Nestor16 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Egy ritka okostelefon - EE Harrier Mini

    Leszögezem már az elején, hogy semmi mást ne várjatok ettől az okostelefontól, csak a ritka jelzőt, ahogy a címben fel van tüntetve. Ritka, legalábbis Magyarországon. Angliába gyártották ezt a készüléket, még modaco-n sem találni róla semmit. Azért van róla pár cikk, de engem épp a mélyvíz téma érdekelt volna, ugyanis a kezem közé került és hát meg kéne operálni, hogy tudjon magyarul mondjuk, illetve tiszta ROM legyen rajta.
    A telefon maga már inkább alsó kategóriába sorolható, piacra kerülésének idején talán a közép kategóriát elérte, semmi extra képessége nincs, viszont tartalék telefonnak még tökéletes lesz/lenne. HD képernyő, 1 GB RAM, négymagos Snapdragon 410, Adreo 306, Android 5.1.1 (Lollipop) operációs rendszer.
    Ha már rootolni tudnám akkor előrébb lennék, legalább az appok egy részét ki tudnám pucolni, de nem találtam rá megfelelő megoldást. Szívesen várok erre ötleteket avagy ti hogy oldanátok meg?

    Blogbejegyzés 8 éve 31

  • Hasznos háttérképek, poszterek, cheat sheets

    Már egy ideje felötlött bennem az a gondolat, hogy klassz lenne a falamat valamival díszíteni, lehetőleg olyannal, ami hasznos is lehet, nem csak úgy ott van, csak úgy lóg, csak úgy lopja a napot. (Nem vagyok az a fajta, aki mindig tudja értékelni a művészetet, bár valóban 1-1 klasszikus kép is fel tudja dobni a szobát, de nem ezt kerestem.)
    Segítségül hívtam a jó barátunkat, az ebay-t (ugyanis gyanítom, hogy a legtöbb termékre ott találni rá), de kevés sikerrel, ugyanis nem ismertem azt a kifejezést, hogy cheat sheets, de azért adott néhány találatot, illetve képeket kerestem nagy felbontásban. A kutatómunkám eredményét szeretném most publikálni, hátha valakinek segítség, illetve szívesen várom más ötleteit, hozzászólásait, hogy a lista bővülhessen, ugyanis erről a témáról nem találtam fórumot, topikot.

    Valójában témától is függ, hogy kinek mit jelent a sikeres keresés. Engem speciel pár programozási nyelv (Java, MySQL, Matlab, stb. ), gyakrabban használt program billentyűkombinációja, gyors használati útmutatója érdekel (Linux parancsok, Google kereső, Chrome, stb.). Ezekről sikerült is találnom magamnak 1-1 megfelelő képet (vagy PDF-et, amit könnyen át tudtam konvertálni itt).

    Témákból rengeteg adott, pár ötlet: angol igeidők, játékoknál gyors segédlet (aktuálisan pl. LoL), póker, gitár stb.
    Lefóliázva akár az íróasztalra is tehető.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 8 éve 4

  • Bombasztikus...

    Atomrobbantási világtérkép 1945-1998 között.

    Megdöbbentő, számomra új ismertető ez a videó. Eszem megáll. :(

    Blogbejegyzés 9 éve 4

  • HALLó mindenki!

    Egy élmény volt számomra, még nem láttam ilyet vizuálisan, így könnyebb megérteni a hallásunk. Túlságosan nem értettem az angolt, de anélkül is remek animáció.
    Kellemes kikapcsolódást!

    Első posztnak azt hiszem ez megfelelő tartalmú, személy szerint szeretem a tudományt és most épp a hangtechnika kezdett el érdekelni.

    Gondolkoztam is, hogy jó lenne blogolni (még sose csináltam ennyire nyíltan, egyébként is keveset), de silány tartalmat vagy "muszájból" inkább nem, aztán hirtelen jött ez a videó és beugrott, hogy blogolni a tudományról számomra izgalmas és frappáns lehet. Igaz nem vagyok zseni, sőt még a felfedezés talaját taposom és nem igazán tudok szolgálni tudományos tartalmakkal a saját tollamból (mondjuk ki igen? :D valahonnan mindenki tanulta, csak a zsenik nem), de esetleg, amit tanulok, olvasgatok mostanság azokat megoszthatom. Akár én is fordulhatnék hozzátok néha ilyen témájú kérdésekkel vagy csak beszélni egy-egy témáról.

    Egyébként szeretek sokat beszélni. :DDD Na indulónak ennyit, aztán lesz, ahogy lesz.

    Blogbejegyzés 9 éve 2