sdd2 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Suzuki Swift 1.2 Hybrid CVT - A kényelem nem feltétlen kerül sokba

    Az 1.2es Hybrid swift kéziváltóval már járt nálam, így leginkább az automata váltó hozzáadott plusszával foglalkoznék. A Vitara és SX4 S-Cross modell kivételével sima CVT váltót kínál a Suzuki akinek igénye van rá és a Swiftnél a hybrid rendszerrel ez nagyon jól lett párosítva.

    A motor és a felszereltség sem változott, a CVT váltó szokásos motorpörgetése megmaradt itt is, viszont ha nem padlózzuk nagyon halkan lehet vele Budapest útjait bejárni, ráadásként ezzel a CVT konstrukcióval még a gyorsulása is jobb az autónak. Ez persze abból adódik hogy állandó nyomatékmaximumon tudja tartani a motort a váltó miközben gyorsulunk.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 éve 0

  • Suzuki Swift Sport 1.4 Hybrid - Étvágytalan méregzsák?

    Eljött egy rövid tesztre a Swift Sport Hybrid változata, mit is mondhatnék róla, korábbi cikkben minden benne van az autóról, így térjünk a lényegre egyből.

    A motor maradt 1.4 turbó benzin, viszont kapott egy kis villanymotort, plusz akkumulátorral, ahogy a Vitara és az Sx4 S-Cross is. Ez annyit jelent, hogy sokkal finomabb a start-stop elektronika, illetve terheléskor besegít a motornak a visszanyert energiából táplálkozó villanymotor. Teljesítményben ez 129 Lóerőt és 230Nm nyomatékot jelent számunkra, érdemleges különbség az elődhöz képest nem észlelhető, bár papíron gyengébb lett.

    Fogyasztásban az autó 7-7,5 liter közt kért 100km-re, igaz néha ki is volt használva az ereje. A frissítés hozott még nekünk holttérfigyelő rendszert és hátsó keresztforgalom figyelőt is, ezek mindenképpen hasznosak tudnak lenni a sofőr számára.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 4 éve 0

  • Suzuki Jimny 1.5 - Az utolsó mohikán Európában

    Mire elért hozzám az autó, már be is jelentették, hogy Európában kivezetésre kerül. Szerencse vagy nem, de nem a kereslet hiánya miatt, hiszin majd egy évet kellett várni egy ilyen terepjáróra, hanem a szigorodó emissziós követelmények miatt.

    Maga az autó amilyen egyszerű annyira imádnivaló, mintha egy mini G mercit kapna az ember, persze a lehető legolcsóbb formában. Mikor nálam volt az autó pont elcsíptük a hatalmas esőzést, de mondani sem kell ennek nem árt meg sem a hatalmas víz, sem a földút. Most sokan mondhatják, ezt egy Vitara is tudja, ami igaz is, de a Jimny az igazi terepen is otthon van, ahol a divat SUV már inkább kikívánkozik az aszfaltra.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 4 éve 0

  • Suzuki Vitara 1.4 Hybrid 48V - A szigor szülte

    Tesztre érkezett a Vitara 48V-os hybrid generációja, ezzel kapott pár extrát is, amit természetesen megemlítek, viszont általánosságban a Vitara maradt az ami, vagyis egy mini SUV, nem is változott belül, kívül, csak a motorháztető alatt van az érdemi változás.

    Az előző 1.4 Boosterjet motor teljes átalakuláson ment keresztül, átdolgozták a turbót, finomították a szoftvert a Mild hybrid hajtáshoz, ezzel az autó ereje megmaradt ( papíron kevesebb lóerőnk van ugyan), viszont a városi araszolásban spórolósabb lett az autó. A rendszer egy kis akkumulátorból él, ami az első ülés alatt bujkál, ez hivatott tárolni, majd leadni az összegyűjtött energiát gyorsításkor, motorindításkor. A motorfék igen erős, majdhogynem villany autós, ekkor tölt vissza az indító generátor ami a motornak is besegít a hosszbordás szíjon keresztül, ezzel mérsékelve az étvágyát az autónak.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 4 éve 0

  • Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet - Felfrissült óriás

    Lehetőség adódott az új Vitarát vallatni, ráadásul a legmagasabb GLX felszereltséggel, Allgripp-el felszerelve.

    Korábban ez a motor már helyet kapott a Vitara S változatban, az S-Cross ban illetve a Swift Sportban. Leginkább a korábbi modellhez képest megváltozott részletekre koncentrálnék ebben a cikkbe, hiszen a többi változatlan.

    A sok krómdíszítés felesleges flancolás, igaz divatcikk lett a Vitara, pedig egy emelt hasmagasságú kis családi autó akar lenni megfizethető áron. A GLX felszereltségben ami hasznos és kellemes újítás lett a hátsó keresztirányú forgalom figyelő, kiparkoláskor ahol nem látni oldalirányba nagyon hasznos, a másik ilyen jópofa funkció a holttér figyelő rendszer. Akár a felsőbb kategóriás autóknál ugyanúgy itt is hibátlanul tette a dolgát, mit is várnánk, ez egy Suzuki. Jön, megy, minden működik hibamentesen (valószínűleg nagyon sokáig).

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 5 éve 0

  • Suzuki Swift Sport 1.4T 2018 - A japán fenevad

    Elérkezett a Swift Sport verziója, eredeti japán gyártás, sokat vártam tőle. A sima Swifthez nézve a futóműben, motorban és jobb tartású ülésekben keresendő. A külső optika is eltér persze de az nem ad magában plusz lóerőt. Az új turbós motor 140 lóerejét egy kemény tényleg sportautóba való váltó viszi át az erőt a 17 colos kerekekre. Iszonyat erő van benne a pehelykönnyű autóba, igazán igényli hogy tapossuk a jobb szélső pedált.

    Az itthoni utak minősége sokszor nem partner a kemény, feszes futóműnek, de amikor lehet kihasználhatjuk az utolsó tapadási pontig a kanyarban.

    A városban igazi meglepetés autó, senki nem gondolná, hogy ekkora eró van ebben a kis Suzukiban és pont ez válik előnyére. A kipufogó nem ad túl sportos hangot, elődje ebből a szempontból jobbnak mondható.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 5 éve 0

  • Suzuki Sx4 S-Cross 1,4 T - Ereje teljében

    Hosszú Németországi túrára vittük a Suzuki Sx4 S-Cross tesztautót, 4 személyel csomagokkal. Korábban is már kipróbáltuk a modellt a gyengébbik motorral, mégis azt kell mondanom ehhez a típushoz az öblösebb motort ajánlott választani.

    Az autó külseje sokakat megoszt, mégis nekem bejön, tekintélyt parancsol az utakon. Már elég nagy darabszámban értékesítették itthon, mégis sokan megbámulják, hogy ilyen autót is tud adni a Suzuki ha arról van szó. Összeszerelésre nagyon egyben van az autó, mondhatni ez a "Mi autónk" a Vitarával egybe véve, hiszen már csak ezen két modell készül Esztergomban.

    A több mint 2000km-es út alatt bizonyított a kocsi, ha a család elindul nyaralni zokszó nélkül teljesít egy nagyobb távot is, igen kedvező fogyasztással keresztezve (7,2L/100Km). Kényelmét tekintve elöl felettébb kényelmes és hátul sem panaszkodtak, elég méretes hely van és még egy normálisan használható 430 literes csomagtartó is elfért hátul a csomagokat várva.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 6 éve 0

  • Citroen C4 Cactus - Szúrós kényelem

    Az új Citroën C4 Cactus járt nálam, melynek formája sokak számára furcsa és ezzel hívja fel magára a figyelmet.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 8 éve 63

  • BMW 220d xDrive Gran Tourer - A család barátja

    Az első pillanatokban nem döbbentett le az autó, de ahogy teltek a napok megszerettem.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 8 éve 150

  • Suzuki Vitara S 1.4T - A magyar bestia

    A Magyarországon gyártott Suzuki Vitara új szériáját, a turbós benzinmotorral szerelt S kivitelt volt lehetőségem kipróbálni.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 8 éve 279

  • Samsung SL-C460 nyomtató

    Járt nálam egy színes lézernyomtató a Samsung jóvoltából, melyben számomra a forradalmi (másoknak lehet nem) végre színes képeket is tudtam vele nyomtatni. A nyomtató WIFI képes is, valamint 19 lapot képes percenként kinyomtatni. Specifikációja itt megtekinthető:[link]

    A nyomtatót ajánlom ha normál áron be tudja valaki szerezni, vagy esetleg vár míg zuhan az ára.

    sdd2

    Blogbejegyzés 10 éve 1

  • Sony Xperia Z vs Asus Padfone 2

    Két készülék, mind a kettő valamiben nagyot domborít, a lényeg nem a specifikációkban rejlik hanem a felhasználói élményben, szerencsére egyik sem laggol, akadozik ezért nehezebb dolgom van, de megpróbálom eldönteni melyik jobb a kettő közül.

    Az Xperia Z egy újabb készülék, a Sony csúcsmodellje amely vízálló, és üvegborítást kapott, ezzel kicsit hajazva az iPhone készülékekre. Az Asus gépe régebbi modell, mégis erős és megállja a helyét, illetve olyan dolgokat tud amit más készülék nem, mint például a tablet dokkoló amivel 1 mozdulattal készülékből egy 10 hüvelykes tabletet varázsolhatunk. A felhasználói élmény mind a kettőnél nagyon jó, az akkumulátor üzemideje is mind a kettőnél 1 napot jelent átlagosan használva.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 16

  • Samsung 355V5C notebook és Samsung DA-E650 dokkoló

    Samsung 355V5C

    A Samsung által eljuttatott notebook egy kellemes, megszokott belsőben egy más hardvert juttat ela vásárlókhoz, tulajdonképpen fogták a fejszét, kivágták a Series 3-as Intel processzoros gépből a CPU-t és egy AMD A8-4500M 4-magos CPU megoldását tették bele. A videokártya ennek megfelelően AMD Radeon HD 7640G 2GB-os verziója került bele, valamint 8GB RAM. Az akkumulátor 5 órán át képes ellátni szuflával a gépet, kellemes egy ilyen erőt képviselő gépnek ez az üzemidő. Mindent jól teljesített, ez a hardver egy átlagos felhasználónak bőségesen elég, már már számára csúcsgép.

    Samsung DA-E650

    Az első audio dokkolóhoz volt szerencsém, kellemes volt a vele együtt töltött idő, olyannyira hogy vásárlásába is elgondolkodtak többen akik látták. A specifikáció ITT tekinthető meg. A 2.1-es csatornát használó eszköz képes Bluetoothos kapcsolatot létesíteni akár számítógéppel, akár telefonnal de vannak sima, csatlakozókra rátehető megoldása is.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 0

  • Asus Padfone 2 vs HTC One Egymás közt

    Rövid összehasonlító

    HTC One

    Az Asus Padfone 2-t ismerem már mint a tenyeremet, ezért inkább a HTC One-t kellett megismerni, először azt hittem, hogy az újabb hardver sokkal jobban fogja pörgetni a szoftvert mint az Asus modellje, de ebben kevés csalódás várt rám, ugyanis ez nem történt meg, konkrétan talán csak a tesztprogramok (Antutu, Quadrant, stb) mutatták a különbséget.

    Kérdéses volt, hogy a HTC One mit nyújt a 4 megapixeles Ultrapixel kamerájával, a Padfone 2 13 megapixeles BSI szenzorával szemben, ha egész pontosan akarunk fogalmazni akkor maximum sötétebb helyeken volt jobb a One, a többi helyen a Padfone 2 jobban teljesített. A design nagyon szép lett a HTC-nél, a Padfone 2 sem csúnya példány, viszont a HTC fémből faragta ilyenné a telefont és ez brutális minőséget ad, az Asusnál is van fém elem, de az csak a keret, de ne feledjük, hogy régebbi modell és az új Infinity teljesen fémből készült és az is csodásan néz ki.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 6

  • Samsung S24C550VL Series 5 monitor és SL-M2875FD nyomtató

    A mai irodák, sőt gyakran otthoni íróasztalunkon is elengedhetetlen kellék ma már egy nyomtató és egy monitor, ezeket az eszközöket pedig nagyon sok cég gyártja, árulja és ma ebből nézünk meg kettő példányt a Samsung műhelyéből érkezve.

    S24C550VL Series 5

    Jellemző: [link]
    Felesleges másolgatásokba nem kezdenék bele, hiszen a honlapon a technikai tulajdonságok fenn vannak, inkább a hétköznapi tapasztalat. Az állíthatóság jó dolog, ahogy a matt kijelző is és a beépített hangszórók is. A talp kicsit nagyra sikerült de ez legyen a legnagyobb problémánk. A kijelző szép képet szolgáltat és a betekintési szöge is nagyon jó lett, valamint a 2ms-os válaszidő a játékokra is kiválóvá teszi.

    SL-M2875FD

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 0

  • Asus Padfone 2 vs Samsung Galaxy S4 röviden

    Röviden, pár sorban szeretném megosztani. Összességében óriási különbségek nincsenek, azonban a Galaxy S4 persze erősebb minden téren, mégis azt mondom, hogy akinek a Padfone 2 van nem nagyon éri meg lecserélnie az S4-re, főleg a Station lehetőség miatt.

    Az S4 persze újdonság, ezért mindenkinek jobban fáj rá a foga és lehet igazuk is van, nekem is belopta magát a szívembe, amit az S3-nak nem sikerült soha, de az Asus masinája és hozzám nőtt, nehéz lenne a választás. A Galaxy S4 nagyobb kijelzővel rendelkezik, erősebb hardverrel és frissebb Android rendszerrel és persze más kezelőfelülettel, microSD bővítési lehetőséggel, ezért talán sok érv szólhat mellette, mert eközben nagyjából akkora mint a Padfone 2, mégis fontos hozzátenni, hogy az Asus gépe tablet is lehet egyben, ugyan annyi pénzért így mindenkinek el kell döntenie, hogy egy kicsivel gyengébb telefont vásárol, ami tabletté alakítható, vagy egy erősebb telefont, nagyobb kijelzővel és nem tart igényt a tablet lehetőségére.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 2

  • Samsung NX300 cserélhető objektíves fényképezőgép

    A Samsung nem olyan régen mutatta be a cserélhető objektíves, kisméretű fényképezőgépét. A fényképezőgép prémium anyagokból épül fel, széles választékban lesz elérhető hozzá objektív, valamint a kamera nagyon gyorsan képes fényképet készíteni.

    A kamera 3 színben lesz elérhető, fekete, fehér és egy különleges barna színvariánsban. A készülékről alább pár kép, valamint a Samsung által kibocsátott szöveg, megspékelve fontos technikai paraméterekkel.


    Objektívek


    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 3

  • Samsung Series 9 notebook és monitor

    A Samsung Series 9 család tagjai felső kategóriát képviselik, a Notebook egy fémből készült, könnyű, vékony, hosszú üzemidős gép ami egy üzletembernek nagyon jól jöhet, hiszen akár egy napot is kibírhat töltő nélkül. A laptop minden fajta kényelmi funkciót megkapott, ami manapság elvárás, kezdve a billentyűzetvilágítástól a nagy felbontású kijelzőig és a minőségi borításig. Röviden ennyi lenne a Series 9-es laptop, ami lényeges, hogy egy Intel i5-ös, energiatakarékos processzor van benne, ehhez van 4GB RAM és egy 128GB-os HDD. A GPU egy Intel HD 4000 és a kijelző 13,3 hüvelykes, 1600x900 pixeles és matt felületű.

    A borítás fém, és a gép súlya megegyezik egy netbookéval, tehát 1,16 kg. Ára 350 ezer Forint körül mozog, elég sokba kerül de a 7-8 órás üzemidőt, erős hardvert és minőséget meg kell fizetni, aki pedig ezeket kiaknázza annak megéri.

    Series 9 monitor

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 0

  • Veletech 2013 élő tudósítás

    Készülődnek a Veletech 2013 kiállítói, hamarosan nyílik a kiállítás, már nagy a mozgolódás itt.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Élő közvetítés 11 éve 31

  • Padfone 2-második felvonás

    A hétköznapok elengedhetetlen társává válik lassan az okotelefon, szerencsémre én egy csúcsmodellt tudhatok okostelefonomnak és minden téren elégedett is vagyok vele. Viszont történnek apró problémák, mint például, hogy a kijelzőt feloldva néha csak a háttérkép jelenik meg és csak valahova vakon rábökve kapjuk meg az ikonokat, widgeteket, de ez legyen a legnagyobb problémánk, ennél nagyobb soha ne legyen.

    Bár valamilyen okból kifolyólag azt vettem észre, hogy a hátlapi kamera porosodik belülről, viszont ezt a hátlap szakszerű levételét követően eltávolítható, de erre sincs nagy szükség, ugyanis nem rontja a képek minőségét. Amit a hosszabb használat alatt megszerettem a készülékben azaz, hogy 1 napot keményen használva is kibír egy töltéssel.

    Véletlennek köszönhetően az is kiderült, hogy szeretett készülékem LED-je sokkal erősebb az átlagénál, sőt még egy elemlámpát is képes kesztyűbe dudálni, ami nem kis teljesítmény és sötétben elég nagy teret képes megvilágítani. Eddigi tapasztalataimat ismervén pozitívat tudok mondani a készülékről, kivéve a porosodó kamera védőt és az alsó részen található szürke műanyag elem kopását.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 0

  • Asus Padfone 2 - Rövid, hosszabb távú tapasztalataim

    Egy rövid kis szösszenetet írnék, milyen is a mindennapokban a Padfone 2. Fontos megjegyezni, hogy sok készülék fordul meg a kezeim közt, mégis valahogy az Asus modellje megfogott, ez lehet a dokkoló miatt, vagy esetleg a kiváló összeszerelésnek és prémium érzetnek, de igazságot megvallva inkább az egyszerűsége. Kezdeném ott az egészet, hogy a készülék mérete pont megfelelő számomra, nem túl nagy, nem kicsi, zsebben még elfér és a fém keret, megbonthatatlan készülékház minőséget sugall.

    A mindennapokra térve, használni kényelmes, könnyű és nekem 1 napot kemény használattal kibír és remek munkaeszköz, gyenge pontja a könnyen kopó alsó műanyag elemek lehetnek, de szeretem használni és az Asus supportja is megfelelőnek tűnik, remélem így is marad. Nekem eddig a készülék általános használatra tetszett, hamarosan érkezik a 4.2-es Jelly Bean és reményeim szerint a telefonok elhalálozása is megszűnik.

    sdd2

    Blogbejegyzés 11 éve 11