szabof1 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • HearthStone Mobile Android app trükkös telepítése SD kártyára

    2014 karácsonyára kapott a fiam egy THL 4400-as telefont. Egy ideje már rágta a fülemet, hogy jó ez a telefon, de nagyon kevés programot tud rá telepíteni és főleg nem sikerül neki a HearthStone telepítés, mert akármit is csinál, mindig kevés a hely a telepítéshez (mindig ezt az üzenetet kapta: "nincs elegendő tárhely").

    A HearthStone mobile app trükkös telepítése SD kártyára
    A. Az első kísérletek
    Megcsináltam neki az átpartícionálást, amitől az alap 1GB-os programoknak fenntartott belső tárhely 1,8 GB-ra nőtt, de sajnos ez nem volt elég a HearthStone telepítéséhez... A HearthStone (innentől HS) a belső tárhely jelentős bővítése ellenére - az a kis "szemét" - még így sem akart települni, azaz telepíteni sikerült az appot, de az indulása után még jó sok adatot tölt le és ennél elakadt, mondván elfogyott a tárhely.
    Gondoltam, majd jól becsapom, kiléptem a telepítőből, megnyitottam az alkalmazásokat (Apps a Settings-en belül), átraktam SD-re a programot (újra megnövelve ezzel a belső tárhelyet) és azután újból elindítottam a HS-t, amely folytatta a szükséges letöltéseket, de ezeket is valami érthetetlen oknál fogva a belső memóriába (a DATA partícióra) töltötte le, és így újra elfogyott a tárhely.
    :W

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 8 éve 10

  • Mobil adatforgalom (data usage) ellenőrzése MIUI 7 alatt

    Xiaomi Mi4C telefonom van MIUI 7 (Android 5.1) rendszerrel.
    Ma megnéztem volna a mobil adathasználatot, de sehol sem találtam. Pedig már többször néztem korábban.
    Normál Androidban a SIM-nél szokott lenni, de ott és az egész "Vezeték nélküli és egyéb hálózatok" részben sem találtam.

    Rákerestem a Google-ban és szerencsére igen hamar meglett a megoldás.

    A magam és mások segítségére röviden leírom a megoldást:
    Tehát ne a "Beállítások" ("Settings") részben keressük, mert MIUI-ban ezt a funkciót a "Biztonság" ("Security") alkalmazásban rejtették el.
    1. Tehát indítsuk el a "Biztonság" ("Security", zöld alapon fehér pajzs, benne fehér kereszt az ikonja) alkalmazást.
    2. Az alkalmazáson beül a fenti nagy zöld KM óra szerű mutató alatt a felső sor közepén van a csepp alakú ikonja, ami alatt ki is írja a keretből még elérhető adatmennyiséget.
    3. Ha a fenti ikonra rákattintunk, akkor egy kék képernyőre jutunk, ahol az alsó (2.) sorban van a "Statisztika", itt láthatjuk, hogy melyik alkalmazás mekkora adatmennyiséget használt el (alapértelmezetten) a mai napon.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 8 éve 0

  • Tárhely bővítés (átpartícionálás) és TWRP telepítés THL 4400 telefonon gyári Android 4.4.2 rom esetén - HearthStone Mobile app trükkös telepítése

    2014 karácsonyára kapott a fiam egy THL 4400-as telefont. Egy ideje már rágta a fülemet, hogy jó ez a telefon, de nagyon kevés programot tud rá telepíteni és főleg nem sikerül neki a HearthStone telepítés, mert akármit is csinál, mindig kevés a hely a telepítéshez.
    Mint az később kiderül, az alább leírt átpartícionálás nem volt elég a HearthStone telepítéséhez, de a bejegyzés legvégén arra is találsz megoldást. :)

    I. Tárhely bővítés (átpartícionálás) és TWRP telepítés THL 4400 telefonon gyári Android 4.4.2 rom esetén
    Sokáig gyűjtögettem az infókat (hogy nehogy téglázzam a telefont) és külön köszönet Termi92 fórumtársnak, hogy válaszolt a kérdéseimre. Ma végre úgy éreztem, minden összeállt és megcsináltam a tárhely bővítést, azaz az alap 1GB-ról 1,8 GB-ra növeltem a programok telepítésére szolgáló belső memóriát (DATA partíció).
    Ezt a leírást igazából magamnak készítettem, hogy ha újra mókolni kellene a fiam telóját, akkor minden egy helyen meglegyen.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 8 éve 1

  • MIUI fejlesztői rom telepítés Xiaomi Mi4c telefonra

    Leírom nagy vonalakban a rom telepítését:

    1.
    Első lépésként telepítened kell - pl. a leírásom szerint - a TWRP recoveryt.

    2.
    Ha elkészültél a TWRP recovery telepítésével, akkor jöhet a magyar vagy az EU rom telepítése (a TWRP megléte a rom telepítésének előfeltétele).
    a.) Ehhez először is le kell tölteni és a telefonra másolni a kiválasztott romot. (A legfrissebb magyar romot a miuiandroid.hu fórumból innen tudod letölteni. A file neve ma pl. ez: "miuihuglobal_libra_5.12.4_5.1.1_de8694e97df939062898fa40465d26e0.zip"! A felmásolást szó szerint kell érteni, tehát a zip állományt nem szabad kicsomagolni, hanem érintetlenül fel kell másolni a telefonra - legjobb, ha a gyökérkönyvtárba másolod.)
    Figyelem: a telepítésnél erősen ajánlott a "wipe data" ("format data" vagy "factory reset" vagy magyarul a "data" partíció törlése illetve "gyári beállítások visszaállítása" néven is emlegetik), ami azzal jár, hogy minden beállításod és telepített programod törlődik a telefonról. Ezért gondold végig, hogy mit kell a telepítés előtt lementeni vagy kijegyzetelni!

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 8 éve 5

  • TWRP recovery telepítés Xiaomi Mi4c telefonra PC-ről

    Volt már korábban is angol nyelvű TWRP recoverynk a Mi4c-re, de azokkal az volt a baj, hogy az indítás után hosszú ideig nem reagáltak az érintésre.
    Ezt a hibát most kiküszöbölte az új "TWRP Recovery 2.8.7.0 Mi4C" verzió, melyet a miuiandroid.hu oldalon tettek közzé a fejlesztők - hálás köszönet érte!

    Ez az új recovery egészen más megjelenést kapott, nekem nagyon bejön.
    Egy apróság: Ha lezár a képernyő, akkor arra figyeljetek, hogy lassú mozdulattal húzzátok el jobbra. Én sokszor próbáltam gyorsan és nem reagált. Aztán rájöttem, hogy számít a sebesség a feloldásnál. :)

    A miuiandroid.hu fórumon le van írva egy telefonról történő telepítés is (a Flashify alkalmazással), de nekem szimpatikusabb a PC-ről történő telepítés, ezért az alábbi megoldást hoztam össze:

    Egy korábbi verzió telepítőjében lecseréltem a recovery.img állományt valamint a .bat állományba magyarul is beírtam az üzeneteket.
    Az így kapott PC-s telepítőt összetömörítettem és felmásoltam ide [link a telepítőhöz].

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 8 éve 3

  • Az új androidos telefonom, a kínai Zopo ZP900 Leader bemutatása

    Kínai telefont hazai support nélkül?! :Y Ez lehet talán az első észrevétele a defys kollégáknak. (A cikkben sokszor emlegetem a Motorola Defy telefont, mivel majdnem 2 évig azt használtam.)
    Sokáig én is így gondolkoztam és hazai szervizháttér nélkül szóba sem jöhetett volna egyetlen készülék sem, de aztán belefutottam a bejegyzés témáját adó androidos készülékbe és a tudása és mellette az ára merész döntésre sarkallt: vedd meg, maximum ez lesz a fiad karácsonyi ajándéka a beígért tablet helyett! ;] (A tabletet azóta már megrendeltem...)

    Már a Samsung Galaxy Note megjelenése óta epekedve olvastam a teszteket (megfogott a nagy kijelző) és arra gondoltam, hogy de jó lenne nekem is egy ilyen, de a fene ad érte több mint 150 ezer forintot. :N

    Nos a Zopo ZP 900 Leader 240 USD volt, a szállítás további 50 USD, kértem a rootloást és kínai appok eltávolítását, amely további 9 USD volt és vettem hozzá kb. 2 USD-ért egy kijelzővédő fóliát is. Mindez a vásárláskor kb. 66 ezer Ft lett volna, de a PayPal a hazai számlára utalt forintot messze nem deviza középárfolyamon váltotta, így lett végül az egész 69 ezer forint.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 136

  • Motorola Defy és Defy+ cuccok linkjei, amíg a defy.prisoblock.hu szerver nem elérhető

    Sziasztok!

    Sajnos a defy.prisonblock.hu szerver, amelyen egy csomó cuccunk volt, most már tartósan nem elérhető. Szerencsére RaptureZ kolléga felajánlott egy combosabb tárterületet, amelyet ezúton is nagyon köszönök neki. :R
    A Defy és Defy+ cuccok új helye: defy.fxhosting.hu

    A korábban átmeneti jelleggel linkelt anyagokat eltávolítottam, mert kellett a hely a Dropboxomban és a Google Drive-omon. :)

    Blogbejegyzés 12 éve 10

  • Legfontosabb Motorola Defy/Defy+ telepítési leírásaim

    Közérdekű közlemény
    ... ezennel bejelentem, hogy mostantól nem támogatom a Motorola Defy és Defy+ telefonok tulajdonosait... szabof1

    Hogy minél könnyebben megtalálhatóak legyenek, itt is összefoglalom a legfontosabb leírásaimat.
    Hidd el, érdemes őket elolvasni, ha ilyen telefonod van. :K

    A leírásaimat ezentúl az android-forum.hu oldalon teszem közzé. A régebbi cikkeim továbbra is megtalálhatók az eredeti androidunderground.info portálon (időközben az androidunderground.info bezárt) , de az új írásaim már csak az android-forum.hu oldalon jelennek majd meg.

    Motorola Defy+ MB526:
    - ÚJ: Defy+ (MB526) gyári rom magyarítása Joe30 által - Szokásomtól eltérően itt nem írok részletes telepítési leírást, csak belinkelem azokat
    - FRISSÜLT: Motorola Defy+ MB526: Felkészülés a CyanogenMod-7 (CM7) telepítésére kezdőknek

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 32

  • A Motorola Defy telefon topicok első hozzászólásainak megbeszélése

    Ide várom mindazoknak a megjegyzéseit, akik a Motorola Defy (MB525) telefonnal kapcsolatos topicok (Motorola DEFY - ez aztán döfi! illetve Motorola DEFY - MÉLYVÍZ) első hozzászólásaiban szeretnének módosítani vagy új részt berakni.
    Miután rum-cajsz ma átadta az első hozzászólások forrásának tulajdonjogát nekem, mostantól én tartom karban az 1. hsz-eket.

    Blogbejegyzés 12 éve 15