Ryder62 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • M-15 Vindicator

    M-15 Vindicator a Mass Effectből.

    A mesh Blenderben készült és a Substance Painterben lett textúrázva.

    Blogbejegyzés 7 éve 0

  • End of the Line

    Olcsó kivitelezésű ütközőbak. Használaton kívüli sínszálakból vannak megépítve. Általában iparvágányok lezárásaként használják, illetve teherpályaudvarokon találhatóak meg nagyobb számban.

    A mesh Blenderben készült, 27 764 poligonból áll. Substance Painter 2-vel lett textúrázva és renderelve. A textúra mérete 2048*2048.

    DeviantArt

    Blogbejegyzés 8 éve 4

  • V63

    Nagyából kész a mesh, de azért van rajta még munka.
    Az átmeneti textúrák is kezdenek eltűnni, illetve a rozsda foltok is csökkennek.

    A halványkékre fakult monstrum külső felületein rozsda és kopás lesz látható. A gépet teljesen megviseli majd a korrózió.

    A végső képre a környezetet is be akarom rendezni. Növényzet sem ártana a sínpár közé illetve mellé. Mintha egy elhagyatott vágányon várta volna sorsa jobbra fordulását.

    A pályaszám valószínűleg még változni fog.

    Blogbejegyzés 9 éve 2

  • M42

    MÁV M42 dízel-elektromos tolatómozdony sorozat -- Work in Progress

    Blenderben készül, még itt-ott hiányoznak dolgok róla, de a mesh közel 90%-ban kész.

    Blogbejegyzés 9 éve 8

  • Első Blender animációm

    Blogbejegyzés 10 éve 8

  • Két pasi (meg egy kicsi?)

    Nyomokban Spoilert tartalmazhat!

    Amerikában az egyik legnépszerűbb és itthon is közkedvelt sitcom sorozat, a Két pasi meg egy kicsi (Two and a Half Men) immár a 11. évadnál tart. Mint köztudott, Charlie Sheen, Charlie Harpert alakító színész már kilépet a sorozatból, így a 9. évad óta nem szerepel benne. Helyette jött Ashton Kutcher aki Waldent alakítja.

    A rajongók szerint a 9. évadnál mély zuhanásba kezdett a sorozat hiszen szerintük Sheen nélkül már nem ugyan az. Ha ez nem lenne elég, Jake-t is szép lassan kiírták a sorozatból. A végén már csak épp hogy fel-fel bukkant egy-egy részben, de azt is csak monitoron keresztül tette.

    Hogy mivel tudták még überelni azt hogy a 3 főszereplőből 2-t eltüntettek?

    Felbukkant Charlie lánya akiről - mint kiderült - senki sem tudott.

    Mi is a sorozat címe? Two and a Half Men!

    Ilyenkor joggal merül fel az emberben a kérdés? Miért pont nő? Lett volna egy fiatal srác és akkor még a cím is hiteles lenne.

    Nem tudom hogy meddig tudják még csűrni-csavarni a dolgokat de ha Cryer is lelépne akkor már nem maradna senki sem az eredeti szereplő gárdából. Maximum a "ezt nem takarítom fel" Berta meg az anya.

    Ti hogy látjátok merre tart ez a sorozat?

    Zárás kép egy videó, hogy hogyan is indult az egész:

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 10 éve 19

  • Játékfüggőség

    Ez leginkább a kamasz fiúknál és a fiatal férfiaknál fordul elő. Minél jobban elégedetlen valaki az életével annál nagyobb az esélye annak hogy végül a játékok világába zárkózik, hiszen a valóságnál sokkal érdekesebb és itt megkaphatja azokat amiket az életben nehezebben; siker, elismerés, önbecsülés, magabiztosság stb.

    Ezek a személyek először a szabadidejükben játszanak csak, majd idővel már minden mást háttérbe szorítanak. A játék lesz az első, több, akár 7-10 órát is játszanak egy nap. Természetesen bármilyen játékon lehet "függeni" de általában az online MMO-kba és a multiplayer játékokba szoktak menekülni. A valódi barátságokat felváltják a virtuális barátságok.

    Én heti 20-25 órát játszottam, 25 óra felett meg már erősen éreztem hogy sokat játszok. Ez napi szintre lebontva átlag 3-3,5 óra volt. Viszont csak szabad időmben játszottam, sose volt olyan hogy valami fontosabb dolog elé helyeztem a játszást. Egyetlen egy játék volt csak ami képes volt több órára odaszögezni a monitor elé. Ez pedig a Half-Life 2. Emlékszem, délután 3-4 között hazaérve elkezdtem játszani, majd éjfél körül hagytam abba. Ez addig ment míg ki nem játszottam :)

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 10 éve 23

  • Better New Vegas

    Hihetetlen. Én sem gondoltam volna hogy az 1 éve készített modom a Fallout New Vegashoz, a Better New Vegas, ilyen népszerű lesz. Több mint 30 ezer letöltés élt meg idáig.

    Primm főutcája

    A modom elég nagy szabású lett, minden kisvárost átalakítottam, kibővítettem, életszerűbbé varázsoltam. A romos sivatagi városok nyugodtak, maximum a szél hangja töri meg a csendet. Az autópályák nem üresek többé, rozsdásodó, nyikorgó autóroncsok díszítik. A háború előtti gépezetek szerte szét hevernek Mojave sivatagon keresztül húzódó útjain. Néhányukban még megtalálható a nukleáris mag és pár eltévedt golyó komoly sérülést képes okozni a szerkezetben ami azonnal felrobban. A mini gomba felhő gyönyörű látvány de csak távolról.

    "A zsúfolt 15-ös"

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 10 éve 7

  • Mass Effect 2 rekordom

    Ezt döntsétek meg :D

    Blogbejegyzés 10 éve 6

  • Mass Effect 3 - Magas felbontású textúrák

    Mint köztudott a Mass Effect 3 demója után sorra jöttek az észrevételek és sajnos több volt a negatívum mint a pozítívum. Darabos arcanimáció, auto párbeszédek és páran észrevették azt is hogy a Mass Effect 2-höz képest gyengébb grafikával rendelkezik ami nem túl előnyös ha folytatásról beszélünk. És ezek a végleges játékban is helyet kaptak.

    Ha a BioWare nem is, de egy lelkes rajongó és modder elkészítette saját textúra pakkját amivel a játék sokkal szebben nézz ki.

    Ezen a BioWare fórumon megtekinthető a művei. Az első hozzászólás tartalmaz mindent amit tudni kell, és folyamatosan frissítve van.

    De leírom hogy mi kell hozzá és a tapasztalatokat.

    Telepítés:

    Először is le kell tölteni a TexMod nevű progit majd bemásolni a játék Binaries/Win32 mappájába. Itt található a MassEffect3.exe is.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 10 éve 1