Apple bejelentések (WWDC 2011)

Bár az új iPhone-ról szó sem esett, mégis sok újdonságot bemutatatásra került idén San Franciscoban. – írta: domi007, 13 éve

Második oldal

Még a feloldóképernyőt érintő változtatás a gyorsfényképezés gombja, ezzel ahogy feléledt az eszköz azonnal a fényképezőhöz ugorhatunk anélkül, hogy bármi mást kellene tennünk (pl. kóddal lezárt készülék esetében a kódot nem kell beírni), ám ez esetben csak fényképezni tudunk, máshoz nem férünk hozzá (régebbi képekhez sem). Ez tekinthető válasznak a HTC Sensation kapcsán ellőtt Instant Photo funkcióra.

Jaj, ha már kameráról van szó, félelmetes újítás, hogy a hangerő-fel gombbal is lehet immáron fotózni:

Az iBookStoret kiegészítették egy újságárussal, amelyik pontosan ugyanúgy működik mint az eredeti könyvesbolt, csak éppen előfizetéses, és mindig letölti a kiválasztott magazinok, újságok legfrissebb kiadását.

A lehető legtöbb helyre integrálták a twitter-t.

A böngészés terén is történtek előrelépések, az új Safari immáron több fület képes kezelni, közöttük a váltás az asztali böngészőknél megszokott módon történhet. A másik fontos újítás az úgynevezett Safari Reader, ez leginkább az Amazon Kindle böngészőjének Article módjára hasonlít, annyi történik ugyanis, hogy használatakor az éppen megtekintett oldalt lecsupaszítja a Safari, csak a szöveges tartalomra figyelve. Így könnyebb hosszabb blogpostokat/cikkeket olvasni a adott iOS készüléken.

Az új iOS használatához nem lesz szükség asztali számítógépre, mert minden funkció elérhető anélkül is. A szoftverfrissítések OTA módszerrel kerülnek terjesztésre (azaz a gép letölti a friss szoftvert, amikor az megjelenik és mi ezt engedélyezzük neki).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!