MongolZ blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • G4560 vs i7 6700T

    Kis történelem:

    Kb. 2 éve váltottam Socket 1151-re, előtte volt egy rövid ideig i5 4400, majd FX 8320.
    Majd következett a 6600K. Vonzott, hogy akkoriban nagyon jó áron lehetett kapni, illetve az egyszálas teljesítménye is nagyon jól jött, mivel csak olyan "elavult" játékokkal játszom néha napján, mint a World of Tanks, World of Warships, War Thunder, Crossout... És itt bizony az FX 8320 nem remekelt, sokszor beakadt tizedmásodpercekre, bár legalább nem annyira, mint a Phenom II.
    A G4560 megjelenésével viszont picit átértékelődött a helyzet, mert gyakorlatilag egy viszonylag magas órajelű i3-mat lehetett kapni Pentium áron (18e-ért vettem). A felsorolt játékokhoz ez is bőven jó, úgyhogy a 6600K-nak mennie kellett (kb. annyiért el lehetett adni, mint amennyiért vettem...).
    Jól is teljesített, viszont a Win betöltése, több ablakos böngésző elindítása nagyon lassú lett, habár a játékok ugyanúgy futottak. Nekem nagyon kritikus, hogy egy alkalmazás, a Windows milyen gyorsan elérhető, hogy a rendszer mennyire reszponzív, így elkezdtem nézelődni legalább 4 magos proci után. Nagyon tetszett a Ryzen, sokáig szemeztem az R5 1600-zal, tetszett a 6(x2) mag, egyszálas teljesítménye is nagyon jó, viszont csak nem akart becsúszni az ára 60e alá... Intel ilyen téren szóba se jöhetett, ilyen áron i5-öket lehetett kapni, az i7-ek meg 90e-től kezdődnek... maradt a használt piac.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 6 éve 13

  • Belépő szintű laptop APU-k összehasonlítása

    Az apropót az adta az összehasonlítás elkészítéséhez, hogy az interneten gyakorlatilag semmilyen összehasonlító teszt nem található.

    Az adatok Passmark eredmények alapján lettek összeválogatva, a www.cpubenchmark.net eredményei alapján.

    FIGYELEM! Az adatok az idő folyamán változnak! Pl. az i5-4210U a 1 nappal a táblázat készítése után már 3442 pontot ért el, ezzel átvéve az első helyet - mint ahogy más prociknak is változtak az értékei. Nem tervezem, hogy frissítem a táblázatot, mert egy végtelen folyamat lenne... 1-2 pont nem változtat azon, hogy az i5-4210U és az FX-7500 nagyon jó processzorok :)

    Ne felejtsük el, hogy ez benchmark, nem a valós felhasználást mutatja.

    A résztvevők és adataik:

    Többszálú teljesítmény szerint rendezve:

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 8

  • Egy gépvásárlás története

    Hosszas rábeszélés után végre kicserélhettem szüleim gépét...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 12 éve 289