toldy blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Battlefield 3, kell egy ilyen.

    Nos, sokat nem akarok magyarázkodni, részletek itten.

    Blogbejegyzés 12 éve 7

  • A föld ( videó)

    Ismét egy érdekes japán megoldás,a Föld, 10 362 OLED panelből összerakva.

    ( a videóért katt a képre)

    Blogbejegyzés 13 éve 8

  • Döntésképtelen vagyok...

    Kérdés, szeretnék váltani, de nem tudom mire. :))

    1-es opció. Mindentől megválok és veszek egy Dell Vostro V130 gépet illetve marad a mostani 34cm philips tévém, vagy
    2-es opció, csak a belsőtől válok meg és a monitortól és veszek egy amd fusionos lapot ( msi?) és egy Samsung FX2490HD-t.

    Elöbbi hordozható, ami nem kis előny, de egyelőre nem feltétel míg utóbbin azért mégis csak jobb filmezni, netezni, tv-zni mint a mostani 50cm lcd és 15cm tv.

    szerintetek?

    Blogbejegyzés 13 éve 19

  • Új képek- PiciPécém

    Nos ez előző képsorozat óta történt némi változás, vagyis a teljes belső le lett cserélve, ( új lap, ramok, proci, hűtő, vga), igaz nem most hanem még akkor az őssz folyamán, de csak most szántam rá magam egy képsorozatra. Sajnos csak telefon állt rendelkezésemre, így a képek nem szalon szintűek, de szerintem a lényeg látszik. :))

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 13 éve 14

  • 3Dmark hétvége

    Hétvégén ( tegnap, ma) rendeztem egy kis 3dmark pont vadászatot, csak szeretném megmutatni hogy én mivel is vadászom a pontokat.

    Egyébként ezt sikerült alkotnom Vantage alatt.

    Illetve EZT hoztam össze 11 alatt.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 13 éve 0

  • Már megint a japcsik :)

    Komolyan mondom ott valami nem stimmel, egyébként az ötlet jó, tuti ezt is kidolgozzák rendesen.

    Ja egyébként erről a VIDEOról van szó.

    Blogbejegyzés 13 éve 7

  • 3d hologram

    Személy szerint érdeklődve tartom figyelemmel a 3d megjelenítés fejlődését. Ehhez az is hozzá tartozik hogy a jelenlegi két képes, kijelző alapú technikát nem tartom életképesnek, a hologram jobban tetszik, ma nézelődtem egy oldalon és rábukkantam Erre a videóra, kicsit rákerestem youtubon, és a japánok huzzanak, a .... ez nem fer. :Y :R

    2. vid
    3. vid

    Blogbejegyzés 13 éve 11

  • Próba ( ez is itx)

    Ma elővadásztam a "régi" zotac lapomat mely majdnem teljesen megyezik az újjal - néhány ficsőrt kivéve -. Az elrakás oka elvileg a hibás lap volt, de ma megnéztem és tökéletesen üzemel. Beleraktam egy e1400 és a többi cuccom. Nos a proci lasabb mint a q8200. A boot, programindítás stb hasonló, de elményindex is jelzi hogy az eddigi 7,2 proci pont leesett 5,0ra illetve gta alatt is vissza kellet venni a dolgokból és még így is akad. Mindezt leszámítva megvagyok elégedve vele anó egy 5t megért. Jelenleg ez van az asztalon.

    Kipróbáltam egy kis tuningot,

    Illetve egy kis max OC-t. ( Sajnos csak intel hűtő van rajta illetve nem vagyok egy profi de egy picit még beleférne - jelenlegi összeállításban-, de a 4gh nem lenne meg.)

    Blogbejegyzés 13 éve 1

  • ITX kocka - képek -

    Nos csináltam néhány képet a konfigról, semmi szándékom nincs vele csak gondoltam megosztom veletek.

    És jelenleg ilyen körülmények közt van.

    A képek minőségért bocs, de sem jó felszerelésem se érzékem nincs hozzá.

    Blogbejegyzés 13 éve 30

  • Izomkocka piciben, itx és játékok ?

    Manapság az itx alaplapok hallatán a legtöbbeknek a kicsi, keveset fogyasztó, atomra épülő irodai vagy HTPC jut eszükbe. Pedig egyre több gyártó kínál jó minöségő, könnyenszerelhető, esztétikus gépházakat - pl Lian Li PC Q11,q08 Silverstone Sugo sg05,sg06,sg07 stb - és terjednek a jól felszerelt alaplapok is - Asus M4A88T-I Deluxe, Gigabyte GA-H55N-USB3 stb - melyekre építkezve bizony akár egy erősebb játékra is tökéletesen alkalmas konfigurációt valósíthatunk meg. Azonban ezt utat választva bizony sok fejfájás és több anyagi ráfordítást is vonz magával. Ezzek ellenére én anno belevágtam.

    Amikor új gépemet állítottam össze elhatároztam, hogy legyen kisméretű, viszonylag takarékos, de megfelelő teljesítnyű is legyen egyszerre. Akkoriban keztek megjelenni az Intel 1156 foglalatú lapok illetve procik így ezek elég drágák voltak. Végül ráakadtam a Zotac GF 9300 ITX Wifi lapjára lga775 foglalattal és ddr2 ramokkal valamint a legfontosabb, teljesértékű PCI-e X16 slottal. Ezek után házra vadásztam, elejinte a Lian li PC q-07 szerettem volna de aztán ráakadtam a Silverstone Sg05 kuckora és egyböl megszerettem. Nem is volt nehéz mivel kis méret, jó szellőzés, 2,5" valamint 3,5" hdd, optikai meghajtó hely - igaz csak slim- valamint 2 slottos bővítőkártya hely és 300w 80%+ SFX - ezt tartottam gyengének, de alaptalnul és ma már ezek is terjednek, még idehaza is - táp.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 14 éve 6

  • GTA IV, zene

    A címből sejthető miröl is van szó. Pusztán arra vagyok kíváncsi hogy ki milyen zenét hallgat GTA IV közben, esetleg mely állomásokat? Kinek mitől lesz teljes az érzés játék közben?
    Hogy nem csak kérdezzek én mostanában ezket hallgatom.

    Blogbejegyzés 14 éve 7

  • Samsung B2030

    Igen, én is elkezdtem, de nem kell félni nem csinálok belőle rendszert.

    Nos hogy miért írok ma,íme. Történ már vagy 5 éve hogy vettem egy samsung syncmaster 710n monitort. Szép volt jó volt de idővel az ember mindig szeretne újjabbat, jobbat, nagyobbat. Sokáig nézelődtem mely típust vegyem, kijelzőben Samsung esetleg LG - Dell és társaira sajna nem telik - jöhetnek szóba. A keret kb. 40e Ft volt. Néztem az olcsóbb 22" colosokat - amik csak 21,5" - és 1920x1080 pixel felbontással, de hiába szép és jó ezt a felbontást sajna a gépem nem bírja játékok alatt. Maradtam tehát alacsonyabb felbontás mellett és végül 1600x900-ra voksoltam.

    De kezdem is inkább a monitor bemunatását:
    Képernyő méret :20" Wide
    Fényerő :250 cd/m²
    Kontraszt arány : DC 50.000:1 (Typ. 1000:1)
    Felbontás :1600 x 900
    Válaszidő :5 ms
    Látószög : (H/V) 170˚ / 160˚ (CR > 10)
    Csatlakozók :15 pin D-SUB, DVI-D
    Fogyasztás :25 W

    Miért pont ez? Nos fontos volt az alacsony ár, a 16:9 képarány, a fogyasztás és végül - ami megnehezítette a szűkítést ebben az árban - a DVI csatlakozó megléte.
    A monitor a szokásos - szerintem jóminőségű - samsung dobozban érkezett, mérete ép kellemes súlya pedig igen alacsony. ( A teljes doboz súlya kevesebb volt mint az előző 17" monitorom magában. )

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 14 éve 6