CINEMApink mozi teszt

Tényleg megérkezett a prémium mozizás Magyarországra? A cikkből minden kérdésre választ kapsz! – írta: adamssss, 7 éve

A CINEMApink

A CINEMApink (CP) mint már említettem egy török érdekeltségű vállalat, konkrétan a Türk Ekonomi Bankasi (TEB) tulajdonában van, és Törökországban közel 200 termet üzemeltetnek. A vállalat 2016-ban határozta el, hogy kilépnek a nemzetközi piacra, és első körös pilot projektnek pont hazánkat nézték ki, azon belül is három mozit a Mammut I/II-t valamint a MOM Parkot. Jelenleg a Mammut II-ben nyitott meg a mozijuk a következő, ha minden igaz, a Mammut I-lesz, és a nyár végéig megnyit a MOM Park is, ahol döntő többségében az eredeti nyelvű filmek szerelmeseit várják.

A cég filozófiája egyértelműen a minőséget elérhető áron, szűkebb rétegnek. Ez abszolút kijön a kommunikációból, és a termek elrendezéséből is. A jegyárak remekül kalkulálták. Átlagosan olcsóbbak, mint a konkurens CC árak. Konkrétan így alakulnak:

2D: 1700 Ft
3D: 1850 Ft
kedvezményes [diák, nyugdíjas] 2D: 1200 Ft
kedvezményes 3D: 1300 Ft
Minden nap az utolsó (és általunk megjelölt) előadások: 1000 Ft.

A snack árakat nem szedtem össze, mert rengeteg féle kombináció van, de elmondható, hogy az árak nagyvonalakban megegyeznek a konkurenciával. A fentiekből látható, hogy az új szereplő nem az árakkal szeretné differenciálni magát, hanem valami mással. Hogy mivel? Az hamarosan kiderül…

Dizájn

Röviden összefoglalva: retró, sötét, hangulatos.

Beleszerettem a dizájnba. Bár első ránézésre kicsit rideg és sötét, de aztán amikor az ember szeme hozzászokik a homályhoz rájön, hogy így lehet igazan ráhangolódni a filmre. A padló sötét hatszögletű óriásmozaik, a falakon egy ide oda görbített aluminium lemez található melyet csak halványan világítanak meg a lámpák.

A moziban van könyvtár, amit személy szerint nem nagyon tudok hova tenni. Egyrészt ki az, aki olvasni megy egy moziba, másrészt nincs fény, harmadrészt nincs hova leülni a várótérben. Ez utóbbi egyébként amúgy is orvosolandó lenne, mert amíg az ember elmenne a mosdóba, nincs hova letenni a megvásárolt snackeket, italokat. A jegypénztárak nagyon tetszettek. Aranyos kis retró stílusú fa dobozok, viszont összesen csak két kassza van, ami csúcsidőben kevés lehet, főleg úgy, hogy (egyelőre) nincs online foglalási lehetőség. Nekem eddig egyszer sem kellett két percnél tovább várakoznom, de elég sok kritika érte a mozit, hogy bizony eléggé fel tudnak torlódni a vendégek.

Amíg sorban állunk egy nagy retró hatású falon láthatjuk a műsorkínálatot. A dizájn jól néz ki, azonban a funkcionalitása már meglehetősen kérdéses. Elég kesze-kusza az elrendezés, nekem is időbe telt, mire átláttam a struktúrát. Ráadásul az sem segíti az eligazodást, hogy kilenc nagy kávájú tv-ből áll össze a kijelző, így nagyon tördelt az összkép. Mindegy. Elvégre az ember, ha moziba megy, már amúgy is tudja, mit akar nézni.

Jegyfoglalás

Igen, nem elírás tényleg nincs lehetőség online jegyet foglalni. Erre nincs mentség, ez így a 21. században gáz. Nem kicsit, nagyon. Becsületükre legyen mondva, hogy a telefonos jegyértékesítés gyorsan és jól működik, valamint a személyzet is nagyon kedves és segítőkész, de ez elég sovány vígasz. A jegyeket akár csak a CC-ben fél órával az előadás kezdete előtt át kell vennünk, különben törlődik a foglalás. Plusz pont viszont, hogy a kasszáknál kifizethetjük a snackeket is, így ebben az esetben ott már nem, vagy kevesebbet kell a sorban állassal tölteni. Ez egy üdvözlendő és jó ötlet, ami működik is.
Pár filmhez (ha jól tudom, a premierekhez) összetákoltak valami fapados online foglalási rendszert, de erről nem tudok véleményt mondani.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények