szente blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • DIY Ambilight másképp

    Született már pár DIY Ambilight projekt bemutató itt az oldalon, de ezekben az írásokban az volt a közös, hogy csak HTPC, vagy egyéb Androidos lejátszó tudott csak lenni a médiaforrás. Ezzel a megoldással, a többitől eltérően, viszont HDMI portról veszi le a videójelet aminek az az előnye, hogy bármilyen médiaforrással működik, legyen az PlayStation, vagy egy olyan médialejátszó, ami zárt rendszerű (pl AppleTV, szolgáltatói médiabox). A TV-vel önmagában viszont ez sem képes működni, mindenképpen kell egy HDMI csatlakozóval rendelkező forrás, tehát ez egy hátrány a Philips gyári megoldásával szemben. Ellenben működnek vele a HDR, Dolby Vision tartalmak, továbbá támogatja a HDMI CEC funkciót is (4K 120Hz-et sajnos nincs lehetőségem tesztelni).

    Ennyi bevezető után lássunk egy bevásárló listát. Itt természetesen jóbarátunk az Aliexpress, ha jól sikerül megválogatni a boltokat, akkor akár 2 hét alatt is itt lehetnek az alkatrészek. Egyes esetekben érdemes lehet átfutni a Hardverapró, vagy egyéb hazai webáruházak kínálatát. Egyszerűség kedvéért én minden alkatrészhez Ali-s forrást fogok mutatni.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 6 hónapja 7

  • Melyik európai webshopok szállítanak Magyarországra?

    Mivel vásárlás előtt szeretem átböngészni azokat a külföldi webáruházakat, amelyek szállítanak Magyarországra, de elég kevés ilyet ismerek, ezért gondoltam létrehozok egy ilyen bejegyzést, amiben közösen összegyűjthetnénk ezeket kategóriákra lebontva. Alább leírom azokat az online áruházakat amiket én ismerek, Ti pedig megírhatnátok hozzászólásban azokat, akiket ismertek. Jöhetnek bármilyen kategóriában(nem csak műszaki), én pedig befogom tenni ebbe a bejegyzésbe.
    Tudom, hogy van külföldi rendelések topik, de azok inkább a kínai boltokra van specializálódva.

    Az EU-s webshopok számos előnnyel bírnak a kínaiakhoz képest. Pl gyorsabb szállítási idő, valós garancia, vámmentes szállítás, stb.

    Webshopok:
    Számítástechnika
    -caseking.de
    -overclockers.co.uk
    -ldlc.com

    Hangszer, DJ
    -thomann.de

    Ruházat
    -sportsdirect.com

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 4 éve 16

  • Vízparti szállásra ötletek?

    Sziasztok!

    Gyerekkori barátom a nyáron megnősül, és hát meg kéne tartani az a bizonyos búcsút. Mivel szereti a vizet (nem a fürdést, vagy a vízi sportokat, hanem a víz közelségét, illatát, hullámzását, stb, romantikus alkat na :) ), így jött az ötlet, hogy akkor legyen valami hangulatosabb vízparton. Azt hittem, hogy könnyű lesz találni, de nagyon nem.

    Balaton: Leginkább egy minimum hétre adnak ki szállást. Pedig találtam olyat is aki több, mint 80 ingatlant intéz, de ő sem tud adni. Ha esetleg adnak is ki egy napra, akkor általában marha drága, akár 100.000 Ft felett is lenne per nap.

    Velencei tó: Itt igazából nem találtam semmi használhatót közvetlen a parton.

    Bokodi tó: Itt bulizásra nem igazán adnak ki faházat (valahol érthető okokból), vagyis egyet találtam, de az benn van a vízben, ami amúgy tényleg hangulatos lenne, de akkor a bográcsozás kilőve. Pedig azért valaminek le kellene fojtania a sört/pálinkát :)

    Igazából semmi extra igény nincsen. Szép helyen legyen, lehessen bulizni, bográcsozni, az se baj ha van áram, és valahogy férjünk el maximum 8-an lefekvéskor is. Azt hogy hogyan az már részletkérdés. :)

    Blogbejegyzés 7 éve 29

  • A nap trollja díjazottam.

    Blogbejegyzés 7 éve 8

  • Tapasztalt Paypalosok segítsetek!

    Sziasztok!
    A gondom a következő:
    Tesómék utaltak volna a Paypal számlámra, de úgy elcseszték az utalást, ahogy illik.
    írtam nekik a Message Centerbe a sablon üzenetet ami a Paypalos topikban van,már több mint egy hete. Eddig 3 mailt kaptam tőlük, az elsőben egy FAQ volt, a másik kettőben meg Feedbacket kértek az ügyintéséről.
    Ha most bemegyek a Message Centerbe, akkor már nincs ott az üzenetem. Viszont nem jött meg a pénz a számlámra, és tesómék sem kapták vissza. Mit tudnék még tenni?
    Jártam a Paypal topikban is a gondommal, de nem tudtak segíteni.
    Előre is köszi a hasznos tippeket! :R

    Blogbejegyzés 8 éve 17

  • Valaki bányászik a gépemmel.

    Blogbejegyzés 9 éve 25

  • Mi van veled Dollár?!

    Sziasztok!

    Tavasszal kicsit fel szeretném turbózni a gépemet, de ahogy látom a dollár árfolyamnak köszönhetően (?) eléggé elkezdtek emelkedni a hardver árak.
    Példának okáért Asus GTX 970 Strix novemberben még 110.000 Ft alatt kapható volt, most az Iponon 125.000 Ft.
    A Fractal Design Define R4 25.000 Ft-ról 33.000 Ft-ra emelkedett.

    A hozzáértőbbektől kérdezném, hogy lehet tudni, hogy meddig fog tartani ez az állapot?

    Blogbejegyzés 9 éve 43

  • Laser Harp

    Blogbejegyzés 9 éve 11

  • Nem tudok magamnak új telefont választani.

    Nos eladtam a Xiaomi MI2-esemet és kellene valami új telefon után nézni.
    Kettőt néztem ki, a Xiaomi MI3-at és a Huawei P7-et.

    A Xiaomi tetszik, mert ott a MIUI, a segítőkész és meglehetősen nagy felhasználói tábor, a mindig naprakész és sokfajta FW, jó HW. Hátránya, hogy kevésbé design-es, meg kicsit nagy a vastagabb káva miatt.

    A P7 oldalán pedig az eszméletlenül bejövős külcsín és anyaghasználat. Elvileg itt is van MIUI, bár kérdéses, hogy nyújt e ugyan olyan élményt, mint a Xiaomin, meg mikor és hogyan frissül az eredeti verzióhoz képest. Mondjuk MIUI nélkül még meglennék, de azért az is aggaszt, hogy milyen szoftverfrissítések jönnek még a Huaweihez. Pletykálnak ugyan a Android L-ről, de csak pletykálnak. Meg nem olyan combos a hardver, mondjuk most még biztos elég lenne, mert csak netezek leginkább a telefonon, játszani nem igazán szoktam. Tesztben olvastam, meg meg is nyomkodtam a Médiában, hogy a gyári böngésző kicsit receg zoomoláskor, ami zavar. A topikjában ugyan megnyugtattak, hogy pl Chrome-al elég smooth, de kinek mi számít annak. Ezt sajnos a Médiában nem tudtam kipróbálni. Ha nem nézne ki ilyen marha jól, akkor nem is lenne kérdés, a Xiaomit venném. Persze a Huawei oldalán van még az azonos kijelző mellett kompaktabb méret.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 32

  • Vajon mennyi lehet egy FX6300 előállítási költsége ha...

    ... már ~21.000 Ft-ért meg lehet venni? [link] :Y

    Blogbejegyzés 10 éve 15

  • Fruit Ninja a való életben

    Blogbejegyzés 11 éve 3

  • Útifilm bringával

    [link]

    Blogbejegyzés 12 éve 5

  • Horvátországi nyaralás

    Az egyik legjobb barátommal eldöntöttük, hogy ebben az évben most már mindenképpen elmegyünk nyaralni, persze adta magát, hogy a sok szesz mellett, drága jó asszonykáinkat is elvisszük magunkkal.
    Sokat gondolkodtunk rajta, hogy mi legyen az úti cél, először a Balaton néztük ki, de tovább kutakodva rájöttünk, hogy az egy hét, Romániában a Medve tó környéke, vagy Horvátország se lenne sokkal drágább. Romániát hamar leszavaztuk, hogy ha már megyünk, akkor menjünk tenger mellé.

    Egyik munkatársam ajánlotta Crikvenicát, hogy elég közel van, nem egy kis település, van a környéken bőven látnivaló, biztos ellennénk ott egy hétig.
    "Hát akkor legyen Crikvencica!"

    Horvátország hivatalos pénze a kuna, annak a váltója a lipa. 100 lipa = 1 kuna. A határátlépéshez elég a személyi, nem kell útlevél.

    Crikvenicáról:

    Fiumétól 31 km-re délkeletre a Krk-szigetet a horvát tengerparttól elválasztó Vinodoli-csatorna partján fekszik.

    Crikvenicában található Horvátország legnagyobb kikötője, mely Közép-Horvátország és Közép-Európa egyes részeinek legközelebbi tengeri kijáratként szolgál.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 30

  • Gól öröm

    Blogbejegyzés 12 éve 22

  • Youtube Easter Egg

    Ki ismeri?

    Menj a Youtube-ra
    Válassz ki bármilyen videót
    Állítsd meg 0:00-nál
    Tedd ki teljes képernyőre
    Egyszerre nyomd le a bal és a felfelé nyilat a billentyűzeten
    Enjoy :)

    Blogbejegyzés 12 éve 1275