vimes blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Linux - Intel grafika telepítése (intel-gpu-tools) HELP!

    Felraktam a mai nap egy Windows 8.1-et meg egy Debian 8.2-t (MATE grafikus felülettel) az asztali gépre. A Debiannal kapcsolatban lenne szükségem segítségre. Friss telepítés után, telepített grafikus illesztő nélkül a monitoron elég sötétek a színek, de ezt pl. Windowsnál gpu driver telepítése után az Intel HD Grafikus Vezérlőpultban szépen be lehet állítani a fényerőt/kontrsztot, hogy megfelelő legyen a kép.

    Előre szólok, nem vagyok nagy linuxos (sőt, kezdő), de az egyetem megköveteli a linux-használatot. Nos azt tudom, hogy érdemes szétnézni a csomagkezelőben, így el is indítottam a Synaptic csomagkezelőt, hátha találok valamit. Meg is találtam az "intel-gpu-tools", illetve az "intel-gpu-tools-dbg csomagot" csomagot, fel is raktam őket ebben a sorrendben (nem tudom, hogy ez a baj-e? :F ).

    Elméletileg sikerült felrakni a két csomagot, de én nem találom semmi nyomát intel grafikus beállító programnak, vagy bármi ilyesminek. Igaz, lehet nem is jó helyen keresem. Átnéztem a bal felső sarokban lévő "Alkalmazások" menüt, meg a "Rendszer"-nél a Vezérlőközpontot. Tud valaki segíteni, hogy hol találom meg a programot, vagy ha valami lépést kihagytam/nem vagyok még kész, akkor mit kell tennem? Vagy, hogy hol csavarhatom fel jobban a fényerőt az alapértelmezettnél? Köszönöm.

    Blogbejegyzés 9 éve 5

  • Bayern München - Kaiserslautern: 5-1 :(

    A 4:1-re még azt mondtam volna, hogy oké, de az ötödik az elég csúnya volt :( Mindenesetre nagy respekt, hogy eddig eljutottak :)

    Blogbejegyzés 10 éve 0