Az USB-s porszívó!

Az USB-s porszívó! Az emberiség eme csodálatos és hihetetlen találmányával sikerült találkoznom... – írta: S.J.M., 17 éve

Az USB-s porszívó!

Az emberiség eme csodálatos és hihetetlen találmányával sikerült találkoznom ma az egyik áruházlánc pécsi üzletében, igen a TESCO-ban. Ezt nem hagyhattam szó nélkül egy ilyen kell nekem felkiáltással rohantam is lekaptam magamnak egyet a polcról. Hülye vagyok? Igen az!

[kép]
[link]

(Elég csak elolvasni az előző két akármimet.) Kiadtam erre ~1500Ft-ot és indultam is haza, hogy kipróbáljam.

[kép]
[link]

A doboz bőbeszédű leírással hirdeti magáról, hogy ő egy „USB COPUTER VACUUM…”. Leírás nincs, vagyis annyi amennyi a doboz hátulján található.

[kép]
[link]

Egy kemény mondattal le is rendezi: „Csak dugaszold be bármelyik USB portba, hogy táplálást kapjon – Elemet nem igényel”.

[kép]
[link]

Ez az eleje nagyon lehúzósra sikerült, úgyhogy jöjjön a pozitív élmények sorozata. Kibontás után előkerült az eszköz, további tartozékként volt hozzá egy kefés fej amivel söprögetni lehet, meg egy porszívós fej alapból rajta volt az eszközön.

[kép]
[link]

A legnagyobb meglepetés ami ért, hogy található rajta egy lámpa ami egy sárga LED képében van rajta a porszívó hasán, egész jól használható, ha tisztításra nem is minden alkalommal, de lámpának használni fogom.

[kép]
[link]

A porszívón 4 fokozat található.

[kép]
[link]

Egy három állású tili-toli a tetején OFF \ Lámpa \ Lámpa + Szívás és az alján egy Power Up feliratú gomb ami azt a célt szolgálja hogy egy Turbót adjon neki, így jobban szív.

[kép]
[link]

Na de ugye mit ér a sok csicsa ha nem is működik a dolog úgyhogy gyorsan ki is próbáltam. Az eszköz minden USB portban működik USB 1,2 egyaránt. Első áldozatom a billentyűzetem volt. A kefés fejjel egész jól ki lehet puceválni a billentyű közöket, de ezt lehet egy sima kefe is megfelelne erre a célra. Következő áldozatom egy közel 3 éve porosodó Cirrus Logic videókártya volt.

[kép]
[link]

Pár percnyi sepregetés után egész jó eredményt kaptam.

[kép]
[link]

Ha pedig valaki azt hiszi hogy csak felvertem a port annak itt a bizonyíték hogy igen is szív a porszívó. (Pont a videókártyás teszt előtt tisztítottam meg, ha valaki kételkedne a tesztben .)

[kép]
[link]

A porszívó elég könnyen tisztítható, mert csak egy szűrő van benne (és a többi része is vízzel tisztítható műanyag), ami megfogja a port és egyéb szennyeződéseket. Ez egy gumival van odafogva, amit eltávolítani még könnyű de visszarakni elég nehézkes, mert mindig lelóg valahol a szűrő széle, soha nem lehet pont középre rakni. Egy biztos, hogy tisztít még ha ez a szívó erején nem is érződik, de arra biztos jó, hogy megkíméljen engem a tisztítás során felvert portol úgy, hogy vizet sem használok. Most már nyugodtan alszok és tudom, hogy gépem tiszta .

Várom a véleményeket! Üdv.: S.J.M.