tkazmer blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Ide vele! :)

    Szép autó, jó autó, ide vele, MOST! :)

    Aston Martin Rapide S

    Blogbejegyzés 13 éve 13

  • Orvosi bérek - talán végre valami

    A napokban jelentette be [link] a Magyar Rezidens Szövetség, hogy várhatóan tömegesen mondanak majd fel orvosok jövő év január elején, ha nem emelik meg a fizetésüket legalább háromszorosára az átlagbérnek.

    Elméletben nem gondolom, hogy egy orvos órabérének alacsonyabbnak kellene lennie mint mondjuk egy ügyvéd órabérének. A gyakorlatban ezt persze sok más tényező is befolyásolja, mint például hogy az ügyvédek önmagukat foglalkoztatják legtöbbször, vállalva ennek minden kockázatát, az orvosokat pedig az állam, ami komoly bizonyosságot jelent a munkahely létét illetően, de még így is elvárhatjuk, hogy az orvosokról is el lehessen mondani: jól keresnek.
    A probléma most talán az, hogy a hálapénz rendszere miatt az illetékesek úgy gondolták: az egy orvosra jutó jövedelem rendben van (vélhetően ezért nem gyakoriak az orvosok elleni vagyonosodási vizsgálatok), az eloszlással meg nem foglalkoznak.

    Erkölcsi és gazdasági kötelesség viszont az, hogy ha triplázzák a béreket, akkor ezzel párhuzamosan ugyanilyen drasztikus módszerekkel feltétlenül lépjenek fel a hálapénz ellen is. Hatalmas bírságok, álbeteges ellenőrzések, vagyonosodási vizsgálatok; gyakorlatilag minden létező és jogállami keretek között alkalmazható eszköz bevetésére szükség lenne.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 13 éve 105

  • Líbiai történések

    Végre úgy tűnik, hogy az a drágalátós Nyugat elhatározta magát és hajlandó elküldeni a búsba Kadhafi urat.
    Ami szerintem nem oké, hogy mi, mint az EU soros elnöke, akik 1956-ban a nyugat nemsegítése miatt szívtunk egy hatalmasat, miért nem tudjuk azt mondani, hogy igen, tudjuk mi van ott, küldünk oda pár dolgozót (katonát) hogy rendet tegyen? ([link])
    Itt vannak a remek Gripen repülőink, amiknél az extralistán kipipáltuk a "légi utántöltésre alkalmas" funkciót is, gondolván hogy majd egy jóféle NATO kötelékben lehet velük össze-vissza bombázni a világot.
    Na kérem! Itt a remek alkalom! Mi vagyunk az EU soros elnöke, az mnyp-k államosításából van egy valag pénzünk, tessék szépen odaküldeni 3 remek Gripen repülőt. Azért hármat, mert tiszteljük a nagyokat, akik 6ot küldenek. Vagy legalább felajánlani vagy valami. Harcolniuk jóeséllyel úgysem kell, Kadhafi bá' előbb mond le mint hogy megvárja amíg néhány század jól képzett és felszerelt nyugati repülő megtámadja, azt a kis kerozint, amivel odarepkednek a fiúk Szicíliába meg megérné a buli. Már csak a 3 kiválasztott pilóta ilyen módon megszerzett NATO-s tapasztalata, tudása stb.-je miatt is.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 13 éve 57

  • biztonsági öv

    A következőkben egyes képek a "nyugalom megzavarására alkalmasak" vagy mi

    Néha felnézek a Lánglovagok.hu-ra, csak hogy szörnyülködjek egy kicsit, mi az, ami remélem velem sosem történik meg.
    Amit viszont ma este feltűnt, hogy több balesetnél is teljesen olyannak tűnik a helyzet, ami - az én abszolút avatatlan és nem szakértői szemem szerint - bőven túlélhető lett volna biztonsági öv használatával, illetve fordítva: nem értem, hogy ha használt biztonsági övet az áldozat, akkor hogy sérülhetett meg olyan rettentően súlyosan?
    A balesetek leírásánál nem találtam sajnos erre vonatkozó információt (használt-e az illető vagy sem).
    De vegyük az eseteket:
    1: "Kisteherautó hajtott személygépkocsi oldalába a 26-os főúton"
    A személygépkocsi sofőrje meghalt. Ezen a képen [link] viszont nekem teljesen olyannak tűnik a helyzet, hogy a vezetőülés nem deformálódott, kicsit talán balra tolódott. Ilyen körülmények között hogyan lehet, hogy meghalt a sofőr?

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 13 éve 12

  • Ügyintézés

    Lejárt az útlevelem úgyhogy kértem ma másikat, majd volt egy kis dolgom egy bankban. Szerintetek melyik volt a gyorsabb?
    Éljen az V. kerületi okmányiroda és haljon a BudapestBank Lipótvárosi fiók! A bankban többet vártam, mint a teljes okmányirodai várakozás-ügyintézés stb....

    Blogbejegyzés 14 éve 2

  • na ne...

    Olvasom a sportgézán, hogy "Schmidt Pál a parlamentben fogadta a [Forma1-es] pilótákat[link]". ez idáig rendben is van, úgy nagyjából.
    Na de az, hogy perpill ő a házelnök, a megválasztott köztársasági elnök, a MOB elnöke, de rangjával mit sem törődve "megköszönte Ecclestone-nak a lehetőséget, hogy a győztesnek ő adhatja át a díjat." egy vicc komolyan. főleg azért, mert nem kölcsönös udvariasságról van szó, Ecclestone mindössze annyit mondott, hogy "Boldog vagyok, hogy már 25-ödször lehetek itt Magyarországon. Nem volt könnyű idehozni a versenyt, de sikerült, remélem, most is érdekes futamot láthatnak majd a nézők.".
    tényleg itt tartunk, hogy egy "jöttment"* üzletember előtt a legfelsőbb szintek alázkodnak meg, míg ő csak odavet valamit, hogy azért mégis megszólaljon? hihetetlen...

    *nagy rajongója vagyok a Forma 1 sorozatnak, semmi bajom személyesen Ecclestone úrral, sőt bizonyos szempontból jómagamat is a "jöttment" üzletemberek közé sorolom, de a Schmidt Pál által betöltött pozíciókból nézve szerintem egy üzletember legfeljebb egy a sok másik üzletember közül.

    Blogbejegyzés 14 éve 8

  • A II. vh. története facebookosítva

    Blogbejegyzés 14 éve 16

  • BKV sztrájk - miért?

    A mai napon írtam már erről. Az a bejegyzés talán nem is sajnálatos módon eltávozott az örök bitmezőkre; ennek így kellett lennie, akkor a düh beszélt belőlem, szerencsére még időben "le lettem állítva", köszönöm annak, aki ebben segített.
    A mostani bejegyzésemben inkább arról írok, miért is lettem dühös, holott már nem is tudom mikor voltam utoljára az.
    Ami érzelmeket váltott ki belőlem az ez az indexes bejegyzés volt. Persze, mint minden indexes cikknek ennek is lehet vitatni a valóságtartalmát - bár azért szakállamtitkárok szájába adni olyat, amit nem mondtak, kérdéses, hogy mennyire éri meg - de a lényeg akkor is átjött:
    a bkv dolgozói (az őket képviselő szakszervezetek) nem érik be 13%-os béremeléssel!
    Ez az, amin elindulva a korábbi bejegyzésemben tényleg porba gyaláztam mindenkit, most helyre tenném a dolgokat: _nem_ a buszsofőrködéssel van bajom, mint szakmával. Sőt, nem is a sztrájkkal van bajom. (legalábbis a most nem erről van szó)
    Ami viszont súlyos problémát jelent szerintem, az a dolgozók felelőtlen és szűk látókörű álláspontja a béreiket illetően.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 14 éve 182

  • Valutagyűjtemény

    Kicsit furcsán hangzik, de igaz: van aki bélyeget gyűjt, van aki a különleges bogarakat, van aki több ezer éves pénzérméket... - én pedig az utóbbi pár évben külföldi pénzeket.
    A gyűjtés szabálya számomra, hogy csak azokból az országokból teszek a gyűjteménybe pénzt, amelyekben valóban járok is, nem jöhet tehát szóba egy bevásárlás a helyi pénzváltónál. Az euró pedig "nem ér", hiszen az előbb-utóbb hazánkban is hivatalos pénzzé válik - akkor majd forintot teszek félre.

    A gyűjtemény persze nem nagy még, hiszen nehéz bővíteni pont az euró miatt. Lássuk tehát, mit tartalmaz:
    Angol font: 5, 10, 20(régi), 20 (új)
    Cseh korona: 50, 100, 200
    Török líra (régi): 50.000, 100.000, 250.000, 1.000.000
    Szlovák korona: 20, 50, 100, 200
    Román lej (új): 1, 5, 10, 50
    Horvát kuna: 20, 50
    Szlovén tolár: 100

    (természetesen sok pénzből van több darab is "raktáron", hiszen a látogatások folyamán mindig marad, ennek ellenére csak a fentiek képzik a gyűjtemény részét)

    A gyűjteménynek része továbbá számos aprópénz mindegyik pénznemhez, ezek többnyire teljes sorozatok, kivéve a török lírát, ahhoz csak pár darab van.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 14 éve 10

  • Na EZ extrém sport!

    Tudja valaki esetleg a nevét? Ugyan a TB nem fizeti, ha kitöröm a nyakam, de egyszer kipróbálnám mindenképp...

    Blogbejegyzés 15 éve 9

  • Becstelen Brigantyk

    Tegnap ez is megvolt.
    ha neked még nem, akkor javaslom, hogy ne olvasd tovább!
    Nyár elején, a Public Enemies előtt láttam a bemutatóját, megtetszett. Nagyon jó II. vh. paródiának tűnt.
    Közben kaptam az értesüléseket, melyek szerint ez talán mégsem paródia. Főleg nem az, amikor egy marha nagy fickó előjön egy barlangból, és szétveri egy baseball ütővel egy német tiszt fejét.
    Ezen kicsit elcsodálkoztam, de nem akadályozott meg, hogy megnézzem. A következő meglepetés a 18-as korhatár volt. Ezen szintén meglepődtem.
    Aztán barátokkal elmentünk megnézni, (ekkor is még többen paródiának hittük, csak egyikünk bizonygatta, hogy ez nem lesz az) az előkelő második sorba kaptunk is jegyet.
    Elkezdődött a film. Kis francia tejtermelő, meglátogatják a németek, Christoph Waltz(Hans Landaként) bemutatja, hogy milyen egy zseniális színész, majd jön a feketeleves: röhögve szétlövetik a padlót, és az alatta bújtatott zsidókat. Na innentől kezdve világossá vált, hogy ez nem biztos, hogy paródia.

    Hans Landa

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 15 éve 3

  • Maffia

    Ma este levezettem, hogy nagyon valószínű: a héten sikerült belefutnom a nápolyi maffia maradékának magas rangú képviselőibe.
    Történt, hogy Szicíliából hazafelé jövet megálltunk Pompeii-ben. Este beszaladtunk egy Agip benzinkúthoz, mert még Szicíliában egy automata benzinkútjuk elnyelt 40 eurót, és gondoltuk, megpróbáljuk visszaszerezni.
    Az első "maffia élmény" ekkor ért: a benzinkút vezetője - egy laza olasz, aki a klimatizált, európai stílusban berendezett, de olasz módra rendetlen irodájában ült - amikor elszívta a cigarettáját, csak intett Marco-nak, az alkalmazottnak, hogy jöjjön, és nyomja el, ő ugyan ilyen alantas tevékenységet nem végez.
    Valahogy az egész hangulat akkor este olyan volt ezzel a szemüveges, borostás kicsit őszülő olasszal a benzinkút irodájában, hogy rögtön levontam magamnak a következtetést: ez a fickó bizonyosan benne van a maffiában, mégpedig olyan emberként, akitől sok "szívességet" kérnek, mivel egy benzinkutat vezet, és valahol a maffiának is tankolnia kell.
    Persze ezt akkor még nem gondoltam teljesen komolyan, habár a "maffia feelinget" erősítette, hogy mikor másnap délelőtt végignéztük Pompeii romjait majd egy közeli étteremben némi narancslevet fogyasztottunk, akkor arra járt két napszemüveges fickó, beszéltek valamit a tulajjal, aki hozott rögtön egy adag papírt, amit mindhárman átnéztek, írogattak, a tulaj fizetett, majd a fickók elmentek.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 15 éve 14

  • Vince

    Március 2.-án este került hozzánk Vince. Vince egy kis, élénk, részben havanese részben pedig pincsi és tacskó keverék kutya.
    Vince március 2.-án este félt, nagyon félt. Félelme miatt az állatok elől addig elzárt házban kapott egy lakhelyet. Vince tehát bent lehet a házban, és ez nagy szó, nagyon nagy szó. Vincét mindenki szereti. Ez az oka annak is, hogy bent lehet a házban. Vince félelme elmúlt, és Vince kíváncsi lett.
    Vince számára a ház háromnegyede tiltott terület. Vince ezért, jó kutyához méltóan, szeret felfedező utakra indulni. A tiltott területek közé tartoznak a hálószobák, kellemes süppedős szőnyegekkel. Vince számára a kellemes süppedős szőnyeg az életterén kívül kényelmes ürítési területté változott. Vince területét ezért zárt ajtókkal és rácsokkal kell jelezni.
    Vince elkezdte felfedezni a kertet. A kert szép nagy, Vince ezért máig nem lakta be teljesen. Szereti figyelni a szomszéd telken folyó építkezést. Mindig kitörő örömmel fogadja a hazatérőket. Szeret két lábon simogatásért könyörögni, és lábhozdörgölőzni.
    Vince kicsit vak. Nem annyira, mint elődje, Gombóc, aki a fáknak is nekiszaladt. Vince csak kicsit vak, azt is a nagy szőre miatt.
    Vince nagyon szeret játszani Cicával. Cica egy szürke, többnyire nagyon lusta házimacska. Cicát nem szerették a környék madarai, amíg léteztek.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 15 éve 5

  • Mi történt veled '89-ben?

    Információkat szeretnék gyűjteni egy ismerősöm számára, aki hasonló témában várja azon emberek beszámolóit, akik élményeiről nem írt az újság, de mégis, ők megélték, megtörtént, és valahogy emlékeznek rá.
    Kérlek, ha '89-'90 körül már elmúltál 18 éves, vagy legalábbis nem voltál sokkal alatta, akkor írd meg néhány mondatban, hogy hogyan élted meg a rendszerváltást.
    Update: közkívánatra írjon mindenki, akinek bármi jó vagy rossz emléke van a témáról. Az összegyűlt beszámolókat pedig kiteszem.

    Tudom, hogy épp most lett az aktuálpolitika kitiltva a logout-ról, azonban remélem, ez már inkább történelemnek minősül. Ha valaki aktuálpolitikai irányba terelné a beszélgetést, azt a hozzászólást biztosan linkelem töröltetési szándékkal a moderátoroknak.

    Blogbejegyzés 15 éve 46