Ainol Novo7 Mars 7" tablet

Először az Ainol Novo7 Tornado-val szemeztem, de a kijelző felbontása miatt a Mars mellett döntöttem. – írta: iMaverick, 12 éve

Kicsomagolás, első benyomások

Amint hazaértem a melóból, rögtön "rávetettem" magamat a ketyerére. Ízléses kis doboz, természetesen a termék fényképével és a főbb technikai jellemzők feltüntetésével egyetemben.
Kibontva a leírásnak megfelelően minden benne volt és a webáruház dicséretére legyen mondva, nem voltak restek grátisz mellékelni egy USB-s töltőfejet is. Eddig nagyon pozitív.

Meglapogatva a készüléket azért erősen érződik, hogy műanyag. Kicsit recseg nyomás hatására, de sebaj, hisz nem akarom én eltörni :)

Az előlapon ott mosolyog a 7"-os kijelző, a cég neve a logójukkal és a 0,3-as előlapi kamera. A hátlapja sajnos sima, csúszós műanyagot kapott (ez nem jó pont) és eléggé kihalt: alul árválkodik egymagában a hangszóró takaró rácsa.
Az oldalán már izgalmasabb dolgok vannak: ki-bekapcsoló, a hangerőszabályzó, a "back" gomb, a microSD, a miniUSB (OTG képes, pendrive-val tesztelve) és a fülhallgató aljzata.

Nos, kapcsoljuk be. A kijelző szép éles képet ad, bár az érintést nem mindig érzi. Hmmm. Még jó hogy volt rá 3 hetem, hogy felkészüljek a jövevényre: igen, ez sajnos egy ismert hiba és egy kínai srác (lány?) már hegesztett is rá egy főzött rom-ot, de nem akarunk rögtön ilyesmivel kezdeni, ugye?

Szóval Android 4.0.3, Play áruház rajta. Nosza, lőjük be a wifi-t és teszteljünk. Sajnos itt ért egy kis "kellemetlenség": a szokásos (?) probléma jött elő, nevezetesen hogy sok app nem kompatiblis a tablet-tel, legalábbis a Play szerint.
Aztán előjött az A7-nél is zavaró wifi kapcsolat elbontogatás is. Na itt telt be a pohár és dühömben felraktam a gyártó javított Android-ját. Ez is 4.0.3 de legnagyobb meglepetésemre a Play már nem volt benne. Ilyen nincs és mégis van. :(

Végső elkeseredésemben (csak vicc) előszedtem a főzött rom-ot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!