Taybore blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • A tárhelyszolgáltatás bosszúságai 2

    Avagy az aranykopesek.com viszontagságai.

    Prológus

    Ismét billentyűzetet vagyok kénytelen ragadni, mert ismét "érdekes" fejlemények történtek a tárhelyszolgáltatómnál. De én kitartó vagyok, bár be kell vallanom, megfordult a fejemben nem egyszer, hogy hagyom a fenébe és befizetek máshova. De ami jár, az jár, én pedig egy évet már kifizettem.
    Azoknak akik lemaradtak az előzményekről, ajánlom olvasmányként az előző írásomat a témában. Jöjjön hát a második felvonás.

    Kifejlet

    E-mail érkezett. A kaptarhely.hu úgy gondolta, hogy nyár eleje óta már annyi idő eltelt, hogy ideje ismét összekuszálniuk mindent. A bevált recepten nem sokat változtattak, költözés hírét írták meg. Tették mindezt úgy, hogy a (l)user-eknek úgy tüntették föl, hogy az majd nekik mennyire jó lesz. Hatalmas amerikai szerverkomplexus, biztonság felsőfokon, külön szerver minden feladatra. Mindez persze jónak is hangzik, és legyen úgy ahogy megírták, csak éppen a megvalósítással kapcsolatban van egy kis nem tetsző szájízem.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 14 éve 3

  • Mobilvásárlás és következményei

    Régóta szerettem volna már egy új telefont. Folyton a híreket és teszteket olvastam a mobilaréna oldalain. Az alapkoncepció megvolt: egy Nokia okostelefon. Nem volt teljesen újdonság számomra ez a témakör, hisz volt már 7650-esem és egy N70-esem is. Az N70 után a cél az előbbre lépés volt. Amit bele akartam zsúfolni egy telefonba, azt az N85-ös megtestesítette.

    Ezután jött a hosszú várakozási idő, hogy mérséklődjön az ára. Persze jöttek ki közben más, nagy tudású telefonok is, de mindig valahogy 120-150 ezer körül startoltak. Én meg mindenképp a 100-as lélektani határ alatt akartam telót, így hát vártam, hogy az N80 olcsóbb legyen. Aztán találtam is egyet 86 ezerért. Logós (Vodafone felirattal), 2 hetet kirakatban volt, de az eladó szerint 0 perces, hibátlan és független. Oké, ez kell nekem, az a kis felirat meg nem nagyon zavar. A gond csak az, hogy mivel ez már használtnak számít, csak 3 hónap garit adott rá a GSMLine. De mivel eddig sose volt semmi javításos problémám egyik telefonommal se, gondoltam miért ne, ennyi pénzért.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 15 éve 0

  • A tárhelyszolgáltatás bosszúságai

    Hosszú évek óta foglalkozok weboldalak készítésével, és sokáig megelégedtem az ingyenes tárhelyszolgáltatásokkal. Ezekből van bőven választék, ez domain redirekt-el vagy kis trükközéssel pedig a reklámmentességet is kicselezhetjük. De én tovább akartam lépni. Elkezdem keresőoptimalizálással foglalkozni, ahhoz pedig a redirekt és az ingyenes szolgáltatások (f)rémes megjelenítése nem pajtás.

    Eljött tehát az idő, hogy befizessek egy saját tárhelyre. Mivel nekem tulajdonképpen csak megjelenítésre volt szükségem, és nem kellett volna hozzá semmi egyéb extra meg csicsa, elkezdem ez alapján körülnézni. Az elvárásaim szerintem nem voltak nagyok: PHP, MySQL, SSI, Cron, ftp. Nem kellett nekem sok-sok e-mail cím, aldomain meg gigabyte-os tárhelyek (persze ha van, az nem baj). Egy egyszerű oldalhoz, ahol nincsenek tömegével letöltések, csak a design-hoz tartozó képeket kell tárolni elég lenne 1-2 száz mega. De sajna 1 GB alatti dinamikus helyet nemigen találtam. Kollégámtól kaptam a tippet, hogy próbálkozzak meg a Kaptárhely (www.kaptarhely.hu) szolgáltatásával. Elfogadható áron kínáltak mindennel megspékelt 1GB-s helyet. Ok, mondtam, legyen. Domainem már volt (ez az aranykopesek.com), így áprilisban gyorsan beköltöztem új "otthonomba".

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 15 éve 11