ViZion blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Keringető szivattyú vezérlése ESP8266-tal

    Feladat: termosztát jelét és a vízhőfokot figyelni, majd a kapott adatok alapján a keringetőt vezérelni.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 hónapja 31

  • Vízhűtéses FX-9370 (Update 2: VGA is vizes)

    Már bő egy éve "adós" vagyok ezzel a bejegyzéssel. Sajnos / szerencsére elég zsúfolt év van mögöttem, a PC-nek örültem, hogy működik, így viszont khmmm... nem volt igazán szép. Ezen próbáltam változtatni kicsit.

    A mai egy nagyszerű nap, srácok a mamánál, anya gitározik - senki nincs láb alatt, lehet szétbálázni a gépet. ;] A korábbi állapotról itt olvashattok, a kezdetekről pedig itt. Tavaly meglett az NZXT Source 340, nagyon tetszik azóta is.

    Gyakorlatilag a rendszer nagy része a régi (képek vannak a korábbi cikkben):

    Asus M5A99FX PRO R2.0 alaplap
    AMD FX-9370 (4,9 GHz @1,48 V) CPU
    XFX Pro 550 W táp
    KINGSTON 2×8 GB HyperX Blue DDR3 (1,52 V@1866 MHz) Ram
    Sapphire R9 280X OC Boost Dual X 3 GB GDDR5 VGA (downclockolva ~980 GPU, ram is kicsit)

    Adata SP900 250 GB SSD
    Samsung 850 Evo 500 GB SSD
    WD RED 2 TB HDD

    Dell P2414H monitor
    Steelseries 6Gv2 bill
    Func MS-3 R2 egér

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 8 éve 38

  • Vízhűtés frissítés, bővítés

    Az előzmények óta sok víz lefolyt a blokkon... itt az idő kicsit frissíteni a leírtakat.
    Pár napja a procicserénél láttam némi lerakódást a blokkon, ami aggasztott. Bő egy éve forog az Alkonek 5% + desztvíz kombó a rendszerben, ráfér már a csere, mégha hőfokokban nem is mutatkozik.

    Egyelőre képek nélkül, hiszen látványban sokminden nem változott, csak a vas...
    A mobo továbbra is egy Asus M5A99FX PRO R2.0, a ram is a maradt 2×8GB Kingston HyperX Blue, még a régi szép időkből, amikor úgy 18 k Ft-ért akciósan pick-pack pontra ki is hozták. :O

    Vakond és pár FX topikos "tuninghajcsár" hatásásra csak úgy felraktam 1800 MHz-ra... és stabil. 1,5 V, @1800 MHz, 11-11-11-28 1T. Enter vagy Hackee javasolt feszesebb időzítést is, majd tesztelem :D

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 4

  • Napi horror: A hallássérült

    Nem szép dolog amit teszek, folyamatosan kitárgyalom a blogon az ügyfelek és a majdnem-ügyfelek minden vélt vagy valós hibáját... miközben jól tudom, hogy én magam sem vagyok hibátlan, sőt... :B

    Van egy nyugis melóm -a mai világban ez azt jelenti, hogy elég munkaidőben stresszelni, nem kell hazahordani a céges bajokat-, utána besegítek külsősként egy műszaki boltban és még egy korábbi hirdető újság project grafikai/szerkesztési részét is viszem, ezek mellett család, barátok, ismerősök és pár cég gépeit is karbantartom, amolyan kvázi-rendszergazdaként.

    A napi szoros időbeosztásnak vannak hátrányai, freelancer melókat nem tudok és ami azt illeti nem is akarok vállalni. Az ilyenekkel sok idő és sok gond is van, a ~1,5 év nettó tapasztalata kb. annyi, hogy freelancernek lenni legalább akkora feka meló, mint a bányában hordani a szenet. Plakátokat, kiadványokat nem is vállalok, inkább mondok olyan árat, amiért már nyomda is röhögve megcsinálja... de van, akit ez sem tart vissza. :B

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 10 éve 15

  • Napi horror: A hazug

    Hazudnak. Bele a telefonba, bele a fülembe. Pedig ért hozzá, biztos a gép, mert ilyen VELE még nem volt. De a hangján hallom.... HAZUDIK. A gépét kell kivallatnom, semmire sem megyünk, szerinte csak a kezelhetetlen Avira lett cserélve, más nem. Ja de, frissítés és utána SEMMI. De tényleg.

    HA-ZU-DIK.

    Két hónapja volt itt a lapos, vírusírtás, takarítás. Anyuka és lánya használja, nagyfiú, -aki hétvégente jön haza- karbantartja a gépet, ÉRT hozzá. Csak HAZUDIK.

    Linux alatt már látom... tucatnyi AV telepítve, meg anti malware, anti toolbar, anti anti... Tiszta antianyag az egész vinyó :D :D , csak szabad hely nincs. Naná, torrentezni C-re kell, alap dolog.

    Kis takarítás itt, pucolás ott, linux, majd win recovery consol, etc... elindul. Logokból kiderül, h frissítreni akarta a 64 bitest egy 32 bites cuccal... amit okosan szintén a gépre felmásolt. Biztos mama unta a w7-et... :U

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 10 éve 15

  • Napi horror - pro

    Nah, akkor életemből kis heti összefoglaló:
    Újság hétvégén leadva, csak 3 hirdetés hibás, kettő nem az én saram. Mondom (gyakorlatilag minden alkalommal...) kellett volna hagyni időt korrektúrára... ;] Sebaj, 2:1-el jó vagyok, "like a Sir"

    A héten volt két nagyon sz@r (egyik törött is) MSI laptop. Láttam, h reménytelen, jeleztem is, hogy jobb ha a márkaszerviz csinálja, nem szoktam ezekkel foglalkozni, időben nekem nem éri meg. Nem akarták szervizbe küldeni, meg új kijelzőt venni, hátha csodát teszek... naná, hogy nem tettem. Sajnos a seggemből nem napszél fúj, a leejtett laptopot nem tudom megjavítani alkatrész nélkül, akkor sem ha egyesek szerint: 1. az idő gyógyír, 2. intergalaktikus PRÓ vagyok... Sajna az első a műszaki termékekre korlátozottan igaz, vagy inkább úgy sem. A második állítás sem állja meg a helyét, pedig tényleg rohadtul próbálkozom... :DDD Viszem őket vissza, alkatrészlistát mellékelhetnék, de nem költenek rá, ez símán lejött egy beszélgetésből. Az IT már csak ilyen, el kell fogadni az amortizációt, főleg akkor, ha saját balfékségünk is benne van. Részsiker, h mentés az van, egyik valamennyire üzemképes, de melegszik, mint a barom... mondjuk Turion, szal. gyanús ez ilyen is volt.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 10 éve 3

  • Napi horror - az öt kattintás legendája

    Gyakori eset, hogy valaki ilyen-plyan Photoshopos dologgal megkeres, "neked csak öt kattintás" felkiáltással. Korábban lelkesen ugrottam kollégák, barátok, stb. segítségére, de sokan visszaélnek mások idejével. Csak akkor veszi észre az ember, amikor már halomban vár a fizetős meló a szívességek miatt.

    Különösen zavar, amikor olyan egyszerű dologgal zaklatnak, amihez még PS sem kell. Miközben megtehetné, de egyszerűen gyorsabb NEKI megkérni valakit, mint rászánni fél órát és megoldani egyedül.
    A Neked csak egy perc, pár kattintás, etc. mondatokkal nyitókat instant elhajtom ma már. Egyrészt ha nem ért hozzá, akkor miért szab meg nekem időt a feladatra? Honnan veszi, hogy csak öt kattintás? És ha valóban csak annyi, akkor miért nem csinálja meg ő?

    Mert az öt kattintás mögött van ötszáz óra tutorial és gyakorlás (lehet mellé lőttem egy helyiértékkel...). Talán a legdurvább az volt, mikor a cégnél az egyik tanuló orvosi igazolást hozott: "meg tudod csinálni a pecsétet?" A kollégák hátrébb léptek, -tudták, hogy sem a hangnem, sem a kérdés nem megfelelő...ráadásul nem is jó embernek tette fel a kérdést- aggódtak, hogy véres emberi testrészeket kell majd a ruhájukról pucolgatni ;] :D

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 10 éve 24

  • Az apró azért sz@r...

    A címbeli félmondat durva, de azért van valami valóságtartalma. Sokat kersgélek aprón, mert gépeket is javítok, fejlesztek, rakok össze magamnak és másoknak is. A hirdetések között megtalálni a hasznosat, na az a kihívás...

    A legtöbb hiba nem a motorban, nem a szerény keresőben van, hanem 90%-ban a hiretést feladókban sajnos. Nézzük kik is hirdetnek:
    "Eladónagyonócónézzébe": a vicceskedő cím mögött vagy van tartalom, vagy nincs. Gyakorlatilag ilyenekre már alig kattintok, mert belül esetleg egy homályos utalás van a termékre, de link, pontosabb adatok nem.

    "eladó akármi": jóember regisztrál, feladja, esetleg benéz még 1-2 alkalommal, majd végleg eltűnik. Sajnos a rendszer rugalmatlansága miatt ezeket még nem törölték, de reméljük hamarosan sor kerül rá.

    Kínálban feladva, pl. prociknál: "28-as BMX kerékpárt adok procié": a keres-kínál fogalom sokaknak probléma, innen is üzenem: barátom, Te KERESEL processzort, nem kínálsz.

    Amúgy is gyakori a rossz kategóriába, hiányosan feladott hirdetés, ne halmozzuk a bajt... :R

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 22

  • Napi horror - a rínóbőr

    Ismét egy bejegyzés ebben a témakörben :U Még most sem tértem magamhoz...
    Van egy cég, nem túl nagy, két gép az iroda, két gép otthon. Néha hívtak ezért-azért, böngésző bug, meg mittudomén, apróságok. Az a vicc, hogy van egy PC szerviz, ahonnan vesznek mindent, meg elvileg ők jönnek, ha baj van. Igen ám, de a cég -okosan- trial AV-vel, meg elég alap telepítésekkel "operál", néha azért fikázza is őket, de onnan vásárol.

    Ennek is megvan az oka, gondolom a számlák miatt, nem mintha nem adnék számlát, de csak arról tudok, amit elvégeztem, beépítettem, stb. egyszerűen mert nincs árukészlet, nincs nagy mozgás, meg jobb a nyugalom. Anno ősz végén meg kellett nézzam egyik otthoni gépüket, már akkor vettek laptopot is -szintén a "konkurenciától", annak ellenére, hogy árat is adtam a boltból, ahová bedolgozom. Sebaj, ő pénze, ő döntése.

    Nah, az asztali gép otthon: régi vékonykliens, már évekkel ezelőtt megérett volna az újrahasznosításra, amikor mondtam, h igazán ezzel nem érdemes foglalkozni (alaplapra tippeltem, de lehet CPU error volt), akkor mondta, hogy hááát, akkor lenne ide majd új. Rendben, két napon belül ott volt két-három verzió árajánlatban, de semmi válasz. Találkoztunk, kérdeztem látta-e a levelet. Látta, de most nincs pénz. OK, van ilyen, akkor mi lesz? Hát a december az szezon, ha karira meglesz az jó. OK, kerestem később, hogy beférjen még a fa alá...

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 6

  • Fractal Design Core 3000 és az AVC Hercules (Asetek LCLC)

    Nah, végre idáig jutottam, hogy összeszedem -ahogy már sokaknak ígérgettem topikokban- hol tartok a vízhűtéssel és az új házzal. Történt egy napon, hogy az imádott Raidmax Smilodon házam sorsát gondolatban "megpecsételtem": mennie kell...

    A Smilodon nagyszerű, masszív ház, a kilincses oldalakat visszasírom még most is :O . A Pillangós kialakítás kábelmenedzsment szempontjából nem előnyös, és a HDD tartó bár elforgatható, de nem fixen elforgatott. Másik érdekesség, hogy a HDD-k tényleg csavarmentesek, ezt még az új jövevény sem tudja... Ezeken túl a sok ventihely is jó, de a többsége 80-90 mm-es, ami leszabályozva nem sokat ér. A legnagyobb gond mégis a méret: egyszerűen hatalmas (nekem feleslegesen sok hellyel), az asztalra rakva már kényelmetlen volt.

    Meglett még decemberben az új csoda, a Fractal Design Core 3000. Jóságát sokan elemezték, leírták, így ezzel nem vesződnék, akit érdekel az a házas topikban, vagy Shellkretor oldalán bővebb infókat kaphat. Pár fontos tulajdonságát azért kiemelném: elforgatott HDD keret, porszűrők, kábelmenedzsment.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 9

  • Napi horror

    Rég nem látott ügyfél, kis elmaradá$$al (kb. egy napi meló volt, valami szöveges pdf-et kellett hegeszteni, képekkel) felhívott, hogy lenne meló, de majd személyesen a részleteket a héten megbeszéljük. Na ez hetekkel ezelőtt volt. :D Majd pár napja újra telefon, lenne egy NAAAGY meló. OK, ismerem az ilyent, a főnök kezd kitanítani, tehát a beígérős nagy meló+nagy pénz az alap, ha azt akarjuk, h valami kis melót olcsón, gyorsan elvégezzenek. Magamban röhögtem ezen, ismerem a szöveget már (köszi főnök az okítást :R )

    Mondtam, h időm kb. hétvégén lesz, vannak más _FIZETŐS_ melók, amiket csinálnom kell. Jó, küldi az anyagot. OK, várom... egyik éjjel úgy majdnem 11-kor bezuhan egy pixeles logó-féle, pár instrukció, és a jelige, h holnapra ebből pedig banner legyen. Az infók a szokásosak, volt egy méret, a magasságot rám bízták. Ahogy a színeket is, ami azért fura, mert ez nem reklám csík lesz, tehát nem lett volna baj, ha a honlaphoz illeszkedik... :U

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 0

  • Napi horror

    Hááát, megint lehetne egy napi horror bejegyzés, de ez MINDENNAPI kategóriában.

    Kezdjük ott, h a vállalkozók egy része sír, h így nincs munka mennyi a holt idő, etc. Amikor adnék munkát, akkor telefont nem veszik fel, vagy a munka felvétele után eltűnnek, úgy kell kisírni a rendelt cuccot.
    Asztalossal jártam úgy már többször, többel. Egyrészt felénk annyi van, hogy ha a 2/3-át egy ufo elvinné, fel sem tűnne. Azért sem -mert bár megy a sírás- de b.nak dolgozni. Persze az tetszene, hogy faragjon egy faházat, sokmillás konyhabútort... de az 5-20ezer Ft-os munkákra nincs ember soha...

    Na meg arra sem, h az általa elbaszcsizott szekrényajtót kijavítsa. Telefon, sokadikra felveszi egy szép napon, kb. 3 nap múlva hívjam már, mert időpontot nem tud adni. Megtörtént. Hívjam már kedden, akkor mondja a tutit. Hívtam. Hívjam már pénteken... Esküszöm ez ment. Lesz@rom, ha két héttel később jön, de nem tud időpontot adni??? Saccolni tud?

    Dettó a vizesek basz'ki. Mondom mik vannak, szivattyú átpakolás, 3 m új vízvezeték a kamrában, meg van egy csöpögős csap (a falnál csöpög), meg van egy szifon, amit valamiért szilós szánalom tart -nem én voltam- ott csöpög. Kijön, megnézi, felírja mi kell. Kijön pár nap és pár telefon után, a sokadik megbeszélt időpontra.
    Minden szép és jó... lehetne, de qrvára nem az.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 11 éve 28

  • Videókártya vásárlás előtt: Linux és játék

    A feladat adott: új VGA kell. Nem mintha bármi probléma lenne az ASUS HD4770 Formula kártyával: teljesítménye nekem elég - 22"-on, kis kompromisszumokkal, nem kajál és nem fűt.

    Akkor minek a csere?
    AMD... Ubuntu alatt még sikerült a zárt drivert beüzemelni, de Fedora alatt nem akarja, hosszas hibakutatáshoz nincs kedvem, legutóbb nem talált kimeneti eszközt a logok szerint. Mivel Fedoránál szinte havonta frissül a kernel, így nem szívatnám magam vele...
    Sokat agyaltam, az intel cuccok hibátlanul mentek amikre telepítettem linuxot, de ez nem laptop, így kiesik :) A két nagy "játékos" marad: ATI/AMD és nVidia.

    Elvárások:
    Legfontosabb talán az ár, ez határozza meg első sorban mit vehetek... Eddig egyszer vettem ~34k-ért videókarit, a jó öreg 9600-at, akkoriban az rengeteg $$$ volt. Már kevesebbet ér a pénzünk, ez kb. 60k-t jelentene szerintem, ennyit viszont nem szánok rá, marad a 30k körüli limit. Természetesen PCIe, GDDR5 legalább 1 GB, hátha nagyobb monitorom lesz, ne legyen gond. Kell egy DVI kimenet, meg egy HDMI vagy ilyesmi, ha TV-re kötném. Minőségi tápom van, a fogyasztás elvileg nem nagy probléma, de azért a halk gép a cél. Hasraütésre a ~150W max TDP-t jelöltem meg, nem szentírás, nem az elsődleges prioritás, de hősugárzót nem szeretnék.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 7

  • Linux hírek (2012. július)

    Mindenki nyaral, érik a dinnye és az uborka... de azért akad ismét pár rövid hír :)

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 187

  • Linux hírek (2012. június)

    Linux hírek az elmúlt hetekből, és a várható újdonságokról röviden...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 21

  • Fedora 17 teljes telepítése

    Fedora 17 rendszer és a mindennapi használathoz szükséges programok telepítése.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 89

  • Linux hírek (2012. május II.)

    Linux hírek röviden, disztró- és programajánló: GIMP, Fedora 17, Phoronix, LinuxMint, Pear Linux, Zorin.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Cikk 12 éve 89

  • Linux hírek (2012. május)

    Disztribúciók, megjelenések, érdekességek röviden: *Ubuntu, Gimp, Fedora, Xfce, játékok.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 45

  • Linux hírek és ajánló (2012. április)

    Linux hírek röviden az elmúlt hetekből, disztró- és programajánló.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 51

  • Linux hírek és disztribúció ajánló

    Újabb rövid bejegyzés az aktuálisan megjelent disztrókról és pár rövid hír.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 146

  • Linux disztribúció ajánló

    A korábbi cikkből kimaradt rengeteg disztró, amelyek ebben a folytatásban kapnak helyet.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 57

  • Próbáld ki a linuxot!

    Ingyenes, stabil, gyors és biztonságos. Megér egy próbát!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 632

  • A Windows gomb kikapcsolása

    Hasznosítsuk újra a felesleges gombokat a billentyűzetünkön!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 12 éve 50

  • A Windows gomb kikapcsolása

    Játék közben kifejezetten zavaró egy-két gomb. Ráadásul olyan helyen vannak, aminek nagy hasznát lehetne venni. Elkezdtem keresgélni, hogyan lehetne kikapcsolni, átállítani ezeket a gombokat, konkrétan a caps-lock és a bal win bomgot.

    Bár a billentyűzetemen van win lock gomb, ezt minden újraindításkor be kell nyomni -ezt elfelejtem, és csak játék közben szokott kiderülni :) Másik ilyen a Caps-lock gomb: csakúgy, mint az átlag-userek többsége, én sem használom, de FPS játékokban erre állítom a futást. Ez játéktól függően hol azt eredményezi, hogy a futást ki-be kapcsolom, hol nyomva kell tartani a futáshoz...

    A megoldás: key re-map
    Ehhez a registryben kellene turkálni, amit nehezít, hogy minden billentyű kódját tudni kell...
    Viszont tovább kotorászva a neten találtam egy ingyenes programot, ami lehetővé teszi az egyszerű módosítást.
    Innen letölthető a SharpKeys nevű okosság, jelenleg a 3.5 verziónál tart, hibátlanul működik.

    Letöltés és kicsomagolás után futtassuk, majd katt az "ADD" hozzáadás gombra. Egy egyszerű felületen lehet kiválasztani hogy melyik billentyűt (bal oldali oszlop) mire (jobb oldali oszlop) szeretnénk cserélni.
    Ha ez nem lenne elég, az oszlopok alatt a "Type key" gombbal lehet a billentyűt leütve kiválasztani, ezután csak OK az ablakra.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 10

  • Hová kell menni küldetésért?

    Aki olvasta már korábbi bejegyzéseimet, az tudja, hogy nagy FPS (aka lövöldözős játék) rajongó vagyok. Különösebb oka nincs, egyszerűen komolyabb programokra, több órás stratégiai játékokra, szerepjátékokra nincs időm. Nem tudok minden nap odaülni játszani mint régen, amikor Warcraft, Morrowind, vagy más "komoly" játék volt porondon.

    Nagy kedvencem a STALKER. Kicsit van benne a gondolkodós-stratégiás vonalból, de mégsem kell félni, hogy kiesünk a gyakorlatból, mert alapjáraton hentelve is szépen lehet haladni. A játék érdekessége, hogy nem ér véget. Az utolsó küldetés után egyszerűen választhatjuk, hogy a Zónában maradunk, henteljük a mutánsokat, gyűjtögetünk, gazdagodunk, vagy tesszük amit a kedvünk tartja...

    Egy kis hiba van a dologban: nincs küldetés, csak a nevetséges hozd el ezt, hozd el azt dolgok, ami nem valami inspiráló... Értelmetlen. Egyik este ezen agyaltam és túrtam a netet valami küldetés DLC-ért... ekkor bang!

    Hát ez a baj! Tesszük nap mint nap a dolgunkat, símán NPC-k vagyunk ebben a marha nagy zónában, kikerüljük a mutánsokat, zombikat - fel sem tűnik, hogy nem bántanak, hiszen egy vagyunk közülük...

    Hová kell menni küldetésért? Az nem lehet, hogy minden csak munka-csekk-nyaralás-vásárlás-dolgozás... Hol vannak az igazi küldetések?

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 1

  • ASRock PV530-ITX a legolcsóbb ITX

    Divatos integrált alaplapok... de mire elég a legolcsóbb típus?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 13 éve 164

  • Ingyenes multiplayer játékok V.

    Ingyenes FPS játékok: katonák, terroristák, farkasemberek és a (virtuális)hulla gyártás...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 13 éve 49

  • Ingyenes multiplayer játékok IV.

    Harcoljunk katonákkal, csajokkal, bogarakkal: a játék ingyenes - az extrák fizetősek.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 13 éve 62

  • Ingyenes multiplayer játékok III.

    Hiánypótlás: amik kimaradtak az első két részből

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 13 éve 20

  • Ingyenes multiplayer játékok II.

    Amitől rengett a föld: Quake ...az ingyen játszható klónjai egy csokorban

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 13 éve 120

  • Ingyenes multiplayer játékok I.

    Rövid bemutató/ajánló néhány ismert és kevésbé ismert ingyenes játékról.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 13 éve 70

  • Gigabyte Aivia Gamer billentyűzet

    Mit tud ez a játékosoknak szánt billentyűzet? Röviden: mérnöki precizitás, felemás extrákkal.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 13 éve 82

  • Egér evolúció: Gigabyte M6800-M6980

    Korábbi Gigabyte egeremet a GM-M6800-ast leváltottam egy újabb típusra. Mi a különbség a néven túl?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 13 éve 52

  • Internet megosztása bluetoothon s60v5

    Vagyunk páran, akiknek nincs wifi a telefonban, és a 3G előfizetés sem járható út...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 14 éve 62