plömplöm blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • hű de régen volt...

    nobody...

    Blogbejegyzés 6 éve 13

  • ilyyen

    sulinet tudásbázis, 2015. gratulálok.

    Blogbejegyzés 9 éve 4

  • ezmiez? 3dweb? :-)

    tudja-e valaki, hogy ez a fícsör a hűdejólnézki-n kívül mire alkalmas?

    kösz :)

    Blogbejegyzés 12 éve 4

  • EÜ-doboz

    volt-van ez a mizéria a szgk-k eü-dobozával, rászálltak a fakabátok, vagy mégsem, de mégis, izé. az egyik autónk 4 éves, azzal nincs gond, jó még benne a gyári, de a másik idén már 7, szóval abban nem. eü-doboz hiánycikk volt, asszony volt két gyógyszertárban, kifogytak ők is, szóval nem volt megoldás. múlt héten a dunaharasztiban lévő unix-bolt (konkrétabban "ács-i!") előtt parkoló autó tetején feltűnt egy kartondoboz, hogy "eü-doboz érkezett", hallelúja, bementem pénteken, hogy ide nekem egy darabot. emberke veszi elő a szép narancssárga dobozt, nézi, nincs rajta matrica, veszi elő a matricát és rakja rá, én meg valami belső hangnak engedelmeskedve megnéztem a matricát, és mit látok rajta dátumnak, na mit, "2010. XI.", azaz kétezertíz november. ezt így 2012 májusban, azaz kétezertizenkettő májusában. vásárolhattam egy olyan 5 évig jó eü-dobozt, ami kapásból másfél éves, mindezt úgy, hogy egy hete még hiánycikk volt. wtf. kifizettem persze és el is hoztam, mert a doboz 2180.- pééz, szóval a butka összege nagyjából 654.- pééz, ki van ez találva, ennyiért nem járok utána egy újabb matricásnak, de akkor is a krva életbe már :W

    nézzed meg a dobozt, mert nem minden öt évig jó, amit annak gondolsz...

    Blogbejegyzés 12 éve 7

  • 2010-2011-2012

    2010 január:
    95: 314,9Ft/liter
    autópálya egy napra: 1170.-

    2011 január:
    95: 359,9Ft/liter
    autópálya egy napra: 1650.-

    2012 január:
    95: 416,9Ft/liter
    autópálya egy napra: 2975.-

    Blogbejegyzés 12 éve 18

  • "Flame kezdeményezése Apple topikban"

    megkaptam életem első figyelmeztetését, azért, mert belinkeltem ezt egy apple topikba: [link]. hmm...

    Blogbejegyzés 12 éve 58

  • le Internet Medley

    nekem ez így ebben a formában újdonság volt. hátha Neked is az :)

    [link]

    Blogbejegyzés 12 éve 2

  • bud

    "Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a Gyorsparkoló legfeljebb 60 percig vehető igénybe, és a díjfizetés a terminál előtti díjfizető-automatáknál érmével (kizárólag forinttal) lehetséges. Kérjük, hogy mindig a parkolás előtt szíveskedjék fizetni, és érvényes parkolójegyét a szélvédő mögé, jól láthatóan helyezze el!"

    [link]

    ééérted, mielőtt leparkolnál, fizesd ki, tedd a tiketet a műszerfalra, majd ezután parkolj le. nooormális? arról meg nem beszélve, hogy kicsivel lejjebb: "0- 5 perc 0 Ft", azaz tehát mielőtt leparkolnál, fizesd ki a nulla forintot, tedd el a nemlétező tiketet a látható helyre, ésígytovább. hátez... :W

    Blogbejegyzés 12 éve 1

  • times are changing

    ha volt már, hát dupla

    Blogbejegyzés 13 éve 4

  • nyomásmérő...

    most találtam: [link]

    nem is az hogy ez, de próbáld ki, hogy miután a káprázatos animáció lefut és megáll a mutató 76% magasságában (ez a mai állapot), a flessen jobbklikk és play. milyen mutató ez már, hogy így tud csinálni? ezután, hogy körpepörgött mint csákknorrisz, ez már 176%, ugye?

    ismét a nagyszerű informatikai hozzáértésről tettek tanúbizonyságot. azaz erről is. namindegy.

    Blogbejegyzés 13 éve 23

  • mennyivel mentem?

    tippeket várok, mennyivel mentem, ha:
    - a féktávolságom ~25méter;
    - az ütközéstől elment (kifordult) a balelső kerék (gólyalábastul), azaz az ütközés pillanatától már csak három kerék fékezhetett;
    - az utolsó ~10 métert az autóm jobb fele az úttest és a járda között lévő füves területen tette meg, azaz itt szinte csak a bal hátsó kerék fékezett az úttesten.

    az autó bő két éves volt a csattanáskor, abs van, esp nincs. második teles 185/65R15-ös falken téligumik, max 10ezer km ha volt bennük. mindez december elején történt, este, picit taknyos volt az idő, az úttest is, a fentemlített füves rész meglehetősen csúszós volt. nem volt nagy csatt, se neki se nekem nem nyílt egy légzsák sem, az ellenfél technikája saját lábán távozott.

    ha kell még adat, kérjétek, írom.

    kösz

    Blogbejegyzés 13 éve 24

  • a ködlámpa és az egyszerű emberek

    ma reggel köd volt. ez még önmagában nem is baj, hanem az emberek, azok a végtelenül egyszerű ostoba emberek, na azzal van már baj. azt is megmondom, hogy mi. a probléma lényege az, hogy a ködlámpa az nem KÖDlámpa, mégha ezt is hiszik mindenféle együgyű macskajancsik, akik ilyenkor lelkesen tekergetik el az összes kapcsolót, és az ülésükben elterpeszkedve elégedetten szusszanva nyugtázzák magukban, hogy ők ma is milyen felkészült állampolgárok voltak, kifizették a rettenetes felárat az autóvásárláskor és lám itt a köd és nekik van mivel világítaniuk, a sok csórónak meg nincs, lúzerek... na most jön az összezavarás, figy. kezdjük az első lámpásokkal. namost azok kurvára nem azért vannak, hogy ködben felkapcsold. azok azért vannak, hogyha a tompítottal nem látsz, mert a trendi és kúl gagyixenonod egy rettentő fehér falat teremt eléd, akkor kikapcsold azt a tompítottat és bekapcsold helyette a ködlámpákat, így elvilágítva a köd alatt tudj haladni a kocsma felé tovább. egy kis fizika: tudod, hogy te mit látsz? általában fényvisszaverődést. mégegyszer: fényvisszaverődést. ezért van az, hogy a tompítottadtól nem látsz, mert a levegőben lévő páratartalmon összevissza megtörik a fény és nem az útról verődik vissza a gyönyörű szemeidbe. hátsó nagypirosfény: még durvább a helyzet. pont azzal teremtesz balesetveszélyt, hogy bekapcsolod. itt van kettő darab számítás, figyelj:

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 14 éve 31

  • www.xenonizzo.hu

    Az úgy volt, hogy van nekem egy ütött-kopott öregecske autóm, aminek a lámpái, hát, szóval nem voltam elégedett velük. Raktam beléjük vadiúj ''átlag'' tungsram izzókat, jobb lett, de nem volt az igazi. Valahogy belebotlottam a fent említett elérhetőségbe, pont volt ilyesmire pénzem is (régi szép idők), hát vettem egy párat, bekerültek a tompítottak helyére, állat jó fénye volt, tetszett, örültem. Úgy öt hónapig, amikor a bal oldaliból kifogyott a fény. Hmm. Blokk előkeres, izzók kiszerelve és visszadobozolva, zsúfolt időszakom lévén rokonnak oda ad hogy majd alkalomadtán intézze el, egy év gari van rájuk ugye. Aztán egy féktáv-rövidség miatt behorpadt a baloldalin az üveg, namondom ez isten ujja volt, kicseréltem mindkét lámpatestet, a csodalámpa még nem intéződött el, maradtak a tungsramok, de valami brutál fényem lett, hát igen, az új foncsor (is) csodákra képes. Annyira nem is érdekelt már a csodalámpa, viszont ugye 5000pénz volt, ne vesszen már el, elintéződött az ügy, beszereltem, a brutál fény gigabrutál fénnyé változott, tetszett, örültem. Úgy hét hónapig, amikor a jobb oldaliból kifogyott a fény. Namondom remek. Izzók kiszerelve és visszadobozolva, zsúfolt időszakom lévén rokonnak oda ad hogy majd alkalomadtán intézze el, egy év gari van rájuk ugye. És nincs! Rokon felvilágosít, hogy az egy éven belül tönkrement pár újracserélésekor, amikor odaadták neki, a hölgy azt mondta, hogy erre már csak fél év garancia van.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 17 éve 14