Victoryus blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Kockaház felújítása IV.

    Ha lesz időm, majd írok bővebben is. Összességében ez 4 év felújítás eredménye. Végre beköltözünk!
    Igen, a hőszigetelés előtt is be lehetett volna, de így utólag ez jó döntésnek bizonyult. 3-4 hétig úgy élni a házban, hogy munkások jönnek-mennek random, koszolnak? Inkább nem, így is tiszta idegbaj egy házfelújítás.

    Ilyen volt amikor megvettük. Vizes falak, de lakható állapot. Szóval következett az alávágás, új aljzat rétegrend, azokról írtam már.

    Ablakcsere, és áthelyezés. Korábban egyben volt a fürdő és a wc. Most már külön van. Egy kis falazás, falbontás, idegeskedés. Szóval ezért kellett arrébb tenni az ablakot, alapesetben elég lett volna cserélni. Áthidaló sehol nem volt.
    A békéscsabai Jolát egyáltalán nem ajálom senkinek! Garanciális ügyintézés NULLA! Egy keret meg van repedve, december óta nem jutunk előrébb az ügyben. Párkányfogadónk meg sehol nincs, de nem is szóltak, hogy kellett volna betervezni a méretbe azt is.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 1 hete 13

  • Elektromos pumpa - bf

    Azért elgondolkodtató, hogy már a manuális pumpálásra se képesek sokan... Nagyon sok benzinkúton van sürített levegős pumpa, ha már nem akar valaki otthon küzdeni vele. Sáros lesz a keze a kúton, nem lehet megtörölni, megmosni? Kerékpár esetén meg nem is értem, hogy lehet valaki annyira lusta, hogy ne kézzel pumpáljon.
    Nyomják az ember képébe a black friday ajánlatokat, de egyik kütyü feleslegesebb, mint a másik. Biztos nem tennék be egy ilyen li aksis vackot a kocsiba... időzített bomba. Nyáron 60 fok van az utastérben, nem hiszem, hogy huzamosabb ideig, több éven át elviseli. Igaz, még nincsenek tele a hírek ilyen esetekkel. Aztán meg mehet a kukába(lerakóba jobb esetben), újabb veszélyes hulladékot sikerült gyártani feleslegesen. Mondjuk azt a tömérdek vezeték nélküli fülest se tudom értelmezni, hiszen az aksi azokban is pár év alatt kuka, cserélni meg nem lehet.
    Ontják a gyárak a szemetet, a Föld meg pusztuljon. Elég szétnézni itthon a Bükkben, Börzsönyben - kataszrófális az erdők állapota. Igaz, az emberek már nem turáznak, nem gyalogolnak, nem is veszik észre.

    Blogbejegyzés 5 hónapja 11

  • Miért tart egy gépjárműadó fizetés több mint 30 percig...?

    Jött ugye első félévben ez a pdf. Akkor működött, elég volt rákattintani a linkre, és egyszerűen beifezettem az első félévet. Most meg akármelyik linkre kattintok, azt írja: Fizetési kötelezettségét már teljesítette, további teendője nincs. Csak sajnos ez nem igaz, mert a 2.félév nincs kifizetve.
    Végignéztem a "A gépjárműadó befizetését támogató link használata"-át. Pont csak az nincs ott ami kéne, webes felület ahol ezt a sz@rt be lehet fizetni.
    Mi van még? nav app... telepítettem. Eleve hülyén írja, 1 félév esedékes... NEM b+, az ki van fizetve. Jó, ki lehet választani a 2. félévet. ok. simple... nem enged be, számlázási adatokat kér. Jó, akkor próba újra, akkor meg már nem lehet kijelölni a 2. félévet, mert az app szerint folyamatban van a fizetés. Közben jött egy email, hogy sikertelen... majd még 2.
    Komolyan mondom, csekket fogok kérni... Miért nem lehet egy nomális webes felületen befizetni?

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 7 hónapja 23

  • Indamail...

    Most küldte ki, hogy májustól fizetős lesz. Havi 2000Ft... kb
    20 éve használom, akkor még gmail nem is volt. Baromi jó, hogy most minden szolgáltatásban át kell írni az email címem, vagy elő kéne fizetni. A gmail-re nem akartam azért mindent is rábízni.
    De ki a fenének kell ez havi 2000 ért??? Persze ha a gmail is fizetős lesz akkor már más a helyzet.
    Ez így szimpla kicseszés. Így is alig van szabadidőm, most keressem össze melyik szolgáltatóknál használom ezt a címem.
    Remélem online nem lehet mindet lecserélni amilyen f@sza a magyar bürokrácia... ügyfélkapu, mvm meg a többi baromság.

    Blogbejegyzés 1 éve 53

  • Domino day, avagy szivatás nap

    Ma megint az 5GB-os maraton keretből fogyott a netem, nem a Telekom "ajándékból". Fura ez, mert a perceket jól számolja, sms szerint aktív. Múltkor mikor adtak 1GB-ot szeptemberi akcióban, akkor is a maratont ette meg, előtte a DominoDay 400MB helyett is.... Sms mindig megjön, adatkapcsolatot is ki/be kapcsoltam, sőt, ma még a telefont is újraindítottam aktiválás után. (Ügyfélszolgálat ezt javasolta legutóbb, pedig a hívás időt akkor is jól számolta, csak a netet nem) Különösebben nem foglalkoztak az üggyel.
    Ok, "csak" 4000 forint az.5GB-os maraton, de akkor is idegesítő... Majdnem 1 zsàk glett. Sok kicsi sokra megy. Van elég idegesítő esemény minden nap, ez a szivatás nem kell pluszban.

    Blogbejegyzés 2 éve 7

  • Chuwi Ubook 11.6

    Viszonylag olcsó, jól használható tabletet kerestem Windowszal vagy Linuxszal.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 2 éve 18

  • Redmi 3s 5.szülinap

    Egy rövid összegzés az elmúlt 5 évről. Tartós tesztek úgy is ritkák.
    Nos, a Redmi 3s még mindig működik, teszi a dolgát. Mivel tokban volt az utóbbi 2 évben, nem is kopott tovább. Az elején azért voltak szoftveres bugok... Mióta a párom használja, ezek megszüntek :D Pontosabban nála nem jöttek elő.

    Pozitívumok: a telefon stabilan működik. Van hozzá még mindig alkatrész, itthoni boltban és külföldön is. Aksi még mindig az eredeti, egy napot simán kibír. Bírja a női táskában hordást is. Annyira nincs kimélve, mint amíg nálam volt.

    Negatívumok: lekopott a gombjairól a festék, az nem annyira szép. Kb. 2 éve nem működik a beszéd mikrofonja, csak kihangosítva használható. Mivel alig telefonálunk, ez nem volt annyira zavaró. Fura, mert a Messenger, Skype simán használja a felső mikrofont, csak hanghíváskor akarja mindenáron az alsó rosszat.
    A sim tálca rugós nyitása sose működött, ezt nem is fogom javítani. A helyén marad így is, csak nehezebb kipiszkálni ha esetleg mégis ki kell. Kollégának is Redmi 3s-e van, az simán kiadja a tálcát. Aham. Szóval ez eleve ilyen volt, talán írtam is anno a tesztemben.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 2 éve 9

  • Messenger lite hiba?

    Kb. december 2 óta nem működik megfelelően a lite. Nálunk például a P780-on, ami android 4-es. Sok hasonló panasz van a Playen, ugyanakkor nem találtam erről cikket, hírt egyik híroldalon se. Ennyire kevés embert érint a probléma, vagy ennyire kevesen használják a lite-ot? (vagy kevés ember használ 3 évnél régebbi telót)
    Sima Messenger sajnos nem opció, képtelenség bejelentkezni rajta ezen a régi vason. (ismeretlen hibát ír)
    Szerintem a facebooknál lehet gond, mert hiába telepítettem újra a telefont, próbáltam ki 6 különböző verziót, 2 éves volt a legrégebbi a probléma ugyanaz, nincs hang a régebbi telefon irányába.
    Más is tapasztalta ezt a hibát? Remélem javítják hamarosan. Tudom vannak ennél sokkal nagyobb problémák is, de a családban főleg Messengert használ az idősebb korosztály. Ha veszek is másik telefont, semmi garancia arra, hogy azzal működni fog.
    Laptop-telefon között is ugyanúgy szivat, a telefon felé nincs hang.

    Blogbejegyzés 2 éve 10

  • Lenovo p780 help!

    Kérnék egy kis segítséget. Még mindig üzemben van a régi Lenovo P780-as telefonom, de adódott egy kis probléma. A Messenger lite egyik napról a másikra elnémult, hívásnál és videóhívásnál is.
    A telefon hardvere rendben, ezt a hibát kizárom.
    Slx rom van fent rajta, (android 4.2 ha jól emlékszem) amibe benne van "gyárilag" a messenger, így se letörölni, se frissíteni nem lehet. Sima messenger felmegy a telefonra, de folyamatosan újraindul.
    Kilőtték központilag a régebbi telefonok supportját? Erre a célre tökéletesen megfelelt pedig ez a veterán telefon. Azt olvastam, hogy Braziliában totál nincs már messenger lite, de mást nem nagyon találtam ebben a témában, csak annyit, hogy előbb-utóbb tervezték megszüntetni.

    Blogbejegyzés 2 éve 9

  • MVM - ott is van homok a gépezetben

    Pénteken bedobták a kis emlékeztető cetlit, hogy jönnének mérőórát leolvasni. Humoros cég úgy látszik.
    Augusztus óta nincs gázórám, villanyórát meg 2 hete cseréltek, körbefotózták vagy 3x, plombázták, ugye régi le, új fel...
    Kijön a leolvasó, annyit reagált ő is, hogy jééé itt nincs is gázóra, a villany meg nem is az ami neki megvan.
    Pluszpont: 3-4 hete hívott az mvm, űgyfélszolgálati elégedettség méréssel. Hát, mivel mondta, hogy rögzítik, én meg mondtam, hogy baromira nem vagyok velük elégedett. Nagyon sokat csúsztak az amper+fázis bővítéssel, meg a telefonos ügyfélszolgálat is borzalmas. Ha nincs az embernél (nem tudja fejből) a fogy.hely.azon-t akkor nem nagyon jut el hús-vér ügyfélszolgálatosig. A rizsa bezzeg minden hívásnál 55mp, sokszor már a menüpont kiválasztásával kiakad, a szövegelést sem lehet átugrani.
    A békéscsabai ügyeket meg hol intézik? Valahol Győr környékén. Bravó.

    Blogbejegyzés 2 éve 4

  • otp

    Ezekkel mi van már megint? Otp smart app: az ön által használt wifi hálózat nem megfelelő... mobilnettel is ugyanezt írja. Imádnivaló.

    Sima weboldaluk: oldal nem elérhető.

    Később a belépő oldal felé kitettek egy sárga feliratot, hogy "Tisztelt Ügyfeleink! Technikai okokból jelenleg több szolgáltatásunk sem elérhető. Nagy erőkkel dolgozunk a probléma mielőbbi megoldásán. Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk. OTP Bank"
    :C
    Baromi megbízhatóak.

    Blogbejegyzés 2 éve 37

  • Windows 11 VirtualBoxra

    Gondoltam kipróbálom eme új rendszert, de nem élesben. A melós pc-m elvileg megfelelő, 8.gen I5, 8GB ram, 256GB ssd, bőven elég szabad hellyel. Igen ám, de miután elindult a virtuális gépen a telepítő, közölte, hogy no no, erre nem megyek fel öcsém!
    Úgy látom elég sok ember belefutott ebbe a problémába, és sok oldalon megtalálható a megoldás is. pl: techadvisor

    Röviden tömören: ahol közölte a telepítő, hogy he he megszívtad, tuti nem fogsz kipróbálni, ott nyomni kell neki egy shift+F10-et, erre elindul a parancssor. Ott pedig már meg lehet nyitni a grafikus felületű regisztrációs adatbázis szerkesztőt: a regedit paranccsal.
    Regediten belül: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup Ott kell létrehozni egy új kulcsot LabConfig néven. Ennek pedig adhatunk pár DWORD (32-bit) értéket, attól függően melyik korlátozást akarjuk kijátszani:
    BypassTPMCheck
    BypassSecureBootCheck
    BypassRamCheck
    BypassCPUCheck
    Ezeknek pedig 1-es értéket kell adni.
    Nálam a TPM-be kötött bele, illetve a SecureBoot-ba, de miután a varázsszavak bekerültek a regeditbe, már települt is fel a Win11.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 éve 5

  • Kockaház felújítása III.

    Alearius - Kockaház felújítása I.
    Kockaház felújítása II.

    Szóval a falvágás készen lett, következett a szerelőbeton, gépészet. A gépészek kiásták a szennyvíz és ivóvíz csőnek a helyét, majd be is húzták a csöveket. Egyelőre nincsenek bekötve, csak behúzva.
    Volt még mit csinálni, a régi szennyvíz cső darabjait kiszedni utánuk, mert nem mindenhol szedték fel. Az udvari rész bentmaradt a földben. Ki kellett még bontani a csapokat, bojlert... Közben sikerült áramtalanítani a házat végre, így nyugodtan lehet dolgozni.

    Következett a szerelőbeton. Több körös kiszállítás, sok-sok sóder, (6 köbméter) cement, helyben keverve.

    Ehhez jött még a falbontás, mert átterveztük kicsit az alaprajzot, Így külön lesz a fürdő, wc, a kamra pedig fele akkora helyet kapott.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 éve 25

  • Terminál, ahol kéne ott pont nincs

    Lassan minden kisboltban, trafikban van bankkártya leolvasó. De tüzépen, ajtó-ablakos cégeknel nincs. Pedig pont ott kéne a százezres tételekhez. Vigyen az ember több százezer kp-t, aminek a felvétele 4-5 ezer forint, banktól függően. Ja, még jó, hogy az ember a saját pénzét veszi fel... :((( Revolute-ban nem bízom annyira, hogy oda küldjem előbb, ês onnan vegyem fel. Nem tudom most mennyire jellemző rájuk, hogy hónapokra befagyasztják az egészet, egy ideje azt a fórumot nem követem.
    Most ki fizet a bankkártya terminálok használatáért? A kisbolt? Nekik megéri, hogy egy ropit kártyával fizetnek? Én nem látok ebbe logikát.
    Egy tüzép nem tudja kigazdálkodni a díját, relatív sokkal nagyobb összegű vásárlások után? :F

    Blogbejegyzés 3 éve 49

  • Kockaház felújítása II.

    Tehát ott hagytam abba, hogy a szobákban, meg a fürdőben már felvertük a betont és maradt egy második körös betontörés, előszoba+konyha. Teljesen rendben zajlott, nem találtam semmi további meglepit, leszámítva a pár centis szintkülönbséget. Az előszobában 3 réteg hidegburkolat volt, a konyhában meg csak kettő, de vitte a kis Hitachi mint kés a vajat. Illetve mégis csak volt meglepi, mert a válaszfalak beton áthidalón állnak, ilyet se a falvágók, se a kőműves nem látott még. Az építész szerint ok. Közben az is kderült, hogy elég komoly beton alapja van a háznak, azzal sem spóroltak anno. Végül is a kőporos vakolat is az egyik legköltségesebb volt anno, már nem is nagyon csinálja senki.

    Gyakorlatilag április 25-re kitermeltem mindenhonnan a kívánt mennyiséget, (akkor még azt hittem) a rámpák maradtak csak, végül azokat is eltüntettem. Májusra a lábazati dísztégla leverésre maradt. Az 2 délelőtt alatt meg is történt, gyakorlatilag semmi nem fogta a falhoz, megérte felrakatni az előző tulajnak. Kókány munka, nyilván nem az csinálta, aki a házat. A bejáró felőli részt azt 15 centis szegekkel is rögzítették anno, azt azért nem volt olyan könnyű leverni. A szegeket egy élmény volt kirángatni. Végül kesztyűben, kézzel sikerült, bár gondolom le is lehetett volna flexelni, csak az még nincs.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 éve 8

  • Alearius - Kockaház felújítása I.

    Kiváló grafika, sok sok idő végigjátszás. Stragtégia, kaland, kockázat...
    Kell ennél jobb?


    T1 és T2. Azért egy T800-as jobb lenne.

    A rideg valóság: régen minden jobb volt, kivéve a kockaház. Gyakorlatilag vettem 4 falat, a többi kuka előbb-utóbb.
    - mivel alacsony a költségvetés (béka segge alatt a fizetés) ezért nem annyira jó környék
    - lepusztult ház, bár lakható volt fellelt állapotban. Jó vizes minden fal.
    - lakás árakhoz képest nem volt rossz az ára, de ha belegondolok, hogy még mennyit kell rá költeni akkor megint nem alszok

    Nézzük a negatívumokat: tavaly július végétől a mienk, van kert. Kb. semmi nem termett, a szőlőt megette a szőlőcincér meg a rigó. A barackfákon 2db barack termett, mert megfáztak tavasszal. A diót a diólégy vagy mi a bánat vitte el. Meggy, cseresznye a sok eső miatt elrohadt, szétrepedt. Azok a fák sincsenek rendben. Van rózsa, gaz, bukszus. Ezek bírják. Ősszel a szőlőt újratelepítettem, meglátjuk mi lesz belőle. A kicsi meggyfa végül adott meggyet is.

    Az idei program a melléképület bontása, az aljzat szétbombázása, vizesedés megszüntetése.
    Melléképület pipa, volt nincs.
    Aljzat szétbombázása folyamatban. T1 és T2 szorgosan dolgozok.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 éve 9