ACER V3-571G bemutató

150.000 forint környékén kerestem gépet, tehát nem drágán, de nagy volt a választék ennyiért is. – írta: II.Démonlord, 12 éve

Külső

Az eszköz fedlapja egyszerű, fényes, fekete, a közepén az Acer logóval. A gép borítása műanyag, fémmel vagy alumíniummal nem találkozhatunk, de ebben a kategóriában ez nem szokatlan.
A kijelző 15,6"-os 1366×768 pixel felbontású HD Acer CineCrystal LED megvilágítású, fényes, de maximális fényerő mellett a szabadban is használható. Betekintési szögek meglepően jók.

A kijelző felett található az 1,3 MP HD webkamara, jobbra tőle pedig a beépített mikrofon.

A billentyűzet szigetes kialakítású és rendelkezik numerikus billentyűkkel is. Az itt lévő ezüstös műanyag matt, így ez nem gyűjti az ujjlenyomatokat. Gépelés szempontjából megfelelőnek érzem, bár a bal oldalon lévő Shift és í gombot elég könnyű elnyomni, de hamar megszokható. A nyilak a többi gombhoz képest csak feleakkorák, ennek nem tudom mi értelme volt, hiszen hely volt még bőven.

A touchpad nem középen, hanem egy kicsit balra helyezkedik el. Felülete matt, található rajta egy gördítősáv is, ami egészen jól teszi a dolgát. A gombokat tekintve nyomáspontjuk csak a szélénél megfelelő, középen érzéketlenebbek.

A billentyűzet felett találjuk a bekapcsológombot és a Dolby Home Theater sztereó hangszórókat. A hangok szépen szólnak, és maximális hangerő mellett sem tapasztalható semmilyen recsegés vagy torzulás.

Portokból megtalálható rajta a manapság összes elvárható. Bal oldalon helyezkedik el a táp, egy gigabites hálózati csatlakozó, majd a szellőzőnyílás, ezután a hagyományos VGA és HDMI, USB 3.0, mellette pedig a szokásos hang ki- és bemenetek.

A gép elejére került a kártyaolvasó és az állapotjelző LED-ek.
Jobb oldalon kapott helyet a DVD író és két USB 2.0 csatlakozó.
A vezeték nélküli csatlakozások közül nem maradt ki az a/b/g/n szabványokat támogató WLAN, és a Bluetooth 4.0 sem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Acer Aspire V5-131

    Kis méretű notebook Intel Celeronnal az alsó árkategóriából. No, de mit várhatunk 70.000 forintért?