Viszlát blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Eastman

    Családja kérésére és mély fájdalommal szeretném tudatni veletek, hogy Eastman fórumtársunk pár nappal ezelőtt tragikus hirtelenséggel elhunyt.Kérünk mindenkit aki szeretné elkísérni utolsó útjára, 2022. február 25-én 14 órakor, egy szál fehér virággal legyen velünk az érdi temetőben.

    Nyugodj békében Barátom!

    Blogbejegyzés 2 éve 93

  • Voodoo3 3000 - Éljen a király!

    Néhány ember számára biztosan meglepetés, de igen, volt gyerekszobám. Ezt újítom fel most vendégszobává és ahogy az lenni szokott, előkerült néhány kincs a múltból, mint például ez a teszt a Computer Panoráma 1999. júniusi számából. Bacsis nyilván ilyenekkel kel és fekszik én azonban jót mosolyogtam a cikken, nem gúnyos, hanem nosztalgiával dúsított mosolygás ez, köszönhetően néhány olyan mondatnak mint például: Hála a hatalmas hűtőbordának, nem melegszik túl az IC.

    Jó olvasgatást!

    Blogbejegyzés 6 éve 35

  • Lexi Walker

    Nyugalom, idén nem januárban kezdődik a karácsonyi készülődés. Én voltam lassú és csak most fedeztem fel ezt a videót a Piano Guys youtube csatornáján, bár ezúttal a srácok háttérszereplők, a fő attrakció ez a 15 éves kislány. Nem az első villanása, pár éve már csillogtatja tehetségét, ezzel a produkcióval azonban valami egészen elképesztő technikai tudásról tesz tanúságot, miközben nem fordul át élvezhetetlen brillírozásba. Lenyűgözően tartja végig magabiztosan a kezében az egyébként nagyon nem egyszerű feladatot, és ha valaki esetleg kételkedne a studiófelvétel hitelességében, itt megnézheti ahogy ugyanezt megcsinálja egy koncerten.

    Blogbejegyzés 6 éve 5

  • Magyarországra is jön a Piano Guys!

    Legjobb tudomásom szerint először látogatnak el Budapestre, kihagyhatatlan, naptárakat elő és tessék június 7-t vastagon megjelölni.

    Hivatalos oldalon van link jegyvásárláshoz is: Tour - The Piano Guys

    Kis kedvcsináló annak aki esetleg nem ismerné:

    Blogbejegyzés 7 éve 9

  • Netflix mérföldkő - letölthető filmek

    Bő egy hete egy reptéren várakozva meglepő értesítést kaptam a Netflixtől, amiben érdeklődtek, hogy próbáltam-e már a legfrissebb újításukat, amivel lehetővé vált letölteni a náluk elérhető tartalmat offline megtekintésre. Nem kicsit meglepődtem, hiszen hosszú évekig kategorikusan elzárkóztak ettől, őszintén szólva nem olvastam utána, hogy most mi történt, miért szánták rá magukat mégis, valószínűleg megértették, hogy ez a logikus következő lépés a fejlődés útján.

    Mérföldkő ez nem csak a Netflix szempontjából, hanem általában véve a legalitás útján is. Persze még mindig sok feladat áll előttük, premierek felgyorsítása nem saját tartalmak esetén, jobb tömörítési eljárás használata, stb. De, kétségkívül óriási lépés volt ez, furcsa is, hogy nem volt nagyobb hírverés körülötte, bár lehet, hogy csak az én figyelmem kerülte el. Állításuk szerint folyamatosan bővítik a letölthető filmek/sorozatok körét, de már most is eszement mennyiségű tartalom érhető el. Valószínűleg itt most fontos megjegyezni, hogy nem Magyarországon használom a szolgáltatást és a 4 eszköz + Ultra HD csomagjukra vagyok előfizetve. Ez akkor lehet érdekes, ha a számomra elérhető lehetőségek és funkciók nem elérhetőek más számára, hiszen nagy valószínűséggel a lokáció vagy a csomag állhat a háttérben.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 7 éve 12

  • Planet Earth II

    Egy évtizede a BBC sorozata újradefiniálta a természetfilm-készítést: kihasználva az akkori technikai lehetőségek teljes tárházát, olyan módon mutatta be a bolygót, ahogy még sosem láthattuk. Az azóta eltelt időben rengeteg új technológia látta meg a napvilágot, így most még magasabbra téve a lécet, Sir David Attenborough narrálásával, Hans Zimmer zenéjével és hihetetlen jelenetekkel új utazásra hív a tegnap közzétett, bővített előzetes.

    Blogbejegyzés 8 éve 13

  • Tudod mit medve...

    Nem passzol tökéletesen a szituáció, de azért a nyuszikáéhoz hasonló indulatok dúltak bennem az elmúlt napokban.

    Történt ugyanis, hogy némi kényszer hatására eldöntöttük: megvalósítjuk szüleim régóta dédelgetett álmát, miszerint lecserél(tet)jük a régi, alsó kifolyású, direkt öblítésű, teraszos bűzölde WC kagylót (megint szivárogni kezdett). Helyette szerettek volna egy hátsó kifolyásút, a kivezető csövön tisztító nyílással (hogy ha eldugulna az elvezető cső akkor ne a pincében kelljen szétoperálni), vízgazdaságos kétfokozatú öblítőtartállyal, és hát a teraszos helyett felfröccsenős belső kialakítással. Sajnos édesapám egészségi állapota már nem teszi lehetővé, hogy fél napokat görnyedjen, térdepeljen, guggoljon, édesanyámat meg nem mertük megkérdezni, félő volt, hogy soha többet nem főzne semmit faternak. Jómagam egyrészt nem igazán értek hozzá, másrészt általában irtózatosan felcseszem az agyam 5 perc után az ilyen maszatolós melókkal, így aztán közös megegyezéssel úgy döntöttünk, hogy szakembert hívunk. Nagy szó ez minálunk, egészen kettő évvel ezelőttig felért volna egy vendettát igénylő sértéssel, lévén apu igazi ezermester, nagyjából csak az nem az ő két keze munkája a házon és ház körül amihez muszáj volt gépi erőt igénybe venni.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 8 éve 41

  • Angol nátha és DeFranco hagymalevese

    Készülődök hazamenni a napokban, ami sose sima ügy valamiért, így már meg sem lepődtem, amikor ma hajnalban arra ébredtem, hogy nem kapok levegőt, szétreped a fejem és durván kapar a torkom. A kiköltözés után rendszeresen megfáztam, ami egyrészt betudható a magas páratartalomnak, másrészt beletelt egy kis időbe mire rájöttem, hogy ami otthon belefért, az itt már nem. De aztán kifigyeltem a titkát és már másfél éve is van, hogy legutoljára utolért a vég, ami valamiért a szigetországban még hevesebb mint otthon. De ez a mostani ez még itt is kitűnik az eddigi esetek közül, 39 fokos láz, olyan fejfájás ami kihatással van a látásomra és irdatlan mennyiségű zsebkendő elhasználása.

    Miután az éjszakai sebtében összedobott fokhagymás-mézes tea nem segített és végigszenvedtem a napot, egyre inkább tudatosult bennem, hogy muszáj lesz valamit kitalálni, mert nem jövök rendbe a repülőútra, ami nagyon-nagyon gáz megfázva, náthásan. Na meg betegen hazaesni sem egy nagy élmény. A helyzet komolyságát tovább súlyosbította, hogy teljesen kifogytam pálinkából, a közelben lévő barátok is feltöltés előtt állnak, így valami más hatékony megoldás után kellett nézzek. Nézegettem mi van a hűtőben, amikor is megakadt a szemem a medvesajton, és valami hihetetlen biológiai algoritmus előkapta a tudatalattim legmélyebb bugyraiból DeFranco hagymalevesének emlékét.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 11

  • Öngyilkos hajlamú biciklisták...

    Az elmúlt pár hétben négy alkalommal ütköztem biciklissel, háromszor autóban ülve, egyszer pedig gyalogosan. Kivétel nélkül mindegyik esetben a baleset oka a kétkerekűsök részéről a közlekedési lámpák színének figyelmen kívül hagyása volt. Csak a vakszerencsének köszönhető, hogy egyikőjüknek sem esett komolyabb bántódása, az autó viszont mindkét oldalán elszenvedett néhány horpadást. Nem szándékozom kisregényt írni a témáról, már csak azért sem, mert a Top Gear két idevágó reklámfilmje tökéletesen megfogalmazza a lényeget.

    Dolgozz keményebben...

    Piros és zöld...

    Blogbejegyzés 10 éve 45

  • Old money

    Imigyen mondja az angol, amikor olyan gazdagságról beszél, amit generációk halmoztak fel, és sokkal stabilabb, masszívabb, mint holmi IT forradalomban összeharácsolt milliárdok, olyan vagyon érzetét kelti, amit nem hat meg némi tőzsdei ingadozás, svájci frank és társai.

    A véletlenek összjátéka folytán, a hétvégén teljesen váratlanul egy angliai légibázison találtam magam. Ez egy tartalékos légibázis volt, a Royal Air Force egy apró objektuma, igazából még a bázis névre se szolgált rá, szimplán "Barracks" névvel illetik. Inaktívan éldegélnek, nem küldik őket sehova, majd ha támadás éri a szigetet, akkor ők fogják megvédeni. Meglehetősen ambivalens érzés, amikor a kaput őrző katona mosolyogva, de gépfegyverét egyenesen rád irányítva érdeklődik, hogy mit is akarok én itt, elhebegem a kontaktom nevét, a fegyver lejjebb ereszkedik, a mosoly marad, újra színes a világ. Könnyedén be is jutok végül, de a fura kettős érzés marad, mert sokkal inkább tűnik valamiféle rekreációs központnak, vagy luxus öregek otthonának, mint katonai létesítménynek.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 19

  • Kettőmillió-kettőszázötvenezer balesetmentes kilométer

    Kivételes teljesítmény, ezúton is szeretnék gratulálni Aigner Pista bácsinak a több mint negyven évnyi balesetmentességért!

    A csúcstartó Aigner István kettőmillió-kettőszázötvenezer kilométert teljesített. Az ünnepség szerény fogadással ért véget.

    - Aki 45 évet tölt el egy munkahelyen, annak nagyon kell szeretnie a hivatását, az autóbusz-vezetést. 1968-ban kezdtem, Várpalotán dolgozom azóta is, 1971 óta vezetek. Távolsági járatot csináltam, különjáratoztam, Finnországtól Angliáig sok helyen megfordultam, évi ötvenezer kilométert mentem - mondta el Aigner István, aki a 45 év alatt bekövetkezett legnagyobb változást az autóbuszok minőségi javulásában, és a tömegközlekedés nagyobb kihasználásában látja.

    Forrás

    Blogbejegyzés 11 éve 14

  • Újratöltve

    A tegnapi naptól lezso6 mesternek köszönhetően újra elérhető a régi írásaim közül közel 30. Óriási köszönettel tartozom neki, hiszen nem sajnálta az idejét, hogy a 4-5 évvel ezelőtt törölt cikkeket - hozzászólásokkal együtt - előkeresse és visszaállítsa. Óriási :R ezért neki!

    Érdekes egyébként ezeket viszontlátni ennyi év után, nem csak saját magam miatt, hanem például nagyon feltűnő, hogy mennyire kicserélődött a társaság, na meg mennyire megváltozott néhány ember, felnőttek a tinik és mostanra vén trollokat megszégyenítő elánnal osztják a népet az egykor mosolygós, közvetlen, kedves fiatalok.

    Jó olvasgatást (a képeket folyamatosan pótolgatom majd vissza)!

    Blogbejegyzés 11 éve 15

  • PH!akanál (a Nagy Receptgyűjtemény)

    Egyre több nagyon jó recepttel, komplett leírással rukkol elő a Blogout lelkes alkotótábora, így időszerűvé vált, hogy minimálisan rendszerezett formában is összeszedjem ezeket. Ha már foglalkozom vele, akkor járjon vele jól esetleg más is, ezért a bejegyzés. A gyűjteménybe kerülésnek tulajdonképpen az az egy feltétele van, hogy a szerző saját maga által tesztelt, tuningolt ételről legyen szó (saját fotókkal lehetőleg), minden másra ott a mastercard. Első körben keresgélek egy sort, aztán örömmel veszem ha bárki segít az összegyűjtésben. Hozzászólást vagy címlapos írást is lehet linkelni, nem csak a bejegyzések játszanak, a lényeg, hogy rendes, korrekt recept vagy leírás legyen (a cél Kalandor egyeduralmának megdöntése). Nagyon nem szeretném túlbonyolítani, alapvető kategóriákra osztom első körben őket, aztán a gyarapodástól függően majd át lehet értékelni és fejleszteni a rendszert (ha kinövi a blogbejegyzés adta lehetőségeket, akkor lesz belőle egy címlapos, ami több variációt biztosító forma).

    A csillaggal jelölt receptek a szerző saját, külső oldalára mutatnak.

    Reggelik

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 48

  • Idén (végre) lesz bőven... (frissítve 06/05)

    ... szeder:

    [link]

    ... kajszi:

    [link]

    ... és körte is:

    [link]

    Más is lesz, de azok az elmúlt években is bőséggel hoztak, a kajszi meg az előző két évben megfagyott szegény, a szeder és a körte meg tavaly hozott először termést, de nagyon gyéren, idén azonban belehúztak ők is rendesen.

    Frissítés (június 5-én)

    Ma meg is volt az első szüret a szederből és a meggyből is, amiről teljesen megfeledkeztem, a ház mögötti sarokban éregetett szegény magában.

    [link]

    Az első szedrek (vágyakozó vizslaszemek edition)

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 52

  • Milyen információ hiányzik a cikkből?

    A helyi újság eheti számából:

    [link]

    Egy "aprócska" információt elfelejtettek közölni, itt egy kis segítség, hogy mire is gondolok:

    [link]

    Egyedül a cím árulkodik arról, hogy ki volt a vétkes, bár az is csak egy homályos célzás. Egyszerűen nem értem kinek és milyen haszna származik a motorosok áldozatként való feltüntetéséből és a velük kapcsolatos balesetek eltorzításából. Mert azt látom, hogy ha az autós hibás, akkor minden apró részletet felnagyítanak és kihangsúlyoznak, hogy egyértelmű legyen a vétkes személye és bűne, míg ha a motoros (legtöbbször ez történik egyébként), akkor pedig ilyen homályosan megfogalmazott, még véletlenül se mondjuk ki nyíltan az igazságot jellegű cikkek jelennek meg. Bár alapvetően az is csoda, hogy egyáltalán lehozták ezt a hírt, valószínűleg az az oka, hogy a teljes főutat lezárták hosszú órákra a baleset miatt (én magam is arra jártam aznap és nekem is kerülni kellett).

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 91