A használt VGA piac kincsei - Július I

GTX 690, Zotac AMP! Omega edition, és sok más finomság a használtpiacról; avagy lehet igényes, szép dolgokat is szerezni a használtpiacon – írta: V.Milán, 2 hónapja

MSI GTX 1080 Aero, MSI R9 280 Gaming

3. kártya:

MSI GTX 1080 Aero OC
Ez visszatérő történet; az MSI kártyáját még korábban én adtam el dobozában kb fél éve, de most upgrade miatt ismét a kezeim közt tarthatom ezt a gyönyörű darabot.


Szerintem az egyik legszebb MSI kártya, de sajnos a dobozát már nem kaptam vissza. Nem egy gyakori darab (ritkán tűnik fel a használtpiacon), de megéri a pénzét. A 1080-as Pascal kártya 8GB GDDR5X memóriával szerintem derék darab, főleg az árát is figyelembe véve. Nem egy nehéz darab, de azért van súlya, mivel valahogy le kell hűtenie a blower hűtésnek a 8 pinen felvett 180W-ot, ami kb sikerül is neki, csak eléggé hangosan.

Dizájnra inkább a gépen kívül mutat jól, de az öt kimeneti csatlakozó, és a gyárilag 1632-re húzott mag kitesz magáért. A kártya néhány napon belül el is kelt 55 000-ért.

4. kártya: MSI R9 280 Gaming
Alapvetően az R9 280 (vagy HD7900) elég szép példányszámban maradt meg az évek során; de ezt a darabot az teszi egyedivé, hogy a 2014-es megjelenésével lassan már 10 éves, de a doboza és az összes tartozéka megvan jó állapotban.



A GCN 1.0-s kártya 3GB GDDR5 RAM-mal van szerelve, és elképesztő, 384 bites sávszélességen kommunikál. Súlyos darab, és a Twin Frozr hűtés ki is tesz magáért, ugyanis a kártya 65 fok körül mindig megáll.

Sajnos esztétikailag már nem volt ilyen jó a helyzet, ugyanis karcok voltak, de bőven kárpótolt, hogy még az SLI hidat sem lopták ki a dobozból. A kártya még a világítósdi előttről való, így be kell érni a szerényebb, de a díszítőelemek miatt mégis kirívó borítással, amihez még külön előnyként társul a Hdmi kimenet (viszont DisplayPortból csak a mini verzió található meg rajta). A kártya végül fájó szívvel csupán 12 000-ért került új gazdájához.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!