Recon666 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Elvarázsol...

    Még egy hete sincs meg, de ahogy megszólal így Beyer DT770 pro után is wow érzésem van tőle! És még be sincs járatva. :Y

    Blogbejegyzés 6 éve 10

  • Az első autóm

    2 hete sikerült megvásárolnom az első autómat, igaz nem előretervezett vásárlás volt, csak adott volt a lehetőség.

    Szóval ő a szerencsés:

    Blogbejegyzés 9 éve 26

  • Horgászat - bevált csalik

    A Tegnapi nap folyamán nézzük, melyek azok a csalik amik engem kimentettek egy eseménytelen naptól, vagy épp csak beváltak.

    Nos a csali kiválasztása csak egy jó lépés a sikeres horgászat felé, nagy jelentőségű, de önmagában nem sokat ér. A megfelelő etetőanyag és helyismeret vagy helyválasztás legalább annyira fontos egy sikeres horgászatnál, mint a megfelelően kiválasztott csali. Most pár csalit sorolok fel, amik számomra beváltak

    Élő:

    A hideg vízben a horgászok és az én észrevételem alapján is jobban működik az élőcsali. Nem csak amiatt hogy mozog, hanem a hideg vízben óvatosan kapó ponty hamarabb felhörpinti, mint egy nagyobb pelletet. Ilyen időszakban nem csak csaliként, d önállóan is alkalmazható etetés céljából. Távolabbi etetésnél segítségünkre lehet a csonti ragasztó, melynek alkalmazásával gombócokat képezhetünk az élő anyagból, mely vízbe éréskor bont. ( már ha nem ragasztottunk túl erősre)

    Csonti

    - Ez a sokak számára undorító kukacot szinte az összes békés hal szereti, nem is igazán jut olyan eszembe mikor ne fogtam volna vele valamilyen halat, még ha csak keszeget is vagy küszt. De számos ponty, amur, kárász "vesztét" okozta már, akik gyanútlanul felvették a csonti "csokrot".

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 8

  • Horgászat - etetőanyagokról / bevált etetőanyagjaim

    Recon666

    Egy jó pár éve horgászom, és lassan 1-1,5 éve rendszeresen írok ki horgászik? topikban. Egy ideje gondolkodom, hogy közzé kellene tenni az utóbbi időben általam használt etetőanyagok "hatásfokát", jobban mondva a beváltakat. :)

    Először is mikor, milyet szeretnek a halak? Ez egy nehéz kérdés, de általánosságban időszakosan bevált ízvilágokról lehet beszélni.

    Hidegebb vízben az édesebb, gyümölcsös aromájú etetőanyagok a beváltabbak + elő csali hozzáadása tovább fokozza fogósságukat. ( csonti, giliszta..stb)

    Meleg vízben, nyáron a büdösebbek - ( erjesztett, halas...stb) + csemegekukorica vagy erjesztett (főzött) kukorica valamint pellet vagy bojli hozzáadásával tovább növelhetjük az etetőanyag fogósságát.

    Nállam bevált időszakfüggetlen adalék a liftező angolmorzsa, aminek használata csak tavon ajánlott. Süllyedő változata már folyókon is használható.

    Kezdjuk az olcsóbakkal:

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 13

  • Detroit a haldokló város II.

    Volt már egy bejegyzésem róla, most egy videóval szeretném kiegészíteni, íme;

    Blogbejegyzés 11 éve 0

  • Hajóroncsok

    Hajóroncsok minden mennyiségben, leírással... (katt a képre)

    Blogbejegyzés 11 éve 0

  • Képek II

    Blogbejegyzés 11 éve 4

  • Képek

    Blogbejegyzés 11 éve 0

  • RMS Titanic

    Az eddigi legjobb minőségű fotó róla, amit találtam:

    Blogbejegyzés 11 éve 4

  • Sebes - körösi horgászat 3. rész finomszerelékkel békés halra

    Árkok, gödrök:


    A láthatatlan veszély, bal oldalt a bokor előtt egy 10-15 méter hosszan lévő ~4 méter mély árok található.

    Meg kell említenem egy pár apróságot, ami lehet nem is olyan apróság. Az egyik ilyen a folyómederre vonatkozik. Ha úgy döntünk hogy bele akarunk menni a vízbe, lehűteni magunkat, vagy esetleg pergetni vagy legyezni mindig legyünk nagyon körülepintők. Ugyanis a főleg agyagos mederszakaszoknál mederszakadások vannak, ami az jelenti, hogy hirtelen egy lépésnyomon belül nőhet a vízmélység 30cm-ről akár 3-4 méteresre is.


    Az ilyen mederszakadások akár 3-6 méter mélyek is lehetnek!

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 0

  • Sebes - körösi horgászat 2. rész finomszerelékkel békés halra

    ...


    Szebb helyet nem is kívánhatnék!

    Tegnap az előkehosszal fejeztem be az írást, ma a horoggal folytatom. Én a 8 - 16 méret közötti horgokat ajánlom. Azonos márkájú horgoknál is lehet eltérő méretű típusuk, hiába azonos mért szám van rájuk feltüntetve. Számomra az Owner horgai váltak be, ezeket tudom ajánlani.

    Csali, etetőanyag;

    a tavalyi év során azt vettem észre, hogy nem feltétlenül kell bevásárolnunk 800-1500ft körüli kilós etetőanyagból. Én egész évben megelégedve használtam a Tímár Match Plus Dévér Mix etetőanyagot, aminek a dévérek, kárászok és szilvaorrúkeszegek sem tudtak ellenálni a diós/édes aromának. Ára olyan 400ft/kg. Esetenként egy ponyt vagy bagyolykeszeg is becsúszott, de volt hogy küszt vagy fenékjárót is horogra akadt. Személy szerint csontival szoktam összekeverni az anyagot, de esetenként kerül bele csemegekukorica, azzal jobban szűrhetők a küszfélék.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 9

  • Sebes - körösi horgászat 1. rész finomszerelékkel békés halra

    A horgászvíz;


    Nyáron, a Komádi hídról


    A sebes- körös ősszel

    Bővebben itt olvashatsz róla.

    Előkészületek, mit vegyünk?

    Elsőnek is napijegyet, mivel a körös engedélyköteles horgászhely. A napijegy megközelítőleg 1500-2000ft körül van. A körösre az éves engedély 21.800ft (2013). Fontos, hogy a napijegy vagy az engedély hátulján feltüntetett méretkorlátozásokat valamint tilalmi időszakokat tartsuk be.


    Az egyik legtisztább vizű hazai folyó

    Ha lerendeztük az engedélyünket, kezdő folyóvízi horgászként a következő dolgokat érdemes beszereznünk;

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 10

  • Egy éve történt a Costa Concordia katasztrófája....

    Már egy éve volt, viszont a hajóroncsot még most sem sikerült kimenteni és elszállítani. Ha sikerül stabilizálni a hajótestet, akkor az elszállítás 400 millió dollárt fog felemészteni.
    A luxushajón tartózkodó 4229 emberből 32 veszítette életét a tavaly bekövetkezett szerencsétlenségben.

    Blogbejegyzés 11 éve 6

  • Spin tires

    Esetleg akik szeretik az off-road játékokat, azok ingyen letölthetik a Spin tires demóját. Talán az egyik legjobb mai ilyen jellegű játék.

    Itt tudjátok letölteni.

    Itt egy moddolást segítő videó.

    Valamint itt találhatóak moddok a demóhoz.

    Blogbejegyzés 11 éve 16

  • Mi lesz a Queen Elizabeth 2 sorsa?

    A híres tengerjárót egy kínai cég veheti meg, miután mégsem alakítják át úszó szállodává. Így 20 millió fontot kaphatnak érte.

    A Queen Elizabeth 2-t (népszerű nevén QE2) 1969-ben bocsátották tengerre, első útja az angliai Southamptonból New Yorkba vezetett. A korábban a luxushajókat üzemeltető Cunard Cruise Line társaság flottájába tartozott óceánjáró jelenleg Dubai kikötőjében vesztegel, miután 2007-ben eladták az emírség Istithmar nevű cégének 64 millió fontért (23 milliárd forint).

    Kezdetben a tulajdonosok azt remélték, hogy a hajót egy 1000 szobás luxusszállodává alakítják át, júliusban azonban új tervekkel álltak elő. Eszerint meghagyták volna a QE2 eredeti berendezésének nagy részét, és csak egy 300 szobás hotelt hoztak volna létre benne. A múlt hónapban viszont egy brit konzorcium, a QE2 London azt javasolta, hogy vigyék a hajót Londonba, és alakítsák át úszó szállodává az O2 Arena mellett.

    A Daily Mail most azt jelentette, hogy egy 20 fős kínai legénység váltotta fel azt a 40 fős csapatot, amely a hajó fenntartásáért felelt. Ez felerősítette azokat a félelmeket, hogy a QE2-t végül ócskavasként fogják értékesíteni. A hajó állapotának fenntartása önmagában havi 650 ezer fontot (233 millió forintot) emészt fel.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 0