CalypsoCase with CalypsoRing mobiltok

Egy tok, ami kevéssé ismert, de minőségben jelenleg nincs jobb! – írta: plus44, 12 éve

Pár napja jutottam hozzá egy, Magyarországon még ismeretlen gyártó termékéhez és nem voltam rest, jól megnéztem, hogy a nem kevés pénzért mit is kap a vásárló?

A CalypsoCrystal névvel nem sűrűn találkozhattunk még idehaza. A ljubljanai székhelyű cég közel található Bécshez és Milánóhoz, tehát a kultúra és a divat fővárosaitól alig pár órára van. Az alig pár éve a piacon lévő gyártó hangsúlyozza, hogy az általuk gyártott kiegészítők helyben fellelhető alapanyagokból készülnek, mindent helyben raknak össze. A most nálam lévő CalypsoCase with CalypsoRing a gyártó egyik legdrágább és talán legminőségibb terméke.

Nagyjából 5 napja használom és ez idő alatt szoros barátság köttetett közöttünk. A dobozról már messziről lerí, hogy magasabb kategóriát képvisel.

Kinyitva egy, a nevünkkel ellátott üdvözlőkártya, valamint egy kisebb ismertető néz vissza ránk. Előbbiben egy köszönetnyilvánítást olvashatunk, valamint egy gyors bemutatkozást a cég részéről, utóbbin, ahogy szinte minden CalypsoCrystal terméken, külön felhívja a gyártó a figyelmünket arra, hogy a termék 5 csillagos alapanyagokból készült, precíz technológiával, kiváló szakértelemmel és odafigyeléssel.

Egy ízlésesen összehajtott és középen, a cég logójával megragasztott zsírpapír kinyitása után egyből a szemünk elé tárul maga a tok, amiben egy kisebb kártyát találhatunk, amin a behelyezési útmutató (valamint a hátoldalán ugyanez szöveges, többnyelvű formában) szolgál arra, hogy a készülékünket helyesen tehessük bele a tokba. Ezt eltávolítva meg is érkeztünk a lényeghez.

Maga a tok, az első kézbevétel után igen meggyőző. Az olasz bőrből készült tok elképesztően selymes tapintású, igazi, erős bőr szaga van, körben az illesztések menten pedig alumínium és ezüst "keverékéből" készült gyűrű található. Maga a tok egyébként a legtöbb hasonló társával ellentétben, egy fém merevítést kapott, amit lézerrel munkáltak meg. Ettől nem esik össze, nem lehet meggyűrni, mereven öleli körül a telefonunkat.

Apró érdekesség, hogy a tok befelé szűkül, így a telefon becsúszása egy idő után megakad, nekünk kell azt szinte a helyére pattintani. Innen magától már kiesni sem fog, kézzel kell a készülékünket a tok tetején kialakított két félköríves rész segítségével kiemelnünk.

Mivel az illesztéseket a cég egy gyűrűvel zárta le, így elkerülhető a legtöbb hasonló bőr tok esetében fellépő hiba, azaz a szétfoszlás. A két rész ragasztva és varrva van, erre húzzák rá a munkások a gyűrűt, amivel teljesen lezárják az illesztést. Egyrészről praktikus, más részről pedig kellemes kézben tartani, súlya van, kellemes kontrasztban áll az iPhone fém keretével.

A tok felénk eső oldalának jobb alsó sarkában található a CalypsoCrystal logotípia. A tok belseje (színtől függően) egy selymes, színezett borítást kapott, ami nem karcolja a kijelzőt és részben tisztítja is azt. A nálam járt fekete tok egy hangzatos, "Zurich Night" fantázianevű, vörös belsőt kapott.

A 4 különböző színösszeállításban megvásárolható tokot 99 euró (kb. 29e Ft) ellenében mondhatjuk magunkévá. Ez eleinte soknak tűnhet, de ha azt nézzük, hogy a konkurencia termékei alig 15e Ft-tal olcsóbbak, de az illesztékeik miatt fél év alatt tönkremennek, úgy vélem ésszerű alternatíva lehet mindazok számára, akik hajlandóak áldozni egy egyszeri, nagyobb összeget ezért a remek tokért, és szeretik, ha egy igazi remekműben pihen a telefonjuk.

Az iPhone 4 és 4S típusú készülékhez elérhető tok egy 89 eurós kistestvért is kapott, ami a CalypsoLoop nevet kapta. Csupán annyiban tér el, hogy a fém és ezüst ötvözetű gyűrűt egy bőr csíkra cserélték, ezzel biztosítva a tartósságot.

Remélem sokaknak felkeltette az érdeklődését a tok. Minőségi anyagokból készült, kellően tartós és stílusos ahhoz, hogy bárki kezében jól mutasson. A nálam töltött napokról pozitívan tudok nyilatkozni, keményebb igénybevétel (poros hely, erős dörzsölés és karcolás) mellett is makulátlan maradt a tok.

Azóta történt