AKRACING Player Gaming Chair

Gamer szék nem csak gamereknek! Vajon fontos-e egy jó szék, ha órákat töltünk a monitor előtt? – írta: lofagi, 8 éve

Tulajdonságok

Mit is tud a szék? Elég érdekes a kérdés, mert nyilván nem gondolja az ember, hogy főz egy kávét, mégis van itt egy-két említésre méltó tulajdonsága.

Megkapjuk az összes szokásos állíthatósági lehetőségeket. A magasság állítható, a háttámla dőlése állítható, a kezünket támasztó karok is állíthatók. Sőt mi több, külön is állíthatók, bár ennek a jelentőségére még nem jöttem rá, hogy miért lehet jobb, ha az egyik oldalon alacsonyabb, mint a másik. Viszont ez egy nagyon jó tulajdonsága a széknek. Külön állíthatóvá válik a szék és a kartámlák magassága is. Ez nagyon sokat segít abban, hogy beállítsuk a székünket a megfelelő pozícióba a helyes testtartáshoz.

Kimondottan nagy pozitívum volt ez számomra, mert az előző székkel az volt a gondom, hogy a kartámla mindig elérte az asztal alját, így egy: leszedte a festést róla, már rögtön az első nap után, kettő: nem tudtam kellő magasságba állítani. Természetesen a hintázást is engedi a szék, sőt, amennyiben szeretnénk magunkat vízszintbe helyezni, még erre is van lehetőség, ugyanis majdnem 180 fokban lehajtható.

Igazából ezt a lehetőségét annyira nem látom valószínűnek, hogy valaki ki is használja, de mindenképpen el lehet mondani, hogy van és azt is, hogy nem borul fel a szék ebben a pozícióban sem. Így a hintázás kedvelői nyugodtak lehetnek, egy nagyon stabil széket kaphatnak a pénzükért.

A párna a deréknál a gumírozott rögzítésnek köszönhetően könnyedén állítható, valamint a leszerelése a pántok miatt egyszerű. A szék honlapján megtalálhatóak a részletek. Kimondottan dicséretes, az ember könnyebben el tudja képzelni, hogy mekkora lesz a szék, illetve kényelmesen fog-e benne ülni. A magam 183 cm magasságával és 83 kilómmal kényelmesen elférek benne és sehol nem nyom.

A: 565 mm
B: 550 mm
C: 365 mm
D: 950 mm
E: 560 mm
F: 430-510 mm
G: 270-340 mm

A széket nagyon jól összerakták, minden a helyén van, stabil és strapabíró. Nem mellékes, hogy 150 kg-ig van hitelesítve a teherbírósága. A kerekek könnyedén gurulnak még a szőnyegemen is. Pár hónapja már ugyan megvan, de nem hallottam nyikorgást, vagy nyöszörgést, még ha hintázok is rajta. Könnyedén tudok vele fordulni, vagy épp állítani a magasságát. A bőr kellően szellőzik, melegebb napokon sem izzadtam bele a székbe.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!