vtechun blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Prohardver fórum értesítő

    Egyik ismerősöm készítette az alábbi kis cuccot. Ha van az embernek pl. egy shelle valahol, akkor pushbullet app segítségével megoldható, hogy az ember értesüljön, ha a kedvenc topikjaihoz új hozzászólás érkezik.

    Van az e-mail értesítés, de sok topicnál azért az már eléggé durva lehet - ilyenkor szerintem hasznosabb tud lenni ez az app.
    Innen szerezhető be:
    https://github.com/vzsg/prohardver-push-notifier

    Blogbejegyzés 10 éve 25

  • Elektromos légycsapó - hasznos sport

    Az Aldiban olykor kapható elektromos légycsapóra tettem szert a napokban. Ezt mutatom most be...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Cikk 14 éve 87

  • Hanvon N516 E-book reader

    Hanvon N516

    Mindig is érdekeltek az elektronikai kütyük. Olvasni is sokat olvastam, olvasok, így jó ideje vágytam már arra, hogy a kezemben tarthassak egy elektronikus könyvolvasót, ami egészen eddig váratott magára. De most - 2010 elején - lehetőségem nyílt egyet kicsit jobban megismerni, már-már tesztelni.

    Konkrétan a Magyar Telekom által forgalmazott Hanvon N516-os modellről van szó.

    Az alábbiakban saját véleményem és tapasztalataim lesznek olvashatóak.

    Amikor megláttam először, élőben a kicsikét, szó szerint meglepődtem, hogy mennyire kicsi. Előzetesen tájékozódtam, olvasgattam, többek között a Mobilarena elemzését is. Egyéb fórumokon elhangzottakkal szemben egyáltalán nem húzták le az olvasót. Ezért is reménykedtem, hogy nem lesz annyira rossz mint amilyennek némely rosszmájú fórumozó ( multikat elvből utáló, stb.) beállította. Meg kell mondanom kellemesen csalódtam. Meglepően igényesen van csomagolva, maga a termék is megfelelő összeszerelésről ad tanúbizonyságot. Szóval az első benyomás mindenképpen kellemes.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 14 éve 2

  • HTPC projekt

    Elkezdtem egy HTPC összeállítását.
    Megrendeltem a hozzá szükséges dolgokat IPONból és egy másik webáruházból. Ez utóbbiból csak a memóriát és a távirányítót rendeltem. Viszont már vissza is mondtam a megrendelést, mert 6 napig semmi sem történt.
    Gondolom erre vártak is, azért nem foglalkoztak velem, mert annyira olcsó volt az MCE távirányító, hogy nem tudták ennyiért beszerezni :D 3000 ft körüli összegért hirdették, mindenütt 6 ezer fölött van.

    Közben kiderült, hogy egész Magyarországon hiánycikk az ilyenfajta távirányító. Ebay-ről rendeltem egyet, remélem nem vernek át. Egy ilyesmit rendeltem : OEM-HP-MCE-KIT-REMOTE-CONTROL-USB-IR-RECEIVER-EMITTER

    Az alaplap egyébként egy ilyen : ASUS AT3N7A-I

    Hátulról :

    A BIOS-ról itt vannak képek.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 14 éve 27