plus44 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Soundmagic PL50 és P30

    Megfizethető minőség mindenkinek! Ezt ajánlja nekünk a Soundmagic fül-és fejhallgató részlege.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 16

  • PhoneSuit Elite akkumulátoros tok

    Az egyik legvékonyabb és leggyorsabban tölthető akkukabát Apple iPhone 4/4S telefonokhoz.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 8

  • CalypsoCase with CalypsoRing mobiltok

    Egy tok, ami kevéssé ismert, de minőségben jelenleg nincs jobb!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 35

  • Hollós Korvin Lajos: Csonka vers (Holt katonák balladája)

    "Kezdtem ezt a verset én, tavaly május elején,
    idén lett csak készen, idén sem egészen.
    Címe az volt: életem, s kihúztam, mert félszegen
    sántikált a címe, minden lába ríme.
    Újra kezdtem, s ezalatt félesztendő leszaladt,
    de az égre nézve alig vettem észre.
    Az égen egy felhő szállt, s az a felhő nem is szállt,
    lebegett vagy állt tán, mint egy őr, várt rám.
    Azt a felhőt néztem én, míg e forgó év felén
    csak lehullott onnan, mint katona holtan.
    Ismét kezdtem: Háború lett a címe, száz sorú
    volt az első versszak, jajgatott mint vert had.
    Jaj mit is kerestem itt, katonák holttesteit,
    bűverő terelte lépteimet erre.
    Kutattam a tárva tárt messze hajló láthatárt,
    föllelem, reméltem, nyitját, minek éltem.
    Életemmel kezdtem el, háborúban vesztem el,
    én másról akartam szólani e dalban.
    Másról én, de nem lehet, valaki nem engedett,
    tán a ma lepergő, oszló testű felhő."

    Blogbejegyzés 14 éve 6

  • Lehetsz fent, lehetsz lent, az eredmény ugyanaz, a jellemed határoz meg, ez az, ami körvanalaz...

    Érdekes irányt vett a világ. Inkább vissza fele halad, sem mint előre. És ez nem tetszik. Az emberek egyre inkább a külsőségekben gondolkodnak és nem veszik figyelembe a belső értékeket, ami hát valljuk be, talán a legfontosabb…lenne. Ez nagyban látszik is a társadalmon. Sokan szoronganak és lesznek depressziósak. Nem járnak utcára, bezárkóznak, ha mégis kimennek, akkor konzervatív ruhában járnak, ne hogy valaki megszólja őket. Miért jó ez? Merj más lenni! Mi értelme felvenni a társadalom monotonitását, szép lassan eggyé válni ezzel az elsőre nyugtatónak ható sodrással, mely szép lassan felemészt?

    Mostanában, ha kimész az utcára és körbe nézel, mit látsz? Az határoz meg, hogy kivel barátkozol, milyen ruhát viselsz, milyen autóval jársz. Akkor vagy valaki, ha hosszú műkörmöd és seggig érő, szőke műhajad van. Elfogadnak, sőt tisztelnek, a képzeletbeli ranglétrán feljebb pozíciónálnak, ha menő autód, drága házad, és sok sok pénzed van. Ettől leszel valaki és ez az, ami behatárol emberileg. Ez viszont nem így van. Mit érnél egy belső kisugárzás nélkül, egy humorérzék, gondolkodásmód nélkül. Valószínűleg semmit.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 15 éve 40

  • Mindenki depresszív, mindenki népbeteg, mindenki próbál kitörni, de mindig megreked...

    Miért jó elvegyülni a tömegben? Senki nem fog megszólni, bántani. Nem leszel közútálat tárgya, nem fognak újjal mutogatni rád az emberek. Teljesen átlagos életet élhetsz, mint az emberek legnagyobb része. Egy idő után alkalmazkodsz, felveszed az élet ritmusát és egy idő után észre sem veszed, de eltelt x év és te még sehol sem jársz. Ugyanott vagy, ahol elkezdted, és visszagondolva az elmúlt évekre, nem tudnál felsorolni semmi említésre méltót. Egyszerűen eljárt feletted az idő. És akkor jön a kérdés, miért jó másnak lenni, miért jó kitörni a tömegből, szembe menni az árral és azt tenni, ami neked tetszik? Nos azért mert az előző példán akulva, lesz mire visszatekintened, lesz miért azt mondanod, igen, éltem az életem, nem csak eltelt. Túl rövid ez ahhoz, hogy elherdáld, próbáld úgy kitölteni, hogy nem azzal foglalkozol, hogy mások mit gondolnak rólad. Ne a kötöttségekkel foglalkozz, csak élj! Semmi értelme, ha útközben megállsz és visszafordulsz, csak mert a nép akarata legyőz. Mondanám, hogy lázadj, de minek. Mondanám, hogy támadj, de minek. Lehet ezt csendben is csinálni. Mindezt a lelkedben tedd és meglásd minden jobb lesz.

    Teszek rá, hogy mit gondolnak rólam ez emberek, én nem leszek átlagos. Nekem fontosak a barátok és a boldog pillanatok, de ugyanúgy a rosszak is. Ettől leszek ember, ettől mondhatom majd később, hogy igen, éltem és nem csak eljárt felettem az idő. Ne a kötöttségekkel foglalkozz, csak élj!

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 15 éve 2

  • Tudom, hogy minden az enyém, de minden relatív. Az élet értelme a jó, a rossz és a kreatív...

    Nem könnyű boldogulni az életben.

    Annál is inkább, mert napról napra több bukkanó lesz. Sosem tudod, mi vár a sarkon túl, így nem tudod mikor, mit kell tenned. Lehet, hogy elüt egy teherautó, vagy megkéselnek az utcán, vagy csak fejbe lőnek, mert az illetőnek olyanja volt ma. Nagyon nehéz az Élet.

    Ám igazából, ezek mellett van egy még veszélyesebb és még fertőzöbb baj, ami csak veszedelmes lehet ránk, emberekre. Ez pedig pont mi vagyunk, mi magunk. Mi vagyunk saját magunk elrontói. Magunknak nehezítjük az Életet, tesszük napról napra bonyolulttá és elviselhetetlenné. Minden nap teszünk valamit, amit úgy érezzük, meg kellett cselekedni, csak épp azzal nem számolunk mi ennek, vagy mi lesz ennek a következménye. És mire erre rájövünk, sokszor már késő... Nehéz az Élet.

    De, ha jobban belegondolsz, azon túl, hogy pusztítod magad, segítessz, jobban mondva segíthetsz is. Nem hiába: "Segíts magadon, az Isten is megsegít." Már megszületésedtől kezdve irányíthatod magad, persze több kevesebb sikerrel, de ahogy kialakul a világképed, el tudod magadat helyezni az Életben, és lesz célod is benne, onnantól kezdve lesz értelme a létednek. Mert ez a legfontosabb. Legyen célod. Legyen mi űz, mi hajt, legyen, valami ami megmozgat mikor baj van, legyen valami, ami feldob, ami vigaszt nyújt, akkor mikor minden veszni látszik.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 15 éve 10

  • Neveltetés kérdése....

    Zakatol a villamos, ülőhely nuku, így állok. Jön egy idős nénike, felsegítem a motyóját, nagyon hálás, nem győzi megköszönni. Hely nincs, ahova leülhetni így állnia kell...vagyis hely az van, csak mindenki túl fáradt, hogy felálljon. Előttem egy nálam nem sokkal fiatalabb fiú ül, illedelmesen megkérem, hogy álljon fel, mert van más, akinek nagyobb szüksége lenne a helyre. Már áll a villamos, a gép végén még azt is hallják, ha megkordul a gyomrod, nem hogy mást. A fiú is próbálkozott volna kultúráltan válaszolni, de 1 mp alatt feladta és csak ennyit mondott:

    - Mit szósz' be nekem buzi köcsög? Én is messze megyek bazdmeg!

    Nos felesleges lett volna verekedést provokálni egy villamoson, de még a nyílt utcán is, így hagytam a fenébe. A villamos megállt a következő megállónál ( Nagytemplom - Városháza, azt hiszem a legkisebb távolság, kb. 150m) és a fiú leszáll! Egyel előtte szállt fel, tényleg messze ment. A nénike ült volna le, de a helyére beült egy középkorú nő. Neki már nem szóltam. Minek? Hogy elküldjön ő is, mert messze megy? Nincs erre külön kapacitásom. Azt hiszem csalódtam az emberekben. De nem most, ez már meg sem hat. Az a valami, az a bizonyos dolog, már rég eltört bennem.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 15 éve 32

  • CD-k boncasztalon! 7 /Blink 182/

    A Blink 182, a tagok és a belőle kiváló együttesek bemutatása, azaz: A Nagy Blink 182 cikk

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Cikk 15 éve 59

  • Miért nem lehet minden egyszerű?

    8 óra 43 perc. Egy borús, kora reggeli nap. Talán vasárnap, de lehet, hogy péntek-szombat körül járhat, nem tudom. Felkelek, irány a fürdőszoba, mert egy 5 tagú családban mindig az sínyli meg a mosakodást, aki a legtöbbet pöcsöl benn. Bizony, az én lennék. Általában ez az idő intervallum 1 és 1,5 óra közé tehető. De komolyan ez sok? Nem hiszem. Ebben benne van minden, ami ahhoz kell, hogy ne nézzenek csövesnek vagy vmi, ez jár az embernek, relaxáció. Vagyis járna. Csak ugye egy 5 tagú családban, ha mindenki csak 30 percet szórakozik, akkor az egy kezdő matek tudással is 150 perc, ami sacc per kábé 2,5 óra, ami mondjuk egy suliba induláskor, elég gázos. Na én ebből a 2,5 órából foglalok le másfelet. Lehet tényleg sok. Na szóval elkészülök és indulunk is.

    Jah, hogy hova? Akkor kanyarodjunk a tárgyra. Festékért kell mennem, vagyis nem kell, de elmegyek, ha ezzel is tudok segíteni. Ez vagyok én....Na lényeg a lényeg, elindulok. Elég jól feltalálom magam minden helyzetben. És ez a 'minden' egészen a mozitól a gyros-osig terjed. Tehát 2 dolog. Utánna elbuktam. Keményen. Annyi biztos volt, hogy a festéket elég valószínű, hogy nem a péknél találok, tehát a 2 sarokra lévő bolt kizárva. Marad a Város. Nos ez nállunk debrecenieknél annyit tesz, hogy - gó tu dö big csörcs - és ott meg vagy a Fórum, vagy a Plaza. ( nem vagyok Pláza kandúr....). Mire ezt a gondolatmenetet levezettem, el is érkeztem a villamos megállóig.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 15 éve 2

  • Ital nélkül...(?)

    Sokat emlegetett kérdés, pia, vagy nem pia, általában mindig a pia nyer. Vannak akik esküsznek rá, vannak, akik semmi pénzért sem "süllyednének" idáig. Egyszer mindenkit elér ez az átok/áldás, ott majd mindenki eldönti az útját, de csakis saját maga, ott, akkor szerepelhetsz, hozhatsz egy döntést, mely nem csak magadra, de másokra is hatással lesz, ott és akkor te döntessz!

    Most 16 vagyok, nemsokára 17, az amolyan, igazi életbe alig 2-3 éve csöppentem bele. Bulik, piálások, hülyülések, meg minden ami ezzel jár. Már egy jó ideje dobolok és egy jó ideje komolyabban is foglalkozom vele, egy haverom bandájában vagyok beugrós, velük koncertezgetünk. Ott egy-egy ilyen nagyobb buli után, igen csak sokan összegyűlünk és elütjük az időt.... Nagyon jó minden, aztán lerészegedünk, mert, ha mindenki iszik én miért ne. És terjed a pia, mint a vírus, mindenkit megfertőz. Egyszer biztosan. Ment ez egy darabig, ám jött egy ominózus osztály kirándulás, ahol sokan ittak, és még többen lettek olyan részegek, hogy nem a hányást takarítottuk, hanem a véres hányásokat. Undorító. Mindenki inkább elfele ment, mint inkább segített volna, kevesen maradtuk, elég sok részeg emberre. Aztán olyan 4 óra keresgélés, altatgatás, és egyéb dolog után, hajnal 2 felé elaludt mindenki. Én maradtam fenn egyedül. Szar helyen voltunk és pulcsiban is úgy fáztunk, mintha minimum tél lett volna, laza -40 fokkal.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 15 éve 122

  • Érdekes az Élet...

    Érdekes az élet....Sokszor van, hogy megbántanak téged, vagy valaki mást. Ha téged bántanak, megéled valahogy, emberfüggő, hogy történik ez, lehet kiborulsz, lehet erős maradsz és tűröd a fájdalmat. Mert az biztosan lesz. Ez hozzá tartozik el Élethez, nem tudsz vele mit kezdeni, muszáj szenvedni....talán meg van írva, nem tudom. Ha másssal történik, ez, akkor az esetek többségében nem foglalkozol vele, mész tovább, nem állsz meg. Miért is tennéd? Ki ő neked? Csak egy ember a sok közül, van belőle még másik 10 milliárd. De van az a része, mikor más embert bántanak, mégis az a másik ember sokat jelent neked. Nem barátnő, vagy pasi, még csak nem is egyszerű haver. Ez annál több. A majdnem leggazdagabb magyar nyelvnek sincs szava arra, ki az, akivel megosztod a gondjaid, bajaid, akivel nevethesz, vagy épp sírhatsz, kiöntheted neki szíved, minden fenntartás nélkül, mert tudod, hogy ő nem adja tovább, benne fenntartás nélkül bízhatsz, mégis olyan magas az érzelmi szint kettőtök között, hogy néha úgy érzed, ezt már nem bírod és valami elpattan....azonnal. Furcsa érzés, lehet csak én érzem.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 15 éve 2

  • Mi a kedvenc színed és miért?

    Nekem a korral jött, de mindig más tetszett. Jelenleg a neonzöld, rikitónarancs, babarózsaszín, fekete korszakomat élem, az olyan punkos/hülyüléses.:D

    Blogbejegyzés 15 éve 51

  • All Time Low - Nothing Personal

    Ezt a bandát az Umbrella c. Rihanna szám kapcsán ismertem meg, melyet nagyszerűen átírtak ( mint a Vanilla Sky ), azóta kiderült, hogy már volt 2 albumuk, amik szintén igen jók, most pedig itt az újabb, amiről a Youtube-on elérhető pár szám. Aki ismeri és szereti, annak egy újabb remek album, aki nem az hallgassa meg aztán döntsön! :)

    Weightless

    Blogbejegyzés 15 éve 1

  • Depresszió

    Mostanában akadtam össze vele, de nagyon bejön. Nem rosszak a Depi számai, vannak igen jók, például ez is. :)

    Depresszió - Éjszaka, egyedül

    Blogbejegyzés 15 éve 14

  • CD-k boncasztalon!-6

    Egy '96-ban alakult amerikai punk-rock banda, 5 taggal és egy jó adag hírnévvel?....Talán.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 15 éve 27

  • Boys Like Girls: Love Drunk

    Itt a bostoni fiúk legújabb, szám szerint 2. albuma, mely Love Drunk címen érkezik, szeptember 8.-án. Aki nem ismerné őket, az IDE kattintva pótolhatja eme hiányosságát, aki pedig ismeri, annak ITT egy kis kedvecsináló, mert elérhető az új albumról az első single, mely a rettentő furmányos Love Drunk nevet viseli. Jó szórakozást, és ne felejtsétek: Szept. 8 BLG New Album!

    Blogbejegyzés 15 éve 3

  • 1 éves lettem...

    Ez a nap is eljött...bavallom nem gondoltam volna.

    Egy kicsivel több, mint 1 éve regisztráltam az oldalon, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy kifejtsen, megosszam veletek azt a kevés kis tudásomat a telefonokkal kapcsolatban. Ám minden amit elterveztem, egy csapásra semmissé vált. Tagja lettem egy közösségnek, egy családnak. Ez az 1 év nem elég arra, hogy szorosabban ide tartozzam, de sokótokkal összebarátkoztam, beszélgettem, leveleztem, és találkoztam is. Kezdem érezni mit is jelent egy nagyobb közösséghez tartozni, érezni azt, hogy tudod kihez kell fordulni, ha a Samsungról, kihez, ha az Appleről, vagy bármi másról akarsz tájékozódni. Sokat jelent, hogy itt lehetek és nem azért mert napról napra remek híreket olvashatok, kiváló és egyben humoros teszteket kapok kézhez, hanem, azért mert minden nappal benntebb érzem magam az oldalon, egyre inkább beilleszkedem. Megelégedettséggel tölt el, ha vitázni látom az embereket, mert ez mutatja, hogy él az oldal, folyamatos a pezsgés, minden nap mást hoz, sosem tudom mi jön legközelebb.

    Remélem csak még jobb lesz a hangulat, még jobban megismerek embereket és ők is engem, és egyszer talán azt mondhatom 100%-osan is, IDE TARTOZOM!

    :R

    Blogbejegyzés 15 éve 4

  • CD-k boncasztalon!-5

    Sziasztok!! Előszó: Először is elnézést kell kérnem, mert régóta nem jelentkeztem új írással, ugyanis,...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Cikk 15 éve 5

  • CD-k boncasztalon!-4

    Üdv!! Előszó: Már az első cikkemben is megemlítettem, hogy én igazából a punkosabb zenéket kedvelem, így...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Cikk 15 éve 3

  • CD-k boncasztalon!-3

    Üdv Mindenkinek! Előszó: Ezt a bandát még 2 évvel ezelőtt mutatta nekem egy kedves barátom és azóta...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Cikk 15 éve 25

  • Karácsony...!

    Kosztolányi Dezső:
    Karácsony

    Ezüst esőben száll le a karácsony,
    a kályha zúg, a hóesés sűrű;
    a lámpafény aranylik a kalácson,
    a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű.

    Kik messze voltak, most mind összejönnek
    a percet édes szóval ütni el,
    amíg a tél a megfagyott mezőket
    karcolja éles, kék jégkörmivel.

    Fenyőszagú a lég és a sarokba
    ezüst tükörből bókol a rakott fa,
    a jó barát boros korsóihoz von,

    És zsong az ének áhítatba zöngve…
    Csak a havas pusztán a néma csöndbe
    sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.

    Ezúton kívánok minden kedves fórumtársamnak Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet!!

    Blogbejegyzés 15 éve 3

  • CD-k boncasztalon!-2

    Mai tesztünk alanya egy Amerikai punk-rock együttes, akik eléggé érdekes zenét játszanak...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Cikk 15 éve 16

  • CD-k boncasztalon!

    Egy olyan sorozatot indítanék, amelyben a különböző zenei CD-ket boncolgatnánk, elemeznénk...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Cikk 15 éve 11