Stauffenberg blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • A Nikon furcsa háborúja (kommentár nélkül)

    Tegnap bemutatkozott a Nikon legújabb belépő szintű DSLR gépe, mely több ponton is változott az elődmodellhez képest. Mindenki döntse el, hogy előnyére vagy hátrányára.

    Kattints a képre a nagyobb mérethez!

    Blogbejegyzés 8 éve 8

  • Miért csak magaddal tolsz ki a privát üzeneteiddel?

    Évek óta kísérletezem különböző formulákkal, hogy a fórumozói magatartás egyik legérthetetlenebb megnyilvánulása ellen harcoljak, vagy legalábbis magamról lepergessem. Már nem tudom kellően hangos reccsenésel elég mélyre nyomni a CAPS LOCK gombot, amikor leírom, hogy NE TEDD, így remélem a kiscicákkal érvelés segíteni fog.

    A privátban feltett szakmai kérdés rossz! Valahol a kokainkereskedelem és az állatkínzás között félúton található, amit a bejegyzés végére érve minden sötétben bujkáló privátbanüzengető ellenforradalmár is be fog látni.

    Először is szögezzük le: Nekem technikailag mindegy, hogy hol válaszolok, hiszen a válaszom megírása a nyílt fórumon és privátban is ugyanannyi utánajárást és gépelésre fordított perceket jelent. Azzal, hogy nem adok választ privátban, tehát nem sok összefüggést mutat az ujjaimban található ízületek kímélésével vagy éppen a lustasággal.

    De akkor, hogyan jönnek ide a kiscicák?

    Csak képzelj el egy teljesen hétköznapi szituációt: Megkeresel privátban, hogy éppen a Canon EOS 5Ds R és a Nikon D810 között nem tudsz dönteni, amire leírom a teljesen szubjektív véleményemet, te megvásárolod valamelyiket az ajánlásom alapján, majd jönnek a bajok.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 8 éve 27

  • Az LG Magyarország állásfoglalása a G4 "bootloop" hibájával kapcsolatban

    Ez a bejegyzés rövid lesz, de sokaknak hűsítő fellélegzésként fog hatni. Aki követi az LG G4 fórumtopikot, az tudja, hogy gyakran előkerülő vitatéma a "bootloop hiba" én pedig ezzel kapcsolatban kerestem meg az LG Magyarország sajtóosztályát, hogy hivatalos állásfoglalást közöljön a témában.

    A válasz Kónya Beátától (regional PR specialist) érkezett. A kérdéseim az alábbiak voltak:

    1.) Létezik a "bootloop" néven emlegetett hibajelenség? Ha igen, az mely LG G4 gyártási időszakokat érinti?

    2.) Az LG Magyarország csupán 1 év jótállást biztosít a független készülékekre, sok felhasználónál ez már lejárt vagy hamarosan le fog járni. Az LG Magyarország márkaszervizei a szavatossági idő alatt is javítani fogják az ezzel meghibásodott készülékeket?

    Az LG Magyarország hivatalos válasza:

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 8 éve 0

  • Letöltendők LG G4-hez

    Honnan tudom a legfrissebb KDZ-t letölteni? Hol érem el az LGUP-ot? Kaphatok linket az LG Bridge-hez? Lehet ugyan a keresőt használni az LG G4 topikban, de tény, hogy egy átlátható lista ezerszer többet segít a leggyakrabban felmerülő kérdések megválaszolásában. Ennek a posztnak most csak ez a lényege, a vonatkozó leírásokat (pl: flash menete) nem tartalmazza.

    A lista folyamatosan frissül, ha valami nincs benne, jelezd nekem az LG G4 topikjában és pótolni fogom!

    KDZ és IMG fájlok:

    H815-höz való európai ROM-ok:

    ◆ Android 5.1 V10D (KDZ / IMG)

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 8 éve 0

  • LG G4 ROM (KDZ) flashelése az LGUP segítségével

    Kijött az LG G4-re az első főverzió frissítés, így a nyalókát hátra hagyva a felhasználók 5.1-ról átléphetnek 6.0 Marshmallow-ra. Mivel az OTA és LG Bridge általi frissítés nem egyszerre ér el mindenkihez, így adja magát, hogy a türelmetlenebbek rögtön flashelnék az LG világában használatos KDZ-t.

    Az alábbi módszer az LGUP nevű szoftver használatát taglalja, mely sokkal egyszerűbb, mint amilyennek tűnik. Fontos, hogy csak a te készülékeddel kompatibilis KDZ-t flasheld! Ezeket megtalálod a "Letöltendők LG G4-hez" című posztban.

    A leírást nem én készítettem, hanem attika79 a PDA Fan Club-on, de engedélyt adott az újraközlésre, amit ezúton az egész közösség nevében köszönünk! Innentől át is adom a szó neki:

    KDZ flashelése az LGUP segítségével:

    1. LG driver fent a gépen.

    2. Letöltöd magát a progit, értelemszerűen kicsomagolod : G4 rar

    3. A csomagban két összetevő van.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 8 éve 0

  • AOSP 4.4.4 Android a Samsung Galaxy S Advance doppingszere

    Ez a leírás az eltelt évek miatt részben elévült lehet, kérlek titeket, hogy ezt ne az AOSP 4.4.4. ROM telepítési útmutatójaként kezeljétek, hanem a CWM Recovery-n keresztüli ROM flashelés leírásaként, melyben az AOSP 4.4.4 ROM csak példaként szerepel! (Frissítve: 2017.03.20-án)

    Az öregecske Samsung Galaxy S Advance megítélése roppant vegyes, mivel ha a gyári rendszerre azt mondjuk, hogy a szoftverfejlesztés szégyene, akkor valójában bókolunk neki, mert sokkal rosszabb ez puszta szégyennél. A házibarkács megoldásokkal viszont egy egészen agilis telefont kapunk, ami mai játékok futtatásán kívül szinte mindenre alkalmas a maga szerény módján. A már egy éve elérhető AOSP 4.4.4. Android a legfrissebb stabil ROM a készülékre, ráadásul a telepítése is rendkívül egyszerű.

    Fontos megjegyzés:

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 81

  • Robotkodik a Polaroid

    Múltkoriban már írtam a kiszivárgott Nikon D4 és Fujifilm X-Pro 1 gépekről. Ezeket mindkét gyártó valóban...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 30

  • Év végi visszatekintő játékos szemmel

    Na most, hogy a gamer díjátadók egymást érik, túl vagyunk egy rangosnak mondható Video Game Awards-on is, éppen itt az ideje, hogy magam is elmerengjek azon, hogy mit is hozott a 2011-es év.

    Leszögezem, hogy nem vagyok hardcore játékos, elsősorban munkaeszközöm a PC, így a felsorolásból könnyen lehet, hogy kimaradnak olyan darabok amik egyébként bizonyára említésre méltóak lennének, de én nem játszottam vele. Az is megeshet, hogy a tavaly ilyentájt megjelent játékokat is ide veszem, mert az elmúlt egy évet nem a naptárhoz szorosan ragaszkodva értelmezem. Na de lássuk az általam legjobbnak ítélt alkotásokat, többé-kevésbé kategorizálva.

    A legjobb MMO

    Ugyan maga a játék nem idén vált publikussá, de a béta fázisból ez év áprilisában lépett ki az európai kliens egy elég hosszú nyílt teszt után. Már az Open Beta alatt megtetszett a játék, de egyéb elfoglaltságaim miatt nem sok időm jutott rá, viszont nyár elején belevágtam az akkor már teljesen élesben futó játékba is. A World of Tanks szerintem egy igazán követésre méltó példa lehet minden fejlesztő előtt! Alapvetően free-to-play, de egy mikrotranzakciós rendszert rittyentettek össze, hogy legyen miből etetni a szervereket, meg az otthon maradt éhes szájakat.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 3

  • Romokban a Bazilika!

    Forrás: IndepVisual

    Kora ősszel Budapesten forgatták a Call of Duty és a Jeep közös reklámfilmjét, most megtekinthető a végeredmény.

    Oké, tudom. Kezd kicsit sok lenni a videojátékos vonatkozású kisfilmekből, de hát az ősz már csak ilyen, igyekszik mindenki kiadni még a karácsonyi szezon kapujában a húzócímeket. Engem ugyan sem a terepjárók sem a Call of Duty nem hoz különösebben lázba, ám ennek a filmnek az egyik különlegessége, hogy Budapesten forgatták. (Meg úgy őszintén szólva nálam ebben ki is merül a figyelemreméltó tulajdonságok sora).

    A forgatásba sikerült nekem is belebotlanom, noha előtte egy nappal már tudtam róla, hogy becses fővárosunk ad otthont a munkálatok egy részének, de nem számítva arra, hogy egy délutáni séta közben a lábam elé omlik egy kifejezetten nagy stáb és a háborús övezetté alakított budai rakpart, így nem is volt nálam felszerelés mellyel illő módon megörökíthettem volna. Füstgép, törmelékek, beöltözött katonák, a főszereplőnek szánt Jeep Wrangler és az őt üldöző szovjet vasak... csupán ennyit lehetett látni, illetve azt, hogy sokszor... nagyon sokszor újra vették a snitteket.

    Nos a végeredmény itt tekinthető meg:

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 28

  • Battlefield 3 szubjektíven

    Egy hete vettem birtokomba az év legjobban várt játékát, most itt az idő ítéletet mondani.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 12 éve 115

  • Canon EOS-1D X áttekintés

    A Canontól kissé idegen névadás mellett került le a lepel az új, felső kategóriás dSLR gépvázáról.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 13

  • Mint a 16 hónapos romlott fasírt

    Történt a minap, hogy a Windows Updater egy új frissítés telepítésekor kissé elvörösödött. Ennek oka az volt, hogy kifogásolta a rendszerpartíció szűkösségét a maga 196 MB szabad területével. Mondom nofene, ez a partíció csak arra van tartva, hogy kedvenc operációs rendszerünk háborítatlanul henyélhessen rajta naphosszat, erre kihízza a 40 GB-ra rúgó derékbőséget. Tudom 40 GB nem a világ egy 64 bites Windows 7-nek, de a kezdetekben még így is túl sok volt.

    Ügyeltem rá, hogy békéje töretlen maradjon, de néhány programozó lustább volt a kelleténél, ezért lespórolta a lehetőséget, hogy elkészült szoftverét tetszőleges helyre lehessen telepíteni. De ez még a kisebbik baj, mert az ilyen ritka. A komolyabbat az jelenti, hogy a telepítő olyan temp fájlokkal szemeteli szerencsétlen rendszerpartíciómat, melyeket aztán nagyvonalúan elfelejt feltakarítani maga után. Ezt a rendetlenséget tetézi az amikor a szoftver hoz létre átmeneti fájlokat és mentéseket használat közben. Ez akkor kellemetlen, mikor nem képes a saját (tehát egy másik partíción helyet foglaló) könyvtárában elhelyezni ezeket, vagy legalább is nem az összeset. Ilyen hanyagság vezet oda, hogy hetente kell 2-3 GB méretű átmeneti fájlt törölnöm az AppData/Adobe könyvtárból, noha mindegyik alkalmazásnál be van állítva, hogy a Cache és Catalog fájlokat a saját könyvtárában tárolja. Ezzel nincs is baj...

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 4

  • Miért kell a Facebook Messenger?

    A Facebook ezzel az alkalmazással nyílt színen ismerte el magatehetetlenségét.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 12 éve 49

  • Battlefield 3: Mire jó az open beta?

    Már napok óta elérhető bárki számára az open beta, de mi bűzlik körülötte?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 35