marked one94 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • OVB jó ez nekem?

    Üdv mindenkinek!

    Ki hallottam már az OVB-ről? Valakinek valami tapasztalata velük? Esetleg csinálta hosszabb távon, vagy még most is? Bármilyen vélemény érdekelne. Ha valaki nem tudná ez egy pénzügyi tanácsadással foglalkozó vállalat vagy cég?

    Én kipróbáltam de 1 hónap után ott hagytam.

    Blogbejegyzés 8 éve 29

  • 1 éve már

    Ma van 1 éve hogy megírtam "Az új életem kezdete" bejegyzésemet.

    Gondoltam ha már pont ma érkezett meg Marty Mcfly a jövőbe akkor miért ne írnék egy kis bejegyzést magamról. 1 év múlva megint jó lesz vissza gondolni mi történt velem.

    Felsoroltam pár dolgot amit szerettem volna újra elkezdeni, az első ilyen volt a kondi. Na ez pipa :) Ilyen jó formába még nem voltam mint most vagyok. Ezzel megvagyok nagyon elégedve. Pedig a kezdés nem volt egyszerű de most büszke vagyok amit elértem. Pár hete néztem vissza egy régi képet magamról szemmel látható a változás, és jó pár pozitív visszajelzést kaptam már.

    Második dolog a gitározás volt. Na ezzel voltak egy kis gondok. Ez sajnos nem halad már olyan tempóba mint szerettem volna. Sajnos vannak dolgok amik előrébb kerültek így heti 1-2x előveszem és ennyibe kimerül. Volt hogy hónapig hozzá se nyúltam. De majd ha lesz felesleges pénzem szeretnék egy basszus gitárra beruházni.

    Az utolsó amit írtam a foci volt. Ezzel sincs semmi gond minden hétvégén meccs néha hét közbe haverokkal kis buli foci, de sajnos az edzések megszűntek, ezt bánom egy kicsit. Majd most pénteken lesz egy jó kis céges foci utána hétvégén meccs.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 8 éve 4

  • Mi a fene?

    Pár hónapja kezdődött. hogy volt osztálytársammal megfigyeltük hogy egyre többet tévesztik össze a nevünket. Én Zsolti ő meg Norbi.

    Volt hogy naponta többször is előfordult. Ja és egyszer suliba előfordult hogy bementem és engem írtak be hiányzónak mikor Norbi osztálytársam nem volt :D Pedig egyáltalán nem hasonlítunk mivel ő szemüveges meg magasabb is nálam + szőkés-barna én meg fekete hajú. Tegnap oda jön a kondiba egy srác kérdezi is hogy "miújság van Zsolti fiú?" utána kb 5 perc se telt el már ezt hallom "betudsz állni mögém Norbi gyerek?" Múltkor meg mesélte Norbi hogy barátnője le Zsoltizta :DDD

    Valakivel fordult ilyesmi elő?

    Blogbejegyzés 9 éve 16

  • Úszás

    Mivel a napokban elég jó idő volt és ha sportolni van kedvem ne csak mindig a bezárt kondi terembe legyek (nincs semmi gondom a kondival imádom csinálni, és van is eredménye már) úgy gondoltam hétvégente eljárnék 1 órát úszni. Na igen de nekem annyi gondom van ezzel hogy világ legbénább úszója vagyok, + még a mély víztől is félek.

    6 éve jártam úszótanfolyamra ahol nagyjából megtanultam a mell úszást de utána kb 4 évig nem is mentem strandra. Tavaly nyáron diák melóként itt a helyi strandon dolgoztam és pár hete szóltak hogy májustól újra számítanak rám és mivel ott dolgozó vagyok olcsóbban tudok majd kijárni. Meg szerintem a hátam se teljesen egyenes ezért is szeretnék úszni járni.

    Azt szeretném kérdezni szerintetek hogy kezdjek neki az úszásnak? Nem akarom megint tanfolyamra járni 20 évesen elég égő lenne.

    Ja és a héten már jó időnek köszönhető már biciklizni is voltam :)

    Ezek után merje valaki azt mondani hogy lusta vagyok :D

    Blogbejegyzés 9 éve 16

  • Vasárnap esti kiégés

    Ma valahogy rábukkantam erre a videóra azóta megvagyok hallva teljesen :D

    Blogbejegyzés 9 éve 0

  • Most már nekem is van.

    Mai nappal végre nekem is lett egy saját konzolom még pedig egy Playstation 3 :))

    Régebben volt ps2 de az bátyámé volt és én alig használtam. (inkább gépeztem :D)

    Már régebben is akartam de akkor inkább a számítógépre vagy egyéb hobbijaimra költöttem a pénzt, de kb 2-3 hete annyira beleéltem magam Beyond two souls videókba hogy bekellet szereznem. Múlthéten megrendeltem és ma délután már hozta is a postás. Alig vártam hogy hazaérjek gyakorlatról és összerakjam :D

    Nagyon még nem használtam de edzés után megvan hogyan fogok lazítani :)

    Asztalom:
    [link]

    Blogbejegyzés 9 éve 9

  • Az új életem kezdete

    Ezt a posztot csak azért írom, hogy valahol meglegyen mikor is kezdtem el az új életemet. (Amúgy tegnap már elkezdtem :B )

    Na de egy kicsit bővebben is szeretnék írni hátha valakit érdekli miért lett ez. :D

    Sajnos múlthétvégén barátnőm megcsalt egy gólyabálon, és ennek következtében vége lett a közel 3 éves kapcsolatunk. 1-2 óra szomorkodás után, (hehe szomorkodás) eldöntöttem hogy amit pár éve abba hagytam abba most újra belevágok.

    Az első ilyen dolog, hogy több mint fél év után újra elkezdek konditerembe járni. Még most nem olyan nagy erővel mint eddig de tegnap már megvolt az első edzés :) Most is fél óra és indulok lefele.

    A második hogy a gitározást is újra kezdem mert az is abba maradt. Ma elővettem megtisztítottam, és van mit gyakorolnom, mert nagyon sokat felejtettem.

    A harmadik a foci. Megpróbálok több edzésre elmenni és ha kell egyedül kimegyek a pályára gyakorolni.

    Nem olyan könnyű elfelejteni a múltat és ezért is próbálom magam minél jobban lefoglalni, de az esték egyedül a szobába a gondolataimmal nagyon nehezek.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 18

  • OLX

    Pár napja vásároltam OLX-en. (Azért az túlzás hogy vásároltam mert nem kaptam semmit) és sikeresen kifogtam egy olyan eladót aki átvert. Utána persze írhattam email neki természetesen semmi. Én amúgy senkinek nem ajánlom az oldalt mert szerintem a legkönnyebb csalóba botlani. Az egyik ok amiért gyűlölöm az oldalt és soha többet rá se fogok kattintani, hogy nem lehet megnézni ki mennyire megbízható.Ezt valaki magyarázza már meg miért jó? Másik amiért hogy nem lehet felhasználókra keresni, így üzenetet se tudsz küldeni neki.

    Ja és mellékesen miért van az hogy amióta van egy kis keresetem azóta ha vásárolók mindig hibás termékbe vagy átverésbe botlok? :D

    Blogbejegyzés 10 éve 55

  • Facebook-os adok-veszek

    Pár hete ismerősöm rám írt, hogy szeretne egy gépet venni és hogy mit ajánlok neki. Mondott egy összeget meg annyi kikötést tett, hogy menjen rajta a Fifa 14. Elkezdtem nézni itt a hirdetéseket kezdett is összeállni a dolog mikor a városunk Adok-Veszek facebook csoportból be linkelt egy gépet.

    Itt is van a hirdetés

    Még jó hogy elmentettem :)

    Mint látni lehet piszkosul jól megírt hirdetés volt. Látszik, hogy az egészet csak átmásolta valahonnan és szart bele, hogy nézzen is ki valahogy. Én az ilyeneket alapból hagyom, de ismerőst azért érdekelte.
    Tanácsoltam neki, hogy kérdezzen már rá pontosan milyen alkatrészek vannak benne, mert ebből sok minden nem derült ki.
    Tápegység meg alaplapot nem tudtuk meg de annyit sikerült kideríteni hogy egy DualCore Intel Pentium D 805, 2666 MHz CPU volt benne.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 10 éve 8

  • Vicces emberek Hardveraprón.

    2 hete már, hogy vettem hardveraprón egy videokártyát, de sajnos mikor megjött és beszereltem a gépbe kiderül hogy nem minden tökéletes vele. Megfelelő topic-ban kértem tanácsot, hogy mi lehet vele a gond, írtak is pár dolgot, 1-2 napig azt hittem meg is javult de kiderült, hogy nem. Ezután írtam az eladónak hogy ez így nekem nem tetszik csináljunk valamit. Természetesen nem kaptam választ utána pár napra megint írtam akkor se. Tegnap meguntam a dolgot és láttam hogy lehet jelenteni az eladót. Természetesen megtettem és leírtam mi volt a gond. Pár óra múlva kaptam egy privát üzit persze hogy az eladótól :D Amiben leírta hogy én vagyok a hibás :DDD

    Ez után egyre kevésbé van kedvem innen vásárolni.

    Ja még annyi, hogy a csomagot kb 1 héttel később kaptam(Itt már kezdtem gyanakodni hogy lehet meg se kapom) meg és még annyi ereje se volt, hogy a vga-t megtisztítsa csupa pór volt az egész...

    Valaki járt már hasonlóan?

    Blogbejegyzés 10 éve 61

  • Jól kezdődik a hét...

    Hétfő:
    Reggel vérvételre kellet mennem egész hamar megjártam meg is lepődtem, hogy 1 óra se kellet és már hazafele tartok. Csak volt egy kis gond, mégpedig, hogy aki levette a vérem elégé szarul csinálta. Rosszul, vagy rossz helyen szúrt, és a szúrás helye szépen bedagadt. Este már szépen lelappadt de egész nap fájt a kezem, mikor hajlítgattam. Jobb kezes vagyok így elégé kellemetlen volt.

    Kedd:
    Irány a Fül-orr-gégészet.
    Múlthéten az orvostól végre kaptam beutalót a Karcagi kórházba, a fejfájásom miatt. Kedd 9:10-re kaptam időpontot is. Fél 9-kor megérkeztünk, 9 órakor még az orvos sehol se volt. 10 előtt bejutottunk, megvizsgált kaptam egy bónusz fültisztítást :DDD meg elküldtek egy fejröntgenre. Ott elég hamar végeztünk fél óra se volt. Mondták, hogy az eredményt kb dél, fél 1-kor kapja meg az orvos. Barátnőmmel kimentünk egy kicsit sétálni mert kezdtem ideges lenni. Ekkor már paráztam egy kicsit így szépen elkezdett görcsölni a hasam ami 1 óráig egész erősen gyötört, de mikor hazaértünk akkor is éreztem. Na 11-kor vissza mentünk az 1. emeleten lévő Fül-orr-gégészetre, egész szép kis tömeg gyűlt ekkor már össze. 1 óra előtt behívtak minket, ekkor már tiszta ideg voltam. Orvos közölte, hogy a jobb állkapcsomnál van egy ciszta. Azt is hozzá tette hogy nem 100% ettől van fejfájásom de ez is egy ok ami miatt lehet.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 10 éve 4

  • Állandó fejfájás

    Más is szenved ebbe a melegben? Nekem mostanság állandóan fáj a fejem elégé zavaró már. Vagy csak én vagyok ilyen, hogy hasogat a fejem?

    Blogbejegyzés 10 éve 29

  • GoPro videók

    Ma valahogy eszembe jutott hogy nézek már GoPro-s videót és nagyon élvezetes felvételeket lehet találni :)
    Másik kedvenc: [link]
    Ez meg csak azért mert voltam az egyik koncerten mikor készült :P [link]

    Blogbejegyzés 10 éve 4

  • Indien-Panzer elemzés

    Indien-Panzer
    Tier 8
    Medium Tank

    Páncélzat

    Elsőnek a tank alakjáról, páncélzatáról szeretnék írni. Mint ahogy a 3 képen is látszik, A tank felépítése,némileg hasonlít az M26 Pershingre ami nekem személy szerint tetszik. A lövegkitéríthetőség is hasonló, látszik is a képen. Jól látható a méretbeli különbség,az Indien Panzer javára, a Panther2-vel szemben. Sokan vannak, akik emiatt nem szeretik a P2 mert nagy és könnyen eltalálható. Na, azok örülhetnek az Indien-nek.
    Tornya elölről mondhatni védett a lövegpajzsának köszönhetően. E tekintetben is hasonló, mint az M26.
    Teste szemből nem mondhatni, hogy annyira védet, jól hangzik papíron a 90mm és kialakítása is elégé döntött, de 130-140mm pen bárhol átviszi, így erre nem éri meg hagyatkozni. Oldala képes elnyelni a lövéseket, jó pár helyzetbe csak a láncomat lőtték el. Ez tetszett benne. Nem annyira gyulladós, mint a P2, elölről még nem is gyújtották fel. Na de neki is megvan az a panasza, hogy mindig ellövik az ammo racket. Érzésem szerint lehetne, neki több HP-ja 50-100al megnövelhetnék neki.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 15