tildy blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Új élet kezdődik

    Hamarosan. Na nem a mozikban, hanem a valóságban:)

    Bár július végére lennék kiírva, indítják a szülést most 17-én, pénteken. Az ok : terhességi diabétesz. Próbáltam tolni az időpontot, ennyit, vagyis egy hetet sikerült.

    Ma pedig letettem a klaviatúrát, befejeztem a munkát, dokumentációkat megírtam. És bár hivatalosan egy napon kezdem a szüléssel a maternity leavem, az elmúlt hónapokban összeszedett hétvégi munkából fakadó túlóráim kivettem.

    9 hónapig leszek itthon, utána kb 3-at Esmein, ő sajnos már fizetés nélkülin, de majd megoldjuk. Mindig megoldottuk.:)

    Blogbejegyzés 9 éve 29

  • Zajlik az élet, én meg lassulok lefele

    Mivel az elmúlt kicsit több mint fél évet havi szintű ingázással töltöttem Magyarország - UK közt, azt hiszem itt az ideje kissé lassabbra venni a figurát.

    Esmeinnel azt beszéltük, én intézem az esküvőt, ő a költözést, amire úgy látom szükség is lesz, lévén 33. hetet töltöttem be most csütörtökön, és egyre inkább érzem, hogy lassulok. Eddig mint a ringlispil, úgy pörögtem, még május elején is volt egy utolsó magyarországi látogatás így a szülés előtt, illetve május 20 körül megszületett a másik "babám", a projekt, amin kb 9-10 hónapot dolgoztunk kikerült élesbe.

    Még dolgozom. Az agymunka szerencsére nem fáraszt, mitöbb élvezem is. Viszont azért már érzem, ha sokat kell állnom valahol, akkor jobb leülni, és bár csak 6 kiló jött fel az eddigi 8, kicsivel több, mint 8 hónap alatt, azért a lábam biza vizesedik, a combom olyan mintha a férjem verne (sose ütne meg, viszont oda adom be az inzulint), és épp nem tudjuk, ráadásul azzal ijesztgetnek, 37.héten indítás. De hát még nekem annyi dolgom van!!!!

    +
    Esmein+ tildy

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 16

  • Gyere haza fiatal - vajon haza fognak jönni?

    Pár napja kikerült a gyere haza fiatal program, Londonban élő magyar fiatalokat próbálnak hazacsábítani, kiváncsi leszek milyen sikerrel. Ezzel kapcsolatban készült velem egy interjú a hír24 weboldalra.

    Mit kapnak a Gyere haza fiatal program résztvevői:
    •munkahelyet
    •az állam fizeti a repülőjegyet
    •egy évi lakbért
    •a munkába járás költségeit.

    Nézzük szépen végig mik is ezek. A mobilitási (munkába járás, lakbér, és interjúra az utazás költsége) a Magyarországon élő magyar állampolgároknak is jár, akik pl. 100 km távolságban laknak a leendő munkahelytől, és regisztrált álláskeresők.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 196

  • Hello, te gyerek:)

    14. het.

    Nem is gondoltam, hogy ennyire repul az ido. A nyari mutet utan meg vegkepp nem gondoltam, hogy ennyire hamar osszejonnek a dolgok.

    Ugyhogy : Szia Kevin Lewis! Vagy Vimana Ivy:)

    Egyelore ugy nez ki, 80% , hogy fiu. De az a 20% sem elhanyagolhato :)

    Igy kezdodik a keszulodes, raadasul par het mulva koltozes + eskuvo, atyaeg, csak legyunk tul rajta. Szerencsere hanyinger nincs, hanyas szinten nincs, emelyges kicsit van, hasszurkalas, hasi diszkomfort van.

    Az ellatas erdekes itt. Alapbol az eslo UH a 12. heten van, korabbit csak akkor csinalnak , ha korelozmeny indokolja (3 hetet vartam a korai uh-ra, hiaba kert a doki idopontot, ugy kellett menni a surgossegire, hogy de most es akkor legyen uh, faj a hasam, nem akarom, hogy ezt az oldalt is elveszitsem. )

    Szoval en jarok itt is, NHS , azaz tb alapon, Magyarorszagon pedig maganhoz. Itt 100 font lenne egy magan uh, Magyarorszagon 25, amugyis jarok haza az eskuvot intezni, igy ezt is utbaejtem.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 20

  • Az élet megy tovább

    Régóta tervezgettem már, hogy írok a nyári műtétemmel kapcsolatban, talán most jutottam el arra a pontra, hogy távolról szemlélve, érzelmileg kissé nyugodtabban megtehessem.

    Először is: nem túl rózsás itt a helyzet, ha nem sikerül kifogni egy jó háziorvost. Vannak kerületek, simán elhajtanak, ha nem megfelelő körzetbe megy az ember. A miénknél konkrétan förtelmesek a recepciósok, de előbb-utóbb úgyis másikhoz jelentkezünk be. Viszont a kórház teljesen más.

    Júniusban történt, hogy igen erős hasi görcsöm lett, Esmeint megkértem, jöjjön értem, nem vagyok jól, jöjjünk haza. Még dolgoztam, de már munkaidő vége volt, hazajöttünk, lepihentem.

    Másnap munka, demó az éppen aktuális projektről, de éreztem, kissé szédikélős vagyok. Semmi gond, annyira nem vészes, de azért menjünk el ügyeletre. Pár óra várakozás után péntekre kapok scanre időpontot.

    Aztán péntek reggel munkába menet a Liverpool streeten mintha lehúznák a függönyt, a fejem elnehezedik, a verejték kiver, a görcs még erősebb. Esmeint megint hívom, irány a ügyelet, de most már ott is tartanak. Kék kis hálóruha, vérvétel, szédülés, fekvés, várakozás.

    Csak annyit érzek, ez nem jó omen. Nagyon nem. Fel kell nyitniuk, belső vérzés, kb fél liternyi vér a hasüregben, még aznap műtét. Amiből végül másnap lett, mert épp behoztak egy nagyon sürgős vakbelest, én meg látszólag jól voltam.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 14

  • De hiszen én nem szeretem a bort!

    Folyamatosan olvasgatom műkedvelő emberkék írásait facebookon, vagy akár itt, mikor borokról van szó.
    Öröm látni örömőket, tényleg. Ahogyan valami újdonságot vagy ritkaságot kóstolnak. :)

    Sajnos én nemhogy műkedvelő nem vagyok, de úgy boros sem igazán. Nagyon nehéz olyat találni, ami ízlik.
    Vöröset még csak-csak megittam, de a fehér borok távol álltak tőlem mindig is.

    Pár hónapja, mikor épp jöttem vissza, Ferihegyen megkóstoltattak velem egy royal tokajit, ill. öt- és hatputtyonyos aszút. Sosem ittam korábban még, amúgy sem vagyok nagy boros, mint írtam.

    Hát meglepődtem. Mert édes. Nagyon édes - okos tildincs, mégis mire gondoltál, mi az aszú ?

    Pár éve kóstoltam talán, az egy 25 éves aszú volt, de a hordó ízén kívül mást nem éreztem, édesnek meg abszolút nem volt édes.

    Teljesen átértékelődött ott és akkor bennem valami. Rögtön megkedveltem az ízvilágot, vettem is egy royal tokajit, illetve később még pár aszút.

    Nagyon itatja magát.

    A kép a londoni vinopolisban készült

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 10 éve 14

  • Gyors helyzetjelentés

    Ritkán írok mostanában, sok a munka. Esmein épp Zaphod Beeblebrox-t megszégyenítő szőke hajzuhataggal tengeti életét, kb négy hónapja valami szakmába vágó mukát keres. Öcsike kikerült a nagybetűs életbe, kezdő fejlesztőként dolgozik egy cégnél, jól érzi magát elégedettek vele. Időközben el is költözött tőlünk.

    Én meg CMS rendszeren dolgozom, munkahely szuper, társaság jó, minden rendben.

    Augusztusban egy kis pihenés, Freedom fesztivál megint, születésnapomkor pedig meglátogatom szüleimet kicsit.

    Közben megszűnt a magánnyugdíjpénztáram, újabb vándorlás, lassan már hozzászokom. Addig is hátratéve szégyenérzetem és félelmeim rendszeresen látogatok egy fizikoterapeutát, aki kitekeri a nyakam, csak hogy jó legyen. Nomeg nyomkod, maszíroz, teszi rendbe a térdem.

    Szóval minden a lehető legnagyobb rendben. Vagy inkább: csak a szokásos. Élek.

    Blogbejegyzés 11 éve 0

  • Döntős az Attraction a Britain's Got Talentben

    A legtöbb közönségszavazattal automatikusan döntős lett Szűcs Zoltán es csapata, az Attraction a Britain's got talentben.

    Nagyon ügyesek voltak, megint egy szívhezszoló koreográfiát alkottak.

    Kép forrása: capitalbay.com

    Érdekes egyébként olvasni az itteni véleményeket mind facebookon, mint twitteren, mind egyéb oldalakon.

    Természetes akadnak hangok, akik azt mondják, menjenek haza, mit keresnek itt, de a többség azt mondja, mit számít, honnét jöttek, ha itt vannak, szórakoztatnak minket, és szeretjük őket?

    Otthon annak idején megpróbálták a csillag születiket, kiejtették őket. Itt ahogy látom, nagyon valószínű, hogy megnyerik jövő héten a műsort.

    Blogbejegyzés 11 éve 7

  • A tündér kalauz

    5 napot Magyarországon voltam, szüleimet látogattam meg. Ismét Debrecent választottam érkezési reptérnek, szeretem. Ferihegy 1-re emlékeztet.

    Hétdő késő este a Szolnok-Budapest vonattal megyek ki a budapesti reptérre, reggel indul a gép. Azt hiszem már Ferihegy következik, megyek az ajtóhoz. Csendben várok, de a kalauz szól, még két megálló :)
    Fiatalsága miatt ilyen segítőkész? Vagy alapból egy jótét lélek?

    Mindenesetre meghatódtam, megköszöntem, és további kellemes estét kívántam neki.

    Blogbejegyzés 11 éve 1

  • Miket kell elintézni külföldre költözés előtt?

    Itt a logouton is egyre gyűlnek a külföldre költözéssel kapcsolatos írások, viszont sokan elfelejtkeznek egy-két apróságról. Pl. hogy külföldre költözés esetére is vannak törvények. Nem ám úgy van az, hogy felülök a repülőre és itt sem vagyok.

    Lakcím
    Mikor az ember úgy dönt, hogy külföldre költözik 3 hónapnál hosszabb időre, erről értesítenie kell a magyar hatóságokat. A helyileg illetékes okmányirodában vagy a jegyzőnél kell bejelenteni a változást a lakcímbejelentőn. Ha minden kötél szakad, jó pénzért a konzulátusokon is elintézhető.(Itt 30 font volt)

    Ideiglenes külföldön tartózkodásnak nincs felső időbeli korlátja, igazándiból bármeddig lehetsz ebben a státuszban. Sem a lakcímkártyát, sem a személyit nem kell leadni; a magyar állandó lakcímed megmarad. Sok esetben, banki ügyintézésnél, de akár egy sim kártya vételénél is számít az, hogy nálad vannak-e ezen iratok. 2013 március 1-től az ideiglenes külföldön tartózkodás bejelentése választható opció, nem kötelező.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 186

  • Hazalatogatas

    Most 1 hetig Magyarorszagon vagyunk. Kezdtuk rogton Debrecenben:)

    Eloszor erkeztunk a debreceni repterre, a jo eros "csatornaszag" meg is kapott rogton bennunket, ellenben a transzfer busz pontos volt, ott volt helyben, es haztol hazig vitt:) Nagy piros pont.

    A varos amugy fel van turva, mindenhol epitkezes nyoma lathato. Munkasok nelkul.

    Aztan egyik nap beneztunk a varoskozpontba.

    Azt kell mondjam megtapasztaltuk a lo mindket oldalat.

    TOKELETES kiszolgalasban volt reszunk a Subwayben, a Telenornal es a NO.1 bisztroban. Ez utobbi azt kell mondjam igazan europai, igaz csak kavet ittunk, de maga az etterem,a pincerek, es ugye minden egyutt... Hat le a kalappal...

    Aztan atmentunk a Gara cukraszdaba, megkostoltuk az orszagtortat.A tavalyit is meg az ideit is, bejott:)
    A pincer lany unott arca mar kevesbe.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 90

  • 3 hét és kezdődik a 2012-es Olimpia!

    Már csak 3 hét , el sem hiszem. A város már készülődik, végre az útfelújításoknak is vége, lassan minden a helyére kerül. Elkészült az Emirates Air Line is időre, így egyszerűsítve le az Excel Exhibition centerből az O2 arénába átjutást.

    Esmein és az Emirates Air Line

    O2 Arena

    Az oszlopokra már hihelyezték a molinók egy részét, az utcán is kinn vannak már a parkolással kapcsolatos infók.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 42

  • Rip Ferihegy 1

    2012. május 29-én éjszaka bezárt az 1-es terminál. Mától a korábban oda érkező gépek már a 2-es terminált veszik igénybe.

    Mit is mondhatnék? 1 utazásomat kivéve mindig erről a reptérről indultam, vagy érkeztem.Szerettem a családias hangulatát. Sokan azt mondják , pazarlás két repteret fenntartani, nekik szólok, Debrecenben és Sármelléken is van. Mi ezek után áttesszük a székhelyünket repülésügyileg Debrecenbe.

    Az egyes terminálról amúgy tudni kell, hogy felülnézetből repülőgépet formáz, illetve 2003-2005 között felújították. Ebből kifolyólag a vasúttal is sikerült megállapodni, pár éve átadtáka Ferihegy megállót, megkönnyítve ezzel a reptérre menők vagy onnan jövők dolgát. Kb. 200m gyaloglás után ott volt a vasút, ráadásul Kelet-Magyarországra menő egyik fővonal.

    A fővárosból vonaton kb 20 perc alatt megközelíthető volt, most buszra kell szállni, ami kiegészítő jeggyel és az idővel és a macerával , amit az átszállás okoz jóval több lesz.

    A "fapadosok" többsége innét indult. Lehet szebb , modernebb a Ferihegy 2 , nekem sajnos nem jön be, szeretem a kis reptereket. Ha Heathrow vagy a City közül kéne itt válaszanom, egyérelműen a City nyerne.

    Blogbejegyzés 12 éve 5

  • "Leadja a drotot" a Skype is !

    Igaz csak az IP-krol, de ez akkor sem korrekt.
    Itt tesztelheto: [link]

    Illetve itt egy cikk rola [link]

    Az egy dolog, hogy abszolut nem jopofa barkinek az ipjet ilyen modon kiadni, de ez a helyzet egyeb problemakat is felvet. Mint a teszten lathato, belso ip-ket is elerhetove tettek igy. Nem nehez kitalalni, hogy nem csak az ismerosok, hanem barmelyik skype felhasznalo ip cime elerheto igy.

    Blogbejegyzés 12 éve 19

  • Cadbury Creme egg muffin :)

    Husvetra kicsit alkottunk :) ( Pontosabban Esmein alkotott, en csak a diszitesbe segitettem be)

    Hozzavalok:
    -125g liszt
    -125g cukor
    -125g vaj
    -kakaopor
    -keves tej (de lehet joghurt is)
    -kiskanal sutopor

    A vajat a cukorral,kakaoval simara kell keverni, utana mehet bele a liszt.
    De barmilyen kakaos muffinteszta jo hozza. Muffin formakba tesszuk, kozepere egy egy mini cadbury egget teszunk. kb 15 percig sutjuk.

    tetejehez:
    -120g porcukor
    -keves tej
    -80g vaj
    -sarga etelfestek

    A tetejehez a hozzavalokat osszekeverjuk, a vajat erdemes felmelegiteni, ugy konnyebb, feherre kell keverni. Ha kesz, a felet kulon tesszuk, sarga etelfestek megy bele. olyannak kell lennie, hogy kenheto legyen. Ha folyik, az nem jo:(

    Ha kihult a muffin, akkor mehet a tetejere, izles szerint diszitheto:)

    Blogbejegyzés 12 éve 6