nemlehet blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • KRESZ dilemma-avagy ti mit gondoltok.

    Avagy a munkahelyi vita kitörése

    Néhány napja békésen ücsörögtünk a gép előtt amikor berobbant az egyik kisfőnök, hogy ő látta az egyik kollégát szabálytalanul visszafordulni és akkor most azonnal rapport, meg ha a flottakezelő küldi a csekket akkor az ugye ő fizeti. Szegény pali azt se tudta miről van szó, mint nagy nehezen sikerült kihámozni egy elvileg szabálytalan visszafordulásra gondolt a kisfőnök. Méghozzá a Békásmegyernél a hév átjárónál lévő pünkösdfürdő utca kereszteződésben.

    Ebből aztán elég komoly vita alakult ki, mivel az iroda egyik fele szerint szabályos, a másik fele szerint nem az. Az internetes keresés sem oszlatta el a kételyeket és bár az egyik asszisztens férje vezetésoktató az ő indoklása sem tűnik ésszerűnek.

    A kereszteződés

    Biztos sokan ismerik, de azért képekkel elmagyarázom:

    A pirossal jelölt fordulás a kérdés. Elvileg a zölddel jelölt irányba lenne csak szabad haladni sokak szerint a kanyarodósávból

    Az érvek

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 7 éve 92

  • Csaló autógyártók- Csak én érzem (részben) műbalhénak?

    Elöljáróban kiemelném, hogy nem flamewart akarok, nem szeretném, ha mindenféle hitvallási kérdések merülnének fel és a dízel vs benzin vitába sem akarok belemenni.

    Biztos mindenki hallott a jelenleg folyó botrányról. Elsősorban a Volkswagen csoport van kiemelve mint csaló, de azóta napi szinten cikkeznek megbukó modellekről és gyártókról. Amennyire követem csak a dízel modelleket vizsgálják és elsősorban ezek ellen folyik most médiahadjárat.

    Nekem több problémám van a dologgal:

    1. Eleve maga a tesztelési folyamat hibás, elhibázott és már régóta meg kellett volna változtatni.

    Ugye a fogyasztási az nagyjából úgy zajlik, hogy ráállítanak egy autót a tesztpadra egy csarnokban, ahol hagyják felmelegedni a szobahőmérsékletre, majd ott egy meghatározott gyorsítási-lassítási szekvenciát futtatnak végig, majd az így kapott fogyasztási adatból extrapolálják a 100 km-es fogyasztást. Rögtön az első probléma ezzel a légellenállás hiánya, az autó nem kanyarodik ami rögtön messze áll a valóságtól, de pl tudtommal nem is kell, hogy teljesen széria legyen az autó, tehát gyakran túlfújt gumival és spéci kenőanyagokkal felszerelve kerül az autó a tesztpadra így akár 30-40%-al alacsonyabb fogyasztás is kijöhet. De hát ha a szabvány megengedi akkor meg lehet tenni.

    2. Elszálló követelmények

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 147

  • Idióta motorosok és a jobbról előzéses új trend

    Kiemelném, hogy nem vezetek annyira rég óta, mindössze 6 éve, de azt balesetmentesen és mai napig átmegyek a KRESZ vizsgán (többször próbáltam, szórakozásból, fogadásból stb). Összesen kb 150.000 km van mögöttem, külföldön is közlekedtem elég sokat szóval nem tartom magam zöldfülűnek.

    Újabban megfigyeltem, hogy egyre gyakrabban előznek a motorosok jobbról. Pesten 1-2x láttam, de nem olyan rég voltam lent Keszthely mellett nyaralni és 90-nél főúton elzúgott mellettem egy motoros kb 150-el jobbról.

    Hallottam, hogy jön ezért kicsit le is húzódtam jobbra, egyáltalán nem számítottam rá, hogy onnan előz. 1x1 sávos volt az út, tehát végképp nem értettem. Ekkora sebességnél elég csak egy picit lecsúsznia a keréknek a kavicsra az út mellett és ott hal meg. Betudtam annak, hogy "gyökér fiatal" biztos menőnek érzi magát, meg ő amúgy is halhatatlan. Aztán aznap még 2x előztek meg jobbról, mindegyik esetben közel a maximális sebességgel mentem.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 29

  • Dark Hammer Bluetooth Gamepad-valakinek tapasztalat?

    Üdv!

    Elég régóta szemezek valamilyen BT gamepaddal telefonhoz/tablethez. Az egész ott kezdődött, hogy megvettem egy NES/SNES emulátort és újra felfedeztem az aranykor játékait. Vannak játékok amiknél nem különösebben gond a tapicskolás, de asszem nem kell kifejtenem, hogy egy Contra-t vagy Mariot nem az igazi táccsszkrínen játszani.

    Itthon nekem csak Xbox 360 controllerem van, az ugye nem játszik, mert nem BT-s, mindenféle OTG hackeléshez meg nem fűlik a fogam.

    Nagy esélyes volt a PS3/PS4 Dual Shock, de az nekem drága. Nem akarok rá ennyit szánni, főleg, hogy akkor még vagy venni kell egy tartót, vagy magamnak aplikálni valamit drótból, de az sose lesz az igazi meg hülyén is néz ki.

    Nemrég találtam rá a címben szereplő gamepadra.. Hasonló már van/volt iPhone-hoz, de az ennél is sokkal drágább volt, ráadásul ahogy néztem nem lehetett bele normálisan más telefont beleaplikálni.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 7

  • Google drive probléma

    Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha más is szembesült ezzel a problémával.

    Az utóbbi hetekben elkezdett csipogni a drive, hogy kevés a hely töröljek, vagy vegyek többet. Nézem a 17 gigából 16,8 tele van. Ejj ejj hát ez hogy lehet?

    A drive-on nekem 1 mappa van felszinkronizálva, mert így minden eszközömön elérem, nem kell külön másolgatni, minden mindig ott van pár percen belül. Ezt megnéztem a gépen és 9,9 gb. Ezen kívül még azt írja van 1,7 gb adat a gmail fiókomban. De akárhogy is nézem ez még mindig csak 11,6 gb ami messze nem 16,8. A picasa albumban 50 mb van szóval az marginális.

    Van valakinek hasonló tapasztalata? Milyen megoldást javasoltok?

    Update:

    A drive lomtára volt a ludas. Aki esetleg hasonló gondba ütközik az nézzen rá arra.

    Blogbejegyzés 9 éve 8

  • A HP átok- Avagy én és a HP nyomtatók telepítése

    Az eddigi életem során azt figyeltem meg, hogy mindenkinek van egy átka amitől nem tud szabadulni élete során. Lehet ezt karmára, szerencsére, Isten akaratára fogni, de mindenkinek van ilyesmi. Van akit megcsalnak, van akit állandóan kirúgnak, van aki nagyon nehezen talál munkát, van akinek mindig elromlanak a dolgai és még sorolhatnám. Nekem a nyomtatótelepítés az átkom.

    Nem vagyok különösebben türelmetlen típus és amúgy majdnem minden számítástechnikai gondomat meg tudtam oldani, de ez valahogy sose megy. Kezdődött a kb a 14 évesen kapott Officejet 5510-el aminek a telepítése 2 napos program volt. Aztán folytatódott egy HP Laserjet 4 hálózati megosztásával, majd egy Laserjet 1200 NAS-on keresztüli megosztásával. Most pedig a legújabb Laserjet Pro 1102w nyomtató tette be végleg a kaput.

    Őszintén eljutottam oda, hogy ha meglátom, hogy "easy-install" vagy "just 3 easy steps" akkor sikítva tépem a hajam.

    Kicsit részletesebben megfogalmazva a problémát:

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 4

  • Mitől lesz valaki sztárügyvéd

    Szerencsére még nem volt szükségem rá, de ha egyszer bajba kerülök ilyen leleményes ügyvédet szeretnék.

    Az ügyről röviden: Sápi Andreát 2013-ban elítéltek, mert megölte a férjét. Emlékeim szerint elég brutálisan, ebben nem vagyok biztos, de talán fel is gyújtotta. Aztán a nő elkezdett vádaskodni, hogy a börtönőrök zaklatják, sőt az egyikőjük szexelt is vele a tátikán (a kis nyíláson a tömör fémajtón) keresztül akarata ellenére.

    Az ügyvéd bizonyítandó, hogy ez lehetetlen készítette el az alábbi videót.

    Blogbejegyzés 9 éve 4

  • Sharkoon Rush Core - Jó minőség budget áron.

    Fejhallgatót tesztelni nem túl hálás feladat. A hangminőség nem egy objektív dolog, ráadásul véleményem szerint ízlés kérdése is (amit mellesleg kevesen látnak be) szóval igazi flamewar táptalaj.
    Egy fejhallgató értékelése során sok szempont felmerül: hangminőség, összeszerelés, ár, szolgáltatások, kinézet, beszerezhetőség, feng shui energia, kutyafüle. Mielőtt a hálás olvasóközönség nekem esne, ezen bejegyzés nem kinyilatkoztatás vagy dogma szeretne lenni, hanem egyfajta vélemény és benyomás.

    Tehát történt egyszer egy szép napon augusztus közepén, hogy a 990-ért vásárolt Manta fejhallgatóm egy szerencsétlen lerántás köszönhetően ellátogatott a boldogabb bitmezőkre. Nem fájt érte a szivem, lévén egy LAN party előtt "leugrottam a tecsóba" és leemeltem a polcról a legolcsóbb fejest hogy legyen valami amit nem sajnálok.

    Tudom, hogy ez HAMA de szerintem ennek a hamisítványával rendelkeztem.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 8

  • Xiaomi Hongmi- Teszt és benyomások

    Bevezető, tartozékok

    A Xiaomi neve egyre jobban cseng a nyugati vásárlók fülében is. Nem is csoda, hiszen remek készülékeket raknak le az asztalra, ráadásul ezt kiemelkedően jó áron teszik. Ezek figyelembevételével nem is csoda, hogy az elmúlt évben 18,7 millió telefont sikerült eladniuk ami bár az Apple vagy Samsung eladásaihoz mérten nem kiemelkedő, mégis nagyon szép eredmény.

    A mai tesztalanyunk a Hongmi (a nyugati sajtóban Red Rice néven emlegetik) igen hosszú utat járt be. Az első hírekben kb 30.000 Ft-os árról meséltek, amiért 4 magos processzort, HD kijelzőt, GG2-t és egy igen jó kamerát kaphatunk, mind ezt megtámogatva a Xiaomi által fejlesztett MIUI-val. Túl szép, hogy igaz legyen? Az is volt, mivel ezek a hírek még a TD-SCDMA verzióról szóltak. Sajnos mivel ez csak Kínán belül volt használható 3G hálózaton, elég hamar lehűltek a kedélyek. Szerencsére a Xiaomi nem hagyta cserben a vásárlókat és 2013 őszén piacra dobta a WCDMA verziót ami kis hazánkban is teljes értékűen használható.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 10 éve 27