Móci blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • München Welt Tour von Csizmi. Und Móci. Und olvass. Und gyere. Und frisch.

    Hölgyeim és Uraim!

    A nem is olyan régi PH-s sörözős-ivós-és ivós találkozó alkalmából merült fel az ötlet Fricc kartárs jóvoltából. A terv az lenne, hogy elmennénk Bécsbe, majd onnan az Alpokon keresztülvágva magunkat megérkeznénk Münchenbe, ahol fáradt testünket sörrel és egyéb német finomságokkal keltetnénk új életre, hogy aztán felfrissülve nézhessünk körbe a városban. Ez durván 3 napot venne el az életünkből, amit persze nem hiszem, hogy bárki is bánna.
    Februárban terveztem/terveztük ezt a kis kirándulást.

    Hirtelen ennyi, ami körvonalazódott a fejünkben. A pontos információkat Fricc fogja adni, így biztosan kiderül jó előre a pontos ár, az útvonal, és egyéb dolgok.

    Akinek van szabadideje/kedve/pénze/söre és jönne, ne tartsa magában!

    !!!!!!Ápdét Fricctől!!!

    Itt van egy Fricc által összerakott és szerkesztett google docs táblázat, amiben szépen le van bontva minden, így könnyen kiszámolható lesz az útiköltség. Én egy kicsit részleteztem, így talán mindenki megtalálja, amit...

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 133

  • Pár 'különlegesebb' sör tesztje. Update 2.

    Tegnap kaptam pár doboz/üveg sört egy munkáért. Ez még magában nem nagy különlegesség, de legnagyobb örömömre Franciaországból és Ausztriából származó nedűkkel leptek meg (ott lettek vásárolva).
    Gondoltam írok róluk egy mini tesztet, hátha érdekel valakit.

    Stiegl Radler: ahogy a kép is mutatja, ez egy málnás ízesítésű sör. Alkoholtartalma 2%, szóval nem fogunk a falnak menni tőle. Színre akár egy üdítőital, kellemesen rózsaszín. Valószínű ez valami csökkentett kalóriatartalmú csoda, legalábbis a címkéről ezt következtetem.
    Erőteljes a málna íze, de furcsa is, mivel egyáltalán nem édes az ital. Ettől függetlenül nem rossz. Sörös jellege nem nagyon van. Kép
    Értékelés: 3/5

    Panaché: ez egy 1% alkoholtartalmú citromos sör. Itt már inkább az üdítős jelleg dominál, ami nem baj, mert nagyon jóízű az ital. Egy nagyon kevés sörös zamata is van. Nekem tetszett, nyáron behűtve el tudnám kortyolgatni. Kép
    Értékelés: 4/5

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 13 éve 23

  • Jövő tavasszal Budapestre jön a Kyuss!

    "Kyuss Lives néven Európa turnét csinál a stoner isten Kyuss, sőt Pesten is játszanak majd márciusban.
    Josh sajnos nem vállalta, így a John Garcia, Nick Olivieri, Brant Bjork felállású csapatban egy Bruno Fevery nevű gitáros játszik majd, aki egy Kyuss tribute-ben pengetett Garcia mesternek. "

    forrás: heavymetal.hu

    Na ez rendesen feldobta az estét! Erre menni kell, mese nincs!

    Egy kis ízelítő annak, aki nem ismerné őket:
    1
    2
    3

    Blogbejegyzés 13 éve 3

  • Elromlott a tv.

    Nem egy nagy valami, vagy esetleg különös eset, egyszerűen csak beszart.
    Bár eddig sem volt szegény már 100%-os (Ha jól emlékszem ismerős a szintézert emlegette, s ezért eléggé egymásba másztak a csatornák. De mivel ebben az esetben a gruppen nem jó, így maradt a videomagnó+scart megoldás.), de vasárnap végleg megadta magát. Gondoltam megint párás lett szerencsétlen, de hiába szárítottam, semmi. Tegnap ismét nekiálltam, ismerős tanácsait megfogadva. Gyönyörű ívet húzott a trafó, úgyhogy bizony ennek annyi. Bár egy tizenpár éves tévétől azért nem hatalmas meglepetés.
    Nem is maga a készülék miatt írom ezt a bejegyzést, inkább az emlékek miatt.
    De rég is volt, amikor még vitatkoztunk, beszélgettünk az éppen induló kereskedelmi csatornákról, aztán vártuk, hogy jöjjenek azok a beígért mozifilmek. A csoda elmaradt, de azért akadt mit nézni.
    Ma már el sem tudnám képzelni, hogy négy csatornát nézzek, s ha mozizni támad kedvem, akkor berakjak egy videokazettát, aztán örömbódottá. (Bár ma már egyáltalán nem nézek tévét.)
    De jó is volt néha elugrani a videotékába, s kikölcsönözni egy filmet! Volt egy hangulata, még ha a mai viszonyok mellett igencsak szegényesnek tűnik az akkori kínálat.
    Igaz akkoriban nem volt se pc, se internet, se kábeltévé. De nem is bánom, legalább többet tudtam a barátokkal lenni, s nem otthon ültem a gép előtt.
    Hogy mi lenne velünk számítógép és internet nélkül? Jó kérdés.

    Blogbejegyzés 14 éve 2

  • Elátkozott erdő - paródia

    Vihar közeledik. A kék eget már szinte teljesen eltakarják a fekete felhők. Nem a legjobb időjárás ez így...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Cikk 14 éve 20

  • Ajándékot kaptam a nyugdíjasoktól.

    Bizony, kaptam ma egy kisebb ajándékcsomagot. Persze nem a két szép szememért, hanem azért, mert ezzel szeretnék megköszönni, hogy foglalkozom velük.
    Egész pontosan egy 'alapfokú' számítógépkezelő tanfolyamot tartok minden csütörtök délelőtt a helyi nyugdíjasklub tagjainak.
    Nemrég úgy volt, hogy ez is megszűnik, mivel veszélybe került az állásom, de maradtam, s a tanfolyam is maradt szerencsére.
    Így tovább tudnak internetezni majdnem önállóan, tanulgatják a billentyűzetet, s lassan már talán az email is menni fog mindenkinek.
    Jó látni, ahogy egyre jobban megy a gép használata, egyre többet tudnak. Öröm átadni a tudást, remélem még sokáig lesz rá lehetőségem.
    És hogy mi volt a csomagban? Pezsgő, kávé, csoki... és egy nagy adag szeretet, megbecsülés, amiért megéri foglalkozni velük.

    Itt látható egy cikk az oktatásról községünk honlapján. A linkért elnézést, így tudtam csak megoldani, szebb az oldal, nem csak szürke az egész. :)

    Blogbejegyzés 14 éve 22

  • Nemsokára ismét munka nélkül. Vicc.

    Hiába, ez a közfoglalkoztatottság átka. 200 napot lehúzol, s takarodj munkanélkülire. Lehetőleg 3 hónapra.
    Vicc. Remélem közben akad majd valami rendes munka valahol, nincs kedvem megint a segédmunkákhoz rossz vállal, pedig nagy rá az esély.
    Hiába, vidék rulz.
    Pedig lassan közeledik július (jó lassan), s meglett volna az egy év a könyvtárban.
    Annyira nem volt rossz munka. Nyugis, rugalmas munkaidővel, s minimálbérrel, ami helyben versenyképes a nullához viszonyítva.
    Persze volt itt is negatívum. Télen spóroltak a fűtésen (majdnem egy hónapig voltam beteg emiatt), az utóbbi időben jó párszor el kellett menni hétvégén is hangosítani, s a gyerekek sem könnyítették meg a dolgom. Miért? Mert volt olyan, aki csak szimplán szemetelt, volt aki 3-4 hatalmas kupac szotyihéjat odatermelt az asztalra, s csak bután nézett rám, amikor rászóltam. A csúcs a gyújtogatás volt: pár kiskölyök úgy gondolta, hogy jó móka megégetni gyufával a monitort, a billentyűzetet, és az asztal sarkát.
    Ekkor bannoltam élőben először, tetszett.

    Viszont azért pozitív az összkép. Megérte itt dolgozni, mivel időközben tartottam egy tanfolyamot is az időseknek, aminek bizony volt értelme. Na meg tetszett a munka, még ha hasonló egyének is jártak le.
    Talán nyáron megint visszakerülök ide, de ez sem biztos.

    Úgyhogy álláskeresés, tökvakarás indul!

    Blogbejegyzés 14 éve 24

  • Fantasy agymenés - negyedik rész!

    Üdvözletem, kedves olvasó! Ismét itt vagyok a szokásos idiótaságommal, remélem ez a rész is tetszeni fog!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Cikk 14 éve 24

  • 775-ről AM3? Minek? (Még.)

    Sokszor eljátszottam a gondolattal, hogy a jelenlegi rendszert lecserélem valami AM3-as jóságra. De hamar rájöttem, hogy felesleges. Amire kell, arra jó ez is.
    HD tartalmakat vígan nézek vele (ha nincs dxva, a proci röhögve visz mindent), fogyasztásra szerintem kedvező (alul van feszelve a proci), nem is nagyon melegszik (egyszer véletlenül elment 1 hétig passzívan)...
    Majd talán akkor cserélek, ha kijön a Llano. Az se most lesz.
    Még a végén marad sokáig a 775? :D

    Blogbejegyzés 14 éve 13

  • Söröztem egy sziámival.

    Bizony!
    No nem ikerpárral, vagy más egzotikummal. Macskára tessék gondolni. Történt ugyanis, hogy betértem a közeli városban található kedvenc kocsmámba, hogy busz előtt egy sört lelökjek az üres háromnegyed órámban. Kettő lett belőle.
    Mit tesz isten, egy kis család pont ott evett. Anyuka, két kisgyerek, no meg a gyönyörű szürke sziámi macska. Ez utóbbi elég sokat szaladgált, s az első söröm vége felé valahogy kikötött mellettem a padon. Megsimogattam, megvakargattam kicsit az állát, s azonnal elterült nagy kényelmesen. Persze csak addig, amíg a gyerekek nem kezdték el piszkálni szerencsétlent. Mindegy, kértem a második sört, közben az anyjuknak adtam kétszáz forintot, mivel benyelte a bankkártyáját a gép, s kellett a pénz vonatra. Igaz volt e, vagy sem, nem érdekel. Rögtön láttam, hogy a gyerekek számára az elsők, úgyhogy egy percig sem bántam a pénzt.
    Talán azért is írtam le ezt a kis történetet, mert a kölykök minden második percben azt hangoztatták, hogy a macska ki nem állhatja az idegeneket, sőt meg is karmolja őket! Engem megkedvelt azért.
    Úgyhogy megérte ismét sörözni. Ha másért nem, legalább a találkozásért a macskával, no meg azért, mert tudtam segíteni az asszonyon. Nem sokkal, de talán pont ez kellett ma.

    Blogbejegyzés 14 éve 9

  • Gondolkodtam.

    Tegnap este már megint sikerült. Nem nagy újdonság, vagy érdem. Bármilyen meglepő, szoktam.
    Konkrétan ismét két, megkerülhetetlen téma foglalkoztatott.
    Első apám, második asszony/társ/barátnő/feleség 'project'. A közös bennük az, hogy mindkettő volt, de jelenleg egyik sincs.
    Sokat rágtam magam, hogy leírjam e, de azért leírom. Néha én is panaszkodhatok egy kicsit, nem?
    Kezdjük az első témával. Régen kezdődött, talán lassan 10 éve. Kötelező tüdőszűrő, kötelezően jött a papír. Jó hír nem volt benne, csak annyi, hogy találtak valamit. Később kiderült, rák. A többi gondolom innen már jön magától. Műtétek, kórházról kórházra járás, és egy erős férfi leépülése. Az utóbbi volt az egészben a legrosszabb, részletezni nem szeretném, a végét nagyon nem meséltem el senkinek sem. Inkább megmarad bennem, elfér. Úgyis a jóra igyekszem emlékezni, ezt meg elásom mélyre. Ami viszont foglalkoztat, az az hogy vajon mennyi időt tölthettem még volna vele. Vajon mi lett volna, ha nem járom annyira a magam útját, nem a barátokkal, géppel foglalkozom annyit. Utóbbi idegesít igazán, bár van látszatja. Ismeretség, tudás, öröm a nyugdíjasok arcain, amikor a tudást adom át nekik, elégedettség az 'ügyfelek' arcán, amikor megoldom a problémájukat, és talán a rokonok büszkesége egy jól sikerült rendezvény után. Mert valakinek hangosítania is kell. Szóval talán megérte. Talán. De sosem hagy nyugodni a gondolat, hogy mi lett volna, ha... Jól van ez így vajon?

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 14 éve 33

  • Normális sportcipő, sportruha. Létezik?

    Konkrétan az a bajom, hogy a mostani különböző márkás cuccok (Nike, Adidas) egy határ szart sem érnek (legalábbis amiket én vettem ezekből). A cipőkre és a nadrágokra gondolok elsősorban.
    Miért van az, hogy x évvel ezelőtt tudtak normális minőséget produkálni, most meg vagy szutyok a cucc, vagy nem a jó méretre.
    Cipő: talán lassan 8-9 éve, hogy vettem egy deszkás forma Adidas cipőt. Egyedül azért kellett nyugdíjaznom, mert szó szerint elkopott a talpa. Pedig volt abban focizva, jöttem haza benne fél méteres hóban, stb. S nem egy évig használtam. A felsőrésze tökéletes még most is.
    Megtörtént az is 1-2 éve, hogy az alig 1-2 hónapos cipő eleje egyszerűen szétnyílt.
    Nadrág: próbált már meg valaki xl-es nadrágot venni? Jó móka, mert mindenben stimmel, csak kb. 10 centivel hosszabb, mint kellene. Vicc. Az L-es meg olyan kicsi, hogy picsagatyának elmehetne.
    És hogy ez így volt? A fenét. Ugyanis a 6-7 éves L-es(!) nadrág most is kifogástalanul passzol, s azt bizony nem kellett anno megkurtítani.
    Hogy most ez általános e, vagy vidéken szeretnek vásári szart beszerezni, az jó kérdés.

    Blogbejegyzés 14 éve 22

  • Ez egy Isten! (nem egy ám vazze!)

    Nehogy már kimaradjak!

    [/P]

    Blogbejegyzés 14 éve 52

  • Fantasy agymenés 3 + ajándék!

    Először is Boldog Újévet szeretnék kívánni minden kedves olvasómnak, s remélem 2010-ben is tudok mosolyt...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Cikk 14 éve 15

  • Tényleg egyedül vagyunk?

    Valamelyik nap jutott eszembe pont ez a kérdés. Tele van amúgy is a net különböző elméletekkel, piramis építő idegenekkel, sumér-egyiptomi űrhajós 'istenek' történeteivel.
    Valóban egyedül lennénk, vagy esetleg létezik még jó pár nálunk értelmesebb civilizáció is?
    Ha igen, én megértem, hogy miért nem néznek be egy teára/sörre/akármire. Fentről szerintem a kis bolygónk egy kiba nagy Maunika-sónak tűnhet...

    Blogbejegyzés 14 éve 143

  • Fantasy agymenés - második rész!

    Hősünk kellemesen ébredt, hiszen hogy is ébredhetett volna máshogy? A tegnapi estén jól belakott a finom...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Cikk 14 éve 12

  • Novemberben villám - mert jó, ha behal valami tőle...

    Hát nem semmi kis este-reggel ez.
    Este a mellettünk lévő templomtoronyba belevágott a villám. Fel is ijedtem, kegyetlen nagy hangja volt, hiszen talán 20-30 méterre lakunk a templomtól. Akkorát szólt, majdnem beszartam! Viccen kívül, baszott hangosat csattant!
    Hát jó, aludjunk, mert hiába néztem ki utána, nem láttam semmit sem. Reggel telefon, lehetőleg 8 előtt a legjobb ugye: "Szabolcs, gyere, nincs net, a jegyző úrnak fontos lenne..." Hurrá.
    Persze már azonnal tudtam a hiba okát: a toronyban lévő cuccok grillpartist játszottak, hiszen a rádiós net onnan terül szét a faluban, s ha megégett a berendezés, nem megy a mail sem...
    Hazaérek, gondoltam kis zene, gép be. Csak szerettem volna. Jó pár kör rohangálás, alkatrészlegózás után meglett a diagnózis: behalt az alaplap. A kábelmodem adhatta meg neki a kegyelemdöfést, ugyanis minden más működik, csak az villog sejtelmesen, s csinál furcsa dolgokat áramtalanítás után...
    Szerencse, hogy megvan még az athlon xp-s konfig, az lesz beröffentve estére. Meg addig, amíg garanciában el sikerül intézni a deszkát. Legalább nem kell rá költeni, már ennek is örülök.

    Blogbejegyzés 14 éve 20

  • Van autója? Akkor van pénze!

    Ezt a kis szösszenetet az egyik csoda hirdetőújságban olvastam nemrég. Mi a lényeg? Kocsira is vehetsz fel hitelt, vazze! De most komolyan: másra nem lehetne? Anyámra? Valamelyik belső szervemre? Háziállatokra (ha cirmos a macskám, 2% kedvezmény a thm-ből)? A szomszédra?
    De azért van egy komolytalan álmom, ha már hitel, amit rögtön vázolok is: fel akarok venni egy jelzáloghitelt. Ebből vennék egy autót. Magát a hitelt egy személyi kölcsönből fizetném. Az autóra is vennék fel hitelt, s elkölteném valamire. Majd ha megszorulok, jöhet az azonnali, sok száz százalékos személyi kölcsön!
    Szép, nem?

    Blogbejegyzés 14 éve 12

  • A rendszergazda is ember(?).

    Bizony, az e vajon?
    Rengetegszer találkoztam ezzel a kérdéssel. Gyakran lesajnálják az embert, mert ez a szakmája/foglalkozása. Néznek rá idiótán, esetleg viccet csinálnak belőle, mivel ő nem esztergályos, árokásó, stb.
    Hejj, de sokszor volt részem ilyenben! Néha még attól is megkaptam ezt az élményt, akinek javítottam a gépét. Mert kevés ember ismeri el, hogy igen is kellenek az IT szakemberek. Igenis kell, hogy az ő vackait rendbe tegyem, telepítsek, tanácsot adjak, takarítsam a gépet, mert más nem teszi meg. Ha mégis, akkor abból nekem van a plusz munka (űűű, ért ám hozzá a szomszéd is!).
    Az elején zavart, de már eljutottam oda, hogy nem érdekel. A nagy része úgyis előbb-utóbb odakerül a gép elé (ne adj Isten új mobilt vesz, esetleg a tv-t nem tudja beállítani), és akkor máris nyomják a majrégombot a telefonon, s mehetek a számomra legrosszabb időpontokban, de oda se neki...
    Én embernek érzem magam. Érdekelnek a gépek, sokat foglalkozom velük, néha mások szemszögéből irreálisan sokat. Gyűjtöm az anime szereplőkről mintázott figurákat. Szeretek motorozni. A kétkezi munka is sokszor előkerül (betonozás, falazás, csempevágás, más segédmunka). Normális ez? Szerintem az.
    Úgyhogy köszönöm, nekem van szakmám, s érdeklődési köröm. Igaz, OKJ-s a bizonyítvány, de szeretem művelni a magam szintjén a munkát, igyekszem fejlődni, tanulni.

    Mással előfordult vajon már ez? Nosza, lehet írni!

    Blogbejegyzés 14 éve 17

  • 2222

    Ennyi.
    2222 napja vagyok itt. Talán azért regisztráltam anno, mert jó pár ismerős is felhasználó volt már akkor, no meg szakmai segítséget itt a legjobb kérni/adni.
    Egyáltalán nem voltam nagyon aktív, sőt, szinte alig írtam sokszor e sok év alatt. Most talán ez változott, s még egy Birodalom tagja is lettem!
    Örülök, hogy itt lehetek! :C

    Blogbejegyzés 14 éve 9

  • Anime kritika - Iczer One.

    Üdvözlet!

    A címben szereplő kis OVA-ról fog szólni ez a kis szösszenet, ahogy az a címben is szerepel. Mivel blogom nincs külön, gondoltam itt publikálom. Ha lesz rá igény, írok többről is szívesen.

    Vigyázat! Az írás nyomokban spoilert tartalmazhat! Allergiásoknak nem ajánlott a fogyasztása!

    Tehát akkor vágjunk is bele!
    Főhősünk, Nagisa egy átlagos tinilány egy átlagos kis városban, aki átlagos iskolába jár, s a családja is átlagos. Ebből gondolnánk, hogy egy 80-as évekbeli iskoláslány átlagos sztoriját 'izgulhatjuk' végig. Ez így is van, amíg fel nem tűnik a szőke szépségünk, Iczer One. A kis diáklányunk egy reggelen iskolába menet megpillantja a furcsán öltözött lányt, de nem nagyon vesz róla tudomást, gondolja képzelődik. Ám amikor az osztályteremben hirtelen egyedül találja magát, s a többi pajtásából szörnyek bújnak elő, eléggé meglepődik, hiszen a nemrég feltűnt szőkeség menti meg, ahogyan a földünket is szeretné szintén megóvni...
    Ugye mindenki sejti, hogy mi lesz itt? Naná, hogy az élienek meg akarják szállni a kis sárgolyónkat!
    A sztoriból többet nem árulok el.
    Apropó történet. Erre kétféle osztályzatot tudnék adni egy tizes skálán: 1 vagy 10. 1, mert iszonyat blőd, összecsapott, fejfogós. A 10-re meg mindenki rá fog jönni az írás végére...

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 15 éve 11