sketchifun blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Németországi munkavállalás vol2. - Avagy, amit kevesen mesélnek el otthon!

    Sztereotípiák, előítéletek mindenhol.

    Régen minden jobb volt. Bezzeg az én időmben. Nyugaton.

    Na, kedves olvasó, itt a nyugat, teljes valójában. Úgy, ahogy én azt látom, kevés tapasztalással, rengeteg meghökkenéssel. Fontos megjegyeznem, hogy nem célom senkit sem uszítani, vagy épp rábeszélni erre. Amit leírok, szubjektív, és a véleményem. Nem pedig egyetemes igazság. Másrészt pedig, szöges ellentéte annak, amit otthon lehet hallani erről. Mert otthon, azt ami itt van valójában, azt kevesen mesélik el.

    Onnan folytatom, ahol abba hagytam, vagyis lábam a nyakamba, és nyugati irányt megcélozva, elhagyom hazámat, egy jobb élet érdekében.

    Megérkeztem hát Németországba. Talán már írtam korábban, de ha nem, most leírom. Előre le volt egyeztetve a munkám, nem vakon jöttem el otthonról. Persze, van aki így tett, de a szerencsejáték a hülyék adója, ha pedig egy új életet akar kezdeni az ember, nem éppen előnyös hendikeppel indítani.

    Az első lépés, gondolná az ember, hogy elmegy szépen a munkaadójához, ahol egy szerződést első körben alá kellene írni. Én azt hittem, hogy ha Magyarországon nem is, de itt legalább így megy. Hát nem. Legalábbis velem nem így történt. Hétfőn reggel 6:45-re ígérték, hogy érkezik értem valaki, és majd lesz valami. Ez érdekes, de oké.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 5 éve 116

  • Hogyan is kezdtem újra... Avagy Németországi munkavállalás.

    Nos, hogyan is kezdtem újra.

    Illetve, honnan is kezdjem el az egészet, hogy ne csak összehordott tétova szavak szerepeljenek itt, hanem a későbbiekben olvasható döntéseim valamilyen szintű megalapozottságát is szerepeltessem.

    A történet nem is olyan régen kezdődött. Részemről nem titok, Villanyszerelőként tengetem az életemet. Így történt ez egészen 2 hónappal ezelőttig. Bekövetkezett az, amit senkinek sem kívánok.

    23 éves vagyok most. 23 évvel ezelőtt megláttam a napvilágot, amelyet követően édesanyám és édesapám úgy döntöttek, hogy szerelmük gyümölcsét nem óhajtják dédelgetni, tekintve hogy az akkoriban igencsak burjánzó kábítószerek hódolata sokkal meghatározóbb volt számukra. Nem mellesleg, ennek is megittam a levét. Az apai nagymamám, és nagypapám fogadott magához másodmagammal, ugyanis van egy bátyám is. Nagyapám 98-ban elhunyt, szinte nem is ismertem. Alig emlékszem rá. Ekkor édesapám hazaköltözött hozzánk, ekkorra kapcsolata az anyámmal megromlott. Így éldegéltünk, egészen sokáig, szűkösen, szerény körülmények között. De túléltük, és igen, büszkén kijelentem, igenis szép gyermekkorom volt. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezt csak egyetlen embernek köszönhetem, a Nagymamámnak. Az apám egy Kamionsofőr, hétfőn elment dolgozni, pénteken ugyan elindult haza, de a kocsma útbaesett, gyakran csak szombat hajnalban esett haza.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 5 éve 54

  • Mi lehet ez?

    Az imént vettem észre, hogy nincsen minden rendben a hálózati kapcsolatommal.

    Egy gyors Counter Strike indítás, azon belül is egy net_graph elég egyértelműen azt mutatja, hogy valami gond van.

    A kis grafikon szinte fűrészjelet rajzol. Szerintem DDoS támadás van folyamatban, én arra tippelnék.

    Valaki, aki kompetensebb a témában, felvilágosítana?

    netstat -an eredménye:

    Active Connections

    Proto Local Address Foreign Address State
    TCP 0.0.0.0:135 0.0.0.0:0 LISTENING
    TCP 0.0.0.0:445 0.0.0.0:0 LISTENING
    TCP 0.0.0.0:623 0.0.0.0:0 LISTENING
    TCP 0.0.0.0:5357 0.0.0.0:0 LISTENING
    TCP 0.0.0.0:16992 0.0.0.0:0 LISTENING
    TCP 0.0.0.0:17500 0.0.0.0:0 LISTENING
    TCP 0.0.0.0:27036 0.0.0.0:0 LISTENING
    TCP 0.0.0.0:49664 0.0.0.0:0 LISTENING
    TCP 0.0.0.0:49665 0.0.0.0:0 LISTENING
    TCP 0.0.0.0:49666 0.0.0.0:0 LISTENING
    TCP 0.0.0.0:49667 0.0.0.0:0 LISTENING
    TCP 0.0.0.0:49668 0.0.0.0:0 LISTENING
    TCP 0.0.0.0:49685 0.0.0.0:0 LISTENING

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 6 éve 18

  • Napi agyérgörcs

    Elősztorinak annyit, hogy nem túl régóta újra Android felhasználó vagyok, több mint egy év iOS után tértem vissza.

    Ezidő alatt rengeteg dolog került az iPhonera, névjegyek, képek, amik számomra nagyon fontos adatokat jelentenek. Most viszont androidra kellett ugye költöznöm. A sztori egyik mellékága lehetne, hogy nincs most számítógépem.

    Na így vigyél adatot bárhová is. Ugyanis ha mindkét telefon a kezedben van, akkor sem tudsz átjuttatni egyikről a másikra, számítógép nélkül. Persze nem is akarom én, hogy Bluetoothon átmenjen minden. Na de az, hogy egy nem iOS eszközről nem tudok belépni egy iCloudba, hogy onna lementsek mindent, az nevetséges. Köszönöm Apple.

    Nem is mondom, hogy ha mondjuk az iPhonet elhagynám, és elkérném az első ismerős telefonját, hogy megnézzem, hol van, csak akkor tudnám, ha egy iPhone felhasználó. Ha pedig nincs egy számítógépem, akkor mehetek valakihez, akinek van, vagy mehetek egy netkávézóba, ahol a gép tele van kémszoftverekkel. Tényleg???

    Blogbejegyzés 7 éve 9

  • Feladatkezelő? Project manager?

    Vagy hogyan keressem?

    Egy applikációra lenne szükségem. De sehogy nem találok megfelelőt, ezért kérném a tisztelt közönség segítségét.

    Adott az igény, mely szerint iOS 9 kompatibilitás szükséges. Ketten szeretnénk használni, 3 eszközről. Legyen benne kontakt lista, amelyben név, cím, telefonszám vezethető, a címhez egy kis térkép sem ártana, de nem feltétel. Legyen benne naptár, amelybe felvihetjük a teendőinket. Legyen egy to do list, amiben vezethetjük az egyéb tennivalókat, amelyek nem időponthoz kötöttek. A naptári bejegyzésekhez lehessen csatolni kontakt személyt, ezáltal a címet importálva. És még egy apróság. Értékelném, hogy ha a kollègám kipipál valamit a todo listen, vagy új eseményt ír a naptárba, arról mindenki kapjon értesítést.

    Létezik ilyen alkalmazás?
    Csak ilyen! Nem akarok táblázatot szerkeszteni meg ilyenek. Ezáltal az office programok kilőve.

    Ha bárkinek bármi ötlete van, kérem jelezze.

    Előre is köszönöm mindenkinek.

    Blogbejegyzés 7 éve 6

  • Android eszköz Bluetooth lejátszóként??

    Nem is tudom hol kezdjem. Azt sem tudom, melyik topikba illene.

    Vázolom, hogy mi van most illetve hogy minek kéne lennie.

    Adott egy amatőr hangrendszer.
    Adott egy jóminőségű zenei készlet.
    Adott egy Navon Raptor tablet használaton kívül.
    Adott egy Bluetooth képes notebook.

    És ebből azt szeretném, hogy forrásként a tabot ráköthessem a hangrendszerre, és ezt bluetoothon vezérelhessem. Vagy akár bluetoothon küldeni rá a hangot, amit lejátsz. Tehát a hanganyag a tabon és a laptopon is elérhető.

    Hogyan fogjak neki? Mire van szükségem?

    Blogbejegyzés 8 éve 7

  • Talán új melóhely? Adná...

    Talán...

    Voltam egy állásinterjún. Nem mondok konkrét céget, Sony, Samsung termékeket javítanak főként. Ebből szerintem levonható.

    Volt egy beszélgetés, ahol kérdeztek pár dolgot, de nem veszélyes. Ilyenek, hogy mit tanultál, hogy ment a suli, hogyan tudsz bejárni.. Ezt egy hölgyike kérdezte, aztán egy fickó folytatta a dolgot. Elmagyarázta, miről lenne szó, mobilkészülékek moduláris bevizsgálása, javítása, javítási dokumentáció készítése. Tehát egy komplett szervíz. Nem olyan veszélyes. Kaptam egy kérdést, hogy eddig oké-e. Igen, eddig stimmel.

    Jó, akkor menjünk be a műhelybe. Bementünk. Csávó elmondta, hogy mindekni egy külön munkaállomáson dolgozik. Mindenkinek rendelkezésre áll a teljes szervízútmutató, ha netán elakadna egy készülékkel. Ezután leültettek egy éppen dolgozó srác mellé, hogy nézzem, ahogy megcsinál egy készüléket.

    Az adott készülék éppen egy LT26-os SONY volt. Hibaleírása, hogy nem megy a kamera. Bekapcsolta, kamera app, nem üzemel a dolog. Oké. Kikapcs, szétszed. Egy pillanat alatt szétkapta, és már ki is vette a kamera modult. Rámért, hogy zárlatos-e. Az. Bement egy raktárba, kihozott egy újat, belerakta, összerakta a telefont. Bekapcs, kamera üzemel. Gépre rádug, szoftverfrissítés, kész plecsni, és már rakta is vissza a dobozkába. És ezt 15 perc alatt. Gyors dokumentáció, hogy mit vett ki, mit rakott be, a csere után a hiba nem jelentkezett.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 22

  • Megpróbáltak kirabolni.

    Hírdetek egy SSD-t, nem csak itt hardveraprón.

    Kaptam egy telefonhívást, miszerint érdekli az SSD, és ma átvenné a Nyugatinál.

    Rendben van, megbeszéltünk egy időpontot, ami 16.00 volt. Nyugati pályaudvar előtt.

    A megbeszélt időpontban érkeztem, kezemben a bontatlan SSD-vel. Rögtön felismert, egy kisebbségi, elég bunkó, ápolatlan figura volt. De hát bánja a fene, az a pénz is pénz.

    Kérdezett, hogy belemegy-e a laptopjába, készségesen válaszoltam minden kérdésére. Majd arra kért, bontsuk ki a cuccot. Kibontottam, annak reményében, hogy tényleg komolyan gondolja. A csomagolásában tartottam, amikor egyszer csak kikapta belőle az SSD-t, és futás.

    A váci út felé indult el, és egyből le az aluljáróba, én meg persze loholtam utána. A lépcsőn majdnem utolértem, amikor is egy idős, valószínüleg küldölfi házaspár állta utam, amíg kikerültem, előnyre tett szert. A Westend felé futott. Tudtam, hogy ott leráz, futottam, ahogy tudtam. Szerencsétlenségére PONT szembe jött a Járőr, akinek kiabálva jeleztem, hogy legyen szíves megállítani emberünket.Vagyis hát járőrök, ketten voltak. Emberünket megállították, odaértem. Közöltem, hogy kikapott a kezemből egy értékes elektronikai eszközt, és nála van. A rendőrök persze rögtön kipakoltatták, de nem találták nála. Mondom ez nemigaz. Hát hova a picsába lett.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 37

  • Még nem múlt el...

    ...az érzés.

    Valami még mindíg fogva tart. Hiányzik.
    Néha, mikor csak úgy merengek, még eszembe jut. Elég gyakran merengek..
    Eltelt fél év, és hiányzik. Nem ő, nem az ő személye. Az érzés, amit akkor éreztem, amikor vele voltam. Nem kellettek szavak, anélkül is értettük egymást.

    Hogy volt, aki meghallgat, hogy volt, akit érdekelt is, éppen milyen nyűgöm van.

    Volt.. Volt... Volt... Volt, de már nincs. El kell fogadni, bele kell törődni.
    És most van neked más. Más, aki nem becsül meg téged. Aki nem tud úgy értékelni, ahogy én értékeltelek. Te választottad, nem én. S most mégis, én érzem magam szarul. Hagytalak elmenni, ami talán csak a büszkeségem eredménye. Hülye voltam...

    Blogbejegyzés 9 éve 10

  • Hardverapró értékelés...

    Eladtam egy laptopot egy újoncnak. Írt egy üzit, kért egy számot, felhívott. 2 órán belül készpénzért elvitte a gépet. :D

    Öröm és boldogság. Azóta viszont be se lépett. Nem kaptam eladói értékelést. :DDD

    Na majd most lesz vevői. :D

    Blogbejegyzés 9 éve 35

  • Lg g3s problémák.

    A következőket fedeztem fel a 2 hónapos telefonon.

    1. A hálózatot gyakran eldobja. Néha magától megoldja, néha csak egy újraindítás után. Evvel pont eredeti funkcióját nem látja el. Mindezt random helyeken.

    2. Az fm rádió nem működik. Probáltam minden féle fülessel, de nem.

    Utóbbival kapcsolatban írtam az Lg szupportnak, ők azt mondták valószínüleg antenna hiba, és javasolják hogy adjam le egy szervízponton. Van egy érzésem, hogy a kettő összefügg.

    Telenoros készülék.. Ha valaki tud hasonló hibákról vagy szériahibáról, ne tartsa magában.

    Blogbejegyzés 9 éve 2

  • LG G3S net anomália

    Következő a helyzet. Adott ugye a címben említett telefon, teljesen gyári állapotban.

    Tegnapról mára meghülyült, és nagyon sok mindent nem tölt be. A Facebook app sem tölti be a képek nagy részét.
    De maga a böngésző is produkálja.



    Érdekesség, hogy a PH!, a Google, Paypal megy. A Steam oldala is.

    Valaki tud erre mondani valamit?
    Telenor(nemröhög) mobilnetem van. :DDD

    Blogbejegyzés 9 éve 3

  • Éljen a Sony...

    Vettem szerdán a MediaMarktban egy fülest.
    Sony, in-ear, kék. 2500 ft...

    Erre ma egyik pillanatról a másikra elhalkul a jobb oldala..
    Szól, csak sokkal halkabban mint a bal...

    Blogbejegyzés 9 éve 17

  • 1203

    Ennyi napja rontom itt a levegőt.

    Lassan 4 éve. Na banyek. Pedig 1000 napnál írni akartam. ;]

    Blogbejegyzés 9 éve 2

  • Egy hete Lg G3S

    Hát mit mondjak. Első okostelefonom.
    Nagyon szeretem. Egyelőre még szedi a lábát, de azért néha kevés a ram.
    Komolyabb akadást még semmi nem okozott.

    Emellett isteni áldás, hogy tudom vele irányítani a tv-t. Bár még fejletlen.
    Nagyon kell vele célozni. De legalább nem kell kimászni az ágyból a távért.

    A kamera egész jó, bár nem nagyon használom.
    Zenei tudása okés, és van EQ. A hangszóró brutál. Kidob az ágyból reggel.

    Az üzemidő jó. Egy töltés két nap. Persze ha sokat nyomkodom, másfél nap után töltért kiállt. Az igazán intenzív használat pedig ezt 1 napra redukálja.

    A kijelző. Nekem nagyon jó. Bár van jobb is, nekem elég. Fényerő okés.
    De a fényérzékelő szenzor elfért volna.

    A külseje nagyon jó, nekem pont kézre áll.

    Egyelőre ennyi. További használati infók kesőbb.

    Blogbejegyzés 9 éve 2