítva az összképen. Többen hangot adtak a csalódottságuknak, hogy ugyan megvan a helye egy kijelzőnek a gépházban, még sincs benne. Az ügy jelenleg is folyamatban van, és remélem a kiállítás napjára már személyesen csodálhatjátok meg.
    Ezt leszámítva funkcionális átalakítások lesznek még (feketére fújt új DVD olvasó, valamint kinagyított CPU hűtő szerelő nyílás.) ,de ez látvány szempontjából nem annyira lényeges, maximum említést érdemel.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 10 éve 2

  • Őstaggá lettem

    Az imént vettem észre, hogy elértem az 1750 db szakmai értékű hozzászólást, és őstag rangom lett. Így visszaemlékezem pár pillanatra, amit az oldalnak köszönhetek.

    A PH! lapcsaládot apámon keresztül ismertem meg. Még jól emlékszem, amikor az első videókártyámat adtam el, az ő segítségével, az ő neve alatt (FX5500) és szereztem be egy 512MB-os DDR2 memóriát.

    Ekkor jött az ötlet, hogy csinálok én is magamnak saját nick-et, saját felhasználót, és kezdek el bizniszelgetni a HA-n. Megvolt a beavatásom is, az első sikeres üzletem, és az első átverésem is, minden alkalomból csak tanulni lehetett, embereket megismerni, új kapcsolatokat kialakítani.

    Miután a Hardveraprót kinőttem, gyakori látogatója lettem a fórumnak, különböző topikoknak, ahol még többet tanultam, tapasztaltam, és sokan segítettek is, ha problémám volt.
    Az oldalon ismerkedtem meg a modding fogalmával, láthattam emberek munkáját, megismerhettem módszereket és ötletelhettem én is. Nem sokkal ezután jött az ihlet,és megalkottam saját művemet is, amit az oldal saját kiállítására is elvihettem.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 13

  • Veletech modding verseny nevezés

    Sziasztok!
    Alábbi személyes bejegyzésemet azért hoztam létre, hogy nevezhessek az idén tavasszal megtartandó Veletech! moddingversenyre. Mivel a Logouton eddig egyetlen cikket tettem közzé, nem nehéz kitalálni, hogy melyik átépített gépemmel szeretnék nevezni. :K

    A kiindulási alap

    A végeredmény

    Az Nvidia mod volt a legelső komolyabb elhatározásom, amit sikerült is kiviteleznem. Ki merem mondani, lett annyira színvonalas, hogy bemutathassam ezt a nagyérdeműnek is!

    Amit érdemes megemlíteni a gépen történt változtatásokkal kapcsolatban az főleg a hardveres felépítését érinti, de kétségtelen, hogy egy-két eltérés felfedezhető lesz a külsőt illetően is.(Ez maradjon kisebb meglepetés)

    Új processzor (Intel pentium G840) és új, dedikált videó kártya ( Asus Gt 630 GDDR5) került a vasba. Tudom, nem egy olyan teljesítmény, amitől elájulnánk, de számomra ez kielégítő így is, és csak hétköznapi dolgokra használom, nincs szükségem az extra teljesítményre.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 4

  • Modding nVidia stílusban

    Egy régi nyomtatószerver átalakítása több hónapos munkával zöld-fekete géppé.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 73